אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"חברות הטכנולוגיה הורסות לעובדים את החיים"

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
13, זה לא מיתוס. בוא אספר לך על מקום העבודה הקודם של אישי.
הוא היה חוזר כל ערב, בלי יוצא מהכלל, ב-21:00. הבת שלנו בת ה-3 היתה הולכת לישון רק ב-21:30-22:00, כי שינה זה חשוב, אבל גם לראות את אבא זה חשוב. אחרי שהיא היתה שוכבת לישון, הוא היה חוזר לעבוד על דברים של העבודה. הוא היה עובד גם בשבתות, ואני הייתי הולכת איתה לעשות דברים מעניינים מחוץ לבית, "כי הוא חייב לעבוד". וזה לא רק לפני שחרור גרסא. ולא רק לפני דדליין. זה כל הזמן ככה! את הסקג'ואלים קבעו מתוך הנחה שהעובדים יעבדו 12 שעות ביום, ויעבדו גם בשישי או בשבת. כל השנה. שנה אחרי שנה. אחרי 3 חודשים הוא עזב שם. והחברה? ממשיכה להתנהל ככה. מביאה עוד מישהו, שאם הוא צעיר - יעבוד כמו חמור, ואם יש לו משפחה - ישבר אחרי כמה חודשים. הדרך מזה לאפליית בעלי-משפחות ונשים לא רחוקה כלל.
אלמנת הייטק | 26.08.15
41.
הכי טוב להיות בקבע. בגיל 42 משתחררים ו8 מיליון פרייארים
משלמים לך כמה מיליוני שקלים להמשך חיים מתוקים. אפשר להמשיך לעבוד או פשוט לנהל את אימפריית הדירות להשכרה שבנית במהלך השירות, עם ההנחות 10% של חבר. ולמי איכפת רובוטים? חחחח ואת הילדים מסדרים בצבא. זה בונוס.
רס״ן דחב״ש | 25.08.15
22.
לא רק בהייטק אלא גם בהרבה מאד חברות אחרות . הפכנו לעבדים
זה אולי התחיל בחברות הייטק אבל הרעה החולה הזו כבר בהרבה מקומות אחרים. אשתי מחוברת למייל שלה עד אחת עשרה בלילה ולא פעם גם עונה כולל שישי ושבת. למה? כי זה מה שמצפים ממנה לעשות. קודם כל עבודה ואז חיים אישיים. אפילו כשרצינו לנסוע לחו"ל ניסו לכפות עליה להיות זמינה במיילים ולענות אם לקוח יוצר איתה קשר. הפכנו לחברה שלא רואה את האנשים שבה בהרבה תחומים כולל בתחום העבודה. אני עצמאי ויודע לראות את הצד השני של המטבע, ולפעמים מוצא את עצמי עובד בשעות לא שעות. אבל כעצמאי זו בחירה שלי ואני בטח לא כופה אותה על מישהו אחר כמו שקורה בהרבה מאד מקומות עבודה.
עצמאי  | 24.08.15
21.
תגובה ל-7:
-"עבודה מרתקת ומספקת" ? לשבת כל היום בכלוב זכוכית מול מסך מחשב, מבחינתך זה מרתק ומספק ? -"סביבת עבודה מצוינת" ? חדר עם תאורת פלורסנט או אפילו אופן ספייס מעוצב סטייל גוגל, איך שלא תסתכל על זה זה עדיין כלוב. -"שכר גבוה, רכב חברה והטבות מפליגות אחרות, נסיעות בעולם" ? כבשים חושבים ש15-20 אלף שקל זה הרבה, הזאבים מוציאים את הסכום הזה על בקבוק דום פריניון. על איזה נסיעות בעולם אתה מדבר ? כמה כבר עבדי הייטק נוסעים לחו"ל ? וגם כשמישהו נוסע מידי פעם לחו"ל זה לא בדיוק נופש בהוואי או מלונות יוקרה בתאילנד, כולה מעבר מאופן ספייס בתל אביב לאופן ספייס בעמק הסיליקון. מאזדה 3 מליסינג וכרטיס "תן ביס" לארוחות יבשות בארומה ? כבר לא נשארו לי מילים... -"אקזיט" ? רק בתנאי שאתה הקמת את הסטראט אפ, כל השאר 99% עובדים מצאת החמה ועד צאת הנשמה. -"חופש המוחלט לצאת מזה בכל רגע שרוצים" ? כבשים לא נוטים לעזוב את הכלוב, בגלל שלא רוצים לאבד את הפיצויים, בגלל שגם ככה זורקים את כולם בגיל 40 ובגלל שהם כבשים. אני כבר מזמן אמרתי שהעולם מחולק לשניים, יש כבשים ויש זאבים, רק כבשים מסתנוורים ממאזדה 3 ליסינג, אופן ספייס מעוצב וכרטיס "תן ביס". הזאבים מעדיפים להיות אדון לגורלם, עצמאות זה הדבר הכי חשוב, שם נמצא האושר האמיתי.
 | 24.08.15
19.
מניסיוני בהייטק - רוב העובדים פשוט מורחים את הזמן
סלחו לי על ההכללה, אך לרוב זה נכון... התנצלותי ותנחומיי לאלו שלא נופלים תחת ההכללה. עברתי מההייטק לתעשייה, שם הקצב מהיר יותר והדרישות גבוהות יותר. הרוב המכירע של עובדי הייטק לא יודעים מה זה באמת לעבוד קשה. רוב עובדי ההייטק שאני מכיר פשוט נשארים בשביל ה"נראות" כי ככה עובדים בהייטק, מורחים את הזמן (ישיבות, הפסקות ארוכות וכו') ונותנים מינימום תפוקה לאו דווקא כי זו היכולת של העובדים אלא כי כך ההנהלה בהייטק מתנהלת וזה מחלחל מטה. וכן, היו מתקשרים אליי בשבתות ובערבי חג ובחופשים ובימי מחלה כדי שאבצע משימות הזויות. ולא, זה לא היה כי היינו עובדים קשה אלא כי לא היו יודעים לעבוד ביעילות. יקיריי ויקירותי, עולם ההייטק לא יודע מה זה לעבוד קשה אלא רק להראות עובד קשה. יכולתי לעשות את אותם המשימות שהיו מוטלות עליי תוך 3 שעות ולסיים את היום אך חלילה אסור היה לצאת לפני הבוס נכון? חבל שעדיין לא מבינים שהאיכות ולא הכמות היא זו שקובעת. היום אני עושה שעות נוספות כדי לקדם פרוייקטים עתידיים שאני רואה לנכון ולא כי הבוס שלי רוצה להגיע לבית כשהילדים כבר ישנים, לחלוץ את הנעליים מול הטלוויזיה ולספר לאישתו כמה קשה הוא עבד היום (על כולם...)
עובד הייטק לשעבר | 24.08.15
15.
היי-טק זה לא ייצור
קשה מאוד להעריך עבודה של מתכנת. מישהו יכול לעבוד יומיים ולסגור 5 מטלות (באגים או שינויים), ואחר יעבוד חמישה ימים ויסגור אחד. קשה להעריך מי מהם עבד יותר טוב או מי מהם עבד יותר קשה, כי כל מטלה היא שונה. אז מה עושים אם אי אפשר למדוד משהו? מודדים משהו ליד במקום. מאוד קל למדוד כמה זמן מישהו נמצא בעבודה, אבל קשה למדוד אם הוא עבד ביעילות בכל הזמן הזה. אז מודדים כמה זמן מישהו נמצא בעבודה. ליתר דיוק, מודדים עד כמה מאוחר הוא נשאר, וקוראים לזה השקעה. כך מישהו שמגיע בשמונה והולך בשש יוערך פחות ממי שבא ב-11:00 והולך ב-21:00. האחרון משקיען בעוד שהראשון הולך הביתה כשעוד אור בחוץ. כאילו אין לנו גרסא להוציא. כאילו רשימת הבאגים לא ארוכה מאוד. אז מדי פעם מגיע מנהל חדש ומכריז שהוא מסתכל על תפוקות, לא על תשומות. אז מכריז. הוא לא יודע באמת למדוד תפוקות, אלא אם הוא ינהל את אותו עובד במשך הרבה זמן וישים לב. אבל שני דברים מונעים את זה: המנהל לא נשאר הרבה זמן, אלא מחפש את התפקיד הבא, והוא גם לא עוקב אחרי הביצועים של העובד כי זה קשה ומועד להטיות. אז כל העובדים הם סבבה; כולם יעילים. ואנחנו מעריכים במיוחד את אלה שמשקיעים ונשארים עד 21:00.
synp | 24.08.15
13.
מיתוס, כבר לא עובדים הרבה שעות בהייטק
מי שנשאר הרבה שעות במשרד רק עושה את זה בשביל הפוזת הייטיקיסט. בהייטק מזמן לא עובדים הרבה שעות. אחת ל4 חודשים כשיש גירסא ביום הוצאת הגירסא יש מצב להיות במשרד עד 19:3. כבר כמה וכמה שנים שזה לא המצב. ולנשים זה אחת המשרות הטובות ביותר שיש. מגיעות לעבודה ב8 יוצאות ב 15:30.
 | 24.08.15
7.
וכידוע....
המשטרה והשב"כ תופסים בלילה נערים רכים ותמימים ואונסים אותם לעבוד בהייטק 15 שנים כחלק מהתכנית להרוס להם את החיים. או אולי יש הסבר אפשרי אחר? כמו למשל - אנשים בוחרים מרצונם לעבוד קשה, אפילו קשה מאד, בתמורה ולעבודה מרתקת ומספקת, סביבת עבודה מצוינת, שכר גבוה, רכב חברה והטבות מפליגות אחרות, נסיועת בעולם, סיכוי סביר להתעשר ("אקזיט"), ובנוסף - החופש המוחלט לצאת מזה בכל רגע שרוצים...ולעבור לחברה שדורשת פחות ובמקביל גם...נותנת פחות.
 | 24.08.15
2.
מונרכית ביבי הרביעית
ידוע כבר שנים ששעות עבודה מרובות רק פוגעות בפרודקטיביות של העובדים, ישראל היא מקום רביעי מהסוף בארגון הoecd במדד פנאי עבודה ורק מדינות כמו מקסיקו, צילה, קוריאה ותורכיה עוברות אותנו. כל זאת בניגוד למדינות סקנדינביה ומערב אירופה שם נהוג יום עבודה של 7-8 שעות והפרודקטיביות של העובד גבוהה כמעט פי 2. אבל בארץ כמו בארץ כולנו עבדים כי משהו צריך לממן אוכלוסיות פרזיטיות שלמות בחסות הממשלה.
עבד מודל Y | 24.08.15
1.
אוקסימורון
"תעשיית הטכנולוגיה מאלצת את העובדים להעדיף את העבודה על פני החיים הפרטיים" אתם שמים לב לסתירה הפנימית כאן? "מאלצת להעדיף"? אדם נאלץ לעשות משהו או שהוא מעדיף לעשות משהו. זה לא יכול לבוא ביחד. זה כמו שהקוראים יאלצו אתכם להעדיף להשתמש בשירתים של עורך לשוני.
עובד הייטק | 24.08.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת