אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השוק חופשי, החוב לא: יוון התפרקה מול המערכת הגלובלית

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הבעיה - היורו.המדינות החברות ,שללו מעצמם ניהול מדיניות מוניטרית.
עד היום לא הבנתי למה זה טוב.איך זה מאחד את אירופה?הטוב ביותר,בעת הזו,זה לפרק לאט ובעקביות את המטבע הזה,לטובת מטבעות לאום.עיקר הרעיון ליורו,לזיכרוני,היה שזה יקל על התחשבנויות בין המדינות וגם על התיירים.להתחשבנויות יכולים ליצור סל מטבעות ולקרוא לו איך שרוצים,למדינות החברות תהיה אפשרות להתחשבן ולחתום חוזים צמודים למדד זה.באשר לתיירים....יסבלו קצת.
rubi | 07.07.15
7.
חירות טובה מכל.
ברגע שקיים גורם המכתיב את התנהלותך, אתה מאבד את חירותך. זה מה שקורה עם יוון, גוש היורו הכתיב לה, איך לנהל את כלכלתה ללא בדיקה מעמיקה, אם הדבר תואם את האופי של היוונים. יוון הלכה לפי תכתיב לא מתאים מגוש היורו, חוסר ההתאמה שללה מיוון את החירות לקבלת החלטות באופן הראוי לה. כך נוצר תוהו ובהו ונקלעה למערבולת כלכלית ללא מוצא.
גדעון | 07.07.15
4.
מדינה אינה יכולה לקבל ״החלטה ריבונית״ לגבי כספו של עם אחר
מאמר דמגוגי לחלוטין. איש אינו מאלץ את היוונים לסגור את הבנקים ולהגביל העברת הון. זאת החלטה שממשלתם קיבלה על דעת עצמה. הדבר היחיד שהמערכת הפיננסית הבינלאומית עשתה הוא לחדול מלזרוק עוד מכספה לבור ללא תחתית אשר נקרא יוון. אין להם סמכות לקבל ״החלטות ריבוניות״ לגבי כספו של משלם המסים הגרמני. באפשרותם לקחת אותו על כל התנאים הנלווים, או לוותר עליו ולשאת בתוצאות - פרישה מגוש היורו, חוסר יכולת לגייס הון בשוק הבינ״ל וירידה ניכרת ברמת החיים. לדעתי בטווח הארוך זה דווקא ישתלם להם, אולם לשם כך נחוצה מנהיגות, דבר מה שלציפראס חסר.
אורן | 07.07.15
2.
לא הבנתי מה קשור פה מוסר
ואיך ההתנהגות של יוון יכולה להיחשב מוסרית. יוון יכולה לחדול פרעון. הקושי שלה הוא בכך שהיא רוצה להמשיך ללוות כסף זר בלי גבול - גם אחרי חדלות פרעון. אילו היתה יכולה לחדול פרעון ולאחר מכן לקיים את עצמה - היתה עושה את זה. היא אינה זקוקה לאישור מאחרים לחדול פרעון. מה שהיא זקוקה מאחרים זה להמשיך ללוות מהם כסף ולחיות על חשבונם בלי גבול. איך שאיפה כזו יכולה להיחשב מוסרית? זה מוסר של גנבים וסחטנים.
 | 06.07.15
1.
היוונים בחרו מדעת לוותר על מה שחסר להם
"בתוך ימים ספורים מהרגע שבו נטלו החלטה ריבונית עצמאית, מצאו עצמם היוונים ללא נזילות, בלי יכולת להשתמש במערכת הבנקאית, ועם מחסור שהולך ומתפתח במזון ותרופות וצניחה בתיירות." מה שרשמת חסר בסיס, היוונים בחרו עם הצטרפותם לגוש האירו לוותר על העצמאות המוניטרית שלהם וזה התוצאה, אף אחד לא הכריח אותם. אם הם היו מתייעצים עם כלכלנים מובילים לפני ההצטרפות לאירו הם היו מציגים להם את העובדה שהאירו מטיב עם הכלכלות החזקות בגוש על חשבון הכלכלות החלשות בגוש. המנגנון שאחראי לזה הוא שהוא מעלה את ערך המטבע של הכלכלות החלשות מה שהופך אותם להשקעה פחות אטרקטיבית ומוריד את ערך המטבע של הכלכלות החזקות מה שהופך אותם להשקעה יותר אטרקטיבית. ההוכחה לכך היא שכל הכלכלות המובילות בעולם כולל ישראל מדפיסות כסף ללא בקרה בניסיון להוריד את ערך המטבע שלהם ולהעלות את האטרקטיביות של ההשקעה בהם. הפתרון הטוב ביותר ליוון הוא לחזור לדרכמה ולבצע שמיטת חובות מלאה בדומה לאיסלנד ועם מנהל תקין היא תחזור לצמיחה בתוך 3 שנים. אם היוונים ילכו במתווה האירופי הם יקרסו לאט ובטוח, כבר היום אין להם תקווה ומי שיכול בורח מהמדינה, בלתי אפשרי להחזיר חוב בהיקף עצום כמו של יוון וגם גרמניה ביצעה שמיטת חובות מלאה פעם אחת במלחמת העולם הראשונה ופעם שנייה במלחמת העולם השנייה.
 | 06.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת