אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במילה אחת. רשלנות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
מחירי הסחורות בשוק העולמי צנחו ב-30%
אבל בישראל שום דבר לא הוזל. מסקנה: שוק חפשי הוא אגדה של בעלי-ענין, כדי שאנשים יאמינו ביד נעלמה המגנה עליהם מחזירות. כשהציבור שאנן, קל יותר התעלק על כיסיו (בעזרת תאגידים שהוקמו בכספי הפנסיה שלו). לא מאמינים? שימו לב: בהעדר רגולציה, שווקים (כמו נפט, יהלומים, סמים או מעבדי-מחשבים) נוטים למבנה שאינו חפשי. הם הופכים לקרטל או מונופול "טבעי"!
 | 09.08.15
20.
הכל נובע מהעדר תחרות חופשית
בגלל שמחירי התוצרת החקלאית נקבעים באופן מלאכותי ע"י המועצות השונות - כמו מועצת החלב, מועצת הזית, מועצת הלול, מועצת הצמחים וכו' - ולא ע"י ביקוש והיצע כמו שצריך להיות במדינה חופשית, אין כלל תחרות. כשאין תחרות, המחירים עולים. לא יעזור שום חוק ושום תקנה. חייבים לפרק את המועצות הבולשביקיות המיותרות והמזיקות הללו, בגללן כולנו משלמים הון על תוצרת חקלאית בלי שום סיבה. המדינה צריכה לא להתערב כלל ולתת לשוק החופשי להתנהל עפ"י ביקוש והיצע.
אזרחית | 09.08.15
18.
הפריץ מאכיל את הכלב
א. רשתות המזון שיכות לקונגולמטים, צבירי חברות בפירמידות עיסקיות ממונפות הממומנות בכספי הפנסיות של העובדים השבויים, שנאלצים לממן עמלות הזויות. ב. בראש הפירמידות נמצאות מספר משפחות אשר בלהטוטים פיננסים וע"י קנית מנהלי הגופים המפקחים בעבור חופן דולרס, הצליחו למנף את כספם ולהשיג הטבות מופלגות מכספי מדינה. כמו כן ליצור לעצמם חפיר הגנה כנגד מתחרים ולהחליף הון עצמי בהלואות ואג"חים ללא ביטחונות ולהרחיק את כספם ומשפחתם לחו"ל לצורך פיזור הסיכונים. ג. לצורכי בקרת דעת קהל האוליגרך בעזרת יועציו משתלט גם על כלי תקשורת ויוצר לעצמו רשת ביטחון ואמצעי תקיפה כנגד מתחרים.
cleareye | 09.08.15
17.
2 ו-8 - טבעונים פנאטים הזויים
חושבים שאם יגידו שחלב לא בריא מיליארד פעמים זה יהפוך את זה לאמת. חושבים שאם יגידו "מוגלה בחלב" זה יגעיל אנשים והם יפסיקו לשתות חלב. האמת היא שחלב הוא בריא - חלבון, סידן. והשטויות של המוגלה? לא ראוי בכלל להתייחסות. די עם הבולשיט של הטבעונים הפנאטים ההזויים.
אור | 09.08.15
15.
מוצרי מזון בפיקוח פוגעים בראש ובראשונה בשכבות החלשות
מה שקורה כשמוצרי מזון נמצאים בפיקוח אזי גם אם המחיר הוא הפסדי (ולפי המתואר בכתבה הוא לא) הרי שהיצרנית מסבסדת את מחירו במה שנקרא "סבסוד צולב" - מחירו של מוצר מזון אחר, איכותי יותר, בריא יותר, מסבסד את מחירו של המוצר המפוקח. העניים ימשיכו לקנות שמנת חמוצה ולחם לבן, וידם תרחק עוד מהיכולת לרכוש יוגורט bio ולחם שיפון.
אמיר ש. | 09.08.15
10.
בתחילת הכתבה כותבת שהרוויחו "הרבה יותר" ממה שהיו צריכים
ובסוף הכתבה כותבת שאם המצב יתוקן נוכל לקנות ב"כמה אגורות פחות". איך זה מתיישב אחד עם השני? בשביל מה להגזים ולייצר כותרת שלא משקפת את המציאות רק כדי לגרום לאנשים לקרוא את הכתבה? זאת התרבות הישראלית. לפני שאת מבקרת את המוסריות של הממשלה תסתכלי על עצמך
אליק | 09.08.15
6.
מחפשים את השקל מתחת לפנס
הרי כולם מבינים שהקמעונאים במצב על הפנים, אם ניקח להם את ההנחה על המוצרים המפוקחים הם ייקרו את המוצרים הלא מפוקחים. הבעיה נמצאת אצל היצרנים הגדולים והמתווכים, כל היצרנים הגדולים גוזרים קופון ענק וכמוהם המתווכים בתחום מוצרי החקלאות. ניתן, ע"י אישור לייבוא מקביל להוריד את המחירים בקלות רבה, בנוסף, בתמיכת המדינה להקים שוק קימעונאי ששם התוצרת תימכר ישירות מהחקלאי לצרכן, תתפלאו, זה לא בשמיים, וכך ירדו המחירים באופן משמעותי. את ההתייעלות של שופרסל ומגה - זה יקרה לבד, הם את הלקח שלהם הבינו.
רפי | 09.08.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת