אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משמינים מנחת: בישראל כבר החלה הגמילה משומן טרנס

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
אין אמון ביצרן המזון הישראלי
אין ולא יהיה שום כוח שיגרום לי להאמין בתעשיית המזון הישראלית, למעט שניים שלושה יצרנים זעירים. היצרן הישראלי ישווק את אותו מוצר בדיוק באריזה חדשה יציג את שומני הטרנס בשם אחר או כחלק מכלל השומנים במוצר. זה לא יהפוך את המוצר לבריא יותר, כמובן
יורם | 19.06.15
33.
הגיע הזמן שהתקשורת בעולם תפנים שתאוריית אפקט החממה היא הזייה.
אין שום יכולת להסביר מהיכן הגיע תאוריית גזי החממה. משום שאין שום בסיס מדעי לתאוריה זו. בעבר ביו תקופות בהן הייתה רמה גבוהה מאוד של גז מסוג דו תחמוצת הפחמן. אך הטמפרטורות היו נמוכות יותר מהיום. התרחשו שינויים אקלימים רבים בכדור הארץ, לפני שבכלל היה אדם על הארץ. האדם לא משפיע על האקלים. אך משפיע מאוד על רמת החיים של אותם שחסר להם.
רונן | 18.06.15
31.
בישראל שום דבר לא יבוצע כהפעולה פוגעת ברווחים של הטייקונים!
כמו כל דבר במדינה, קודם שוקלים את הסכום הנכנס לכיס ואחר כך את הבריאות, וזה אינו רק בעניין השומן טראנס!! שומן כמטאפורה נמצא בכל מקום!!! ובישראל, שום דבר אינו חשוב כמו הכסף!! אחרת, מזמן כבר היו מוצאים תרופות לכל מיני חוליים, אבל אז היו פוגעים ברווחי חברות התרופות, נו, חס וחלילה!!!
אני | 18.06.15
21.
למתעניינים (מתוך ויקיפדיה)
"חומצות שומן טראנס מופיע באופן טבעי בכמויות זעירות בבשר ובמוצרי חלב של מעלי גרה. רוב חומצות שומן הטראנס הנצרך כיום נוצר באופן תעשייתי כתוצאת לוואי של הידרוגנציה חלקית של שמן צמחי, במוצרים כגון מרגרינה. הידרוגנציה חלקית משנה את המבנה המולקולרי של השומן (מעלה את נקודת ההתכה ומפחיתה ריקבון) אבל התהליך מביא לכך שחלק מהשומן ששונה הופך לשומן טראנס. בשונה משומנים אחרים, חומצות שומן טראנס אינן חיוניות לבריאות האדם. אכילת חומצת שומני טראנס מגבירה את הסיכוי למחלת לב כלילית."
 | 18.06.15
16.
שמן שהוא נוזל לאחר חימום הופך לשומן יציב - וזה שומן הטראנס
בטח הבחנתם לאחר טיגון בשמן שהשמן שנותר ומתקרר נקרש לשכבה לבנה. וזה בדיוק שומן הטרנס הידוע לשמצה. מן הסתם חברות מזון יודעות למקסם את התהליך וליצר את השומן היציב ביותר וזו המרגרינה. לעומת זאת החמאה מיוצרת משומן מוקשה שקיים באופן טבעי בחלב. וככל הנראה הוא בריא יותר מכיוון שהוא לא מוקשה ברמה של המרגרינה. הכלל אומר, שככל שהשומן נוזלי יותר (רך יותר), הוא בריא יותר. ולכן הכי בריא זה שמן זית.
הסבר פשטני | 18.06.15
13.
אין דבר כזה שומן טראנס צמחי
מדובר ב 2 צורות של שרשרות פחמניות במולקולת שומן ״ציס״ הנמצאת בטבע ו״טראנס״ שאינה טבעית. 2 הצורות נוצרות בעת טיפול בשמן צמחי לעשות אותו מוקשה (מרגרינה) ע״י פתיחת הקשרים הכפולים בין מולקולות הפחמן באמצעות מימן. בגלל צורת הטראנס הלא טבעית האנזימים בגופנו אינם מסוגלים לפרק ביעילות את השומן הזה וזה שוקע על כלי הדם שלנו ועושה עוד צרות. התחליף הטבעי למרגרינה היא חמאה.
Shlomi | 18.06.15
3.
עדיין הרבה יותר מדי מרגרינה בישראל!
תנובה, אסם, תלמה... כולן רוצות למכור כמה שיותר לציבור הדתי/חרדי ולכן המון מוצרים שבמדינות אחרות היו חלביים, אצלנו הם פרווה ושופעים שומן צמחי ארור. בנוסף שטראוס עובדת על הציבור עם עלק ׳גלידות׳ שבמקום שמנת יש בהן אבקות שמנת במקרה הטוב, ושומן צמחי ברוב המקרים. לא לקנות מוצרים שיש בהם שומן צמחי חברים!
נועם | 18.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת