אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מכונת הכסף של הטכניון

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
רמת הלימודים בטכניון
רמת הלימודים בטכניון גבוהה, המצוינות וההישגים בזכות הסטודנטים- פחות בזכות הסגל. בתור סטודנט שנה רביעית אני חייב לציין שיש לא מעט מקרים, אם לא - רוב המקרים, הסגל , המרצים והמתרגלים לא תמיד יודעים מה הם מלמדים, או מה רמת המבחנים שהם נותנים. רמת ההוראה מזעזעת. אנשים נאלצים ללמוד לבד ולגרד בשיניים את החומר בשביל להבין אותו. יש כאן המון אי סדר, מבחנים ברמות הזויות וציונים נמוכים מאוד. לפעמים המרצה הולך "נגד" הסטודנטים ונותן פקטור עלוב רק כדי לעמוד בתקנות שמכריחות ממוצע עובר, במקום ללמוד את הלקח ולשנות את רמת המבחן. יש הרבה מקום לשיפור, בייחוד בהוראה.
סטודנט בטכניון | 03.11.15
30.
מדעים והנדסה לומדים רק בטכניון!
כמו שאתם יודעים , האוכלוסיה העילית במדינה , החכמה באמת ובעלת רמת משכל הגבוהה ביותר, לומדת בטכניון. כשאני מספר שאני לומד בטכניון תואר כפול ישר אנשים משתתקים ולוחצים את ידי. מי שלא עומד בקצב הגבוה אצלנו נזרק לאוניברסיטה רגילה , או חלילה למכללה שלא נדע מצרות. למרות שקושי הרב , בהייטק אנחנו מרווחים כבר בשנה הראשונה באיזור ה- 20,000 ש"ח. היה לי חבר שהיה חכם , אבל לא מספיק חכם כדי לעמוד ברמה הגבוהה ובסוף הוא נאלץ להתפשר על מכללה סוג ג'. הוא בטח לא ימצא עבודה , ואם כן אז בשכר מגוחך למדי.
סטודנט מצטיין טכניון | 19.07.15
29.
ל-24, זה נכון שאפשר ללמוד לבד אבל...
כשאתה ניגש לבחינה בטכניון יש לך מוטיבציה גבוהה ללמוד. התעודה שמחכה לך בסוף הדרך שווה הרבה כסף בשוק התעסוקה. חוץ מזה, כשאתה סטודנט, מוקף בסטודנטים וכל סדר היום שלך סובב סביב לימודים, אתה לומד. כשאתה נרשם לאיזה קורס באינטרנט אתה מתמיד ולומד רק אם יש לך זמן פנוי והמון משמעת עצמית. בפועל, אתה צודק. המוסד האקדמי רק נותן בסיס ואז מציב אתגרים. רוב הסטודנטים צוברים את רוב הידע והיכולות בעצמם, כשהם מתאמצים לעמוד באתגרים.
בוגר טכניון | 19.07.15
28.
כל סטודנט שמסיים בטכניון הוא 10 רמות מעל כל מועמד אחר לעבודה. והמלצה.
כבוגר טכניון בעצמי (שנות ה-70) אני בין השאר עוסק בגיוס של "תותחי על" בתחום החומרה והתוכנה מזה שנים רבות בחברות שונות, כולל בכמה חברות שהקמתי בעצמי וישנה אמת אחת שכל מגייס וכל מעסיק פוטנציאלי יודע ולא יכחיש- בוגרי טכניון מכל פקולטה, הם ברמה אחרת מכל מועמד אחר. המוסד הזה מלכתחילה מקבל אנשים חזקים עם שאיפות גבוהות, אבל בהמשך מוציא אותם חזקים, חריפים ומוכנים הרבה יותר מכל מוסד אחר. בעשור האחרון השוק התפתה לקבל אליו בוגרי מכללות בהנדסה אשר העמידו תנאי סף נמוכים בהרבה לקבלתם לעבודה מחבריהם שסיימו באוניברסיטאות ובטח מהטכניון- אבל להערכתי השוק השכיל כי ההבדל בין סוגי הבוגרים הוא פשוט ענק. בוגרי טכניון מביאים ערך רב, מנוסים בחשיבה מורכבת וקשה ובעיקר שאפתנים ולא חוששים מאתגר. מניסיוני מי ש"ליטפו" אותו בלימודי מדעי המחשב בבין תחומי כנראה שלא מחזיק במפתחות לדבר הגדול הבא. חשוב לציין כי יש בטכניון גם תארים שאינם הנדסה כמו כלכלה- שמוציאות בוגרים אטרקטיביים במיוחד לתחום הסחר במניות האלקטרוני, ייעוץ אסטרטגי ועוד. חשוב מאוד שהטכניון לא ייכנע לתכתיבי השוק ולא יוריד את הרמה, את הקושי ואת האתגרים שהוא מעמיד בפני סטודנטים, רק כי יחסי הציבור לא משהו. חשוב להמשיך כך, בסופו של דבר סטודנט עם שאיפות גבוהות יגיע להיכן שהוא ימוצב הכי גבוה בסוף התואר ולא להיכן שיהיה לו קל.
מגייס היי טק מדופלם | 19.07.15
22.
זו טעות, הכסף לא ילך לטכניון, אלא לארה"ב. לא ייתן לטכניון כלום, אגב, חלק גדול מהסטודנטים הם ערבים
מקבלים הנחות בכניסה, מתקבלים בציונים נמוכים יחסית עקב "אפליה מתקנת" שזה ביזיון אמיתי לדעתי. בסופו של דבר, זה רק שם, לא יעזור לישראל בכלום, לא לסטודנט יוצא הצבא היהודי הממוצע, לא יקדם שום ידע, ובקיצור, רק רעש. רוב הטכנולוגיות המפותחות במקומות כאלו שייכות למשקיעים וזה לא עוזר כלום לרוב הסטודנטים אלא לכמה בעלי עניין פרופ' שמקבלים תמלוגים.
דורון | 18.07.15
21.
מה ש 19 מסביר זו האמת לאמיתה בתמציתיות...
למדתי הנ. תוכנה בטכניון וסבלתי מכל רגע - למרות שהיה לי רקע חזק קודם בתחום התוכנה, למדתי אין ספור דברים חדשים ודרכי חשיבה שלא הייתי פוגש בשום מקום אחר. למה? כי זרקו אותי למיים ולא טבעתי. בטכניון אתה לומד לחקור ולדרוש (מלשון מדרשה) ל-ב-ד!!! בתחום ההייטק, זה לא כלי עזר נחמד - זה נדרש בדיוק כמו כושר קרבי בסיירות. אחרי 8 חברות, חלקן חברות ענק, חלקן סטארטאפים, אני יכול לאמר שלא רק שהחבר'ה מהטכניון (לפחות בחשמל ומדמ"ח) הם 10 רמות מעל כל האחרים, הם גם היחידים שיודעים לגשת לבעיות בלי גוגל ועם יכולת אנליטית אמיתית. לראיה, בכל חברות ה embedded שיצא לי לעבוד בהם (והשוותי גם עם לא מעט חברים), בוגרי הטכניון היוו בין %70 ל %80 מכ"א ובתחום המו"פ הם היוו כמעט 100%. אם זה לא מדד, אני לא יודע מה כן...
נד סטארקיהו | 17.07.15
19.
לאלה שמתלוננים על איכות ההוראה בטכניון
אחרי יותר מעשור פה (תואר ראשון שני ושלישי), אני חושב שהייחוד הגדול ביותר של הטכניון הוא בכך שהוא לא באמת מלמד אותך. במקום זה הוא מביא אותך לחומר, ונותן לך ללמוד לבד אם אתה מסוגל, אבל אח"כ הוא בוחן אותך בציציות - המבחנים בטכניון הם בכמה רמות מעל השאר, הציונים נמוכים ומצריכים מאבק לא קל כדי לשרוד, ולא אחת קורה ששאלה במבחן דורשת ממך לפתח לבד תיאוריה של קורס המשך כדי להצליח לפתור אותה. גם המנחים בד"כ לא אומרים לך מה לעשות, יש לך חופש עצום לנסות ולהכשל לבד עד שתצליח, אבל בשביל לסיים תואר אתה חייב להצליח (אגב, זה לא ככה בכל המקומות, יש מחקרים ברמה כזו שבמקומות אחרים נותנים עליהם דוקטורט, ובטכניון לא בטוח שתקבל עליהם אפילו תואר שני). נוצר מצב (אולי אפילו שלא במתכוון), שהטכניון לא מלמד אותך הנדסה או מדע, הוא בעיקר מלמד אותך ללמוד לבד. זה לא דבר פשוט, אבל בדיעבד זו הגדולה שלו.
 | 17.07.15
18.
15 - למדתי בטכניון לפני 15 שנה והיחס לסטודנטים היה מחפיר
היו שיעורים בהם סטודנטים נאלצו לשבת על המדרגות, או לעמוד קרוב לדלת כי לא היה מקום בחדר. רעש בהרצאות. מרצים שלא מוכנים לענות על שאלות. מרצים שלא מוכנים לענות לשאלות סטודנטים מחוץ לזמן ההרצאה ומפנים את הסטודנטים השואלים למתרגלים. בירוקרטיה מזעזעת במזכירות לימודי הסמכה, שעתיים בלבד של שעות קבלה ביום, ותור ארוך של סטודנטים שחלקם נאלץ להפסיד הרצאה כדי להצליח לדבר עם פקידה במזכירות. 10 דקות בין הרצאה להרצאה, כשלפעמים חדרי ההרצאות נמצאים רחוק זה מזה בקמפוס כך שאין סיכוי לסטודנטים להגיע בזמן. סטודנטים שלא הצליחו לרוץ את המרחק ב 10 דקות, הפסידו בקביעות במהלך כל הסמסטר את הדקות הראשונות של ההרצאה. מסלולי לימודים דו-חוגיים שנבנו גרוע כל כך ובחוסר תיאום משווע בין הפקולטות, עד כדי כך שרוב הסטודנטים שנרשמו אליהם נאלצו במהלך התואר לשנות את המסלול הלימודים או לעזוב את הלימודים.
גדי | 17.07.15
17.
הטכניון הפך לאט לאט למוסד שמתרכז בלגייס כספים ללא תמורה
לצערי, המוסד הזה מושך חברי סגל צעירים שכל יכולתם היא שיווק מחקרים חסרי שחר. הם מצליחים להביא כסף למוסד, אז לאף אחד לא אכפת, פשוט מקבלים פרופ' חבר בלי שום חתימה אקדמית על העולם. לצערי, לא נזכה יותר לראות פרסי נובל בטכניון אלא פרסי שיווק.
דר בוגר טכניון | 17.07.15
16.
הבעייה העיקרית של הטכניון הוא לימוד תיאוריה
מלמדים תיאוריה בעיקר כדי שהבוגר יהיה חוקר ואסיסטנט בהמשך הלימודים שלו. אין שום חשיבה על החלק המעשי של המהנדס . מהנדסים שיוצאים מהטכניון (כמוני) לא יודעים שום דבר על עסקים ועל תרבות עסקית זה גם משפיע בדרך כלל על התעשייה בישראל . הטכניון צריך לשלב בכל פקולטה נושא של ניהול עסקים , כלכלה השקעות ובנקאות כדי שכשהמהנדס ולא החוקר יוצא לשוק הם גם מבין קצת בעסקים כי זה בדיוק במה שהוא נתקל מיד עם צאתו לשוק , וברוב המקרים הוא ממש לא יודע להתמודד עם בעיות כאלה למרות שהעסקתו בדרך כלל היא על בסיס עסקי .
יהודה | 17.07.15
15.
אני מסתכל על החלק החיובי
משהו מהותי השתנה בטכניון ב 30 שנה האחרונות. זה היחס לסטודנטים! בזמני התייחסו אלי כמו כלב ועשו לי טובה שדיברו איתי.אחי מאידך היה עתודאי ונהנה. הבן שלי אומנם קרע את התחת , אבל קיבל יחס של מלך! ובעוד שלי זו הייתה התקופה הגרועה בחיים , הוא רואה את זה אחרת וטוב שכך. ההבדל בטכניון הוא קודם כל בסטודנטים שמגיעים עם סופר מוטיבציה. או שהם אחרי צבא או שהם ערבים ממשפחות משכילות שהרצון ללמוד ולדעת מגיע מהבית. העתודאים ממילא נבחרו ויקח 10 שנים עד שיצאו לשוק העבודה בוגרים יותר. -- מוסד אקדמי בלי תרומות לא יוכל לממן מחקרים ולהתחרות על האנשים הטובים. יש 4000 אוניברסיטאות בעולם. ויש בהן מצויינות . כסף הוא פקטור. וכדאי שהקנאים יזכרו את זה. מכאן מגיעים האנשים שבונים את המדינה, לא ממפעלי טכסטיל. זו הסיבה שערבים לא תורמים לאוניברסיטאות . די עם צרות העין , שום דבר אינו אידאלי ותמיד ניתן לשפר. כסף שלא ילך לטכניון - ילך לאוניברסיטה אחרת.
סתם אחד | 17.07.15
9.
הערה לגבי החברות והמשרות שנוצרו
אם בוגר טכניון הקים חברה ביחד עם עוד שותף או שניים (מה שבד"כ קורה), הוא לא אחראי על כל המשרות שנוצרו. אולי אחראי על חצי או שליש. אם בוגר טכניון ניהל חברה, הוא בוודאי לא אחראי על כל המשרות שנוצרו. רק על אלה שנוצרו בתקופת הניהול שלו, וגם זה בשיתוף עם שאר שכבת ההנהלה. הערכה יותר ריאלית מדברת על במקרה הטוב 200,000 משרות שנוצרו, כולל משרות במעגל השני של נותני השירותים. וגם אלה לא כולם בישראל (הרבה מהחברות הם בין-לאומיות). כמה בוגרים היו לטכניון ב-20 שנה? להערכתי 80,000 בוגרים. כלומר 80,000 בוגרים יצרו 200,000 משרות, שחלקן בחו"ל (נניח 20%). כלומר 160,000 משרות נוצרו בישראל. כלומר 2 משרות לכל בוגר. בזמן ממוצע של 10 שנים (20 שנה חלקי 2). לא נשמע מרשים במיוחד. אבל היי, אני לא מהטכניון, אז אולי אני פשוט לא מבין...
 | 17.07.15
8.
השנקל שלי
לציניקנים בינינו זה נראה שפרופ' לביא מתעסק בתפל, שהמרדף אחרי הדולר וההתעסקות המרובה ביח"צ הם פתטיים, אבל האמת היא שהם לא. הקשרים הענפים שתוארו בכתבה הם ההבטחה שהטכניון ימשיך לצמוח ולהתפתח בעתיד מבלי שיהיה תלוי בראייתם" ארוכת הטווח" של הפוליטיקאים שלנו. וכמה מילים על הטכניון מנק' מבטו של סטודנט... הטענה החוזרת כאילו המרצים עושים טובה שהם מלמדים גובלת בהוצאת דיבה. לרוב המוחלט של המרצים יש הרבה רצון טוב. כן, יש בעיה בכל מה שקשור בחומרי לימוד - הם בדר"כ לא מספיק מקיפים/מסודרים/שיטתיים/אינטראקטיביים - אבל זה כנראה בעיקר תוצאה של מחסור בסגל זוטר ובהשקעה של משאבים למטרות דידקטיות. העובדה שעברית היא שפה זניחה במונחים גלובליים, כך שאת רוב הספרים אפילו אין טעם לתרגם אליה, לא תורמת. כלומר, במובנים רבים הבעיה היא תקציבית (למרות שגם תרבותית, אנחנו הישראלים לא בדיוק מצטיינים בדוקומנטציה ובשיטתיות). באשר לקמפוס, הוא מגיע ל"הישג נדרש" במענה על הצרכים האקדמיים של הסטודנטים ובמונחים ישראליים הוא אפילו יפה אבל כמובן שיש הרבה מקום לשיפור. באשר לביורוקרטיה הטכניון הוא הכלאה מעניינת ומוצלחת במיוחד של ביורוקרטיה מערבית וישראליות שיודעת לעשות את ההתאמות ולהפעיל שיקול דעת. בקיצור, יש הרבה לאן להשתפר אבל יש הרבה דברים טובים בטכניון (וזה מבלי שנגענו בעיקר, שזה התרומה המדעית-טכנולוגית).
סטודנט בטכניון | 16.07.15
4.
המיליארדים לא מגיעים לסטודנטים, גם לא בעקיפין
הזכאות לקבל מעונות משנות ה50 עד ה-70 בטכניון מחפירה. משפחה שמרוויחה מעל הממוצע לא זכאית. הם צריכים לממן לילד דירה מתפוררת בכמה אלפים בחודש. כמה האלפים האלה הם % משמעותיים מאוד מסך ההכנסה הכוללת. מה יעשה אותו ילד בעתודה או סטודנט שהוריו לא רוצים לממן אותו? או אז הטכניון ייתן אישור למעונות? לא. הטכניון במצב זה יקנה אישור למעונות רק אם מתעסקים עם עורכי דין ומביאים הצהרות ומסמכים שמראים שההורים לא מממנים כלכלית את הילד. כל הבירוקרטיה עולה כמו לשכור דירה.
"מסכן" | 16.07.15
3.
כותרות מפציצות, המציאות רחוקה שנות אור.
תסתכלו על הפרט, על הסטודנטים שלומדים 24\7 בשביל בית החרושת לציונים, ואז נתקלים במקרים כלכך מרגיזים. ההישגים של הטכניון הם תוצאה ישירה של אופי הסטודנטים שמגיעים לשם מראש, ממש לא בזכות תרומה כזו או אחרת, רמת ההוראה נמוכה, חצי מהסטודנטים בקרוסים שאני נוכח בהם, לא מגיעים בכלל לשיעור. המבחנים הזויים, אזור חיפה מסריח מכימיקלים, גישה גרועה מאוד, מוסד 'טכנולוגי' שבנוי כמו מלפני 200 שנה, מחסור בחנייה ועוד ועוד.. מקבלים מיליונים לתרומות, אך הפרט לא מרגיש בדבר, הכל אותו דבר.
לא הכל ורוד | 16.07.15
1.
ברכות
כל הכבוד למקצועיות ולדחף הפנימי כדאי גם לחשוב על הפרשת אחוז מסויים,כדי לשפר את הסביבה בה פועל הטכניון - העיר חיפה - ולהקים קרן מיוחדת (אולי אחוז אחד) שתסייע לעיריה לשפר את איכות הסביבה במעגלים קונצנטריים סביב לקאמפוס. אינני מתכוון לאספקטים החברתיים אלא להיבטים הפיזיים !!
צבי רביב | 16.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת