אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

היום שאחרי המשאל - מה יקרה עכשיו

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
החישוב הכלכלי הוא די פשוט
יוון חייבת 365 מיליארד יורו. יש בה 11 מיליון תושבים כלומר נטל החוב החיצוני לתושב הוא בערך 33 אלף יורו ולמשפחה בת 4 נפשות נטל החוב הוא 132 אלף יורו. ברור שאין מי שישלם זאת ולנושים גם אין בטחונות ממשיים. הפתרון היחידי הוא בצעדים שיביאו לצמיחה מואצת של כלכלת יוון תוך מחיקת חלק מהחובות.
יודע חשבון | 06.07.15
15.
העם היווני הוא לא הנושה של ממשלת יוון, לכן אין טעם לשאול לדעתו.
זה כמו שהבנק יודיע לכם שנכנסתם לאוברדרפט. ואתם תודיעו לו שביצעתם משאל משפחתי והחלטתם לא לשלם. את מי זה בדיוק מעניין, הבנק הרי יתבע אתכם ויעקל את רכושכם. אז נכון שגרמניה לא יכולה לעקל את האקרופוליס, אבל היא יכולה להטיל על יוון עיצומים כלכליים ובסוף הם יאלצו לשלם את החובות.
משאל עם מיותר | 06.07.15
13.
לחזור לדרכמה
שני היבטים: 1. שיחזרו מיד לדרכמה וינהלו כלכלה מקומית בדרכמה עם שערי חליפין ליורו... ממש כמו שמתנהלת כלכלה בישראל על בסיס השקל ומערכת מוניטארית שלמה בניהול הבנק היווני. 2. כיוון שיוון הנה מדינת תיירות, תקבולי היורו ישמשו לתשלומים עבור היבוא וההלוואות שלקחו, לכל היותר בפריסה רחבה יותר. שני מהלכים אלה עשויים להוציא תת כלכלת יוון מהבוץ לגבי השוק המאוחד, יכול להשאר מאוחד כל זמן שיפרקו את נושא היורו. זה לא עובד. לא ניתן להשוות ולדמות כלכלות של מדינות אחרות לזו של גרמניה, זו תרבות ואופי שונה לחלוטין. וחוצמזה, אני ממש לא משוכנע שזה נכון לגרמניה להידבק ליורו. עדיף לבודד את המטבעות ושיחזרו למארק. בטווח הארוך ולהערכתי לטא יותר מ-5 שנים, ממתיבנה הכלכלות כל אחת ברמתה. ובא לאירופה גואל.
rn | 06.07.15
12.
ל-3: איזו סיבה יש לרווק להמשיך לעבוד?
אתה מציע מודל שנקרא "כלכלה מבוססת משאבים" (שם יפה לדיקטטורה קומוניסטית), ומאמין באמת ובתמים שהוא מסוגל להצליח. אבל אתה מתעלם מן השאלה הכי בסיסית - אם אנשים לא מתוגמלים בהתאם למידת התרומה שלהם לכלכלה, למה להם להמשיך לעבוד? אם רופא מנתח בעל שם עולמי, שהוא במקרה גם רווק, יקבל חמישית מן הדייג בעל המשפחה, למה שהוא ירצה להישאר במדינה כזאת? יהיה לו הרבה יותר משתלם לברוח למקום אחר, שבו הכישורים שלו מוערכים. זה בדיוק מה שקרה בבריה"מ - כל המוכשרים והחרוצים רצו לעזוב, ועל מנת למנוע זאת מהם המשטר נאלץ לסגור את הגבולות ולהנהיג משטר טרור. האם זה מה שאתה מעוניין להשיג?
אורן | 06.07.15
9.
ממשלת יוון הראתה מנהיגות ואכפתיות לעם
הממשלה כבר הצהירה שתחזיר את כל החובות במלואם רק לא לפי התוכנית שהציעו באיחוד האירופי. הממשלה החדשה, שעלתה כדי לתקן את השחיתות והסיאוב שהיו בממשלות העבר הימניות הקפיטליסטיות המושחתות רק רוצה להבטיח שיחד עם החזרת החוב, יהיה עתיד כלכלי ליוון שלא כל התוצר ישמש להחזר חוב, אלא גם לצמיחה וליצירת מקומות עבודה רוב כלכלני העולם חושבים שיוון פשוט צודקת לאורך זמן והדרישה האירופאית שמובלת על ידי גרמניה וצרפת מוגזמת עד רעה בעצם הם רוצים את יוון כעבדים , בדיוק הסגנון הקפיטליסיט החזירי ויוון אמרה להם: לא !
אודי דרצ'ואן | 06.07.15
3.
הפתרון - שיעברו לכלכלה מבוססת משאבים! כנסו
אם נעשה תרגיל תיאורטי ונבטל הדבר המיותר הזה שנקרא כסף. כולם ימשיכו ללכת לעבוד, ולספק אחד לשני את מה שהם סיפקו עד היום. רק בהבדל אחד - בחינם! אין צורך לשלם ולכן לא צריך משכורת. זה דורש רק דבר אחד - ערבות בגרות ואחריות הדדית. בשלב ראשון הממשלה צריכה לקחת פיקוד על כל מקורות המזון, והתשתיות: לספק בחינם אוכל מים וארנגיה לכולם. וכן את כל שאר הדברים ההכרחיים הנדרשים כולל דלק (הדבר היחיד שהיא נדרשת לרכוש מחו"ל). את כל השאר יש לה. יש לה אוכל בשפע, מים בשפע, שמש בשפע, בנאים ועוד. צריך להתנות קבלת הצרכים בעבודה. כל אחד יקבל אישור על כך שהוא עושה את המוטל עליו, על פי תפקידו, ועם האישור הזה הוא יוכל לקחת לעצמו חבילת אספקה משפחתית על פי צרכיו. לא פחות ולא יותר. ולא משנה מה תפקידו. אלא רק מה הצרכים שלו. רווק יקבל חמישית מאשר בעל משפחה בעלת 5 נפשות ולא משנה אם הרווק הוא מנכ"ל ובעל המשפחה הוא דיג. רוב בעלי המקצוע יהיו מיותרים (עו"ד, רו"ח, בנקאים, סוכני ביטוח, מפרסמים משווקים ועוד ועוד) ולכן יוכלו להקל על אלו שעושים באמת דברים שאנו צריכים בכדי לספק את המשאבים.
א. | 06.07.15
2.
בהנחה שיוון פורשת
יוון פורשת ( נניח ). אירופה קורסת כמו מגדל קלפים?!! גוש האירו בנוי מכמה כלכלות גדולת, המייצבות אותה. פרישת מדינה קלוקלת כמו יוון, אשר צורפה לגוש רק בזכות הסכמים פוליטים מתקופת מלחמת העולם השנייה- לא אמורה לגרום לקריסה. מקסימום חלוקת אירופה לשני גושים. האחד של כלכלות חזקות. והגוש השני המורכב מהכלכלות הנחשלות. ברגע שהגבולות עעסגרו, בעיית ההגירה תיקטן לממדים שלפני 1998. האירו עצמו, יהיה תלוי במידת הפאניקה של המנהלים אותו. וכמו שהוא יורד כעת, הוא גם יכול להתחזק בטווח הארוך. בסופו של דבר מדובר על החלטות פוליטיות אנושיות. ואנשים, בעיתות מצוקה, בוחרים בפשרות החוזרות על עצמן.
נביל הזעם | 06.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת