אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ההכרעה הביומטרית בעולם: בפורטוגל קיים מאגר, בבריטניה הוא כבר בוטל

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אין בעולם המערבי מאגר ביומטרי כמו בישראל
יש להפוך את רשיונות הנהיגה עם התמונה הדיגיטלית לתעודת זהות לכל דבר .... זיהוי חד ערכי באמצעות התמונה הדיגיטלית בתעודה מול התמונה במאגר המידע ... רק על פושעים מורשעים ניתן לאגור מידע דיגיטלי כמו תווי פנים ביומטריים טביעת אצבעות ומאגר DNA
מספיק עם השטויות | 24.06.15
7.
תגובה למספר 1 ולמספר 4
מספר 1 : אין שום אדם מת שמקבל קיצבה מהביטוח הלאומי , בכל המקרים שמישהו קיבל קיצבה שלא זכאי לה היה מדובר במקרים של אי דיווח בזמן אמת (למשל על שהאדם מועסק ולא מובטל ) לגבי התחזות , כן צריך תעודות זהות חכמות אבל לא צריך מאגר , מה גם שהמאגר שמציאים פה הוא לא למסתננים או מחבלים אלא רק לאזרחים ותושבים ישראלים כך שאין שום רלוונטיות לאוכולוסיות הללו , אגב המשטרה כבר לוקחת גימות DNA מחלק מהמסתננים וכל מי שהורשע ויש לו רישום פלילי הרי שטביעות האצבעות שלו נלקחו למספר 4 המאגר הצה"לי לא פתוח למשטרה והוא לא קשור בכלל למאגר הזה , מה גם שלא כולם מגוייסים , וכאן רוצים לכפות על כלל האוכלוסיה רישום למאגר הזה היו רק 5 מקרים של בקשות לזהות אנשים מתים על סמך המידע שמצוי בידי צה"ל והדבר בוצע רק לאחר מתן צו של בית משפט
אריק  | 23.06.15
5.
לא למאגר!
הרבה מדינות רצו להקים מאגר ביומטרי וברובן המוחלט ירדו מהעניין (סתם קוריוז בגרמניה העניין נפל לאחר ששכפלו והפיצו את טביעת האצבע של שר הפנים שקידם את המאגר באלפי עותקים שחולקו עם אחד העיתונים...) והסתפקו בתעודה ביומטרית - תעודה שבה פרטי בעל התעודה נשמרים בצ'יפ על גבי התעודה, ולא במאגר מרכזי. יש מעט מה להרוויח והרבה מה להפסיד במאגר שכזה. ניתן להבטיח שלאדם אחד תהיה זהות אחת גם בלי מאגר - כמו שעושים ברוב העולם. לעומת זאת אם וכאשר המאגר יפרץ או יודלף, וכל מאגר יכול להפרץ, כמו שמאגר האוכלוסין של המדינה הודלף כמה פעמים וכמו שפרצו לפנטגון או שהסינים גנבו את תוכניות הנשק המתוחכם בעולם - מטוס ה-F35, אין מאגר חסין ב-100%. פשוט אין כזה דבר, ואת זה אומרים חכמים ממני כמו פרופ' שמיר שלמעשה היה ממציאי שיטת ההצפנה RSA באינטרנט. ולכשהמאגר ייפרץ זאת תהיה בכיה לדורות (פשוטו כמשמעו יעבור דור עד שנתקן את נזקי המאגר).ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בהדלפה של מישהו "מבפנים" ראה דוגמאות מהשנים האחרונות - ענת קם,אדוארד סנודן וג'וליאן אסאנג' (וויקיליקס). דוגמאות שונות מ"תרחיש קטן" ועד "תרחיש גדול" ובאמצע יש תרחישים אינספור כיד הדמיון הפורה: 1) היום מכת המדינה היא גניבת הפלאפונים, כיום האייפון והגלקסי ננעלים וניפתחים ע"י האצבע מספיק לצלם את בעל הטלפון ומהתמונה לפנות למאגר ומשם לקחת ולשכפל את טביעת האצבע שלו וכך לפתוח את המכשיר! מדברים גם על מנעולים ביומטריים לכניסה לבתים פרטיים (במקום מפתחות) ואפילו על תשלומים בעזרת האצבע. אז מישהו רוצה שטביעת האצבע שלו תסתובב בעולם? כשהמאגר ייפרץ ישראל תישאר בתקופת האבן.... 2) כישראלים לצערנו אנחנו יעד מועדף לפיגועים בכל מקום שבו נהיה, אם אתה משתזף על חוף הים בתאילנד מחבל פוטנציאלי צריך רק לצלם ולבדוק את תווי הפנים אל מול המאגר ולדעת האם אתה ישראלי או לא. כבר לא צריך לחכות למטוס מישראל כמו בבורגס. האם מישהו רוצה שכלי שכזה יהיה ביד אויבנו? אני לא... תעודה ביומטרית נותנת את אותה ההגנה בלי כל הסיכונים הללו! משווים את הפרטים שלי לפרטים שנמצאים רק על גבי הצ'יפ בכרטיס שלי ווכה בודקים אם אני זה אני. למה צריך מאגר??
apopo | 22.06.15
2.
טעות קריטית בכתבה (האם מתורגמת תרגום מכונה?!)
אין מדינה מערבית המחזיקה במאגר כפי המאגר הישראלי! אין ייצור כזה. מדינות מערביות כמו צרפת, בריטניה ופורטוגל המאוזכרת - אינן מחזיקות במאגר של הנתונים הביומטריים כלל, אלא אך ורק מבצעות שמירה זמנית של הנתונים לשם הפקת הדרכון - זהו. לאחר הפקת הדרכון, הנתונים ששימשו לייצורו מושמדים. מציג הדרכון ייזוהה באמצעות המידע הביומטרי שנתון בשבב - לא כנגד מאגר מידע מרכזי, וגם לא יופק לו דרכון חליפי במקרה של גניבה ממאגר קיים, אלא ילקחו ממנו שוב הפרטים הביומטריים לשם הפקת דרכון חדש.
ירון | 21.06.15
1.
במונחי תועלת ריאליים, הקמת מאגר בישראל עדיפה על הסיכון
יש לנו בעיית מהגרי עבודה, יש פלסטינים וטרור פלסטיני, וטרור מוסלמי, ואוכלוסיות המצפצפות על חוק כמו החרדים, בדווים וערביי ישראל שחלקם משתמש בהצבעות כפולות והשגת קצבאות לאנשים שכבר מתו, וכיוב. זה מצטבר למשהו עם אפקט הרסני... כל זה לעומת הסיכון שמישהו יפרוץ למאגר, וישתיל טביעת אצבעות שלי על גופה בפארק כדי להפליל אותי, אני יכול לחיות עם הסיכון הזה. כשהמזרח התיכון יהיה כמו הולנד, אני בכיף משמיד את המאגר.
ליברלצ'יק | 21.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת