אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שוק המזון משלים שנתיים רצופות של ירידה במכירות

93 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

92.
אין לאנשים כסף מה לאכול כל הכסף שמרוויחים הולך למשרד האוצר
רוצים דוגמא? כל אלף שקל מהמשכורת, 180 שקל אוטמאטי הולכים למע"מ הרווחתם 7500 ש"ח? קודם יגנבו לכם מאות שקלים ל"מס הכנסה" וכד'. נגיד נשאר 7000 ש"ח נטו? יורד לכם מייד 1260 ש"ח ע מע"מ = חוזרים לחמסני ושודדי משרד האוצר. נשאר 5740 ממה שנשאר, יש מיסים מיוחדים על ארנונה, על מים, כן! על מים! אחר כך אתם משלמים לכל מיני שרלטנים, תאגידים, בנקים מס מיוחד על דלק, ביטוח חובה, אגרו טסט, וכו' לא דברנו על תשלום גז, חשמל מזון ביגוד. בקיצור עובדים עליכם בעיניים, כחצי מהמשכורת הולכת על מיסים! לא על מוצרים! על ח-מס! מי צריך את חמאס שיש כאן ח-מס! תמשיכו להצביעי לליכוד ולשאר הנוכלים ונראה כמה התאבדויות יהיו בשנים הבאות.
נתין בסדום | 07.09.15
89.
מאז שנוכחתי לדעת מה מידת הבלוף בהור'דת המחירים, כביכול, אני בודקת כל מוצר, שכן, הרשתות
למדו לעבוד עלינו בעיניים. הם מכריזים על מבצע, כביכול, מדביקים על המוצר תווית עם מחיר בשמיים ומתחתיה תווית עם "מחיר המבצע" כביכול, כשלמעש המחיר האמיתי של המוצר הוא זה המוזל ואילו המחיר היקר הינו פרי דמיונם של המשווקים כדי להוליך את הציבור שולל. הגיע הזמן שנפסיק להיות הפראיירים של תחמני השיווק.
סוזן קליר | 07.09.15
85.
כל הרשתות מוכרות זבל,סחורה סוג ג׳,המחיר זה לא הכל
לא קונה ברשתות חוץ מחלב וביצים,כל הפירות ירקות הם ממש זבל שהיו צריכים לזרוק לפח ,גם הבשר והעופות כאילו זורקים לנו,אין שרות ,כולם רוצים למכור כמויות! שילמדו מחו״ל איך לשווק בצורה מתורבתת,סחורה טובה ושרות עם חיוך,לא רק בפרסומות בטלויזיה!
איפה האיכות?  | 07.09.15
81.
לשמחתי 4 שנים אחרי המחאה החברתית , ישנה מודעות צרכנית .
מעבר למודעות הצרכנית , לחלק גדול מעם ישראל אין כסף לגמור את החודש . כולנו הבנו שהיצרנים\יבואנים הגדולים עושקים את עם ישראל . ליטר חלב בקרטון שעולה 65 סנט במדינות מערב אירופה (תוסיפו מע"מ וכשרות ותגיעו ל 3.5 ש"ח),בלי טובות ובלי פיקוח . אצלנו 6.30 ש"ח בפיקוח . מישהו מטעה את פקידי האוצר ומישהו באוצר לא ערך בדיקת עלויות אמתית ונכונה . בקיצור - פקידי האוצר נכשלו . יצרנים מקטינים משקל אריזות ומשאירים את נפח האריזה זהה למשקל הקודם . מחירי העושק מתחילים ממחירי שכר דירה שאין להם אח ורע בעולם , ממשיכים דרך ארנונה עושקת ובסוף הדרך ישנם יצרנים ויבואנים של מותגים שקיבלו החלטה לעשוק את עם ישראל . אין הסבר למחירי העושק שעם ישראל משלם בסופר . אחרי קריסת מגה והדוחות של הקמעונאים ,כולם הבינו שרשתות המזון הן לא הסיבה לעושק . אני מציע להתחיל היום בהחרמת שטראוס \ עלית \ יד מרדכי . מדובר על קבוצה שעושקת את עם ישראל עשרות שנים והעם צריך להחזיר לה במטבע של חרם . שנה טובה
שי | 07.09.15
78.
אתם זוכרים לפני המחאה החברתית, שסיפרו לנו
שהמנהלים של שופרסל (נוחי) ושל מגה, ושל סלקום, ושל אורנג', ושל פלאפון, ושל חמשת הבנקים הגדולים, הם אלו שאחראיים לרווחים של החברות, לכן מוצדק לשלם להם משכורות של מליוני שקלים בשנה? ראו זה פלא, אותם מנהלים מופלאים כל כך, לא מצליחים לייצר את אותם רווחי עתק, ולמה? בגלל שעכשיו הם פחות טובים? לא. בגלל שיש תחרות. כשאין תחרות, אפשר לשים בראש החברה דחליל עם מוח מאשפה שאספת בחדר הביוב, והחברה עדיין תעשה מליונים, כי אין תחרות, ולצרכנים אין מתחרים לעבור אליהם. יש תחרות, ולפתע מתגלה שכל אותם מנהלים "מופלאים" שהיו שווים מליוני שקלים בשנה, לא שווים אפילו שטר של גולדה...ה"גאונות" שלהם לא מונעת מהחברה לקרוס. כשתהיה תחרות בבנקים, אתם תגלו שגם הגליות והדליות והרוסקות לא שוס כזה גדול. הבנקים שלהן מצליחים כל כך רק בגלל שיש עמלות, ויש תיאום, ויש קרטל, ואין תחרות, הכככככל תחת עינם הפקוחה של שר האוצר והמפקח על הבנקים, שלא עושים דבר כדי להפסיק את עושק הציבור. אבל גם יומם יגיע. יומם תמיד מגיע בסופו של דבר.
שבלובו זובו | 07.09.15
77.
לקנות מעט , רק מה שצריך, לא לאגור סחורה בבית
צו השעה - לחסוך ולקצץ בהוצאות. 1. לנתק כבלים ולרכוש ממיר עידן פלוס , 250 ש"ח בחודש חיסכון. 2. לקנות רק ברמי לוי , רק מותג פרטי , רק מה שצריך ולא בכמויות 3. לעבור לרכב יחיד במשפחה , לנסוע באוטובוס או אופניים חשמליים. 4. להתמקח בביטוח הרכב , בעמלות הבנקים , דמי ניהול פנסיה ,בכל דבר. 5. אינטרנט בבית - רק אקספון 69 ש"ח בחודש. 6. סלולר - רק גולן טלקום ב 37 ש"ח קו ראשון ו 29 ש"ח כל קו נוסף 7. לחסוך בחשמל , לייבש כביסה על חבל ולא במכונת ייבוש. להפעיל מאוורר ולא מזגן. ניתן לחסוך אלפי ש"ח בכל חודש וחודש במקום לטחון שעות בעבודה !!!
זול? קונה , לא זול? לא קונה !! | 07.09.15
76.
כבוד לעם ישראל?!
בעולם אוכלים חזיר; בארץ - קונים ממנו מזון. אולי התחלנו להבין את הנזק ב"טייקונים" שאינם מסוגלים, פשוטו כמשמעו, לנהל חנות מכולת? טייקון כזה נאלץ לשרת את חובו (לקרן הפנסיה שלנו!) בתזרים-מזומנים רצחני. הוא אינו משרת את לקוחותיו, וממקסם רווחים על גבם של ילדים וקשישים רעבים. ב-2011 התברר כי עם ישראל אינו רואה זאת. כיום, המספרים מעוררים תקוה אחרת. מחירי הסחורות בעולם ירדו מאז, שכר-העבודה לא עלה, אבל הטייקונים - חוגגים! איחרי שני דורות, האם עמך מתחיל להבין שהוא פרייר? אולי סוף סוף "בא לציון גועל"?
שוק חפשי הוא אגדה | 07.09.15
75.
47 - אתה פשוט טועה
לא קיימת המדינה בעולם שאינה מגנה על התוצרת שלה, בין אם מדובר בחקלאות או בתעשיה. רגע, כן קיימת. קוראים לה ישראל. קבוצות הלחץ הן לאו דווקא הרפתנים או החקלאים, אלא יצרני המזון, כמו תנובה. מדינה שאין לה חקלאות משל עצמה תלויה בשאר העולם לתצרוכת של מזון טרי. אני לא מדבר על זה שהחקלאות במדינה שלנו גם מונעת השתלטות ערבית על הקרקעות (כן, גם זה חשוב לנו מאד, לא רק השקל הנוסף שאתה משלם בסופר בתל-אביב או באשדוד). כל זה אינו אומר שלא ניתן לייעל ולהוזיל את המחיר הסופי לצרכן. אבל ברוב המקרים, הבעיה היא לא ביצרן חומרי הגלם וגם לא ברשתות השיווק. לא סתם נמכרה תנובה ברווח גדול לסינים. תעשה את החושבים לבד
דורון | 07.09.15
74.
הסבר התהליך שעבר על הציבור
הציבור נוכח לדעת, או "נפל לו האסימון", בעקבות אירועים כמו מחאת הקוטג' ואחרים, שהוא משלם סכומים מופקעים על דברים בסיסיים שעלותם האמיתית מועטה. בבת אחת האמון שניתן ביצרנים ובמשווקים שחשבנו שהם גובים מאתנו מחיר סביר פחות או יותר עבור המוצרים, עם רווח הגון שלהם - האמון הזה הופר. קלטנו שעושקים אותנו, או "עושים עלינו קופה". על מעדן חלב קטן משלמים 4 ש"ח. מדוע? למה ביסלי קטן עולה 4 ש"ח אבל אפשר למצוא גם מוצר מקביל של יצרן ללא מותג ב-1 ש"ח? וכן הלאה. ולכן, אנשים פשוט החליטו להפסיק לרכוש מוצרים שאינם חיוניים ושמחירם מופקע. וחזרו למזון הבסיסי שהוא גם לטובתנו יותר מהבחינה הבריאותית. היצרנים/משווקים שהתנהגו בצורה של "אוהב כסף לא ישבע כסף" המאיסו עצמם על הציבור וכעת הפסידו את מה שיכלו להרוויח לו הסתפקו ברווח הגון ולא במחירי אונאה.
איל | 07.09.15
69.
המחירים במרכולים
אתמול קניתי באחד המרכולים שעבר משבר קשה וכעת מתיימר להודיע שהוא עולה על דרך חדשה. אז ככה עבור יין שעלה 56 שקלים שילמתי 60 על קפה שעל 28 שקלים שילמתי 30 אני מניח שיש עוד דוגמאות שהסיכום שלהם שמי שחושב שהציבור אידיוט יבין מהר מאד שהוא טועה הקניות שעשיתי היום היו כבר במרכול אחר
יואל שאולי | 07.09.15
63.
אני מדירה רגליי מהסופר בשנתיים האחרונות, ולא בגלל המחיר.
כמו שאמרה כאן מישהי קודם - מעברים שלמים לא קיימים לגביי - כל החטיפים והמאכלים המעובדים. והירקות והפירות - שלא נדע. האיכות שלהם כל כך הידרדרה (תלכו לסופר בבן יהודה בת"א ותראו מה זה ירקות מגעילים), שאני קונה אותם במקומות אחרים, קטנים יותר, שמביאים סחורה טובה. אז בשביל מה בעצם להיכנס לסופר?
דפנה | 07.09.15
62.
אנשים למדו לקנות לא רק בסופר
אנשים למדו לקנות תוצרת איכותית יותר ממה שיש בסופר המחירים טובים יותר. אז בשביל ירקות ופירות קופצים לשווקים, שם יש מגוון, טריות ואיכות והמחירים הרבה יותר זולים בשביל בשר עופות ודגים, מוצאים קצבייה איכותית עם מחירים זולים, הרבה יותר זולים מהמחירים הנמוכים ביותר שתמצאו בסופרים למינהם. מה נשאר ? דגנים ולחמים אפשר לקנות במאפיות למי ביננו שאוכל. בסופר קונים רק את מה שלא נמצא בחוץ במחירים זולים ומה שחייבים, ביצים, מוצרי חלב, ומוצרי יסוד. את שאר המוצרים המעובדים והקפואים משאירים שם, חבל לבזבז סתם כסף, על מוצרים כאלו כשאפשר לאכול אוכל טרי ולא מעובד בבית.
ליאור | 07.09.15
60.
יש אינפלציה סמויה. אף אחד לא מדבר על זה
אם גם הרשתות הרזות בקושי מרוויחות והמחירים ממשיכים לעלות, סימן שערך הכסף עצמו יורד. בועת הכסף הזול בנדלן נשפכת לשאר השוק כי כמות הכסף במשק הכפילה את עצמה עקב משכנתאות זולות. זה חייב להתפוצץ ועדיף לפוצץ את זה כמה שיותר מהר. הריבית הנמוכה אוכלת את כולנו חיים.
אברהם | 07.09.15
57.
מבצעים זה בלוף מוכר
קודם מעלים מחירים ואח"כ כביכול מורידים אותם, אבל מתנים את המבצע בקנייה ב-200 או ב-150 ש"ח. אז מה הפלא שאנשים לא נענים למבצעים. טריק אחר הוא לפרסם על מבצע וכשאתה מגיע לסופר המוצר חסר אבל יש אחר שנראה בדיוק כמוהו ויש לו קוד אחר, והוא יותר יקר מזה שהיה טרם שהוזל מוצר המבצע, אך את זה אתה מגלה רק אחרי שהקופאית כבר תיקתקה את המוצר, ואין לך זמן לפרוצדורות מורכבות וממושכות של ביטול והוצאת המוצר מרשימת הקניות. אז שהסופרים יפסיקו לעבוד עלינו, את כל המוצרים היה אפשר להוזיל ב-30% אלמלא הרווחים הבלתי נתפסים לבעלים, ומשכורות העתק לבכירים. כמו בכל מקום ברפובליקת הבננות - עובדים על הדפוקים וכמה משפחות חוגגות ואוחזות את כולנו, את כל הפריירים בצוואר, משתינות עלינו מהמקפצה ואנחנו שמחים על הגשם...
ינשוף | 07.09.15
52.
אולי די כבר עם הקופיקס הזה????
אולי עסק מצליח אולי חלמאות או עקיצה, בכל מקרה נכון לעכשיו אי אפשר להתעלם מההצלחה שלו ועל כך יש לי הרבה הערכה לקופיקס. מצד שני, הוא ממש לא הראשון ויש עוד רבים כמותו, ההבדל האמיתי הוא שהוא פשוט מיתג אותו "יפה", קופיקס זה בהחלט קודם כל שיווק ואחר כך ניהול חכם. אולי תעשו טובה ותגדלו קצת שכל ואפילו ביצים ולא תרוצו אחרי כל טרנד שזורקים לכם בפנים! כואב לי באונה הימנית של המוח!
 | 07.09.15
51.
לא מפתיע, גם אני מתנהלת בצורה שונה בשנה האחרונה
בלי מוצרי חלב, קורנפלקס, שוקו מכינה לילדים בבית, בלי אוכל קפוא וטבעולים, בלי רטבים מוכנים (השקעתי במעבד מזון זה דקה להכין פסטו/חצילים/מטבוחה/כרוב אדום), למעשה אני הולכת לסופר פעם בחודש וחצי חודשיים לקניה "גדולה" (4 נפשות) של מצרכים כמו פאסטה, חומרי ניקיון, אורז וכו', ואת היתר, בעיקר ירקות ופירות, במכולת השכונתית. מעט יותר יקר אבל סחורה הרבה יותר טובה וקונים רק מה שצריך בכמויות קטנות ולא זורקים. יותר בריא יותר נכון חברתית ויותר חסכוני. מ-4000 ש"ח ירדנו ל2500. תקציב מסודר, ועוד מתפנקים בחלב שקדים, ביצים אורגניות ושאר בולשיט בריא יותר כדי להכניס כמה שפחות כימיקלים הביתה.
***### | 07.09.15
50.
חזרנו עכשיו מפורטוגל. המחירים בסופר חצי מישראל וגם פחות.
באחד הסופרים נתקלנו באריזות טמפונים של טמפקס, עם כיתוב בעברית (מיוצרים בהונגריה), כלומר בדיוק אותו מוצר שנמכר גם בארץ. המחיר הרגיל בסופר 16 ש"ח, ובאותו זמן במבצע היה 12 ש"ח. המחיר ה"רגיל" בארץ - 26 ש"ח. וצריך לזכור שהובלה ימית מהונגריה (דרך רומניה/בולגריה) לישראל זולה יותר מההובלה היבשתית מהונגריה לפורטוגל. כמו כן המע"מ בפורטוגל 22% לעומת 18% בארץ. לפחות 10 ש"ח של גזירת קופונים (אין שום מכס על טמפונים....), מהכיס שלנו.
 | 07.09.15
49.
כמו כולם כאן, גם אני חושב שאין טעם לבזבז על שטיות
מותר פה ושם להתפנק על שטיות וחטיפים ועל משקאות, אבל לא צריכים לעשות לזה מנהג של שלוש פעמים בשבוע. צריכים לקנות רק את הדברים שמוכרחים בשבילנו ולא מה שצריך המוכר להתפטר. העם הישראלי, יותר חכם ומבין שהמבצעים האלה הם עבודה בעינים וכמובן לא באמת מבצע.
אבי | 07.09.15
47.
מתי יבוטלו מכסים על יבוא מזון שנמצא תחת תקינה ארופאית / אמריקאית ?
שמון זית, חלב, גבינות, דבש, חומרי גלם ... כמה אפשר למרוח אותנו בסיפורים ? אנחנו מסתובבים בעולם ורואים מה קורה. לא את הכל אפשר להפיל על רשתות השיווק. פשוט נמאס שצוחקים לנו בפנים ואזרחי ישראל משלמים את המחיר של כל קבוצות הלחץ - הרפתנים והמחלבות - הדתיים (כשרות) - שוק הזיתים ושמן הזית - שוק הדבש ועוד ועוד ועוד ... צריך פשוט לבטל את כל המכסים שלמעשה לא מכניסים הרבה למדינה מפני שפשוט לא משתלם לייבא. כמובן לבדוק שכל המוצרים עומדים בתקינה אירופאית / אמריקאית.
מ | 07.09.15
46.
אושר עד רמי לוי
זה התשובה שמה עם ישראל קונה לא עובדים עליו ולא מקמבנים אותו הרשתות הוותיקות לא רלוונטיות לכו לאושר עד תראו מה זה קניות. מחיר טוב מוצר מצויין. נקי מסודר סחורה מעולה הרבה יבוא מארצות הברית. בלי כרטיס אשראי חבר מועדון ובטיח וכנ"ל רמי לוי הציבור לא מטומטם
elie | 07.09.15
43.
האשמה בממשלה, עוצרת את תוספת היוקר כבר שנים
אנשים תקועים עם אותה משכורת כבר עשור. ולמרות שהאינפלציה נמוכה היא בכל זאת קיימת ומקזזת את השכר הריאלי. וגם ספק אם המדד משקף באמת את האינפלציה שהאזרח הפשוט חש בכיסו. למשל לכולם ברור שהוצאות הדיור עלו משמעותית, אז איך יכול להיות שהמדד כמעט אפסי. אסור לשכוח גם את המע"מ והבלו שרק עלו ויקרו את העלויות של כל המוצרים. ולכן ברור שמשפחה חייבת לגור היכן שהוא. כך שהיא תקצץ אפילו בסל הקניות בכדי לא למצוא עצמה זרוקה ברחוב. המסקנה ברורה, לא הרשתות אשמות במצב, אלא הממשלה שמקפיאה לנו את השכר מצד אחד וסוחטת מאיתנו יותר ויותר מיסים מצד שני. וזו לא חוכמה גדולה להוריד אחוז מס הכנסה, אבל להוסיף למע"מ, או להוריד מע"מ ואז להמציא מיסים חדשים כמו מס גודש, מס שקיות וכד'.
אמנון | 07.09.15
42.
הגיע הזמן לחזור אחורה לבייסיק
פעם לא היו מבצעים, לא היה צורך במרכז רשת כזה גדול, הידעתם שבשופרסל יש מרכז לוגיסטי ובו עשרות קלדניות שתפקידן הוא להקים מבצעים ולשדרם לחנויות, אחכ צריך עוד עשרות עובדים שישלטו את המדפים בתחילת המבצע וגם פעם נוספת בסופו כי המחיר צריך לחזור למחיר המקורי וכולכם יודעים שיש תקנות לגבי זה שהמחיר על המוצר הוא זה שקובע, בקיצור זה מלא תחזוקה, אני אומרת תהיו כמו רמי לוי, תנו מחירים נמוכים כל השנה, בלי לעבוד עלינו שנקנה יותר ואז נקנה מה שצריך. אתם יודעים כמה כוח אדם זה יחסוך אם לא יהיו מבצעים והמחירים ישארו קבועים יותר. תחשבו על זה
ענבל | 07.09.15
41.
המלך הוא ערום
מתי יודו שיש מיתון? אנשים הפסיקו לאכול בכמויות. גם בטוקבקים פה אנשים מודים שפשוט אין להם כסף. ההכנסה קבועה או נשחקת והמחירים עולים בלי קשר למדד. אז נשאר פחות כסף פנוי בארנק. והתוכנית אתמול במסטר שף היא במימון הסופרים ותנובה שמנסים לעודד הפעם מוצרי בסיס ולכן לא היו שם מוצרים משונים ומיוחדים. רצו לעורר תאבון אצל אנשים להיכנס לסופר לקנות שם חסה להוסיף שמיר ולהכין מזה מעדן תכף אנשים נורמטיבים לגמרי יצאו מהמגדל ויוציאו מהפחים אוכל כי הכל ייזרק על המשכנתא והשכירות. אני בטוחה שתגיע תקופה מסוימת שיצרפו את כל נורות האזהרה האלה וילמדו איך לא ראו את זה מגיע ולא בתקשורת שממומנת אלא בחוגים לכלכלה אנשים מאמינים לתקשורת. אבל הכל ממומן. פרסומת אחת גדולה. נראה אם יפרסמו את זה, זה יהיה המבחן אם לא יצנזרו
הילה | 07.09.15
40.
חבל שבדיור אנחנו לא עושים אותו הדבר .פשוט להפסיק לקנות
הצרכן הישראלי הבין שהכול יקר .כל הזמן מוכרים לו מבצעים בכאילו. אנחנו לא אוכלים פחות(גם זה לא יזיק) אנחנו זורקים פחות. מי האמין שאני ס"ט מהבית אקנה 4 מלפפונים . נגמר קונים עוד. צורכים פחות מזון מעובד .ולא מאמינים לאף אחד.
שיר | 07.09.15
39.
מר כחלון שר האוצר היקר תתעורר !!
מחירי הדלק בזמנו עלו ובצדק העלו את המחירים בסופרים כי הכל תלוי במחירי הדלק. היום מחירי הדלק בשפל, למה המחירים לא יורדים? למה הם ממשיכים לעלות? איפה אתה אדוני שר האוצר? איפה אתה אדוני ראש הממשלה? אנשים פו זועקעים ובסופו של דבר זה יתפוצץ בפנים של המממשלה הזו. אדוניו שר האוצר תתעורר, לפני שיהיה יותר מאוחר.
יוסי | 07.09.15
30.
מבחינתי, מעברים שלמים בסופר לא קיימים
יש בסופר כל כך הרבה מוצרים שאני לא מתקרבת אליהם שבעצם, חלק נכבד מהמעברים בסופר לא קיימים בשבילי. חטיפים, עוגיות, מאפים, סלטים, ממרחים, רטבים, קורנפלקס למיניהם, מעדני חלב, משקאות קלים, מים מינרליים, נקניקים ופסטרמות, ארוחות קפואות. אני קונה רק חומרי גלם ומכינה הכל בעצמי, כולל חמוצים, עוגות, ריבות, ליקרים. היתה תקופה בה הכנתי גם גבינה וגם אפיתי את כל הלחם שמשפחתי אכלה. אוכל מעובד הוא מסוכן. מי שקונה אותו גם פוגע בבריאותו ובבריאות משפחתו וגם שופך כסף מיותר.
אזרחית | 07.09.15
21.
קונים פחות - זורקים פחות
במשך שנים התרגלנו לקנות בכמויות, וכמובן גם זרקנו הרבה. העליה ביוקר המחייה הביאה אנשים לעשות קניות חכמות - הנקודה המעניינת בהשוואה היא הכמויות ולא הכסף, כי הוא תלוי במחירים. אנשים קונים היום רק מה שצריך, ולא "שיהיה" וזורקים פחות - בסך הכל זו מגמה מאוד חיובית!
אברהם | 07.09.15
20.
מי שהופתע - אטום ומנותק
1. השכר הממוצע במשק קפוא כבר קרוב לעשר שנים. למעשה - בשוק הפרטי השכר בצניחה חופשית, והוא מאוזן ע"י עליות במגזר המכונה משום מה "ציבורי" למרות שהוא שייך רק למקושרים (והם אלה ששוברים שיאי נסיעות לחו"ל וכו'). 2. מחירי הדיור עלו בעשור האחרון ב 100%. המיסוי עלה בכ 20% (מישהו צריך לממן פנסיות תקציביות): מע"מ, ביטוח לאומי, בלו ועוד. בשורה התחתונה - ההכנסה הפנויה של משקי הבית ירדה בכ 30% לפחות. רק אידיוט ומנותק יכל שלא לצפות שבמצב כזה תהיה ירידה בצריכה הפרטית (גם בביגוד, ברכב ובשאר מוצרי הצריכה. זו עובדה.)
הומלס84 | 07.09.15
18.
תעשיית המזון צריכה להיחתך בחצי!
העניים אוכלים לא רק בראש השנה... מדינת ישראל שייכת לנו! ולא לקבוצת פושעים הלוקחים שוחד! מדינת ישראל מופעלת כחברה בע"מ אשר בעלי מניותיה הם בעלי ההון ששיחדו וגזלו את אוצרות הטבע ואת העם. אנחנו למעשה עובדים כעבדים באותה חברה בע"מ-מדינת ישראל, למעשה הפכנו לעבדים מודרניים של העת הזו. לכן חייבים לפתוח במלחמה על המדינה על הבית לעצור את העושק, חייבים להשיב את הרכוש שנגנב ממדינת ישראל /או אוצרות טבע שעברו בעקבות תשלומי שוחד- לפקידי/שרי/שופטי ישראל! חובה לנקות את מנהרות השחיתות בכל גופי השלטון והמשפט לעצור פנסיות שכר ולחלט רכוש! לרבות הקלות מס שנתנו בגין שוחד (לוביסטים יוצאו מחוץ לחוק!) . יולאם הכסף של בעלי מפעלים שפעלו בניגוד לחוק ושילמו שוחד כמו כן יחולטו כל המפעלים שהיו מעורבים בתשלומי שוחד כגון חברת אסם והשופטת ורדה אלשיך , כל שופטי ישראל לרבות בדימוס שיושרם מעולם לא נבדק יבדקו מידית בפוליגרף בטרם ישפטו ו/או יקבלו שכר/פנסיה, מי שימצא רמאי תפתח נגדו חקירה פלילית ויועמד לדין! לא עוד ציבור קטן ומושחת בישראל יעשוק את כל העם ורובו בעת הזו מבלה בחו"ל! בהערכה זעירה ניתן לגבות למעלה מ-150 מיליארד שקלים, כאשר בעלה של השופטת ורדה אלשיך בן ה-80 אוסף כספי שוחד יש בני 80 שאוספים אוכל מהפחים...
אברהם | 07.09.15
14.
זאת תגובת נגד
אחרי יותר מדי שנים שבהם כל היצרנים מצאו פיתרון "יצירתי" להגדיל רווחים ע"י העלאות מחיר פעמיים בשנה (באופן "מקרי" לגמרי, לפני ראש השנה ולפני פסח), מגיעה סוף סוף תגובת הנגד. כשיקר מדי, לא קונים. אין שום סיבה להתייקרות העצומה של מוצרים בסופר ב 3-4 השנים האחרונות, מלבד חזירות. לדוגמא: לפני 3-4 שנים שישיית קוקה קולה עלתה 30 ש"ח ללא מבצע, ו 24 ש"ח במבצע, היום מחיר שוק של שישיית קוקה קולה הוא 34-36 ש"ח, ולא, המדד לא עלה ב 13-20% ב 3 השנים האחרונות.
אני | 07.09.15
11.
18% מע"מ. כל פעם שהעלו מע"מ זה הביא לירידה בצריכה
ולירידה בגביית המס - משמע, העלאת המע"מ הורידה בעצם את ההכנסות. אנשים קונים פחות באופן כללי. יש את הטוקבקיסטים שמדברים על מי שיוצא לחו"ל - ראיתם את המחירים? אם פעם משפחה הייתה אורזת פקלאות ויורדת לאילת לסופ"ש, היום זה מטורף! כמעט פי שתיים מחופשה בחו"ל, כולל טיסה! אז תדעו לכם שזה שנתב"ג מלא, זו בעצם ההתנהלות הצרכנית החכמה. האנשים האלה *חוסכים* כסף על החופשה השנתית!
כשנתב"ג מלא | 07.09.15
10.
אין צורך לעודד צריכה מוגברת
קונה רק מה שצריך, הורדנו ממתקים ואוכל מעובד, העדפה למזון טרי. ירקות ופירות קונה בשוק או במקום זול הרבה יותר מרשתות השיווק. אם יש מבצע אז קונה כפול. חצי עולם אין לו מה לאכול והתרבות המערבית זוללת ונהיית חולה. רק בישראל משפחה של חמש נפשות צריכה שני מקררים.
עשיר וקונה רק מה שצריך. | 07.09.15
9.
ברור שקונים פחות ומחושב. עושים קניות דרך המחשב ומזמינים אך ורק שצריכים
לא מבזבזים כסף על השטויות. שוקלים מה כדאי לבטל. רשימה של מותרות התרחבה בהרבה. זה לא קשור למחירים של איזה אירופה. המשכורת כבר לא עולה. רק המחירים עולים מיום ליום.אז ברווררר שקונים פחות ומחושב.
foxy | 07.09.15
4.
שינוי הרגלי צריכה
כנראה אנשים הבינו שאוכל אוכלים ולא זורקים לפח. עושים יותר השוואות מחירים אני אישית זוכר מחירים של דברים בסיסיים וקבועים שאני קונה ככה שפחות עושקים אותי . קונים מקרר קטן מחרימים רשתות כי הם חזירים, אני לא קונה מוצרי תנובה יותר לא נכנס לשופרסל ובטח לא למגה.
א.א. | 07.09.15
3.
עברתי מקניות בסופר בתדירות של פעם בשבוע לפעם בשבועיים שלושה
קונה מה שצריך, רצוי בריא ולא זבל מעובד ואובר-פרייסד. ואללה, אני בריא יותר, לא חסר לי כלום ונשאר לי יותר כסף להוציא על דברים אחרים וחשובים יותר. די, נמאס לאנשים שעושקים אותם מכל כיוון. איפה התקופה שהמחירים עוד היו סבירים? ממתי סופר נהיה מותרות??! אני עדיין רואה אנשים עם עגלות מפוצצות בשטויות, 70 אחוז שהם לא באמת צריכים. מקווה שגם הם יתעוררו. אני לא מאשים רק את העסקנים - המדינה היא האשמה העיקרית. המדינה היא זאתי שדוחפת את ידה עמוק עמוק לכיס בכל תחומי החיים. וזה מביא להאטה!!!! אנשים לא מוציאים כסף. מדיניות כלכלית דפוקה (וזה בכל תחומי החיים - החל מדלק, מיסוי על דירות ורכבים, מזון, חשמל, גז, מים, ארנונות ומיסים עצומים על מוצרי צריכה אחרים.)
מישו | 07.09.15
2.
חד משמעית נכון, אנחנו קונים הרבה פחות ולא בגלל שאנחנו לא יכולים
כל מי שיצא לו להסתובב בסופר באירופה או ארה"ב ורואה קורנפלקס בדולר אחד .. ליטר חלב בקרטון ב 65 יורו סנט וכו .. פשוט מקבל סוג של הארה. נכון, אי אפשר לא לקנות כלום כי צריך להתקיים וגם מידי פעם להתפנק אבל בעקרון ובהחלטה צמצמנו משמעותית רכישות של מוצרים שלא חייבים ... הרבה פחות מעדני חלב (שעולים כאן הון) הרבה פחות טונה (שהמחיר שלה בשנים האחרונות קפץ) הרבה פחות קורנפלקס במיוחד לא מהמיוחדים שהמחירים עולים והאריזות הולכות קטנות (ובמקרים מסויימים האריזה לא משתנה אבל התכולה קטנה) קוביה גבינה בולגרית או פטה יכולה לעלות כאן 30 שקל ... ויש עוד המון דוגמאות. בקיצור אותי כצרכן ממש לא מענין מי אחראי על המחירים, למרות שברור שאם השוק היה פתוח ליבוא חופשי המחירים היום אחרים. הכח היחיד שנשאר לי כצרכן הוא פשוט לא לקנות. אם פעם הייתי עומד מול מדף המעדנים ו"מעמיס" על העגלה .. היום זה לא קורה. ושוב לא כי אני לא יכול אלא כי אני לא רוצה. וחמור מזה יש הרבה משפחות במדינה שכבר לא יכולות להרשות לעצמן.
b | 07.09.15
1.
באמת הופתעתם?
כאשר שיעור מאוד גבוהה של האוכלוסייה מנסה לחיות משכר מינימום, שלא עולה בהתאם להוצאות, זה מה שקורה. בעלי הרשתות הגרידיים שמנסים להגדיל רווחים על-ידי העלאת מחיר מוצרים ללא שום קשר ישיר בין עלויות שבעלי רשת משקיעים למכירתו. במקום ללכת לפי שיטת עבודה של "קופיקס", מנסים את הדרך ה"לא יצירתית" להגדלת רווחים על חשבון האוכלוסייה, שלרוב מדובר על אוכלוסייה חלשה. הם מעלים מחיר ללא שום קשר למדד לצרכן, ושינויי שוק. שמח לראות שהצרכן הישראלי הבין שלא קונים בכל מחיר.
כאחד הצרכנים | 07.09.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת