אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"הבורסה בשנגחאי עלולה לשחזר את המפולת בוול סטריט ב-1929"

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
7 שנים של ריבית אפסית ועדיין אי אפשר להעלות ריבית?! זה אומר שהכלכלה לא מתאוששת
הריבית האפסית לא אוששה את הכלכלה בארה"ב. הריבית האפסית רק ניפחה בועות מסוכנות. האפשרות שהריבית תעלה, גורמת לבורסות לקרוס. אם הבורסות קורסות, בטח שאי אפשר אז, להעלות ריבית. הריבית נשארת אפסית והבועות חוזרות להתנפח. וחוזר חלילה. ביפן יש ריבית אפסית כבר 20 שנה. היפנים לא מצליחים להעלות אותה וכלכלת יפן נעה ממשבר למשבר. אימפריה כלכלית בדעיכה. גם בנק ישראל נוקט באותה מדיניות כושלת של ניפוח בועות. בועת המשכנתאות טובה לרווחי העתק של הבנקים. רווחי העתק של הבנקים (באיצטלה של שמירה על "יציבות הבנקים") הם המניע העיקרי למדיניות הריבית האפסית של ב"י. במדיניות הריבית האפסית החוסכים מקבלים "אפס" ואילו הלווים משלמים 8% ויותר. הרווח כולו של הבנקים.
אחת העם | 22.08.15
2.
הנה פסקה מתוך מאמר שכתבתי בחודש מרץ השנה:
"חזרה למיתון – בניגוד למה שהתקשורת משדרת, הנתונים הכלכליים המתקבלים מארה"ב בחודשים האחרונים אינם מעודדים. ישנו סיכוי שהצמיחה והשיפור בתעסוקה שראינו בחודשים האחרונים התבססו יותר על שכנוע עצמי שהמשבר הסתיים מאשר על המציאות, ושרשתות השיווק בארה"ב הצטיידו במלאי וגייסו עובדים בציפיה לקונים שלא יגיעו. במקרה כזה, הפדרל רזרב יאלץ לדחות את מועד העלאת הריבית, ואולי אף יחזור להדפיס כסף כפי שעשה בשנים האחרונות. חוסנו של הדולר יתברר כאשליה, והמשקיעים הזרים יעלמו כלעומת שבאו. במקרה כזה אני מעריך שהבורסות בארה"ב יחוו תיקון משמעותי (לראשונה מזה שש שנים), וכותרות העיתונים יבשרו על שובו של המשבר. אבל בו זמנית גם זרם האשראי ממערכת הבנקאות יעצר, והתרומה שלו לאינפלציה תיפסק. ארה"ב תישקע פעם נוספת במיתון, אולם תחמוק לעת עתה מפני הסכנה של התפרצות אינפלציונית." נראה שתחזיותי הולכות ומתממשות. רוצים לקרוא עוד? גגלו "מבוא לקלקלה".
אורן | 22.08.15
1.
תחזית האנליסט: "נהיה עדים לראלי - או להמשך הירידות"..
חזק.. אפשר גם להוסיף את האפשרות השלישית - שהשוק ידשדש באותו מקום, וככה בכלל האנליסט יכול לכסות את כל האפשרויות - גם עליות, גם ירידות, וגם במקום.. זה לא רציני.. האנליסטים ואלה שמסקרים אותם - כמו עדר.. רק שהעדר הזה עולה לכולנו עשרות מיליארדי דולרים בהוצאות הנופלות על כל אחד ואחד מאיתנו, כאשר התרומה השולית של העדר הזה לחברה היא שלילית.. הדברים היו אמורים להשתנות קצת אחרי המשבר של 2008, אבל לא השתנה כלום.. העדר ממשיך כתמול שלשום..
א. ד. | 22.08.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת