אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עתידות: עד גיל 100 תצאו לפנסיה

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
לאנשי 5% - תחסכו לבד או תהוונו את הפנסיה ותחיו (ממש לא מומלץ) על ה-5%
1 שכחתם האינפלציה, ואחרי 40 שנים יש וואחד אינפלציה. 2 לא יודע מאיפה הבאתם 5% ריבית נטולת סיכון. לא בשנים האלה ולא כמשהו להתסמך עליו 40 שנים. 3 בלי קשר שחייבים לייעל את חברות הביטוח, הן חיוניות ודורשות דמי ניהול. אחרת תנהלו אתם וילדיכם את הקרן ואפילו תורישו את הקרן לילדיכם בניגוד לפנסיה. יש לכם אומץ ? 4 המקדם 200 הוא לגבר בלי שארים. לזוג זה לא מתאים. חוץ מזה, כרגע הבעיה היא שעד גיל הפרישה לא חוסכים מספיק. צריך לחסוך 2,000,000 לאדם בודד.
גדעון | 20.06.15
25.
אין שום סיבה שבעולם להעלות את גיל היציאה לפנסיה
ואסביר: מי שייסתכל בתנאי הפנסיה, ישים לב שה"מקדם" עומד על טווח של 180-220. מה אומר המקדם ? המקדם אומר שאת הסכום שצברת מחלקים במספר שנמצא בתחום של 180-220, והמספר שמתקבל הוא הקצבה החודשית. אם נעשה חישוב זריז, ונבחר את אמצע הטווח - זה אומר שאת הסכום שצברת נחלק ב 200. זה אומר שבכל חודש תקבל 1/200 מהסכום שצברת, כלומר - בשנה, תקבל כ 5% מהסכום שצברת. צריך לזכור שבתנאי השוק הנורמאלים, הריבית חסרת הסיכון היא כ 5% מכל סכום שתפקיד בבנק. כך שבעצם, אין שום סיבה ממשית להגדיל את מקדמי הפנסיה, או לדחות את גיל הפרישה. הרי בכל מקרה - תקבל רק את הריבית על הסכום שצברת, והקרן, לא נשחקת ולו באגורה אחת.
 | 20.06.15
21.
מודל הפנסיה שהגו בגרמניה לפני 120 שנה לא קיים יותר
כיום המדינה מעניקה כל שנה מתנה של כ- 3,000,000,000 שקל לקרנות הפנסיה הוותיקות, וכ- 6,000,000,000 שקל לקרנות הפנסיה התקציביות ... המדינה לא יכולה לממן גם את קרנות הפנסיה הצוברות, ולכן העלו ויעלו את גיל הפרישה מ- 65 ל- 67 ל- 70 ל- 75, ל- 80 במציאות שמתחילים לעבוד בגיל 27 - 28 ומסיימים לעבוד בגיל 60 ... לא ניתן לחסוך במשך כ- 30 שנה לקרן פנסיה שתאפשר קיום בכבוד למשך עוד 60 שנה .... הפתרון הוא לרכוש באמצע החיים, בגיל 35 - 40, דירה נוספת להשכרה, במינוף של 50%, כאשר שכירות הדירה תממן את תשלומי המשכנתא ... אחרי 20 שנה שתיגמר המשכנתא, נישאר עם נכס מניב שיאפשר לנו את השלמת תשלומי הפנסיה .... והכי נחמד, שלאחר 120, נשארת לנכדים דירה בירושה ...
רוב הציבור כבר הבין | 20.06.15
20.
לפני הכל צריך לעצור את ה"דמי ניהול".
החישוב הראשון והעיקרי צריך להתרכז באותן "דמי ניהול". אם קשה להעריך עד כמה נחיה בעתיד, הרי שבמקרה של "דמי ניהול" מאד קל לראות ולהבין איך אנשים וגופים המתעסקים בפנסיה אכן חונקים את המערכת ובעיקר את החוסך הפנסיונרי. הסכומים {האסטרונומיים}שהם משאירים לעצמם בצד הם דברים שלא ייתכן שינתן להם לעשות כך. צריך למתן אותם בצורה דרסטית, להוריד את עלויות ה"דמי ניהול" ההזויים האלו ואז כהתחלה מיד ניראה שינוי לטובה כלפי אותו ציבור החוסך בשביל זה רוב שנותיו כעובד. רק לאחר מכן אפשר להמשיך ולחפש פתרונות אחרים. כלומר כסף רב נמצא שם, רק מה? הוא הולך למקומות הלא נכונים.שיתחילו לכופף את הגזלנים האלה ואז לחפש פתרונות נוספים לבעיה שבאמת תצוץ בשנים הבאות.
חיים | 20.06.15
16.
למספר 4
מה בדיוק בסדר ביוון? לאנשים אין פנסיה.... כלום. לא רק שהם לא דאגו, הם גם לא עבדו. הם רוצים עכשיו שאירופה תיתן להם כסף כי הם חלק מהגוש האירופאי, אבל אירופה לא מסכימה- יש מדינות כמו גרמניה למשל, שמוסר העבודה מאוד גבוה, והם לא רוצים לתת ליוונים, שחיו בסרט. מה שקורה עכשיו זה שיוון יוצאת מהגוש האירופי, הם צריכים לחיות בצנע, ממש כמו שהיה כאן בשנים הראשונות של המדינה, והאזרחים לא מסכימים. יש להם בעיה עצומה ביוון, וצריך ללמד את זה בבתי ספר, שזה לא יקרה גם כאן. ההתנהלות של ממשלת יוון בנושא הכספים הרסה לאזרחים את החיים.
נוי | 20.06.15
15.
אנשי הקבע
האם זה אומר שאנשי הקבע שיוצאים לפנסיה בגיל 45 יחיו על חשבון המדינה 75 שנה?! במקום לחפש לעלות את הגיל לפרישה לפנסיה אצל העובדים במעמד הביניים תחפשו להשוות את גיל הפרישה לפנסיה בכל התפקידים הממשלתיים! נמאס כבר לחיות באיפה ואיפה במדינה הזו. ישנם אנשים שעובדים הרבה יותר קשה מאיזה פקיד (קצין) בקרייה כדי שהוא יוכל לחייך בגיל 45 עם פנסיה תקציבית ועוד לעבוד בעבודה אחרת במקביל ולהכניס לקופתו עשרות אלפי שקלים נטו בחודש!!! על חשבוננו.
דנדן | 20.06.15
13.
כן, אבל גם ממש ממש ממש לא
מי שייסתכל בתנאי הפנסיה, ישים לב שה"מקדם" עומד על טווח של 180-220. מה אומר המקדם ? המקדם אומר שאת הסכום שצברת מחלקים במספר שנמצא בתחום של 180-220, והמספר שמתקבל הוא הקצבה החודשית. אם נעשה חישוב זריז, ונבחר את אמצע הטווח - זה אומר שאת הסכום שצברת נחלק ב 200. זה אומר שבכל חודש תקבל 1/200 מהסכום שצברת, כלומר - בשנה, תקבל כ 5% מהסכום שצברת. צריך לזכור שבתנאי השוק הנורמאלים, הריבית חסרת הסיכון היא כ 5% מכל סכום שתפקיד בבנק. כך שבעצם, אין שום סיבה ממשית להגדיל את מקדמי הפנסיה, או לדחות את גיל הפרישה. הרי בכל מקרה - תקבל רק את הריבית על הסכום שצברת, והקרן, לא נשחקת ולו באגורה אחת.
 | 20.06.15
11.
תמיד הפתרון הוא לדחות את גיל היציאה לגמלאות - מה עם העושק האדיר של הפנסיה שלנו ?
לפני ששולחים אדם לפרוש בגיל 70 או 75 אולי כדאי קודם לעצור את הגזל האדיר שמתחולל בכספים שאנו מפרישים ? כמו למשל הקמת קרן פנסיה ממלכתית *ללא מטרות רווח* שתגבה מאיתנו רק את המינימום של המינימום בשביל לכסות הוצאות ומשכורות עובדים. היום חברות הביטוח והקרנות שוחים בכסף - בקרו בחניה של כל כנס פנסיוני. זה נראה כמו תערוכת רכב גרמנית - מרצדס ב.מ.וו ופורשה שולטות בכיפה. אם כל הכסף שאנו חוסכים היה הולך לחיסכון ולא למשכורות מנופחות ובניינים מפוארים אה-לה דונלד טראמפ (גגלו את המטה החדש של כלל או מגדל) אז אפשר היה לוותר על דחיית גיל היציאה לגמלאות או לכל הפחות לדחות לגיל הרבה פחות מתקדם.
עיניים פקוחות | 20.06.15
4.
אל דאגה
האדם מסוגל להסתגל לכל מצב, כפי שקרה בכל מיני שינויים שהתרחשו, במהלך האבולוציה. האדם ימצא דרך לשפר את מצבו, לזקנה ממושכת. להיות עניים? עניים היו וימשיכו להיות בכל מצב. מה שכן אני ממליץ, אין לסמוך על מוסדות ושכל אחד ילמד איך לנהל את חייו, לקראת זקנה ארוכה מאוד. בהצלחה ובריאות טובה!
גדעון | 20.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת