אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אכלתם אותה: הנפילה במחירי הסחורות לא תגיע לכיס שלכם

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
מניעים סמויים זה שם המשחק
מספרים לנו סיפורים, מורחים אותנו בנתונים הכל כדי לעצור נושא של יבוא מקביל, זו המטרה פה. פעם זה בקפה,פעם זה במילקי אחרי זה ברכבים, ואז חגיגת המחירים תעלה על גדותיה, ידפקו אותנו במחירים גבוהים ואנחנו נשלם כי אין לנו ברירה, זה כמו לקחת אדם חופשי ולאזוק אותו בידיים וברגליים, פלא שאנשים עוזבים את הארץ?!
אדיב | 23.07.15
11.
איזה סיבה יש למישהו בכלכלה קפיטליסטית של היום להוריד מחירים?
יש לך מיליון לקוחות, אתה חושב איך להוציא מכל אחד עוד דולר בקניה כדי להרוויח עוד מיליון דולר על אותה השקעה. מי המטומטם שיחשוב להוריד בדולר את המחיר?! אוטומטית המחזור שלו ירד במיליון דולר. כל עוד אנשים ישלמו, המחירים יעלו - ככה פשוט.
דני | 22.07.15
9.
יש שתי סיבות:
לא צריך מומחים. 1. עלות חומרי הגלם באוכל התעשייתי שאנחנו אוכלים שולית. למשל עלות פולי הקפה להפקת צנצנת 200 גרם היא פחות מ-10% מהעלות לצרכן. השאר זה העיבוד, ההובלה, האריזה המו"פ והוצאות הנהלה ושיווק. 2. הצרכן נתפס כמכונת חליבה. אם המחיר עולה, שער המטבע עולה, המדד עולה או הטמפרטורות עולות המחיר לצרכן יעלה (יעודכן בלשונם). אם העלויות ירדו הרווח של היצרן והמשווקים יגדל והם יגידו שעד עכשיו הם בכלל לא הרוויחו ונמנעו מלהעלות מחירים ולכן אין סיבה שיורידו עכשיו.
זה שמשלם על הכל | 22.07.15
8.
אני לא מבין את תמימותך מר מיקי גרינפלד. בתעשיית הזמון יהיו מלא אנשים שיסתרו את טענות שטראוס
בתור מי שמבין דבר או שניים בחומרי גלם של תעשיית המזון לדעתי מרחו אותך בהסברים לא רלוונטיים כי לפסגות אין אינטרס לריב עם שטראוס ושאף אחד לא יספר לי סיפורים! ההפך! לסוחרי מניות יש אינטרס לא להתערב בערך המנייה. בקיצור הבירור עם פסגות היה טעות. אגב שטראוס צורכת לא רק קפה אלא את כל יתר הסחורות- סוכר, שמנים ושומנים, קקאו, עמילנים, קמח חיטה וכו'. אם היית הולך לסופר היית רואה שמותגים טעימים יותר של קפה מיובש בהקפאה מתוצרת חו"ל, זולים מהקפה של שטראוס או לפחות שווים במחיר ולזה אין הסבר אחר למעט חזירות. הסיפור הגדול כאן הוא כשל שוק שנובע מריכוזיות של תעשיית המזון אשר אינה מייצאת כמעט אבל מייבאת את רב או כל חומרי הגלם שלה. ההסברים שהבאת קורסים לאור עליות המחירים בתחילת העשור שנבעו מעליית מחירי חומרי הגלם... אז תחליט אתה מתי יצרני המזון צדקו: לפני 5 שנים או עכשיו.
ויקטור חסון | 22.07.15
2.
לכלכלנים ולפרשנים יש הסברים לרוב (הם מתפרנסים מזה...) אבל האמת היא -
כשיורדים מחירי חומרי הגלם, היבואנים כבר 'רגילים' למחיר הגבוה, ממשיכים לשווק במחיר הגבוה, ומתבשמים מהגדלת הרווח... לעומת זאת - כשיש עליית מחירים - הם מיד מעלים מחירים, גם כשיש בידיהם מלאי גדול במחיר הישן. הלקוח - תמיד 'סאקר'....
מודרניסטי | 22.07.15
1.
מי זה שאמר שהמשקל של מוצרי המזון במדד קשור לפערי התווך ??????????
משקל מוצרי המזון במדד אמור לשקף את חלקו של המזון מסך הצריכה הכוללת של משק בית ממצוע, וממש לא את פערי התווך. משק בית ממוצע בישראל מוציא (לפי טענת הלמ"ס) 15 אחוז מסך כל הוצאותיו, על מוצרי מזון. אין בין זה ובין הטיעון המונפץ שמופיע בכתבה, כאילו יש קשר בין המשקל במדד לפערי התווך על חומרי הגלם.
 | 22.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת