אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מבחן הכוח של בנט, כחלון והשלטון המקומי: המאבק שיכריע מי יממן את הסייעת השנייה

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
הפתרון פשוט מאוד:
את הסייעת הממשלתית צריך קודם כל בנושא הדיור... כחלון צריך להודיע שמס הרכישה יבוטל לגמרי בעוד שנה, 0% מס... כל המשקיעים יעצרו קניות לגמרי בציפיה לחסוך את ה 5% מס שיש נכון להיום... הביקוש יצנח ומוכרי הדירות (חדשות ויד שניה) יתקעו עם סחורה ויאלצו להוריד מחירים ולחזר אחרי צעירים בלבד. ואז, בעוד שנה, יבוא ביבי, כמו שעשה עם מע"מ אפס, ויגיד שהוא מתנגד והוא לא מוכן שיבטלו את המס רכישה, ובעצם הוא עולה מ 5% כיום ל 20% פתרון מושלם! ומי שרוצה לראות פתרונות יותר רציניים מזה, שיתחיל בהבנת השוק כמו שאני עשיתי כשישבתי חצי שעה וראיתי סרטון לימודי מיוחד במינו על שוק הנדלן בישראל: https://www.youtube.com/watch?v=OMATs337gnw
סייעת שניה | 14.06.15
8.
לבטל את החינוך חינם
ולשלם מיד שכר מינימום לחיילי צה"ל רטרואקטיבית,לא יתכן שהמדינה תפעיל כפיית שירות צבאי על אזרחי המדינה היהודים חילוניים ללא תשלום ובאותה הנשימה תתן מילארדים למגזרים אחרים כחינוך ובריאות בחינם. כפיית שירות צבאי וגרימת נזק כלכלי על קבוצת אוכלוסיה אחת על רקע גזעה הוא אפליה גזענית ומנוגדת לחוק. המדינה חייבת לשלם לכל משוחררי צה"ל לדורותיהם החזר עבור השירות הצבאי. את הכסף יש לקחת מקיצוץ רוחבי של כל משרדי הממשלה כולל משרד החינוך. כל משפחה ששירתה בצה"ל תקבל 60 משכורות מינימום (3+2) 270 אלף ש"ח ובכסף הזה משפחה זו יכולה לממן 17 ילדים בחינוך חינם מגיל 3 או .3ילדים מגיל 3 עד גיל 18 בחינוך פרטי. לא נשלים עם המצב בו האוכלוסיה המשרתת בצה"ל היא האוכלוסיה שמשלמת את המיסים וגם לא יולדת 10 ילדים.לא מסכימים לממן את הפרזיטים. יום אחד חיילי צה"ל והוריהם ימאס להם וישתלטו על הכנסת ויקחו את הכסף.
משלם המיסים | 14.06.15
6.
יש לי רעיון איך לשפר את השיוויון ללא תקצוב דיפרנציאלי
היום העיריות "מרוויחות" מארנונה לעסקים (שגבוהה בהרבה מעלות השירותים שהעירייה נותנת בתמורה) ו"מפסידות" המון מארנונה לדיור (שם מחיר השירותים שהעיריה מספקת גבוה הרבה יותר - בעיקר חינוך, רווחה, דת, שטחים ציבוריים וכו'). יש להעלות את הארנונה למגורים ב 20% ולהוריד את הארנונה מעסקים באופן שיפצה על כך (בחשבון ארצי!!!). המטרה אינה שינוי מקורות המיסוי (כלומר - האזרחים אמורים בסוף התהליך לשלם את אותו שיעור מס - אבל בתמהיל שונה בין הארנונה למיסים אחרים) - ולכן יש לפצות על כך בצעדי מיסוי משלימים (למשל - להוריד מע"מ שמוטל על הצרכן=האזרח ולהעלות את המיסוי על עסקים = מס רווחי הון, חלק המעסיק בבט"ל וכו'). 1. השיוויון בין הערים יגדל מאוד. היום ערים במוקדי התעסוקה ומועצות אזוריות המשכנות מפעלים ובסיסי צבא הן עשירות וערי הפריפריה והפרברים עניות ולא עומדות ברמת השירותים הנאותה. 2. האינטרס של העיריות לעודד בינוי לעסקים ולעכב בינוי לדיור - יתהפך ב 180 מעלות. הדבר יעצור את היצף שטחי המסחר ויוסיף עשרות אלפי דירות לשוק, מה שיוריד את מחירן. 3. הפיזור של העסקים ישתפר (מחיר ההשתקעות לעסק בערי המרכז, יעלה מאוד, בזמן שהשירותים לאזרח בפריפריה - ישתפרו ואיתם העובדים...) 4. העיריות יוכלו לבוא לועדות התיכנון עם שיקולים אמיתיים ונכונים יותר, שכן עלות השירותים לכל מגזר תיכנוני תואמת את הכנסות העיריה מאותו מגזר.
הומלס84 | 14.06.15
4.
אני לא מבין את הויכוח הזה - זה לא ברור שההורים משלמים אותה?
השאלה היא רק איך זה מתחלק - אם ההורים בגן משלמים, אז זה כמה מאות שקלים, לכל משפחה בכל חודש עד שהילד מסיים את הגן בתשלום ישיר לגן. אם זו הרשות המקומית -אז זה כמה עשרות שקלים, לכל החיים לכל משפחה שגרה ביישוב דרך הארנונה. אם זו "המדינה" - אז זה כמה שקלים לכל אזרח (משלם מיסים כמובן - הרוב לא משלמים) לכל החיים. זה מה שה"חברתיים" מסרבים להבין - המדינה זה לא הורה שהולך לעבוד מרוויח כסף ומתקצב לנו פעילויות. השאלה סייעת שלישית או לא (וכל דבר אחר לצורך העניין, מסל התרופות ועד סלילת כביש) היא רק עניין של פריסה לתשלומים.
מוטי בננה | 14.06.15
2.
לתל אביב תקציב לתושב כפול מב"ש - אין סיבה לממן להם
נמאס כבר שתושבי המרכז מקבלים פי אלף מהמדינה - פי 2 רופאים לנפש בבתי החולים והקופות, פי 4 פסוכולוגים בשירות הציבורי, תקציבי עתק בעיריות. מדובר בסכונים הרבה יותר גדולים ממה שמושקע ביו"ש (העודף התקציבי של תל אביב לעומת ראשות ממוצעת בארץ בתקציב לתושב הוא 3 מיליארד שקל בשנה).
רפי | 14.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת