אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מבולבלים? 9 מספרים שמסבירים את המשבר היווני

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
מאות מליארדים מהסיוע הועבר לבנקים בגרמניה וצרפת
הצביעות של הגרמנים חוגגת. הם טוענים שהעבירו 240 מליארד יורו ליוון, אבל מתוכם 200 מליארד הועברו לבנקים גרמנים וחלק גם לצרפתים. כלומר, הם לקחו מעצמם כסף, החזירו אותו לעצמם ובסוף מי שסוחט כספים , כביכול, הם היוונים. הטענה העיקרית של היוונים היא, שגזירות כלכליות-חברתיות מהסוג שגרמניה רוצה לכפות עליהם, הן "עוד , מאותו הדבר". כלומר, כמו שהגזירות האלו לא הבריאו את הכלכלה עד כה, הם לא יבריאו אותה גם הלאה. מדובר בהליך תוקפני שתלטני של גרמניה, כלפי יוון. כמו כן, כשביקרתי ביוון, הראו לי את הנזקים, השוד והגזל שעשו בה הגרמנים, בנוסף להרג מאסיבי של יוונים (ולא נזכיר את 90% מיהודי יוון, רכושם, שכונותיהם, בתי הקברות - הכל נשדד על ידי הגרמנים).
ענבל  | 15.07.15
25.
כן היוונים חיים טוב טוב ולא הולכים להחזיר את החוב שלהם
אבל אותי מעניינת שאלה אחרת: איך אתה מלווה לגוף כסף בלי לבדוק את הספרים שלו ואת היכולת שלו להחזיר? התשובה שלי פשוטה - אם אני יכול להלוות כסף לכל העולם ולשמור את הרווחים, אבל במקרה של הפסד הממשלה או הבנק האירופי המרכזי יצילו אותי? למה לא להמר כשכל הרווח הולך אלי וההפסד לממשלה? מזכיר לי את הפשיטת רגל של איסלנד שהיו בנקים שתבעו את איסלנד ואת הממשלה שלהם (UK) על הפסדים מהלוואות לא זהירות. שבנקים יאכלו את הדייסה שבישלו.
אלכס | 12.07.15
23.
אנשי יוון ברובם הם אנשי דיג ואדמה וחקלאות לא אנשי מסחר!
זאת מדינה שעיקר תרומתה לעולם נמדדת בקבלת אורחים ובתיירות. תיירי העולם מגיעים לראות את האיים על יושביהם יושבים בטברנות, חיים חיים כפריים וחולמים על הים. זה הקסם של אנשי יוון וזוהי הסיבה לנהירה ההמונית לשם. יוון שייכת לאגן הים התיכון ויושביה עניים ברובם מובטלים ברובם וחיים חיי עוני ודוחק. היופי של האיים גורם גם לאנשים הכי ציניים שיש להרגיש חלק מהטבע. מי שקבע שהאדם עשיר או עני ומדינות חייבות להיות עשירות לא מכיר את האופי של אנשי יוון, ואת הזיקה שלהם לרוח, לטבע , למוסיקה ולחקלאות.
זורבה | 11.07.15
18.
ל- 8, ועוד...
אולימפיאדת 2004: עלות עצומה, הפסדים אדירים, אצטדיונים ומתקנים העומדים כפילים חבנים מתפוררים נמל תעופה חדש ונוצץ: עלה הון, כאשר אפשר היה לשדרג את הישן, אין כסף לתחזוקתו ואין קונה (הממשלה מנסה כבר זמן רב למוכרו למפעיל פרטי) רשת רכבות תחתיות חדשה שבחלקה מיותרת: לנמל התעופה החדש ועוד. רכבות סופר-יקרות מתוצרת... גרמניה! בדיוק כמו שרכבת ישראל אכלה אותה עם הרכבות הכחולות החדשות של סימנס (שלנו באות מאוסטריה), השקיעה ממשלת יוון ברכבות מאותה חברה, תוצרת גרמניה ושילמה הון. פטורים ממע"מ לאיים: נו טוב, ממילא גם בעלי העסקים ביסשה מעלימים מע"מ בענק. ועוד...
פנחס | 11.07.15
17.
למגיב 6, התחלתי ומייד ראיתי שמדובר בשטויות מומצאות.
דווקא קיוויתי לתגובה אינטיליגנטית, יש כאלה לפעמים, שבאמת תוסיף פרטים נכונים ואמיתיים, בלי אג'נדה כלשהי. אפילו לא טרחתי לבדוק האם החוק עליו אתה מדבר בנקודה הראשונה אכן קיים (בהחלט ייתכן שהוא קיים) שכן המשפט "שאושר ע"י ממשלה סוציאליסטית בשנת 1978" הדליק אצלי נורה אדומה. בעקבות המשבר גם אני התעניינתי בנושא היווני וזכרתי שרוב השנים דווקא היה שם שלטון ימני שמרני ולא סוציאליסטי ולכן בדקתי את הנתונים.לאחר סיום השלטון הצבאי (שהיה גם כן ימני שמרני) השלטון נשאר בידי אותם שמרנים ימנים וזה נמשך עד שנת 1981.
אמיר | 11.07.15
16.
כך נראה הסוציאליזם החזירי!!!
מי שחושב שבתקופת מפא"י ה"עליזים" המצב אצלנו היה שונה בהרבה,טועה!!! אני זוכר כשנכנסתי לעבוד בהנהלת אחת החברות הממשלתיות (שהיתה אז יחידה במשרד ממשלתי) ולא האמנתי למראה עיני!!! איזו בטלה ואבטלה סמויה שזעקה לשמיים!!! תפקיד של עובד אחד בוצע ע"י ארבעה עובדים שגם הספיקו לצאת לסידורים פרטיים וקניות בשוק ולהמתין כחצי שעה לפני תום יום העבודה בסמוך לשעון הנוכחות!!! ומי היו כל אלה?בעלי הפנקס האדום!!!
דוד | 11.07.15
14.
הטענה כביכול הסיוע שניתן ליוון שימש לתשלום חובות..
...במקום ל"בניית הכלכלה מחדש" היא אבסורדית לחלוטין. מטרת הסיוע הייתה למנוע מיוון להיכנס לחדלות פירעון, כך שתהיה לה שהות להבריא את כלכלתה. לפיכך זה אך טבעי שהכסף שימש לתשלום חובותיה. למה היוונים ציפו? שהם יתנערו מתשלום חובות ובנוסף גם יקבלו על כך מתנה?
אורן | 11.07.15
10.
די עם השטויות.
יון אומה יצרנית וחרוצה: 22 מיליון תיירים מקבלים שרותים מהיוונים בשדות התעופה במוניות במסעדות באטרקציות ובבתי המלון. יוונים רבים נוספים עובדים במקצועות יצרניים כמו דייג חקלאות ייצור גבינות ושמן זית לכל העולם. היוונים הרבה יותר תורמים לאנושות מאשר הבנקאים הברוקרים ועובדי חברות הביטוח בגרמניה ובצרפת...
עלי עבדו | 11.07.15
6.
ועוד...
מעניין מאוד בימים אלה, להיחשף להיבטים מסויימים בכלכלה היוונית, כפי שבאו לידי בטוי בממצאים של מומחים מטעם האיחוד האירופי. • גמלאות מסיביות לגברים בגיל 50 ולנשים בגיל 55, עפ"י חוק שאושר ע"י ממשלה סוציאליסטית בשנת 1978. לגבי הגברים החוק מתייחס לכל מי שנמנה על אחת מ-600 הקטגוריות שנקבעו בחוק עפ"י המאמץ הנדרש או הסיכון שבהן. (לדוגמא: ספר – בגלל הצבעים שעלולים להיות רעילים..., נגני כלי נשיפה – בגלל המאמץ המתיש שבהפקת צלילים...,מגישי טלביזיה – בגלל הנזקים העלולים להיגרם לבריאותם מהקירבה למיקרופונים...) • 50 נהגים בממוצע נוהגים על כל רכב רשמי • 45 גננים על כל עציץ עם 4 שיחי ערבה בארבעת בבית החולים האוונגליסטי • ליוון האוכלוסיה הפיקטיבית הגדולה בעולם בגיל שמעל 110 שנה, היות שלא נגרעים הנפטרים מרישום האוכלוסין, וכך ממשיכים לגבות את דמי הפנסיה • האיחוד האירפי בדק ומצא כי ישנן משפחות המקבלות 4 ו-5 קצבאות פנסיה שאינן מגיעות להן • ישנם תשלומי פנסיה על שם אזרחים שנפטרו ב-1953 (לפני 48 שנה) • 40,000 צעירות מקבלות קצבה חודשית בסך 1,000 אירו לכל החיים, בהיותן בנותיהן הרווקות של בעלי תפקידים ציבוריים שנפטרו. עלות בתקציב השנתי של המדינה בסך של 550 מיליון אירו. קצבה זאת "עודכנה" לתשלום רק עד הגיען לגיל 18... • עלות קוצבי הלב הנרכשים בבתי החולים היוונים הינה פי 400 ממחיריהם בבתי החולים בבריטניה. • תקצוב מאות מוסדות מיותרים שאין מאחוריהם דבר. לדוגמה מועסקים 1,763 עובדים במוסד להגנה על אגם קופאיס, שאמורים לעסוק בהגנה ושמירה על האגם..שהתייבש בשנת 1930... • המגזר הציבורי מעסיק קרוב למיליון בעלי תפקידים ל"טיפול" באוכלוסיה יוונית אקטיבית של 4 מיליון יוונים... • קצבאות הפנסיה כחלק מהמשכורת האחרונה: צרפת : 51% , גרמניה: 40%, ארה"ב: 41%, יפן: 34%, יוון: 96%...
לא משנה | 11.07.15
5.
נושיה של יוון ידעו מה מצבה והמשיכו להזרים כספים אבודים בתקוה לגזור קופון
כל בנק המלווה כספים בודק איתנות פיננסית של הלווה גם אם זה בכדי לפתוח קיוסק . היוונים רימו את העולם ובעיקר את עצמם (פנסיה בגיל צעיר משכורות 13.14 שרות ציבורי מנופח גביית מיסים נמוכה שחיתות כסף שחור אב טלה ובטלנות) לצעירים ביוון אין תקווה והם רוצים להגר וזה הכי גרוע . הם לא יכולים להמשיך כך.. והנושים חייבים להבין ש 11 מיליון תושבים לא יכולים להחזיר 325 מיליארד יורו וחלק מהחוב הלך לטימיון
ארכימדס | 11.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת