אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתי אפשר לסמוך על חוות דעת גולשים

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ביקורות ב- trip advisor
אני משתמש, וגם תורם ביקורות משלי, באתר trip advisor בחיפוש בתי מלון. אינני מסתמך רק על כמות הביקורות הטובות, אלא מסתכל על הביקורות הרעות ומנסה להבין אם הבעיות שנתקלו בהן אותם אנשים עלולות לפגוע גם בי. זה תלוי בזמן בו נכתבה הביקורת, כי ביקורת גרועה מלפני מספר שנים יכולה להיות לא רלבנטית היום זה גם תלוי בשאלה אם מדובר בבעיה חד פעמית וספציפית לאותו כותב ביקורת או שהיא כללית, והאם יש דווח חוזר על ידי מספר אנשים על אותה בעיה.. אני חושב שבצורה זו אני מסנן ביקורות טובות מוזמנות או מזויפות.
דורון | 13.07.15
11.
לפני כמה שנים ניסיתי להוסיף ביקורת בזאפ
נרשמתי לאתר במיוחד בשביל זה (עם המחשבה האופטימית שמעכשיו אני אוסיף ביקורת לכמעט כל מה שאקנה) הוספתי את הביקרת (הרעה), אבל האתר אמר שתתבצע בדיקה לפני פרסום (עד כאן בסדר) אחרי שבוע התקשרו אלי מזאפ כדי לקבל בירור יותר מדיוק על מה שקרה. ושבוע אח"כ קיבלתי מייל מהם שדורש ממני לשלוח להם את קבלה כהוכחה שבאמת ביצעתי קניה. כמובן שלא טרחתי והביקורת שלי מעולם לא פורסמה. עם בירוקרטיה כזו, אני לא מבין איך יש להם אנשים שמוסיפים ביקורות
אחד | 13.07.15
8.
ומה עם ZAP? לי נראה שהם יותר מדי נחמדים לעסקים
לפני שנים הם השתדלו מאוד להיות בסדר - אבל היום הם הרבה יותר מוטי עסקים. לעולם לא תמצא שם ביקורת שלילית על עסק שעובד איתם ומשלם להם על פרסום. חבל. דווקא בשוק קטן כמו ישראל אוביקטיביות היא מצרך יקר מציאות ולאורך זמן בונה.
משה | 13.07.15
6.
דרך קלה לזהות זיוף (מסוג מסוים)
היא לראות אם חוות הדעת כוללת את שם העסק המלא. נגיד: "כשקניתי ב"אלעזר שטיחים ומוצרים מטבח בע"מ" , נהניתי מהשירות האדיב....." אין צורך להזכיר את שם העסק המלא, ממילא אנשים יודעים לאיזה עסק הם קוראים כרגע את חוות הדעת. לכן, אלו בד"כ זייפנים שמנסים לקדם את העסק. או: "המבחר המגוון בין שלל סגנונות העיצובים השאיר אותנו עם פה פעור...." כשחוות הדעת אינה מתייחסת למוצר, אלא סתם מאמירה את בית העסק, אלו בד"כ עובדי העסק שרשמו אותה. כשזה נשמע כמו פרסומת- זו בד"כ פרסומת. חוות דעת אמיתית בד"כ תיראה כאילו אתם אלו שכתבתם אותה (אם אתם לא עילגים). משהוא כמו: "קנינו שם ספה, המוכר היה אדיב והשירות טוב, הספה לא מדהימה, אבל נותנת תמורה טובה למחיר....."
שחר | 13.07.15
5.
מצאתי דרך לעקוף את זה
רציתי למצוא את הדאודורנט היעיל ביותר ולשם כך נכנסתי לאתר של אמזון. שלב ראשון: סינון ראשוני - השארתי רק מוצרים שקיבלו ציון של 4 כוכבים לפחות. שלב שני: סיננתי את הרשימה שהתקבלה ל-3 מוצרים עם הציונים הגבוהים ביותר (ובעלי מאות ביקורות כדי שטעות התקן לא תהיה גדולה). שלב שלישי: ההנחה שלי הייתה שביקורות מטעם יקבלו 4 או 5 כוכבים. לא 3 ומטה. לכן קראתי לעומק את כל הביקורות שקיבלו 3 כוכבים ומטה. חוץ מזה, אפשר לפברק ביקורות חיוביות בלי סוף אבל אי אפשר להסתיר ביקורות גרועות ולכן חשוב להתמקד בהן. במוצר שבחרתי בסופו של דבר, הביקורות הפחות אוהדות לא טענו שהדאודורנט אינו יעיל אלא שיש לו בעיות שוליות אחרות (כמו קשיים בהוצאת החומר).
א. | 12.07.15
1.
כבר היו כתבות על אתרי חוות דעת שפרסמו רק חוות דעת שבתי העסק אישרו לפרסם
בעיקר בתחום חוות הדעת על בתי מלון וצימרים. כבר הראו שאתרי הביקורת מעבירים את חוות הדעת (בעיקר השליליות) קודם כל לבתי העסק, ורק אם בתי העסר מאשרים את הפרסום, חוות הדעת תפורסם. או במילים אחרות - אי אפשר לסמוך על חוות הדעת המפורסמות באתרי אינטרנט.
 | 12.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת