אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יוסי רוזן: "אי-יישום מתווה הגז - יום כיפור כלכלי"

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
אין בעיה אשר המתווה רק צריך כמה שינויים קלים
מחיר הגז צריך להיות 4$, כמו במצרים המחיר צריך להיות צמוד למחירי הנפט, לא כמו עכשיו למדד המחירים לצרכן האמריקאי (מה הקשר?) הפטור ממיסים צריך להיות רק עד 150% מההוצאות, והנחת צינור ליצוא למצרים היא לא הוצאה רלוונטית לפטור צריך להניח מיידית צינור שני כדי שעוד מפעלים יוכלו לקבל גז, ולמקרה אסון אין שום הבטחה שהרגולציה לא תשתנה (אבל עם מתווה הגון, אין סיבה שתשתנה) פיתוח מיידי של מאגרי לוויתן, כריש ודולפין ומסירתם לחברות אחרות כדי ליצור תחרות על מתווה כזה באמת חוסר אחריות לא לחתום מיידית...
מייק | 03.09.15
14.
פורטוגלי כדאי שתלמד את החומר
מר פורטוגולי לפני שאתה קופץ בראש לא מן הראוי שתדע על מה אתה מדבר ? הרי החברות השקיעו ממון רב בתכניות הפיתוח ( ואף נאלצו לשנותן מידי פעם בעקבות התערבות רגולטורית ) והמתינו לפיתוח השדה לחתימתו של הממונה על ההגבלים על ההסכמות שהגיע אליהן עם חברות הגז ועל הבאתו של ההסכם לבית הדין להגבלים עסקיים לאישור סופי. אם אינך יודע במה מדובר צא ולמד .
1 | 03.09.15
13.
גז
אדון רוזן הגיע הזמן שתפכך את העניים ממתי הטוקונים ומשרתהם דואגים לאזרחים .קודם שתושבה יחזיר את אשר גזל מפנסוירים ואלמנות כאשר עשה תספורת בדלק נדלן. אז בכה שאין לו כסף להחזיר את החוב האים עכשו הוא גם מסכן, אם אתה דואג לאזרחי המדינה תדאג שתשובה יחזיר את אשר הוא גזל בבקשה.
רון | 03.09.15
12.
ההיפך רוזן, ההיפך/
ההיפך רוזן, ההיפך. מנקודת ראות של כלכלת מדינת ישראל, יישום מתווה הגז הוא לא פחות מיום כיפור כלכלי. הטענות של תאגידי הגז, שמפיצים אותה בין השאר יועץ בכיר', ד"ר למזרחנות, ומומחים אחרים, כאילו 'הרגולציה הורגת את הגז הטבעי' והרגולטורים אשמים בכך ששדה לוויתן אינו מפותח, אינן נכונות. לאחרונה הצטרפו אליהם יוסי רוזן בשם חברות האנרגיה בישראל. לדבריו של רוזן מי שמעכב את פיתוח מאגרי הגז הטבעי בישראל הוא 'הרגולטור' והכוונה היא בעיקר לפרופ' גילה הממונה על ההגבלים העסקיים. רוזן טועה ומטעה, וטענה זו הינה חצי אמת.. בדצמבר 2010 נמסרה ההודעה על גילוי הגז בלוויתן. ההודעה של דוד גילה נמסרה ארבע שנים אח"כ, בדצמבר 2014. מה הפריע לתאגידי הגז לפתח את לוויתן בשנים אלו?, מה הביא לעיכוב בפיתוחו? רוזן מספק כהסבר את המנטרה של תאגידי הגז בדבר שינויים רגולטוריים. זה לא הפריע לאותם תאגידי גז לפתח את שדה הגז תמר באותם השנים. הגורם העיקרי להערכתי לעיכוב בפיתוח לוויתן היתה האמונה של תאגידי הגז באפשרות של מכירת הגז כגז טבעי נוזלי LNG למזרח הרחוק. לכן הם נכנסו למו"מ עם חברת וודסייד עם המומחיות שלה בתחום LNG, לכניסה כשותפה בלוויתן. רק בסוף 2013 , שלש שנים אחרי גילוי לוויתן, הבינו תאגידי הגז שזה אינו הכיוון הנכון, שאין אפשרות ריאלית לייצא גז למזרח הרחוק, ובינתיים התעכב הפיתוח של לוויתן. האחריות העיקרית לעיכוב של כשלש שנים בפיתוח לוויתן נופלת על תאגידי הגז. הממשלה, במקום לבוא איתם חשבון ולדרוש עמידה בתנאי החזקה, שמשמעותם פיתוח לוויתן עד אפריל 2018, מאריכה במתווה הגז את מועד הפיתוח עד ל -2020. רוזן לא מסביר מדוע חשוב לפתח את מאגרי הגז הטבעי בישראל, ובעיקר מי יהיו הקונים לגז בלוויתן ובשדות vגז שהוא מלין שפיתוחם מתעכב. בניגוד לדבריו חייבים לזרוק את מתווה הגז הנוכחי לפח, ולחשוב על מדיניות האנרגיה בישראל כי זה יקבע את העתיד הכלכלי שלנו.
אמנון פורטוגלי | 03.09.15
6.
יום כיפור כלכלי
אם יאושר המתווה האומלל ,שכולו שוד וגזל לעין השמש. עם ישראל לא יראה מהגז הזה פרוטה שחוקה, ישלם מחיר מופקע עבור החשמל (אזרחי מצריים ישלמו 25 אחוז פחות על אותו גז),המאגרים יחוסלו במהירות, הטייקונים יספרו חבילות של כסף ואנחנו נישאר כאן עם אדמה חרוכה ובולענים (כמו שאירע עם מפעלי ים המלח) אבל חצי תריסר סרסורים ו"מומחים" מטעם, יקבלו ג'וב שמן.איפה נראה אותך עוד שנים אחדות,אדון רוזן היקר? רק ניחוש אחד יספיק...
wolf deck | 03.09.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת