אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עידן עופר מציג: מט בשלושה מהלכים

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
כשמתחילים להסביר למה החברה מרוויחה למרות שלפי החשבון המקובל היא מפסידה
כללים חשבונאיים נקבעו בדיוק כדי שחברות לא יוכלו למכור לוקשים למשקיעים, ויהיו חייבות להציג דיווח אמת ולא להטוטים פיננסיים. כשמתחילים "להסביר" לך כמשקיע למה החברה בעצם לא מפסידה - הדבר מעיד על עצמו.
פה חשדתי | 16.07.15
22.
במקום כל המונקי ביזנס ותחמוני המס
יש לקבוע כלל פשוט: הרווח של חברה, שניתן למשוך אותו כרווח או לחלק בגינו דיווידנדים, הוא אך ורק מה שהחברה מצהירה עליו כרווח ומשלמת עליו מס. לגבי רווח שמקוזזים ממנו הפסדים, מותר יהיה לשלם דיווידנדים רק על ההפרש שבגינו שולם מס הכנסה. צריך לפתור את הבעיה שניתן לראות במאזנים מה שבעלי השליטה רוצים להראות, ולא מה שמתחייב מהמספרים האמיתים. מה ההבדל בין זה לבין הצהרת שקר? כך למשל קורים מקרים שחברה מגיעה לחדלות פירעון או לפשיטת רגל להפתעתו המוחלטת של רואה החשבון שלה, שחי ממספרים שההנהלה מלעיטה אותו. יש לראות מנהלי חברה כזו ( ואולי גם הרו"ח שלה ) שיתברר כי הנתונים שמסרו אינם נכונים או שלא נבדקו כראוי ע"י רו"ח, כעבריינים שדינם העמדה למשפט, אם בשל רמאות נגד שותפיהם, מחזיקי מניות החברה, משקיעים או נגד המדינה.
אלי | 15.07.15
18.
עידן עופר מציל מכיסו את החברות שבבעלותו
די לפופוליזם בתגובות. עידן עופר נותן מכספו לחברות שלו ובסכומים משמעותיים מאוד וזה בניגוד לבעלי חברות אחרים. החברות בבעלותו צים וטאאור מעסיקות המון עובדים - ללא כספו האישי - החברות האלו היו מתפרקות ולעובדים לא הייתה עבודה.
אאא | 15.07.15
16.
היו לעידן עופר שני מורים טובים, טובים מאוד.
שני מורים, האחים סמי ויולי עופר. נפגשנו לראשונה לקראת סוף שנות החמישים. היה לי מכר, מכונאי אניות הולנדי שעבד על אחת האניות של האחים. הוא הכיר לי את האחים, כאשר באו לבקר באניה. הוא סיפר לי קצת על הקומבינות שהם עושים על מנת לצמצם הוצאות. לצמצם הוצאות - ניחא, זה דבר חשוב. אבל לא על חשבון הבטיחות של הימאים והספינה. אצל האחים אין אפס, היה להם שותף, ישראל קירשטיין ז"ל, מהנדס מוכשר אבל איש עסקים תמים. אכלו אותו בלי מלח.
אריקו | 15.07.15
5.
תיקון עובדתי קטן. מחזור יומי 20 מיליון דולר. לא שקל+תגובות ל1+2
כתבה מקיפה ונכונה. יכול להיות שחלק מהמשקיעים הקטנים מתבלבלים - והכתבה עושה סדר. תודה. רק תיקון קטן. המחזור היומי של טאואר כ20 מיליון דולר. יש מסחר בת"א של כ20 מיליון - ויש מסחר בניו יורק גדול הרבה יותר. לכאורה הערה טכנית - אך היא מהותית להבנת המניה. המניה נקבעת בניו יורק. הקרנות הישראליות ללא המחקות) מחזיקות רק מיליון מניות. אולי בגמל ופנסיה יש עוד 2-3. תעודות הסל כ5 מיליון. אבל זה כסף קטן. המוסדיים הזרים כולל רימה - מחזיקים 29 מיליון מניות נכון ל31.3.15 אז המניה הייתה 17$. הם קנו ברבעון ראשון 9 מיליון מניות. האמריקנים קובעים את המחיר. בעיקר המוסדיים האמריקנים. אני מניח שהם יודעים את הבעיה של הNONGAAP עליה הצביע טל טנא. הדומיננטיות של האמריקנים אפילו קשורה להצעים של תעודות הסל. כי אם ההיצע ביום ראשון - הם יגיבו פחות! ולכן יכולה להיות הזדמנות קניה. במיוחד של אופציה 9. תגובה ל1: גם לי יש בחילה משקשוקה של כיל , צים , בז"ן , מעבר עופר ללונדון , ומעבר קנון לסינגפור (טנא שכח שהמעבר נעשה להימנע ממס). בחילה גם מכל התרומות שלהם שנועדו לפאר שמם. אבל יש דבר אחד טוב שמשפחת עופר עשתה בארץ : טאואר. תעסוקה ל1300 איש במגדל העמק. ועזרו לה בימים הקשים שלה! בעיקר עופר. ל2: מוזמן לפורום לתרום חיובית. רוב הדברים שמעלה אורי נאמרו שם.
atuk19 | 15.07.15
3.
פחת
דוחות על בסיס כזה או אחר לא משנים את העובדה כמה כסף החברה מייצרת. הפחת זאת הוצאה אז לא לשכוח שזה מגן מס של החברה. היא משלמת פחות מסים!!!!! אז בשורה הרווח / הפסד יש פחות הוצאות מס (מה שבמקרה של טאואר כנראה הוא בשוליים) מה שמותיר יותר רווח או פחות הפסד (תלוי איך רוצים להסתכל על זה). בנוסף לא לשכוח. בעבר טאואר השקיעה המון על הציוד האם ההשקעה היטיבה עימה או לא? למה לא שואלים את החברה מה ה-ROE על ההשקעה ההאמורה
חיים כהן | 15.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת