אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הכוח ההודי

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
העיקר שוב שכחתם את סאטיה נאדלה, מנכ"ל מייקרוסופט. מדהים איך מדלגים עליו
גם בערוצי החדשות יש מגישים ומגישות ממוצא הודי, ואפילו מושל מדינת אלבמה הוא כזה. מראה מה שחינוך טוב מהבית יכול לעשות. אילו 3 מליון ישראלים היו מהגרים - היה יחס מוצלח יותר. אבל לישראלים יש מיכסות. להודים - כנראה שאין.
כג | 06.09.15
41.
לפני שאתם כותבים על סמך היכרות עם 18 הודים...
אם ההודים היו כאלה מבריקים, חרוצים ונהדרים, הודו לא היתה מדינה כל כך ענייה ונחשלת. התוצר לנפש בהודו (נומינלי) = 1,600 דולר בישראל = 37,000 דולר (פי 23 מהודו) בארה"ב = 54,000 דולר (פי 34 מהודו) אתם מוזמנים גם לבדוק את תוחלת החיים, שיעור תמותת התינוקות, שיעור האנלפבתיות, מספר מקרי הרצח לאלף נפש, מספר מקרי האונס לאלף נפש, או כל נתון אחר שתרצו. בכל הפרמטרים הודו נמצאת 60-70 שנה אחרי ישראל. זה בטח לא בגלל עודף בהודים מבריקים, חרוצים וישרים...
 | 05.09.15
40.
ל-15
1. קודם כל השכר הממוצע של אנשי IT בסיליקון ואלי גבוה מהשכר בישראל בערך ב-50%. זה כנראה לא כולל הטבות סוציאליות, אז ההפרש בעלות השכר נמוך יותר. 2. הסיבה שלישראלים יש דרישות גבוהות (לטענתך - ראה סעיף 1), היא שיש הרבה מאוד מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות בישראל, שמשלמות שכר גבוה לאנשים מוכשרים ובעלי ניסיון. 3. הסיבה שיש כל כך הרבה מרכזי פיתוח בישראל, היא שהאמריקאים (וכיום גם אחרים כמו הסינים), סבורים שבישראל יש המון כישרון טכנולוגי ויצירתי. 4. לטענתך "אין סיבה לקחת ישראלים לעבודה", אבל מיקרוסופט, אפל, אינטל, גוגל, HP, IBM, סיסקו, פייפאל, ועוד מאה חברות מהמובילות בעולם, חושבות אחרת.
 | 05.09.15
34.
די כבר עם ה"אפליית שחורים ונשים"
ההודים לא בדיוק לבנים, יותר שמרניים ויש אצלם יותר מתכנתות מאשר במערב. שחורים ונשים לא רוצים או יכולים להשקיע את המאמץ הנדרש כדי להיות טכנולוג טוב . המקצוע דורש לימוד עצמי, לשבת בבית ולתכנת, ליצור דברים שעובדים, אי אפשר לזייף. השחורים באמריקה נטולי יכולת והנשים לא רוצות להשקיע את הזמן והמאמץ, זה לא מעניין אותן. נמאס כבר מכל הפוליטקלי קורקט המטופש הזה. תעשיית הטכנולוגיה היא בדיוק כמו כל תעשייה אחרת, אולי אפילו יותר ליברלית.
האמת | 05.09.15
33.
ראה את ההבדל התרבותי בין הודו לסין, ותבין.
התרבות ההודית משמרת מעמדות. בגדול אם נולדת עני תמות עני. בניגוד לתרבות בסין ששם אין מגבלה תרבותית לשדרוג במעמד. לכן אם אין מגבלות (כמו שלטון) הסיני יעבוד קשה בכדי להצליח בעוד שההודי כמעט ולא ינסה עכשו תוסיף את המגבלה של ניהול מליארד איש ותבין למה הם עניים
תשובה ל30 | 05.09.15
30.
אז למה הודו נשארת כל כך עניה???
אשמח להסבר. אני מבין שרק שכבה דקיקה היא אינטיליגנטית, אבל זה הרי המצב בכל מדינה, גם בארה״ב. אז למה ארה״ב משגשגת והודו מאחור? תראו אפילו את התמונה של IIT, המכון ההודי לטכנולוגיה. הוא נראה ישן ואני בטוח שיש שם ידיות לדלתות משנות ה - 50, רצפה שחוקה ואין מזגנים. למה?
הפוסל במומו | 04.09.15
26.
אוי נו באמת
מתוך מיליארד בני אדם יוולדו עשרות מיליונים מוכשרים במיוחד. הילדים המוכשרים ביותר בהודו מקבלים מלגות לאוניברסיטאות יוקרתיות במערב, מהגרים למערב ובסיום הלימודים משתלבים בחברות מובילות. הניסיון להציג את העם ההודי כסוג של אליטה השכלתית וניהולית מגוחך. ביחס למספר ההודים בעולם האומה ההודית הצמיחה מעט מאוד מוחות מברקים.
 | 04.09.15
24.
מספר 8 צודק. אני עובד מיקרוסופט בארה"ב וההודים ברובם טובים
אפשר להגיד שהם בעיקר מצטיינים במה שמספר 8 ציין: חריצות ללא פשרות, צניעות, נכונות להשקעה, אנגלית מצוינת, והמון סבלנות. ואני רואה את זה בכל יום. יש מעטים מבינהם שהם גאונים אמיתיים או מוכשרים כמו שד, אבל לא הייתי אומר שזה חורג ביחס לכמות שלהם באוכלוסיה. אותו כנ"ל גם לחלשים אצלם ויש שם הרבה שהם טפשים כמו נעל אבל שוב לא חריג. מה שהופך אותם למצליחנים זה השאפתנות החבויה אצלם בתוך צניעות מובנת מהתרבות שלהם מהבית. זה משהו שישראלים יכולים ללמוד מהם הרבה
לא חשוב | 04.09.15
23.
ההבדל העיקרי הוא שההודי הולך להיות שכיר והישראלי מקים סטארטאפ משלו.
כמובן שהבדלי הכמויות תקפים, אבל אם נרצה לאפיין את ההיטקיסט ההודי מול הישראלי אחד מול אחד, ההבדל העיקרי הוא שהישראלי הוא יזם עם גישה יצירתית לבעיות "בלתי פתירות" בעליל ויכולת אלתור אינסופית מול שמרן מקובע שהולך בתלם.
ינון | 04.09.15
21.
מסכים עם 8 ו- 16 לגמרי. הבעיה של הישראלים היא שחצנות ללא גבולות.
ריאיינתי כמה חברות פיתוח ישראליות לאחד מהמוצרים של החברה שלי. קיבלתי הערכות מחיר בעשרות אלפי דולרים עוד לפני הערכת הפרוייקט. להערכת הפרוייקט המחירים היו באלפי דולרים. בנוסף שאלו אותי שאלות טכניות שהראו לי שהם לא יודעים איך לגשת בכלל לפרוייקט (סריקה של דפי פי.די.אפ הוצאת נתונים ספציפיים ושתילתם בתוכנה אחרת ע"פ מבנה מסויים). פניתי לכמה חברות הודיות. הגישה הייתה שונה לגמרי, מאוד עניינית ללא שום שחצנות. כמה לא הצליחו להבין מה אני רוצה וכמה חברות כן. כולם היו מוכנים לבדוק את הדרישות ללא תשלום וניהלו איתי שיחות ארוכות כדי להבין במה מדובר (הישראלים לא היו מוכנים לדבר יותר מכמה דקות ללא תשלום). לבסוף חברה הודית אחת הגדילה לעשות ותוך שבוע יצרה פרוטוטייפ שעבד מצויין עם חשיבה קריאטיבית מרשימה מאוד. גם אני הייתי בהודו אחרי הצבא (1993) ולצערי זילזלתי מאוד בהודים. למדתי מאז הרבה שיעורים בצניעות. יש לנו עם מדהים עם המון הישגים מרשימים אבל לצערי אנחנו נגועים בשחצנות שלא במקומה. יש עוד עמים שתורמים לפיתוח האנושות בכל התחומים החשובים ויש המון חברות שהוקמו ע"י הודים והם מהמובילות בעולם. אנחנו מעריכים רק אקזיטים אבל אקזיט אינו מדד להצלחת חברה ולתרומתה לעולם אלא רק לתרומת חשבון הבנק של בעלי החברה. לצערי ככה אנחנו מודדים חברה.
אבישי | 04.09.15
20.
זה כבר קרה לנו... ההבדל הוא שאנחנו מתגעגעים.
לישראלי המצוי תחסר המשפחה, החגים. העובדה שאנחנו לא מגיעים ממדינת עולם שלישית היא בעוכרינו, היות ויש לנו מקום נחמד לחזור אליו. אני משלמת שכר דירה של כ$2600 שלא לדבר על דמי חינוך (אחרי 50% הנחה) $1300... הרבה יותר טוב ונוח לישראלי עם ילדים בארץ. בעוד שלהודי....יהיה פה הרבה יותר נוח. הוא יעדיף להביא את המשפחה שלו לפה, כדי לשפר את רמת חייהם. ואצלינו....מעדיפים לחזור הביתה. זה לא רע בהכרח...דווקא יפה בעיני.
סיד | 04.09.15
18.
כל מי שמכיר קצת את האקדמיה האמריקאית יודע מי לומד בה
באוניברסיטאות העילית (בתחום מדעי המחשב, לפחות), רוב הסטודנטים לתארים מתקדמים הם סינים או הודים. יש הרבה פחות אמריקאים "מלידה" בסביבות האלה. זאת עיסקה לא רעה כמעט לכולם - האוניברסיטאות נהנות מהסטודנטים הכי חכמים בשתי מדינות עם אוכלוסיה משותפת גדולה פי 7 משל ארה"ב, והמדינות השולחות נהנות מכך שאזרחיהן מקבלים את ההשכלה הכי טובה שיש לעולם להציע. מי מפסיד מזה? האמריקאי הממוצע, שסיכוייו להגיע לאוניברסיטאות האלה הרבה יותר קטנים היום.
 | 04.09.15
17.
רוה ההודים סתומים בלחץ 8 אטמוספירות
ולא סתם הבאתם דוגמה של מנכ"ל הודי שהולך לנהל את אחת החברות הענקיות בעולם שנבנתה ע"י 2 יהודים (ולא מבריקים במיוחד). יחסית לכמותם הזניחה באוכלוסית העולם 0.02% היהודים משאירים אבק לכולם. 30% מפרסי נובל,פילדס,טיורינג ETC רוב החברות המובילות בארה"ב נבנו ע"י יהודים טימברלנד,טויס אר אס,אסתי לאודר,DELL,פייסבוק,סטארבאקס וכל תעשיית הקולנוע בהוליווד ויש עוד מלאה...כמה הודים יצרו חברות ענק בארה"ב ? אולי אחד
ilan.s | 04.09.15
16.
אנשי היי-טק ישראלים
כמנהל תחום באחרת מחברות ה-IT המובילות (אחת מ- TOP 50), יש לי בצוות מספר ישראלים לשעבר. ראיינתי לא מעט ישראלים כמועמדים לתפקידי פיתוח ואחרים. המכנה המשותף של רוב מכריע מהם - היא " אני ישראלי, איש היי-טק, הניסיון שלי לא יסולא בפז, והשמש זורחת לי מהמקום שבו נהוג לשבת". זה היה בראיונות טלפוניים, שיחות SKYPE, ראיונות עם אנשי HR, ראיונות בוועדת מיון ועוד. בגישה שכזו - אין שום מקום לקבל אדם שכזה לעבודה, יהיה טוב ככל שיהיה. מעבר לזה - שהואיל ולא מעט מאנשי ההי-טק הישראלי מחזיקים "בילה" מטורפת שקיימת אצלכם, עם ציפיות שכר שהן מעבר לעננים, עם דרישות לא סבירות בעליל (אולי הן מקובלות בשוק הישראלי, אבל ממש ממש לא בשוק האמריקני), כל אלו פשוט מסננים אותם החוצה במהירות שיא, לא משנה כמה "טובים", יחודיים, ראש גדול, יצירתיים, חדשניים YOU NAME IT... אז אם רציתם סיבות שלא לקבל ישראלים בפרימידה הבינ"ל - הנה לכם לפחות כמה....
IT TOP 50 | 04.09.15
13.
28% לא אומר כלום
מה שחשוב להזכיר זה שבאוכלוסיה הותיקה של אמריקה, ה28 אחוזים שהולכים לקולג' הולכים בעיקר כדי להשתחרר מההורים ולבלות את שנות העשרה המאוחרות שלהם במסיבות אחווה פרועות. מעטים מהם הולכים ללמוד הנדסה, יחסית למהגרים ובני\בנות "דור ראשון" שבאים ממשפחות שאף אחד לא גמר בהן תיכון. רק תבקרו בבי"ס טיפוסי ותראו את הצבע השולט בכל פקולטה. לימודי סוציולוגיה\אנגלית\תולדות אמנות - בלונד. לימוד רפואה\הנדסה - שחור. ככה זה ואסור לדבר על זה באנגלית כמובן. יותר מזה, ההודים שלומדים בארה"ב באים בעיקר עם ויזת סטודנט ללימודי בוגרים ("תואר שני\שלישי") שמאפשרת להם לעבוד תקופה מסוימת אחרי הלימודים ללא ויזת עבודה ומשם הדרך להשאר באמריקה פתוחה. לרובם, אחרי עשר שנות לימודים\עבודה הם מקבלים תושבות ("גרין כארד") ונשארים לנצח. הבדל משמעותי בינם לבין ישראלים למשל, זה שההודים באמת משילים בקלות יחסית את מסגרות תרבות האם שלהם. הגישה מובנת. למה הם צריכים להגן ולשמר תוך ויתורים אישיים ציויליזציה של חמישית מהמין האנושי? אז אפשר לבא לבית של הודים בדצמבר ולראות עץ חג מולד והם מתחתנים מחוץ למעמד או קבוצה אתנית ספציפית, כי ככה זה פה ומסתכלים קדימה. מבחינתם, מי שעזב את הודו הצליח בחיים ולא "נפולת נמושות"... לאובמה ולהרבה ממשלות לפניו אין מדיניות הגירה. הפופוליזם המסריח של איזרוח מסתננים, תוך שההודים משלמים אגרות הגירה במשך 15 שנה מגעיל.
ישי | 04.09.15
8.
זה דווקא לא עניין של מספרים. הם באמת מבריקים
אני מנהל בחברת הייטק בישראל, ובתפקידי הקודם ניהלתי קבוצת הודים שעשו את אותו התפקיד. ההודים היו מדהימים. הבדל מרכזי שראוי לציין: השונות בין אנשים גדולה יותר. הישראלים בסופו של דבר יחסית דומים בקצב ההתקדמות, ואילו בין ההודים יש מבריקים במיוחד וחלשים במיוחד (כנראה סוגיות של גודל המדינה וכו׳). בסה״כ האופי שלהם עושה אותם מיוחדים. חריצות ללא פשרות, צניעות, נכונות להשקעה, אנגלית מצוינת, והמון סבלנות. כל זאת ללא פשרות על אינטליגנציה. אני מאוד אוהב את אלו שפגשתי (אגב, ברובם אכן בוגרי IIT).
דן | 04.09.15
7.
אני עבדתי בסיליקון וואלי בארה"ב
יש הרבה מאוד הודים וסינים בחברות היי טק, לפחות 80% מכוח ה R&D, בחלק מהחברות האחוז יכול להיות קרוב ל 100%. יצא לי לפגוש הרבה הודים טובים אך לא יצא לי לפגוש הודים מבריקים במיוחד, הם בהחלט לא טובים יותר מהמהנדסים הישראלים. היתרון המאוד משמעותי שלהם הוא יכולת התקשורת, רובם מדברים אנגלית מצוין ויודעים לשחק את המשחק האמריקאי בצורת התקשורת שלהם, למעשה הם עושים את זה הרבה יותר טוב מהישראלים. כמות ההודים כל כך גדולה שברור שרבים מתקדמים וכמה ברי מזל מגיעים לקצה הפירמידה. על כל בכיר הודי יש אולי 10,000 מהנדסים 'רגילים' שמרויחים פי 100 או 200 ממה שהיו מרויחים אם היו חיים בהודו. למרבית ההודים אין שום סנטימנטים להודו, הם רק רוצים איכות חיים טובה יותר. אמריקאי טיפוסי הוא ברמה של 3 יחידות מתמטיקה במקרה הטוב, הרבה אפילו פחות מזה ובעיני האמריקאים כל ההודים והסינים הם סוג של גאוני מתמטיקה, עם זאת אפשר לומר בלי להתנצל שישראלים בוגרי אוניברסיטאות (לא מכללות) לא נופלים במאומה מהמהנדסים ההודים והסינים, אפילו להיפך.
יוסי | 04.09.15
4.
מתוך 1.3 מיליארד איש יש גם כמה גאונים
ההשפעה של ההודים ביחס למספרם נמוכה. מתוך 1.3 מיליארד איש יש גם כמה מיליוני אנשים מבריקים, וכנראה חלקם הגדול מהגר לארהב או לבריטניה. ועדיין לא ראיתי שום המצאה או אתר או אפילו אפליקציה משמעותית שיצאה מהודו... לרוב מדובר בהעתקים של אתרים אמריקנים שהותאמו לשוק המקומי בהודו.
אבח | 04.09.15
1.
זה הכל עניין של מספרים
רוב מרכזי התמיכה והפיתוח בדרגים הנמוכים-בינוניים של חברות ההייטק ותשתיות המחשוב הגדולות נמצאים כיום בהודו, בעיקר בגלל עלויות ההעסקה הנמוכות משמעותית בהשוואה למערב. ההודים יודעים גם לייצר מהנדסים בסרט נע, במאות אוניבסיטאות, ומתוך עשרות מיליוני מהנדסים, סביר שחלקם יהיו מוכשרים מאוד ויתקדמו למשרות בכירות מאוד. לטעמי לקרוא להם "אומת הייטק" הוא תואר קצת מוגזם. זה הכל עניין של מספרים וסטטיסטיקה.
 | 03.09.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת