אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פרופ' מרקל ומלחמתו נגד גלימת ההיעלמות של הסרטן

114 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

107.
כל הכבוד ל- פרופ' גל מרקל
לאריאלי ושלמה מרקל, כל הכבוד על גידול וטיפוח של " גאון " ישראלי חדש. פויה לכל הלא מפרגנים. אני תקווה שגל שלכם יזכה בגין ההמצאה והפיתוח המדהים ב- " פרס נובל לרפואה " ויביא מזור למאות אלפי חולים במחלה הארורה הזאת. ולך גל המשך בדרך נהדרת זו.
עמוס גזית | 24.08.15
106.
איך הרבה רופאים מקבלים פרופסורה
הרופאים מקבלים פרופסורה לא על פי הזמן שהם משקיעים בחולים וגם לא על מידת הצלחתם בטיפול בחולים ואף לא על הזמן שהם מקדישים להוראת סטודנטים. השיקול העיקרי הוא כמות הפרסומים שלהם בכתבי עת מדעיים ורפואיים. ישנם הרבה רופאים בכירים, כולל מנהלי מחלקות,(גם אונקולוגיות) שאין להם מושג במחקר מדעי רציני, שלא פיתחו אף תרופה או טיפול רפואי ולמרות זאת צברו הרבה פרסומים. איך זה קורה? הרופאים בבתי החולים בישראל ובעולם משתתפים בהרבה מחקרים קליניים על תרופות חדשות וטיפולים חדשים שפותחו ע"י חברות התרופות. אלו מספקות את פרוטוקול הטיפול וכן את המימון. אם לדוגמא רופא השתתף בכמה ניסויים קליניים על כמה תרופות או טיפולים חדשים וכתוצאה מכך הוא צבר 40-50 פרסומים (ביחד עם עוד 10-20 רופאים מאותו בי"ח או מבתי חולים אחרים) הוא בהחלט יכול להיות מועמד לפרופסורה מבלי שהוא עצמו תרם כלום למחקר (פרט להשגחה על הרופאים הזוטרים שטפלו בחולים). זה לא המקרה של גל מרקל שהשקיע הרבה מזמנו במחקרים בסיסיים, במחקרים פרה-קליניים וקליניים ובפיתוח תרופה חדשה לסרטן
כדאי לדעת | 23.08.15
105.
מה עלול לקרות כשמכונית מאבדת את הבלמים
כשמכונית מאבדת את הבלמים יש סכנה להתנגשות, להדרדרות לתהום ואף למותם של נוסעיה. למערכת החיסון ישנם כמה בלמים שתפקידם למנוע ממערכת החיסון לתקוף את איברי הגוף הבריאים. כשמערכת הבלמים משתבשת פורצות מחלות אוטואימוניות, כגון סוכרת, דלקת מפרקים, טרשת נפוצה, לופוס ועוד עשרות מחלות. הטיפולים האימונולוגיים המבוססים על נוגדנים, כולל הנוגדן של גל, משבשים את מערכת הבלמים של מערכת החיסון במטרה להפעילה נגד הגידול הסרטני. זה גורם לנזק סביבתי ויש כבר דיווחים על חולים שטופלו בנוגדנים אלו, פיתחו מחלות אוטואימוניות ונאלצו להפסיק את הטיפול. גם ברפואה אין ארוחות חינם, מה גם שהארוחות מאוד מאוד יקרות.
איתן | 23.08.15
100.
בקשר לגלימת ההעלמות-
אני עדיין מחפש את השנים האבודות של כולנו, כי לרבים מאיתנו היו דברים יותר מבטיחים לעשות במשך שנתיים-שלוש מהחיים שלנו. אז בעוד ששלוש שנות הצבא שלי (שעל כל אחת מהן אני גאה) עטו את גלימת ההעלמות שלהן, את גלימת ההעלמות של גל כנראה לא נסיר מהשנים האבודות שלו... מסתבר שכך נהיים הפרופסורים הכי צעירים על אדמת הקודש.
בעל תואר ראשון עד גיל 35 | 23.08.15
99.
למספר 87, גם לי לא אכפת-
אך מה לעשות שאנחנו מדינת צבא, והצבא מתיר רק לספורטאים או נגנים מצטיינים לקיים צבא ״מקוצר״ או פטור מלא- אך לא כך בקשר להצלחה מחקרית ול״מדענים מבטיחים״. כחלק ממסלול העתודה הצבאית, על כל שנה אקדמאית שהצבא משלם- העתודאי צריך לשלם בדמיו (ולגדוע ברוב המקרים רצף של קריירה מבטיחה). לכן סלח לי מאד, אסור לו לצבא לנקוט באיפה ואיפה בתחום הזה. כי אתה שמעת על המקרה הזה, ומבטיח ככל שיהיה- המערכת מנוונת מוחות מבריקים ומבטיחים לא פחות (שפשוט לא הכירו את האנשים הנכונים ושירתו במסגרת שלא היה לה מה להציע להם).
אזרח בעל חובות | 23.08.15
98.
הרבה מהומה על מאומה
יש היום בפיתוח עשרות תרופות ביולוגיות (כולל אימונולוגיות) לסרטן. הנוגדן החדש של גל הוא רק אחד מרבים. הוא גם לא נבדק עדיין בחולים כך שאין בטחון שזה יצליח. כפי שנכתב קודם, הטיפולים הביולוגיים האלו מאוד יקרים ויכולים להגיע בקלות ל 150,000 דולר בשנה לחולה. בישראל מתגלים מדי שנה כ 27,000 מקרים חדשים של סרטן. נניח שרק 1,000 מהם יהיו זכאים לטיפולים החדשניים. העלות הכללית תהיה 150 מיליון דולר בשנה עבור אותם אלף חולים. מהנסיון שהצטבר עד כה עם הטיפולים האימונולוגיים רק כ 20% מהמטופלים מגיבים טוב לטיפול, אבל אם לוקחים בחשבון את כלל החולים שטופלו אזי הטיפול מאריך את חיי החולים בממוצע ב 2-3 חודשים בסה"כ והעלות הכספית אדירה. יפה שגל רשם כ 20 פטנטים. אין ספק שהוא מוכשר ואמביציוני. לגבי גאון, נחכה ונראה. אני מכיר כמה פרופסורים בפקולטה שלנו שרשמו עשרות פטנטים ובינתיים שום דבר לא יצא מזה.
סטודנט לרפואה | 23.08.15
94.
תצטרכו לשאול את טסלה
זו היתה התשובה של אינשטיין לשאלה איך זה מרגיש להיות האיש החכם בעולם. לא תזיק קצת צניעות. אלפי מדענים עובדים על מנגנוני ההסתרה של הסרטן, אפשר להבין כאילו האיש הגה את עצם המנגנון. זה עוד חלבון, אולי חשוב ואולי לא, עוד נראה. האיש לא גילה את הפנצילין.
אינשטיין | 22.08.15
89.
גל הוא גוליבר במדינת הגמדים
כישראלית מתביישת בחלק מגמדי הטוקבק. כתבה על ישראלי צעיר מוכשר חרוץ צנוע אמין יפה וחכם. גדל לנו לתפארת במדינה בלי ויתורים כולל שירות חובה קבע ומילואים. צריכים להיות מאושרים שהוא שלנו ובארץ - בטוחה שבכל מדינה יניחו בפניו שטיח אדום - אז מה בדיוק הקנאה ולמה הקשקושים - גמדים, תרגעו ..... כדאי שתתפללו חזק שישאר ביניכם ולגל - כל הכבוד, אתה גורם לי להיות ישראלית גאה
לא להאמין | 22.08.15
88.
מידיעותיי על לו״ז העתודה הרפואית בצה״ל
הפרופ׳ הנכבד, מחונן וחינני ככל שיהיה, מנהל את מעבדת המחקר המפורסמת שלו בתל השומר מ-2007. כעתודאי במסלול ה-md-phd (המשלב לימודי רפואה ודוקטורט מחקרי) שנמשך 10 שנים במקרה הטוב, ברגע שסיים את הסטאז׳ הוא התחיל להחזיק במשרתו המהוללת. אני עתודאי שעושה מסלול זהה לחלוטין, צר לי לאכזב אתכם- אי אפשר לנהל מעבדת מחקר ולשרת בצבא כרופא גדודי. אולם, בהחלט אפשר להיות רשום על הנייר כרופא עתודאי ולעשות מה שבא לך עם קצת ויטמין p. אין ספק כי לא כולנו נתברכנו בגאונות כזו, כל הכבוד!
עתודאי | 22.08.15
87.
לכל המגיבים המטומטמים, באמת מטומטמים, שיש כאן
למי אכפת אם הוא עשה צבא או לא? הבנאדם גאון שמפתח תרופה לסרטן. שוב: מפתח תרופה לסרטן! ואתם מודאגים אם הוא שירת 3 שנים בתותחנים או בגולני? למי אכפת? מצידי שלא ישרת יום בצבא אם זה יכול להציל מיליונים של חולי סרטן בארץ ובעולם.
גדי | 22.08.15
81.
מחקרים פורצי דרך
בני האדם תמיד חיפשו דרכים חדשות על מנת לפרוץ גבולות קיימים. בשנת 2007 שמעתי את הרצאתו של שמעון סלוין - בנושא טיפולים נגד הסרטן בצורה דומה למה שמוצג בכתבה. רצוי שיהיו כתבות שמשוות את המחקרים הקיימים בנושא בעולם. מענין לציין שאת שמעון סלווין - וחוץ מההרצאה ששמעתי אין לי קשר עימו - מערכת הבריאות לא רוצה את המשך מחקריו. מענין מדוע.
מאיר | 22.08.15
77.
למגיב או מגיבה 61
מה הקישקושים הקנאים האויליים ? הוא פרזיט ? שרת שירות מלא כולל חובה וכולל קבע ואפילו ממשיך לשרת במילואים, כשיכול היה בשקט לעזוב לחו״ל. למה פרופסור בגיל 36 ? כי פרסם עשרות מאמרים (בבדיקה מהירה מצאנו 90) בטובי הירחונים המדעיים וקיבל פרסים רבים יוקרתיים בעולם ובארץ - מה שייך לאבא שלו ? 20 פטנטים ? תהיו גאים שהוא איתנו ושלנו
איזה קשקשנים | 22.08.15
53.
רעיונות שעלו בי מקריאת הכתבה.
אני מתעניין במדע, לא בעל תואר או משהו כזה... מעלה כאן תהיות, לא טענות. במצב של סרטן, האם ישנם מאפיינים מסויימים של התאים הלא סרטניים? האם ייתכן שסרטן על סוגיו השונים הינו תוצאה של שינוי בתאים הלא סרטניים? שהשינוי בתאים הבריאים של החולים בסרטן מוביל ליצירת גידולים בדרך כלשהי? רעיונות שעלו לי לשינוי שכזה בתאים הלא סרטניים: - ביותר מידי תאים מסיבה מסוימת ישנה תגובת ER STRESS/UPR או/ו FOXO1 ומחזור התא נעצר? האם ייתכן שכל שאר האנרגיה במסלול יצירת האנרגיה מנותבת עתה למעט מידי תאים? מה שיגרום לגידול סרטני? קראתי קצת.. פוקסו דרוש להפעללת icam? אולי ישנו גבול למספר התאים שבהם הגוף מסוגל/''רוצה'' להפעל בהם foxo/UPR. יכול להיות גם שישנו יותר מידי לופ של הנ''ל בתאים מסויימים(אולי ניתן לפטור זאת על ידי חומצות שומן שונות מסוג חד-בלתי רוויות. או על ידי הגברת המערכת החיסנוית באופן כללי בגוף) -Icam:בעיה בהפעלתו בתאים הלא סרטניים גם? בעיה ב- endotelial cells ומערכת הלימפה בתאים הלא סרטניים(ואי פעולת Icam תקינה בהם)? מה שגורם להמשך פוקסו,אנפולדד פרוטאין רספונס? והמשך ניתוב אנרגיה אל מעט מידי תאים(ויצירת גידול) ?
 | 21.08.15
51.
לכל הקשקשנים שחושבים שמרקל הגיע להישגים בזכות אביו -
אף אחד לא גומר דוקטורט כפול ברפואה בזכות המעמד של הוריו - לא באוניברסיטה בארץ, לפחות. ולפי הכתבה ההישגים שלו גם ממשיכים הרבה אחרי סיום לימודי הרפואה. מספיק עם צרות העין הזאת! אני בטוח שהוריו היו יכולים לתת לו תנאים יותר טובים מאחרים, אבל זה רק איפשר לו לנצל את הפוטנציאל שלו. בלי כשרון טבעי, הוא לא היה מגיע כל כך רחוק. בישראל של היום, העלות של הלימודים עצמם היא לא המכשול של אנשים עם יכולות גבוהות מאד. אנחנו (עדיין) לא ארצות הברית. המכשול האמיתי הוא פיתוח היכולות האלה בתיכון, וזה לא רק עניין של כסף - זה גם עניין של מודעות ההורים, השפעת הסביבה ואיכות בית הספר.
 | 21.08.15
42.
קיטרודה עולה מיליונים. נקווה שהתרופה שלו תעלה פחות.
כאן בתגובות, ובמקומות אחרים, קוראים ושומעים על פתרונות טבעיים - קנאביס, סודה לשתיה ומיץ לימון, פירות אקזוטיים מדרום אמריקה. גם אם יש רק גרעין של אמת בפתרונות הטבעיים - חובה להביאם לידיעת הציבור באופן רשמי ומסודר, על אפן ועל חמתן של חברות התרופות, שכל מה שמעניין אותן זה רק כסף והרבה. בלי קשר, כל הכבוד לבחור החכם והמוכשר הזה. כן ירבו, ושיפסיקו לטחון אותו בתורנויות כאחד הרופאים... אין בזה שום היגיון.
 | 21.08.15
36.
כלכליסט, היכן האינטגריטי העיתונאי?
איני מכיר את גל, וככל הנראה גם לא נכיר. מושא הכתבה אינו העניין פה. אני מצפה שבתור מקום עם יושרה עיתונאית (ובניגוד לחברה האם, אני מאוד מכבד את כלכליסט, בעיקר את המוסף) הכתבה תנסה להעביר מצב קיים, להראות גילויים ולספר גם על בני האדם שעומדים מאחוריהם. אבל משום מה לאורך כל הכתבה זרועים סופרלטיבים שעושים לכם שירות רע. לפעמים אני מרגיש כאילו מחלקת יחסי ציבור כתבה את הדברים ולא מוסד עיתונאי מכובד. ואני כן חושב שראוי לציין דבר בסיסי אחד: הבחור נולד לעולם מלא פריוולגיות. ההצלחה שלו היא תוצר לא מפתיע לחיים שנוהלו מינקות להישגים. אני בטוח שלו היינו לוקחים אותו ומגדלים אותו במציאות פריוויליגית פחות - לא היינו קוראים את הכתבה הזו. לצערי ישנם הרבה גאונים פוטנציאליים שמעולם לא זכו לכתבה במוסף כלכליסט, משום שמעולם לא הצליחו לממש את הפוטנציאל שלהם. לצערי הרב, גם אנשים עם גאונות של ממש, שצליחו והמציאו וזכו בפרסים אלו ואחרים, לעיתים לא זכו לכתבות המגיעות להם, אלה נכתבו על שותפיהם למחקרים, הגאונים פחות - אך הכריזמטיים יותר.
מאור | 21.08.15
31.
עומד על כתפי ענקים...
את התגלית "שלו", עשה גל בזמן הדוקטורט אצל פרופ' עופר מנדלבוים באוניברסיטה העברית הרעיונות היו של עופר וגל מינף לחברה, אז שפו על המינוף, אבל הרעיון הגאוני לא היה שלו בכלל, לי מפריע שאין מילה על מי שבא עם הרעיונות למי שלא מאמין - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11884449
פפה | 21.08.15
30.
איך השתנתה הרפואה הציבורית בישראל במאה ה -21
במאה ה-20 החולה היה מוקד התעניינותו העיקרי של הרופא. היום, הרבה ממנהלי המחלקות והרופאים הבכירים (כולל הצעירים) בבתי החולים מקדישים אולי 10-20% מזמנם לחולים. את יתרת זמנם הם מקדישים לשר"פ, לקליניקות פרטיות (כולל בשעות הבוקר והצהריים), לפיתוח תרופות חדשות, להקמת חברות סטארטאפ לתרופות חדשות,, לרישום פטנטים, לייעוץ לחברות תרופות, להרבה נסיעות לחו"ל לכנסים הממומנות ע"י חברות התרופות ועוד. הם גם מצ'ופרים יפה ע"י חברות התרופות לדחיפת תרופות חדשות שלעיתים אינן טובות יותר מהתרופות הישנות.
רון | 21.08.15
27.
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. מקווה שכן.
כדי לקבוע אם הוא ממציא משמעותי וגאון צריך למסך הרבה רעש ולענות על השאלות הבאות: 1. מה הוא המציא. והכוונה להוא בלבד. לא קבוצה שעבד בה או היה הבעלים הכלכליים שלה. יש נטייה ליחס לבעל הממון והיזם את הרעיון והידע הטכנולוגי. לפעמים זה נכון, לפעמים היזם מעלה רעיון שגם עקרת בית לא מקצועית יכולה להעלות עם קצת ידע ואנשי המקצוע הופכים אותו למתוחכם.. 2 . האם ההמצאה באמת ייחודית ולא טריביאלית או שיש עוד חוקרים בעולם שחקרו בכיוון. 3. מספר פטנטים לא מעיד כמעט על כלום. מאכסימום שאתה בסבירות מסוימת פעיל ו\או חכם מעל הממוצע. 4. כדי להיות פרופסור, גם בגיל צעיר, צריך להיות חכם מעל הממוצע, בעל זיכרון טוב, פוליטיקאי ממולח, ובעל יחסי ציבורי מעולים. גאון אינו תנאי הכרחי. 5. האם הוא סתם חכם מאוד, או חכם מאוד מאוד, או באמת גאון. (לא יודע מה הסף, אבל בנוכחות גאון כבר יודעים). למה אני כותב את כל זה? כי יש משהו מכעיס בנטיה העכשוית ליחס ליזמים שמנהלים אחרים, בעלי הממון, ואנשים בעלי יחצנות מעולה מקצועיות רבה שלרוב אינה ברשותם. ואין לי מושג מה נכון במקרה הזה. לא מכיר אותו. ולא, אני לא גאון מתוסכל, אלא סתם איש באיזור הממוצע שאוהב את האמת ושונא הגזמות.
מרקו | 21.08.15
25.
כל חברות התרופות הן שלוחת השטן
כבר מזמן יש פיתוחים מדהימים ( מידיעה) בתחום הסרטן אולם לא משתלם כלכלית לחברות התרופות לשווק מרפא אמיתי כשהן יכולות למכור כדור אחד בסכומי עתק עד יצירת שוק שחור של אלה שדואגים לבני ביתם , זו הסיבה שאתם קוראים כל הזמן על פיתוחים וזו הסיבה שענקית התרופות השקיעה סכום שכזה המרפא האמיתי יהיה רק לבעלי הממון השאר...ימשיכו למות בשקט
רות | 21.08.15
23.
למספר 14- למה "לבדו"?
עם אבא מנהל בחברת ענק מקושר עד העצם שוודאי לא חסך כלום מה"תכשיט" (מכסף ועד לקשרים במקומות הנכונים)- לא נורא מסובך להקים חברה ולהתקדם בתחום המחקר גם תוך כדי ההתמחות. שלא לדבר על ילד שגדל כמו הנסיך הקטן. כל הסיפור היה מרשים הרבה יותר לו היה מדובר בבן פועלים שגדל בשכונת עוני והגיע לגדולות. עם משפחה כמו שלו- המשך הסיפור די צפוי וידוע.
עמי | 21.08.15
19.
כל שבוע יש "פריצת דרך" בחקר הסרטן (בהמשך לתגובות 5, 16)
אין שבוע בו לא מתפרסמת ידיעה על גילוי חלבון חדש, או גן חדש, בעלי תפקיד חשוב בהתפתחות הסרטן או בחיסול הסרטן כמו גם על טיפול חדש (שמרפא סרטן בעכברים...). למרות כל "פריצות הדרך" האלו, אחוז הריפוי מסרטן (בעיקר מהגידולים הנפוצים) עלה רק באחוזים בודדים ב 30 השנים האחרונות. גם הטיפול האימונותרפי במלנומה משנה כיוון כל מספר שנים עם אחוז הצלחה קטן (5-20%). זה התחיל לפני כ 30 שנה עם טיפול בחלבון אינטרלאוקין 2 המפעיל תאי הרג "טבעיים" של מערכת החיסון, אח"כ טיפול עם לימפוציטים מסוג T שבודדו מתוך הגידול (תאי TIL) והורבו במעבדה, אח"כ עם חיסון פעיל נגד מלנומה, ועכשיו עם נוגדנים שמטרתם לשחרר את הברקסים ממערכת החיסון כדי שתתקוף את הגידול. הדרך עדיין ארוכה.
ביולוג | 21.08.15
17.
אולי במקום לחפש תרופות נמגר את הגורמים קודם???
מהיכן מגיע הסרטן? זיהום אויר? מזון תעשייתי? חומרי הדברה? עישון? חשיפה לחומרים כאלה או אחרים? כמה הון המדינה מוציאה על הבריאות בזמן שמי שמייצר את הגורמים הללו מרוויח את ההון הזה. במקום לרדוף אחרי התרופה, קודם לסלק את הגורמים, לא צריך להיות גאונים גדולים, הכל מתחיל קודם הגיון בריא ופשוט בכל הסיפור הזה.
בוב ספוג | 21.08.15
16.
כרגיל מוגזם ומנופח
את ה- (CECAM (CD66a לא גילה מרקל - אלא מעבדתו של וגנר בגרמניה ב-1996. מרבית העבודות של מרקל עוסקות במלנומה (כתב נכון מס' 16) ורק 15%-20% מהחולים מגיבים לקיטרודה או אופדיבו (אימונותרפיה) - לבלב זה בינתיים רק בסיפורים. יש כיום כ-20 חברות שמפתחות מעכבי check-point - אז שיהיה בהצלחה - אבל לא להתלהב
 | 21.08.15
5.
בשלב זה ההתלהבות מוגזמת
חשוב להדגיש שכל הטיפולים האימונותרפיים, הישנים וגם החדשים, הוכיחו יעילות מסויימת בעיקר במלנומה. למה במלנומה? מאחר וזה גידול סרטני שנחשב כאימונוגני, כלומר מסוגל לעורר בחולה תגובה חיסונית. הטיפולים החדשים, המבוססים על נוגדנים שתפקידם לשפעל את מערכת החיסון נגד הגידול, יעילים בהפחתה משמעותית של הגידול לאורך זמן (מספר חודשים) רק באחוז קטן של חולי מלנומה. בנוסף, עדיין לא ברור מה השפעתם על הישרדות החולים. טיפולים אלו מאוד יקרים (עלות של 10-15 אלף דולר לחודש!) וגם לחלקם יש תופעות לוואי די קשות. מדי שנה נכנסות לניסויים קליניים עשרות תרופות חדשות לסרטן ובקושי תרופה אחת מאושרת. בכל מקרה, מאחל לגל הרבה הצלחה.
אימונולוג | 20.08.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת