אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה עוד לעשות לטובות הדיור לזוגות הצעירים?

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
יש כאן תכנית שבאמת יכולה לעבוד!
יהיו לחצים אדירים לא לקבל את התכנית הזו משום שהיא תעביר דירות לזוגות הצעירים על חשבון המשקיעים ולא זה לא יקרה מרצון טוב של המשקיעים כפי שהצהיר שר האוצר אלא נדרשים צעדים ממשיים כגון אלה מוצעים בכתבה תהיה התנגדות עצומה מצד המשקיעים אך שר האוצר חייב לעמוד בלחץ! ולדאוג לציבור שבחר בו!
ירון | 12.07.15
9.
חברים - זה לא צחוק!!
אם פרופסור בישראל כותב את השטויות האלה - זה מצב לזהירות!! מאוד מסוכן!, ניתן אגב פשוט לחייב את המחזיקים דירה שנייה למכור אותה ב50% ממה שקנו!!!! - זה גם יעבוד. אגב אפשר פשוט בחוק לאסור קניה דירה שנייה!! אגב הזכות היא לגור בדירה לטווח ארוך ובמחיר שפוי ולא להיות "בעל דירה" איזה זכות מטומטמת זו??
Z | 08.07.15
8.
האם אין צורך בדירות להשכרה? האמנם המצב חמור מספיק? ומה יקרה אח"כ?
הצעד המוצע פה הוא התערבות מאוד ברוטאלית של המדינה בזכות של פרטים להחזיק רכוש. זו פגיעה ישירה בזכות הבעלות. זכות שהנה זכות יסוד במשטר דמוקרטי לא פחות מהזכות לרכוש בעלות. בהתחשב בכך שבשוק הדיור יש ריבוי של בעלי דירות, ואין מצב של מונופול/דואופול, ההצדקה הסבירה לצעד כזה, היא קיום של מצב חירום. הצדקה אחת למצב חירום הינה באם באמת יש מחסור במקום למגורים. אלא שגם לפי הכתוב לעיל, זה לא המצב, לטענת הכותב הבעיה היא מחיר ולא כמות. האמנם מחירי הדירות הגבוהים הם מצב חירום שמצדיק פגיעה בזכות היסוד של בעלות על דירה דרך הטלת מיסוי גבוה עליה? האם באמת צריך לפגוע בבעלי הדירות לסוגיהם, כולל למשל קשישים שהפנסיה שלהם מגיעה דרך דמי השכירות על דירה או שתיים שרכשו להשקעה? והכל בשם הסיוע לזוגות צעירים שידם אינה משגת. להזכיר שקניית מספר דירות היוו פתרון נפוץ בעיקר בקרב עצמאים שמדינת ישראל לא נתנה להם פתרון פנסיה (הפוך מהפרופסורים להם פנסיה תקציבית). מעבר להתנגדות העקרונית, יש פה גם שאלה פרקטית: הפתרון הזה מניח שבידי הזוגות הצעירים מספיק כסף כדי שבעתיד ישתלם לקבלנים לבנות להם דירות. אחרת, אנו פותרים את בעיית הבעלות על הדירות היום, כדי ליצור מצוקת דיור בשל מחסור אמיתי בדירות אח"כ.
אזרח ישראלי נשדד | 05.07.15
7.
האמנם לצעירים יש "זכות" לדירה?
למען הסר ספק, לי עצמי אין דירה, והייתי שמח לראות את מחירי הדירות יורדים. אולם אני לא משלה את עצמי שיש לי "זכות" לדירה. אני מאמין שכמו כל מוצר אחר, דירה היא דבר מה שאדם צריך לעבוד על מנת להשיג. אם היתה למישהו "זכות מולדת" לדירה, פירוש הדבר היה שצריך להיות מישהו אחר שמחוייב לספק לו את הדירה הזאת בחינם, וזאת ההגדרה של עבדות (עבודה ללא תשלום). יש כיום טרנד להמציא כל מיני "זכויות אדם" שלא היו ולא נבראו. לשם השוואה, זכות הביטוי היא זכות אמיתית, שכן קיומה אינה כרוך באילוץ אדם אחר לעשות דבר מה. הייתי מצפה מפרופסור שידע להבחין בין השניים.
אורן | 05.07.15
6.
פרופ מלול אינו יודע כלכלה
פרופ. מיקי מלול. אני מתבייש בכך שפרופסור לכלכלה באוניברסיטה מביע כאלה רעיונות. רעיונות אלו מתאימים אולי לצעירים מתלהמים שלא רואים שום דבר מעבר לפינה. אנחנו לא חיים במדינה סוציאליסטית. הסוציאליזם מת. זכותו של כל אדם להשקיע בדיור או בתעשייה או בכל דבר אחר בישראל או בעולם. למה נידרש להעניש משקיעים? כל מדינה נאורה זקוקה למשקיעים ומעודדת אותם. רק בישראל באים "מומחים" ומציעים רעיונות שמבריחים משקיעים. אדם שהרוויח כסף ביושר רשאי לעשות עם כספו כל מה שנראה לו. אחדים משקיעים כספם בבילויים אחרים בדירה. מחר אותו פרופ. מלול יציע להעניש אנשים שיש להם 2 מכוניות. גם הבסיס למאמרו של פרופ. מלול אינו נכון. משקיעים שקונים דירות אינם מונעים מאחרים לרכוש דירות. גם היום יש אלפי דירות למכירה. הבעיה במדינה היא יוקר המחייה ולא המשקיעים
משה | 03.07.15
4.
התוכנית שלך תעבוד ב 100% ולכן לא תיושם. המחירים יירדו ב 40% תוך שנה וחצי ומזה הנגידה מפחדת
אתה מקטין את מספר הקונים ומגדיל את מספר המוכרים, ופותר את הבעיה שמשקיעים משתלטים על מוצר במחסור ואוגרים ממנו. יטענו נגדך שבלי המשקיעים הצעירים ממילא לא מסוגלים לקנות דירות, אבל זה שקר- כי מוכרי הדירות יורידו את המחירים (בלית ברירה, כי יש רק צעירים בשוק), וככל שהוא יירד, יותר ויותר צעירים יגיעו למצב שהם מסוגלים לקנות. לאחר ירידה של 40% גם בנק ישראל יבטל את הצורך ב 25% הון עצמי ונחזור ל 5% תוך שימוש בביטוח EMI. לגבי שכר דירה ברור שהוא נקבע לפי ביקוש והיצע, וכל דירה מושכרת שנמכרת בגלל הצעדים שלך, תימכר לצעיר, ולכן נהיה במצב שיש פחות דירות להשכרה אבל גם פחות צעירים שנמצאים בסטטוס של שוכרים (כי חלק מהם הפכו לבעלי דירות). ולכן יהיה פחות ביקוש וגם פחות היצע ומחירי שכר הדירה לא יושפעו. לגבי חוסר החשק של יזמים לבנות בלי משקיעים בשוק - קודם כל היקף הבניה משפיע בטווח הארוך בלבד, ובשנה הקרובה המחירים יצנחו גם אם לא יבנו בכלל. דבר שני אפשר ללחוץ עליהם לבנות על ידי קביעת דד ליין לכל שיווק קרקע, וכמובן שיווק ללא מחיר מינימום כך שהם יוכלו לקנות קרקע בזול ואז יוכלו למכור בזול לציבור מבלי לפשוט רגל.
דניאל | 03.07.15
3.
סוף סוף מישהו אומר את הדברים הנכונים
עכשיו יגיבו כאן עשרות משקיעים וקבלנים שינסו למרוח כרגיל את כולם ולהסביר שזו לא הדרך. אבל זו בדיוק הדרך: לגרום למשקיעים לוותר על הדירות. והגיע הזמן שכחלון הפופוליסט יאמץ את זה. הבעיה היא שבקרב מקבלי ההחלטות לכולם יש כמה דירות ואפילו על שם הילדים שלהם כנראה רשומות כמה דירות, אז זו קבוצת כוח מאד חזקה נגד הפתרונות האלה. למעמד הביניים הנמוך אין את היכולת להשפיע.
ד | 03.07.15
2.
יש שטיפת מוח שיש מחסור נורא בהיצע, ולכן אסור לפגוע בביקוש, וחייבים לעודד קבלנים לבנות. זו הטעיה:
ומטרתה לעכב את שינוי המגמה מעליות לירידות, למנוע מצב שלקבלנים קשה למכור את הסחורה שלהם (פגיעה בביקוש ובשווי הקרקעות שהחברות הותיקות מחזיקות), לספק יותר עבודה לקבלנים (הגדלת היקף הבניה). בנוסף לכך זה מפחיד את הצעירים שהמצב לא ישתפר בשנים הקרובות, ושהדבר הנכון לעשות זה לרכוש דירה בכל מחיר, וכחלון משתף עם זה פעולה בכל פעם שהוא מדבר על המחסור הנורא. ממליץ לכל מי שמתכוון לקנות דירה, לחפש וידאו ביוטיוב מאוד מעניין, שמראה נתונים רשמיים ולא מחרטט, וקוראים לו "המחסור בהיצע איך הצליחו לעבוד עליכם"
פיני | 03.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת