אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חתני פרס נובל כבר חשבו איך לפתור את בעיית הגז

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יש לך טעות שמטילה דופי בידע שלך בנושא הגז בישראל ובעולם
אני מאוד נהנה לקרוא את מה שאתה כותב. הפעם קצת הגזמת. ראשית, הייתי מצפה שיהיה גילוי דעת לכל הקוראים שאתה עובד בחברה שיא לא הייטק "פיור פליי", אלא הייטק-פיננס/אלגו טרייד ושאתה יכול לדבר מפוזיציה בכל אחת מהכתבות שלך. שנית, בנוגע לגז או ל"אתגר הייצוא" כפי שהגדרת זאת. כאן יש לך טעות בסיסית. אתה מצטט את מחיר ה-Spot ל-LNG באירופה. כ-7$ לפי מה שכתבת. שים לב היכן אתה טועה! מוכח כי רק כ-10%-15% מחוזי אספקת הגז נעשים לפי מחיר ה-SPOT. החוזים האחרונים נעשים במחירים גבוהים משמעותית מ-7$ (מחיר הספוט אותו אתה מצטט), למשל - לפחות 10$. יותר מזה, המצרים קונים LNG מקטאר במחירים של 11-12$ (חוזה, לא ספוט). אז לפי החישוב שלך: 3 דולר הנזלה 1 דולר הובלה מחיר הגז באירופה (חוזי, לא SPOT!) כ-10$ משאיר לשותפויות אפשרות למכור גז ב-6$ ואולי אפילו יותר. שים לב.
חשוב לקרוא | 02.07.15
2.
לגבי הנחת היסוד
שלום אורי עם כל הכבוד לטורים שלך,ויש כבוד, אני חושב שהנחת הבסיס שלך שנובל/דלק רוצות לדחות את לוויתן היא שגויה. מי יודע אם יהיה להם ביקוש בכלל אם יחכו עוד 3 שנים,מה יהיו מחירי הגז,מה יהיה המצב במצרים,אם יהיו שם גז מקומי אולי...וכו כו החלק הקטן שנשאר להם אחרי 2020 לשיווק מתמר לא כזה מהותי כדי שינקטו את העמדה שאתה מציג, בטח לא מול חוסר הוודאות שבו תעמוד לוויתן.
גזי | 30.06.15
1.
הזיכיון של לוויתן לא אמור לפוג אם אין פיתוח עד 2018 ? למה רק 1% ?
לפי התנאים הקיימים בחוזים נכון להיום, הזיכיון של לוויתן אמור לפוג לגמרי אם לא יתחילו בהפקה עד 2018, אז למה לאיים לקחת רק 1% כל חודש, אם מדובר בנכס סופר ריווחי שאמור להיות 1005 של המדינה? אתם מבינים עד כמה הצליחו לבלבל אותנו פה, מספרים לנו שרק המדינה משנה את התנאים, אבל בדרך, החברות משנות את ההסכם כל פעם לטובתן ומסתיקים זאת מאיתנו.
ביקורתי | 30.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת