אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גלנט בוחן חלוקה מחדש של קרקעות הקיבוצים

93 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

93.
הקשת המזרחית הבכיינית והעצלנית
הקשת המזרחית אינה מייצגת את המזרחיים, מרבית המושבניקים הם מזרחיים כמו ההורים שלי. הקשת המזרחית מייצגת מזרחיים בכיינים ועצלנים שרוצים להנות מזיעת אפם של אחיהם החרוצים שהפכו הרים וגבעות צחיחות לכפר פורח. מזרחיים שלא רצו לעבוד עבודת כפיים ו/או להסתכן בלהתיישב במושב קרוב לגבול ורחוק מכל יישוב אחר התיישבו בערים ובעיירות פיתוח. חלק מתושבי הערים, הינם אנשים שלא עמדו בתנאים הקשים ועזבו את המושב בגלל בעיות פרנסה וקושי לעבוד ביום ולשמור בלילה. בשנות החמישים היתה אפשרות בחירה. כל מי שרצה לגור במושב יכול היה. להיפך, מושבים הזדקקו לחיזוק וגידול במספר התושבים. על מנת שיהא ניתן לעבוד ביום ולשמור בלילה מפני מסתננים. כעת כשהמושבים מבוססים והמצב הבטחוני השתנה לטובה בזכות מייסדי המושב שהפריחו את השממה ושמרו במקביל על גבול פרוץ, מבקשים הם להיות שותפים. האם לזה יקרה צדק חברתי??????????? **המושבניקים שימשו כמגן אנושי וכמגן על קרקעות המדינה, לכן הם מחזיקים בהם בזכות ולא בחסד. המלצה לקשת הדמוקרטית המזרחית: לכו לעבוד ואל תחפשו לגזול נכסים של אחרים.
שמוליק | 20.09.15
92.
תשובה לאלעד זוהר ושי רגב
בין המתיישבים בתחילת המאה העשרים היה אחוז קטן של מתיישבים שקנו אדמות. הם היו חקלאים עצמאיים, לא במסגרת התנועות המיישבות. היו כאלה, למשל, ברמת השרון, ברעננה ובכפר סבא. לימים, נבנו שיכונים על האדמות שלהם. המתיישבים בקיבוצים ובמושבים, במסגרת התנועות המיישבות, עלו לארץ צעירים מאד, אחרי שעזבו את משפחותיהם בגולה, ובאו לארץ ללא כל רכוש. הקרן הקיימת והסוכנות היהודית עסקו באיסוף תרומות מיהדות הגולה לצורך קניית אדמות, תוך התחייבות שהקרקעות הללו לא יימכרו לעולם אלא ישמשו רק לצורך החקלאות בארץ. לא לקרן הקימת "לא היה גרוש על התחת", אלא דווקא למתיישבים. לכן, הם קיבלו את הקרקעות לשימוש חקלאי בלבד, בחכירה, ומתוך התחייבות שברגע שמוסדות המדינה שבדרך, ואח"כ המדינה, יזדקקו לקרקע, היא תוחזר לבעליה והמושב או הקיבוץ יקבלו קרקע חקלאית חלופית. החקלאים קיבלו אמצעי ייצור לתוצרת חקלאית, והשתמשו בה שנים רבות. אין להם שום זכויות, לא היסטוריות ולא אחרות, לקרקעות הללו כקרקעות לבניה.
אמיר | 11.08.15
90.
...וזה מה שיעזור לעיירות הפיתוח...
נו באמת, קרקע זה מה שחסר לעיירות הפיתוח כדי לשגשג? זכויות החכר זה מה שיעזור לעיירות הפיתוח, "החוכרים העירוניים", לפרוח? שטויות! שנים המדינה "דחפה" אוכלוסיות חלשות לעיירות הפיתוח תוך כדי כך שהיא מעודדת תעשיות מסורתיות באיזור כטקסטיל, מתכות ועוד, במקום הייטק, פיננסים, וכו'. רק בשנים האחרונות יש שינוי מגמה עם אינטל בקריית גת ופרוייקטים אחרים בתחומים שונים בבאר שבע. הקמת פארקי תעשייה מתקדמת, שינוי תחבורתי, שכונות חדשות ותשתיות מודרניות (קחו לדוגמא את נתניה - כמה נהירה של ילידי ישראל הייתה שם לפני שהוקמו השכונות החדשות?), חינוך איכותי ועוד הרבה. יש הרבה מאוד שניתן לעשות למען עיירות הפיתוח שלא כולל דריסה של אדמות ההתיישבות החקלאית, שלא תניב שום תוצאה מלבד פגיעה בהתיישבות זו.
יגאל | 11.08.15
89.
תיקון קטן לכל הקיבוצניקים
קיבלתם קרקע בחינם לפני המון שנים עך מנת שתהייה לכם פרנסה וזה היה win win לכל הצדדים. היום זה נגמר תחזירו את הקרקע למדינה בחזרה. אם אני שוכר דירה אחרי 20 שנה הדירה לא שלי מעצם היותי מתיישב בדירה. די לגזל אלו קרקעות של כולנו ואני באמת מבין שישבתם עליה מטעמים ציוניים אבל בשורה התחתונה היא בחינם!!!!
אזרח | 10.08.15
86.
הגיע הזמן! ההורים המושבניקים שלי עבדו את האדמה ופנסיה אין להם.בושה וחרפה שככה מתייחסים אליהם היום
מעדיפים לתת אפשרות לכרישי נדל"ן ויזמים למיניהם להנות מהקרקע שעליה הקיזו הורי דם וששילמו עליה כל השנים דמי חכירה ולבנק עידוד ולסוכנות. היום הכושי עשה את שלו... לא פנסיה,לא הכנסות מגידולים כי המים יקרים ,אם יש עופות חולים אז הנפילה בהתאם,כל זה בזמן ששנים חיזקו את הגבול ,סבלו ממסתננים שבזזו כל דבר שהיה להם. היום טייקונים וכרישי נדל"ן מקורבים רוצים להקים בנינים ולזרוק את הורי לעזאזל.
דנה | 10.08.15
84.
קנאות ובורות ושנאת חנם חברו יחדיו
הנושא מורכב וקשה לעכול גם למי שמתמצא בסבך המשפטי של קרקעות בישראל. סבתי קנתה בכספה אדמה במושב לפני 85 שנים והתבקשה להעבירה לידי הק"קל שהעבירה בתורו למנהל מקרקעי ישראל. והיום אחרי 4 דורות של חקלאות שבודאות אינה משתלמת מתיחסים אלינו כאל ספסרי קרקעות. בקצרה אומר זאת כך: הנזק שגרמה הקשת המזרחית והחלטת בג"צ האומללה (ראה ערך "צדק חלוקתי") גרמה ליקור הקרקעות במדינה ולפגיעה בכל רוכשי הדירות בישראל. יש לברך על שתוף פעולה בין הקואליציה והאופוזיציה בנסיונם האמיץ לתקן ולהסדיר עוות מתמשך.
מושבניק | 10.08.15
78.
קודם תנו לקיבוצניקים ולמושבניקים את זכויותיהם
כשניצולי השואה קיבלו פיצויים מגרמניה, כספיהם הועברו לקופה הציבורית של הקיבוץ ושל המדינה, כשהורים שכולים קיבלו קצבאות מצה"ל הכספים הועברו לקופה הציבורית, כשצעירים עזבו את הקיבוצים והמושבים הם עזבו עם תחתונים בלבד. הקיבוצניקים היוו אחוז גבוה מהיחידות הקרביות בצה"ל, ומלחמת יום כיפור נהרגו אחוזים גבוהים מהם ללא פרופורציה לאחוזיהם בכלל האוכלוסיה. הם שמרו על גבולות המדינה. צרות העין והקנאה גרמה לירידה המונית שלהם מהארץ. וחבל!!! קודם תורישו את האדמות לילדים, לנכדים ולנינים של חברי הקיבוצים והמושבים, ואח"כ מה שיישאר תעבירו אותם ליישובים הקהילתיים שלנצח שמם עיירות פיתוח.
מנחם | 10.08.15
76.
יש פה בורות ונבערות שלא מהעולם הזה!
הבעיה שכמעט כל האנשים במדינה הזאת לא מבינים שרבים מהקיבוצים קמו עשרות שנים לפני המדינה עצמה על אדמות שנרכשו כדין מהערבים והטורקים בתחילת המאה העשרים ע"י רוטשילד, יהושוע חנקין ודומיהם ומי שהשתלט על האדמות שלהם היתה המדינה ומנהל מקרקעי ישראל והלאימו אותם, ואז "החכירו" אותם חזרה לקיבוצים. אותם קיבוצים שקבעו את גבולות המדינה וסיפקו שנים רבות את כל המזון לתושבי המדינה (עדיין) נהפכו למטרה קלה לכל אלו שעינם צרה כי כל מה שהם רואים זה שטחים ובתי קרקע. אם אתם הייתם עולים לארץ בשנות העשרים ונלחמים בפורעים, מייבשים ביצות וקובעים עובדות בקרקע ומקימים בפועל את המדינה הייתם יושבים בשקט שהאדמה ש-ל-כ-ם מולאמת ובלי יכולת לרשום כלום בטאבו? במושבים עוד כן יש להם נחלה בטאבו תלמדו קצת את ההיסטוריה של המדינה לפני שאתם מדברים שטויות!
אלון | 10.08.15
75.
כבר שנים שקיבוצניקים נתקלים בקשיים
למעט מעת קיבוצים רוב הקיבוצניקים חיים במצב כלכלי קשה ללא פנסיות ודרכים ראויות להתקיים אז בבקשה קיבוצניקים כבר שנים לא חיים חיי שפע אלא להפך ובנוגע ל30 אחוזי ההנחה בתל אביב למשל כולם רוצים לגור אח בקיבוצים מסויימים ישנה נהירה שלילית דבר שמביא חוסר בהמשכיות לעבודה חקלאית ואם אין תוצרת יש ביקוש וכשיש ביקוש יש עליית מחירים (שגם ככה אנחנו מכרים את עמל כפינו במחירי הפסד לייצרנים!)
מ ב קיבוצניק | 10.08.15
74.
לגלנט זה ממש לא משנה, המושב שלו לא קרוב לשום יישוב עירוני
אבל.... זה יאפשר לו לעשות תרגיל מעניין. העברת האדמות של המושב שלו ליישות שלא קיימת ( למשל הקמת יישוב עירוני במשרדי המועצה האזורית אלונה אליה משתייך היישוב שלו ) ובתמורה לקבל 40% מהקרקע חזרה, מושבחת היטב ומיועדת לבניה. מזכיר את המערכון של הגששים על " כאילו " . זה טוב למועצה האזורית יזרעאל שאדמותיה שוות גרושים , ראה ערך דני עטר, ובתמורה יקבלו הרחבות שישביחו את נכסיהם, אבל יש יישובים רבים שלא צריכים את זה. רוב יישובי עמק חפר לא קרובים לשום עיר ( חוץ מבית יצחק ואביחיל ) שממש לא צריכים שמישהו יתגורר להם על הקרקע החקלאית שלהם. ומה לגבי המושבים בבקעת הירדן ? ומה לגבי המושבים בערבה המרוחקים עשרות קילומטרים ויותר מכך מאילת ? כל התרגיל הזה בא כדי למלא את כרסם של ראשי עיריות וטייקוני נדל"ן שהולכים לגזור כאן קופונים שמנים. בר"ג למשל, צבי בר , קצין הצנחנים וראש הרשות הותיק, נפל על ענייני אישורי נדל"ן. מי ערב לכך שזה לא יקרה שוב ?! יותר מדי בחישה יש כאן, ואם תסתכלו על רשימת האופורטוניסטים החתומה על הצעת החוק הזאת, תבינו שסוציאליזם אין כאן. ועוד שאלה...... מה לגבי מושבים הצמודים לערים ערביות ? גם כאן זה יתקיים ? האם מי עמי בואדי ערה יעביר את אדמותיו לאום אל פאחם ? האם קיבוץ רמת הכובש ימסור את אדמותיו לעיר טירה במשולש ? האם המושב כפר יעבץ בשרון יעביר אדמותיו לקלנסוואה ? נקודה למחשבה לכל חברי הכנסת !! סוף מעשה במחשבה תחילה !!
עמרי | 10.08.15
70.
שני מושבניקים יוצאים לעוד סיבוב על הגב שלנו.
אחד מעמיקם השני מהתענכים וביחד הם מארגנים לקיבוצים והמושבים עוד כסף על חשבוננו. אחרי הסדר הקיבוצים שעלה לנו מיליארדים ואחרי ההסדר עם המושבים שעלה מיליארדים עכשיו שוב "הבטן מקרקרת" לשני הסקטורים המתנשאים האלו שמרגישים בעלות בלעדית על הארץ ומשאביה ושוב הם רוצים לקחת עוד נתח מהעוגה הציבורית. העיקר הם בכל מקום מעמידים את עצמם בראש המאבק כשמדובר במתנחלים וחרדים שנוגסים בקופה הציבורית. אחח ,כמה צביעות ועזות מצח .
אריה | 10.08.15
69.
שמחה לאיד היא השמחה הכי שמחה
אני רוצה לשאול את כל אלה שהקיבוצים הם לצנינים בעינייהם היכן הייתם כאשר אנשי הקיבוצים- החלוצים ייבשו ביצות והפכו אדמות תרשים לאדמות חקלאיות? אתם ישבתם בישיבות במרוקו או אכלתם תמרים על גדות החידקל!!! אבל מישהו הפך את האדמה הזאת להיות ארץ זבת חלב ודבש. ועכשיו כל דבר הקשור בקיבוצים הוא טרפה . בבקשה נראה אתכם לקוחים אדמות ממושבי הבשור? אוי כמה שנמאס כבר מהבכיינות של עדות המזרח על קיפוח וקיפוח. האם גם מושבי חבל הבשור, שבכו שהביאו אותם בלילה וזרקו אותם במדבר מוכנים לתת לכם היום אדמות? מי ישב על גבולות המדינה האם זה לא אותם קיבוצים? רק חדלי יכולת בוכים כבר 60 שנה!!!
ח.י. | 10.08.15
67.
אזורי הנופש המטרופוליני
באזור הביקוש גדרה לחדרה 35,000 דונם מרביתם בבעלות פרטית והם זמינים לבניה. תוך ניסיון להפקיע מקרקעין אלו המדינה הקפיאה אותם למטרות פארקים עתידיים ללא מתן פיצוי לבעליהם. ראה תמ"א 35 ותממ21/3 תקן העוולה תוך יצירת הצע שיוזיל את עלויות המגורים. זה פיתרון זמין ללא ספינים וקומבינות.
עצה לגלאנט | 10.08.15
66.
הבדל גדול בי קיבוץ למושב
בקיבוצים חיו על חשבון המדינה וקיבלו הכל רוב המושבניקים אם באמת תבדקו רק הפסידו מהחקלאות בזמן שבעיר נהנו מהים ועוד הרבה דברים כמו השכלה רוב המושבניקים לא סיימו ללמוד בכלל המדינה זרקה אותם בישובים כדי שיגדלו בשדות עם חומרים כימים לעירונים היה נח לגור בעיר כשהכל ליד הבית תחבורה ציבורית ועוד במושב של פעם לא היה כלום בקושי מכולת ואם אין לך רכב כל היום טרמפים תבדקו מי גר במושבים העשירים אלה עירונים עם כסף שקנו מהמושבניקים התקשורת סתם רוצה להוציא רוע ושנאה מהעירונים על המושבים
מושבניק | 10.08.15
65.
גלנט.....
אז אדון גאלנט הנה התרחיש המברקיק פרי מחשבה שלך ושל חברי כנסת נוספים מינוי ועדת גבולות..............................2 שנים דיון ואישור שינוי גבולות......................5 שנים הכנת תכנית לשינוי יעוד הקרקע........3 שנים אישור תכנית לשינוי יעוד הקרקע........5 שנים תכנון הוצאת היתרים........................4 שנים פיתוח תשתיות................................3 שנים בניה ואכלוס....................................3 שנים. הנה הכל מוכן ואנחנו בשנת ........... 2,040
ניסים כ. | 10.08.15
63.
גבעתיים
הצבעתי כולנו כי הייתי בטוח שתגבירו את ההתישבות העברית ביהודה ובשומרון וכעת שר בכיר מטעם כולנו מתמקד במקומות ישוב עברי מבוססים, ותיקים וקיימים. בני עיירות הפיתוח חייבים לתרום את חלקם בישוב יהודה ושומרון. מר כחלון, פנה מזמנך והקדיש מאמץ למען ארץ ישראל השלימה לעם ישראל . עיירות הפיתוח כבר קיימות ועשו את שלהן ואין כל צורך להגדיל ולהרחיב אותן. הבניה המסיבית ביהודה ובשומרון לצעירים עבריים היא שתוזיל משמעותית את מחירי הדיור.
דודי | 10.08.15
57.
הצעת גלנט
כ-דור שלישי של חקלאים אני מציע ליואב גלנט ולדני עטר לא להציע את השינוי שבכל מקום בעולם היה מוסדר ממזמן ולו מהסיבה ששניהם מושבניקים והנשמות הטובות ימצאו מיד דופי בהצעתם ובעקר בגלל שהם מושבניקים ,נכון גם אני חולם אחרי למעלה ממאה שנות אחיזה בקרקע שיכירו בזכויותי [לכל הפחות כמו לבדואים] לפני עשרות שנים שרים וחברי כנסת מההתישבות העובדת [מפאי ההיסטורית] בנו מדינה ללא חשבון לגובה התרומה שנידרשה אז מציבור קטן של חקלאים שהגן ונתן את מיטב בניו למדינה, במקביל יצרנו דורות של נצלנים ערוניים שקיבלו קרקעות מפותחות מסובסדות ,ניתנה הזכות למגזר הערוני להוון את ביתם או מגרשם בנזיד עדשים ואז הוקמה הקשת המזרחית שגרמה מתוך צרות עין וצרות מוח לאי הפשרת קרקע מזה 14 שנים ו שבזכותה מחיר הקרקע הגיע לשחקים ,
אריה צ | 10.08.15
55.
חוק ראוי, כותרת פופוליסטית, תגובות מתלהמות. כרגיל.
בהתאם לחוקי הפופוליזם והרצון לייצר כותרות ותגובות אוטומטיות - הכותרת מתייחסת רק לקיבוצים (לא למושבים) ורק ל"לקיחת הקרקעות" מהם ולא ליצירת הפתרון הראוי עבורם שגלום בהצעת החוק. כל כך נמאס מהשטחיות והפופוליזם האלו.
 | 10.08.15
54.
אפשר לשכלל את הרעיון
שיהיה בתוקף מחוץ לגבולות "חדרה/גדרה" ובסף של 8 ק"מ מזרחית לקו החוף.. בינינו לכל אותן עיירות הפיתוח זה לא רלוונטי כי מייד יקומו כלמיני בבאות ורנטגנים וינכסו לעצמם את הקרקעות לטובת אחוזות פאר וכל השאר סתם יזרקו שם בטון ובלוקים בלי שום תכנון ומחשבה הלאה אחרי זה יקומו כל ה"חכמים" ויבכו איפה אותם הימים היפים שיכלו לטייל בנחת בשדות פתוחים .. ומשהוא קטן לאדון עטר - היית מציע כזה אם זה היה תקף גם למוא"ז גלבוע ? הרי שם במילא זה לא רלווטי..
אורח | 10.08.15
53.
לשלום, תגובה 3
בקיבוץ חיים את חיי הקיבוץ, בקהילה, כל אחד נותן את שלו וכל אחד חי בשכנות טובה עם חברו לקיבוץ. מי שרוצה להתקבל לחברות צריך להיות מוכן לוותר על פרטיותו ולחיות את חיי הקיבוץ, עם כל המשתמע מכך. גם לקום בשלוש בבוקר לחליבה, גם לעשות תורנויות בחד"א או בגנים וגם להיות נחמד לחבר קיבוץ אחר, גם אם לא הכי אוהב אותו.. אם אתה לא מצליח לקיים חלק מהדרישות, מה לעשות שאתה לא מתאים? את ההצבעה מקיימים חברי הקיבוץ באסיפה, זה הכי שקיפות שיש...
ראפר | 10.08.15
52.
סוף לעושק הקרקעות
הקיבוצים קיבלו מהמדינה קרקע בהשאלה על מנת לעזור להם כלכלית בכך שיעבדו את הקרקע ויהנו מהאפשרות להתעשר ולשווק גידולי החקלאות. במהלך השנים הפכו לעצלנים ונצלנים העסיקו מתנדבים ללא שכר ותמורה ופועלים זרים כשהם כמובן לא משלמים למדינה שכירות עבור השימוש בקרקע. במהלך השנים ניכסו את הקרקע לעצמם פתחו עליה מרכזי קניות ובילוי והגדילו לעשות ואף שיווקו ומשווקים קרקעות לתושבי חוץ בקריאה לבוא ולבנות עליה את ביתם תוך שהם גורפים את השלל והרווח לעצמם. מרכיב הקרקע בבניה הנו המרכיב היקר ביותר -ולהם הוא ניתן בחינם
שקד נבות | 10.08.15
50.
בהמשך לתגובת דב מתגובה 42
לדעתי הבעיה היא פוליטיקת בחירות. בכל ישוב גדול כאשר יש בחירות לראשות הישוב המועמדים מבטיחים דברים שלא יוכלו לספק לתושבים, משם נובע התסכול ומשם נובעים הכישלונות. בישובים קטנים כמו מושבים וקיבוצים התושבים לוקחים אחריות כלכלית ומסתפקים במה שישנו אפשרי לביצוע. לכן נראה שהקיבוצים והמושבים מצליחים במה שהם עושים, למרות אי ההצלחות הרבות.
קיבוצניק לשעבר | 10.08.15
47.
לכל העירוניים הבכיינים, כנסו!
כשההורים/סבים שלנו קבלו אוהל ופרה כשהגיעו, היו מי שעבדו יום ולילה כמו עבדים יחד עם ילדיהם הקטנים במשך עשרות שנים כדי לפרנס, לא יצאו לחו"ל, למסעדות, סרטים ובילויים. פשוט עבדו ללא מנוחה עשרות שנים. הם אלו שהיום נתפסים בעיניים צרות כחזירים, חמדנים. מי שלא עשה זאת פשט רגל וכבר לא מושבניק. באותו הזמן אנשי העיירות לא עבדו גם שמינית מהעבודה ומהמאמץ של המושבניקים. מי שבחר לעבוד פחות, להוציא כסף ולבלות שלא ישים עינו על הנמלה החרוצה והצנועה!
 | 10.08.15
45.
תודה לאל! מספיק עם הקומבינות הללו.
קיבוצים מופרטים שמחלקים קרקעות לילדים ב30% (עד עכשיו היה 50%) , גרים שם 5 שנים או בכלל משכירים את הנכס ואז מוכרים ברווח של כ-50%. זה היה בסדר כל עוד הקיבוצים היו מופרטים- עכשיו אין כל סיבה להמשיך עם הקומבינה הזו. אלו אדמות של המדינה ולא של הקיבוצים! ההורים שלי שילמו 1 מיליון שקל יותר על אותו בית בהרחבה בקיבוץ שבן קיבוץ קנה! בכסף הזה יכלתי לקנות בית!
דוד | 10.08.15
43.
יותר מידי מסובך. מציע לעשות כמו בגוש קטיף-
להודיע שיש פתרון לכל קיבוצניק, לחטוף חוק על חודם של כמה קולות אנטי ציונים, לעקור את הקיבוצניקים לקרטוניות עם שם יפה (נניח, קראוילה) ולהבטיח שיש פתרון לכל מפונה. לעלות עם בולדוזרים על הבתים בקיבוצים ולהשאיר את האדמה למי שרוצה להשתלט עליה. בטוח שמשם לא ירו טילים לנתניה או משהו כזה...
אריק | 10.08.15
42.
לא הבנתי למה יש תמונה של גלנט ולא של דני עטר ?
במילים אחרון : תפסו טרמפ. הבעיה של עיירות הפיתוח שהן מנציחות תרבות הבכיינות ופוזלות בראוותנות אל עבר תקציבים נוספים. הרגשתי - העברת יותר כסף (ארנונה מהאדמות שיועברו אליהן) לא ינוצל נכון, יוקדש לפרויקטים כושלים או מיותרים ולא ייטיב עם התושבים. כי רק השקעה בחינוך ומשיכת תעשיות נקיות הן המפתח להצלחה. בכנות, יש מעט ראשי ערים שעשו זאת בהצלחה יתרה, אחד מהן הוא ראש עיריית מגדל העמק, אלי ברדה (וגם יוקנעם על הסוס). מעניין כי האיש שומר על יחסים תקינים ביותר עם שכניו מ-מ.א. עמק יזרעאל. דוגמה ומפות להצלחה. אך כמה יש עוד כאלה ?
דב | 10.08.15
38.
ומה עם המושבים והקיבוצים שאינם נמצאים בקירבת עיר או עיירת פיתוח ?
שוב פעם מיטיבים עם אלה שיש להם התכנית הזו מיטיבה עם אלה שבכל מקרה נהנים מעצם היותם סמוכים לעיירות. המושבים והקיבוצים הללו, בכל מקרה נהנים מהשכרת נכסים , ושטחים (יחידות דיור, מחסנים ומבנה תעשיה שנכנסים לקטגוריה של חקלאות)
 | 10.08.15
28.
קבוצת אינטרסים אחת שודדת מקבוצת אינטרסים אחרת
ובאמצע נמצא הרוב הדומם והדפוק שסופג את הריקושטים ואפילו לא סוכריה אחת. באיזו זכות בדיוק יקבל מי שבמקרה גר ליד הקיבוץ הנחה של 30% מהמחיר שישלם מי שלא גובל באותו קיבוץ??? אם קרקע הקיבוץ שייכת למדינת ישראל אז כשהיא חוזרת אליו היא שייכת לכל עם ישראל ולא רק לבעלי האינטרסים הקרובים לצלחת.
דרור5 | 10.08.15
15.
אין צורך בחוק מטופש שכזה
במקום להתמקד בעיקר - ישוב צפוף של נחלאות יהודה, בנימין והשומרון- ח"כ מוזר מסיח את הדעת בהצעת חוק הזויה. אדמות הקיבוצים שייכות לעד לחברי הקיבוצים שפדו אותן בדמם, בזיעת אפם ובהפרחתן. ההצעה הקקיונית רק תנציח את מצבן הל מפותח של עיירות הפיתוח ותעמיק את השסע בין תושבי הקיבוצים והמושבים לבין תושבי עיירות הפיתוח.
יוסי | 10.08.15
5.
היום מגדלים במושבים רק נדל"ן, ומתעשרים כל חודש
את הלולים והרפתות ליחידות דיור, וכל משק במושבים הפך לשכונה קטנה של 6-7 יחידות דיור שמכניסות יותר מ 20 אלף שקל נקי כל חודש למתעשרים החדשים. המועצות מקבלות ארנונה על כל יחידת דיור ומעלימות עין מכל העניין החוקי , והמושבניקים המתעשרים החדשים, חיים להם בבית גדול על 2 דונם, מאחוריהם עוד 40 דונם של נדל"ן מניב שנבנה על אדמה חקלאית, הילדים שלהם מסודרים אחרי שקיבלו בהרחבה עוד חצי דונם מתנה מהמדינה בשביל הילד, והם מבסוטים מהחיים. עכשיו נראה מי יצליח לקחת להם את האוצר הזה , הם יילחמו בשיניים עד מוות.
שוד הקרקעות הגדול | 10.08.15
3.
הסדרת הקבלה לחברות בקיבוצים+שקיפות כתנאי.
לקיבוצים יכולת מוחלטת לקבוע,למיין ולסנן את המבקשים להתקבל כחברים לקיבוץ .מן המפורסמות שנעשה שימוש נרחב במינוח הבלתי שקוף "חוסר התאמה לחיי קהילה" כנימוק לדחייתם של המבקשים להתקבל כחברים,ורבים נדחים משיקולים זרים,כולל מחוסר רצון לחלוק את המשאב הקרקעי. זה הזמן לעשות סדר בדברים באופן שתהליך הקבלה לחברות ויותר מכך-דחיית בקשה לחברות-יעשו בשקיפות ובהנמקה מפורטת מתוך קריטריונים ברורים וידועים לכל. המדינה שהעמידה להם את קרקעותיה,חייבת להתערב ולא להותיר לקיבוץ לנהוג אף יותר ממנהג בעלים בקרקע המדינה שהועמדה לרשותו.
שלום ג. | 10.08.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת