אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מסין - ועד הזהב: שמונה סימנים לכך שהפאניקה בשווקים תימשך

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
יש גם כמה נתונים שתומכים בעליות
אבטלה נמוכה יחסית, דוחות טובים של חברות, בנקים ומוסדות פיננסים יציבים יותר מאז המשבר האחרון ומשקיעים שהציידו בהרבה מזומן שמחכים להיכנס לשוק. יש גם המון יתרונות לנפט זול... מאוד משפיע על יוקר המחיה. יש חברות שיהנו מהוזלה של עלויות.
אמיר | 22.08.15
8.
העולם השתנה - השיטה הפכה ל
השינויים שמניעים את השיטה: 1. ממשלות בעולם חייבו את האזרח הפשוט לחסוך לפנסיה. 2. הבנקים בעולם הזינו את הבורסות ע"י ריבית אפסית ואפילו שלילית. השיטה: עשירים לא משקיעים בבורסה - הם בעלי החברות או יועצים החברות יכולות לקרוס - המנהלים ובעלי החברות עדין ירוויחו מליונים. המשקיעים ירוויחו פרוטות במקרה הטוב, ויפסידו את המכנסיים במקרה הרע. לסיכום - הממשלות מחייבות אותכם לתת את הכסף לבעלי עסקים עשירים וכושלים, אתם מפסידים והם חוגגים.
לירן | 22.08.15
4.
הכלכלות מקרטעות מסיבה מאוד פשוטה
עד שנות ה-80, הפיזור של הכסף היה טוב. הפערים בין מאוד עשירים למאוד עניים לא היו גדולים. המדינה השקיעה בכלל האזרחים, ודאגה שתמורת המיסים, נקבל הרבה. החינוך היה טוב, והוא דאג לאפשר לאנשים מכל המעמדות להתנייד. יכולת להתחיל כעני, ותמורת חינוך זול, להפוך לאמיד. משנות ה-80 הפך הקפיטליזם לחזירי - עשירים ניצלו את כוחם וקרבתם לשלטון, בשביל לדאוג שהכסף לא יפוזר בצורה שווה. הם דאגו שהאזרח ימשיך לשלם הרבה מיסים, אבל שהתמורה בשבילם תהיה פחותה. עוד ועוד כסף זרם לאותם כיסים בדיוק, והמדינה שוכנעה להשקיע יותר בעשירים, כי "הם אלו שדואגים למקומות עבודה". השכר הפך לנמוך נורא, וכל עשיר שרצה להגדיל את הרווחים, לא באמת היה צריך לדאוג למכור יותר - הוא פשוט קיצץ בתשלומי השכר לעובדים. הרבה אנשים שמוציאים מעט כסף, יחסית, מוציאים הרבה יותר כסף במצטבר, ממעט אנשים שמוציאים הרבה יחסית. עניין של מספרים גדולים. זו הסיבה שהכלכלות של המערב מתכווצות. פחות כסף להמונים, פחות קניה. הדרך לתקן את זה היא לפזר את הכסף מחדש, ולקבוע תיקרת עושר. העשירים הם סכנה לשאר האנושות.
כלכלן | 22.08.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת