אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מיטה חולה

58 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

57.
המחסור היחידי הוא בתקנים למתמחים ובמיטות
אין מחסור אמיתי בסטודנטים לרפואה, כמות המסיימים את הסטאז' הוכפלה בשלוש הדשנים האחרונות, התקנים להתמחות לא השתנו, והתוצאה היא פקקים בכניסה להתמחות שיכולים להימשך כמעט שנה. אז למה אם יש מספיק רופאים וצורך בעוד תקנים , עדיין לא מוסיפים? שאלה טובה...
סטודנט לרפואה | 16.09.15
56.
עוד דבר שכולכם לא מתחשבים בו
כמות האנשים שפונים למיון על כלום ושום דבר היא עצומה בגודלה. עבדתי במיון, וראיתי אנשים באים על שטויות, שרופא המשפחה היה יכול לטפל בהן בחוסר דחיפות.מה לעשות שבתי החולים מחוייבים לטפל בכולם, גם באלה באים על חרטא? צריך יותר רופאים-במרפאות הקהילה,זמינים לביקורי בית, ובמרפאות הצבאיות(לא תאמינו כמה חיילים באים על דברים,שבדיקת רופא פשוטה יכולה לטפל בהם) חדרי המיון עמוסים גם בגלל הדברים האלה. אגב, רופאים-יש מספיק.מה שאין-זה תקנים למתמחים,שיהפכו אחר כך למומחים. מה שיש, זה בחינות קשות של שלב א' וב' שמוציאות לאנשים את המעיים,ומתבצעות אחת לשנה. ועוד לא דברנו על השחיתות-בקבלה להתמחויות, בבתי הספר לרפואה, ואפילו ע"י הסטודנטים עצמם.
מישהו | 15.09.15
55.
מיון איכילוב
חדר המיון של איכילוב הוא המקום למות בו. הגענו עם קריסת ריאות בצלצול של 20:00 וקיבלנו מיטה במחלקה אחרי 3:00 בבוקר. אין מצב שנגיע לשם שוב , בהכרה. גם אח"כ היה איום ונורא היחס של כל הצוות. צריך להרוס את בית החולים הזה ולבנותו מחדש. עם אנשים אחרים שלא זורחת להם השמש משמה.
חן | 15.09.15
54.
יומיים וחצי במיון כרמל עם חסימה בעורק
הרגל שלי הייתה כחולה, לכל אדם עם הכשרה רפואית מינימלית היה אמור להיות ברור שיש לי חסימה מסכנת חיים בעורקים, שכבתי יומיים וחצי במיון הסיוטי של כרמל ועברתי בדיקות מיותרות עד שמישהו מהרופאים תפש שכל והובהלתי לניתוח דחוף מציל חיים. (מחלקת כלי דם של כרמל ממש מעולה ומנוהלת למופת ומאוד מקצועית). יומיים וחצי במצב קשה, בלי יכולת לעצום עין כי כל הזמן אור חזק וצעקות ודחיפות. סיוט שחבל על הזמן.
משה | 15.09.15
52.
חייבים להבריא את מערכת הבריאות
כתבה מצויינת. המשקפת חשיבה חדשנית אחרי עשרות שנות דשדוש. יהיה נכון אם יפתחו את תחום כלכלת הבריאות ויידעו כיצד לנתב תקציבים ואיך לטפל בצווארי הבקבוק. תורת האילוצים היא נכונה מאד לתחום זה. בשנים האחרונות הפנו יותר מידי רופאים לפריפריה. נתון שעולה הון ופוגע באוכלוסיה במרכז שכן בד בבד גם שכבת הרופאים שעלתה מרוסיה יצאה לפנסיה בשנים אלו. הרעיון להכשיר פרמדיקים כעוזרי רופאים הוא מעולה ויש ליצור התמחויות כגון טכנאי רדיולוגיה שיאפשרו התמחות שלא תצטרך הכשרה ולימודים של 10 שנים. יש אינסוף פתרונות למצוקה.
דניאל | 14.09.15
49.
הפתרון המרקסיסטי לכל בעיה בכל תחום
עוד חוקים \ תקנות עוד כוח אדם עוד תקציבים וב 2 מילים : ניפוח המנגנון. מנקודת המבט של המרקסיסט כאשר המנגנון ישאף לאינסוף,הבעיות אמורות לשאוף לאפס. ה"פתרונות" המרקסיסטים שלך רק יחמירו את המצב.כל שקל שמבוזבז על מערכת הבריאות רק מגדיל את הביקוש. המערכת לא מייצרת אוכלוסיה יותר בריאה אלא אוכלוסיה יותר זקנה,שמנה ועם גנטיקה מעוותת. גם מאה מליארד לא יעזרו.
אאא | 14.09.15
48.
שאול, היה לך מזל עצום.
אני אישית ביליתי במיון יותר מ12 שעות,האחיות מדדו לי חום לא נכון, איש לא הסתכל עליי, המזגן מקפיא כשאני עם חום 40°, אין איפה לשכב כמובן, בקושי כיסא פלסטיק נוראי. עד שחבר לא הגיע מירושלים (לאיכילוב!) בלילה לצעוק על הצוות, איש לא הסתכל עליי בכלל. אם אתה לא מדמם או אח"מ, תשכח מיחס. אבל מה הפיתרון?? איך יוצאים מזה? מה הכתבה שלך למעשה תורמת? אולי שווה לתגבר את חדרי המיון כפול 3 ולחסוך בטיפול מאוחר יותר?... למרות שגם במחלקות בתי החולים המצב לא יותר טוב. יאוש.
מי שבילתה במיון גם | 14.09.15
47.
הפיל שבחדר
יש דבר אחד בדיוק שגורם לכל הבעיה הזאת, ולא צריך להסתכל על גובה התקציב אלא בעובדה שכל אחד מאנשי מעמד הביניים שמרוויחים 10-20K לחודש ומשלם 500-1000 ש"ח בחודש עבור שירותי בריאות, מממן לא רק את המשפחה שלו בת ה 4 נפשות, אלא גם משפחה נוספת בת 10 נפשות שלא משלמת שקל (חרדים - אין הכנסות, מאיפה ישלמו?). ולכן במקום לקבל שירות ברמה גבוהה שכמה מאות שקלים בחודש פר בן אדם יכולים לקנות, אנחנו מקבלים שירות של מדינת עולם שלישי. וזה כל הסיפור
ג'ו | 14.09.15
46.
לפעמים מצחיק לראות איך אנחנו לא מצליחים להתרומם מהדפים
לפעמים מצחיק לראות איך אנחנו לא מצליחים להתרומם מהדפים ולראות את התמונה הגדולה. אם בבית חולים,בקבלה למיון עמדות מכונות למכירת קוקה קולה ודומיו. שם כל בקבוק מכיל 10 כפיות סוכר ובאותו מיון מטפלים בתוצאות מגיפת הסוכר עורקים סתומים סכרת בעיות מטבוליות ועוד, אז על הפליאה. למה שלא נחשוב איך מורידים לחץ מחדרי המיון על ידי שיפור בריאות האזרחים. האמת, מחשבה מהפכנית. הסיוט של חברות התרופות הכימיות.
אורי ירון | 14.09.15
45.
שטויות - לך תבקר בסורוקה
בתור מישהו שבילה בחדרי מיון יותר מידי זמן בכל הארץ, לך תבקר בסורוקה ותראה איך אחות ראשית שאכפת לה מנהלת מיון שמתקתק גם כשהוא עמוס. מסננת מקרים מפעילה את הרופאים והצוות ומשחררת למחלקות. הכי קל לצעוק צריך רה-ארגון, צריך כסף.. צריך צריך. צריך אנשים שאכפת להם, בחרת את הבית חולים שהוא הכי מפעל בארץ, שבו לרופאים אכפת רק מלסיים את הסטאז' ולעשות בוכטות בשוק הפרטי.
דרומי | 14.09.15
44.
בכתב לא עלה על הסיבה האמיתית: מפורסמים, ח"כים ואנשי תקשורת מקבלים יחס VIP במיון בניגוד לשאר העם
ביבי וחבריו מקבלים יחס VIP. כן, יש נוהל כזה באיכילוב. אם אתה סלב, איש תקשורת, איש מקושר, ח"כ וכיו"ב - אתה מודיע על כך לפקידת הקבלה או מרים טלפון לגבי ברבש. משם אתה נלקח לטיפול VIP. זה ממש כך. אחות צמודה ורופאים שמטפלים בך. כך יוצא שבעלי הכוח בישראל מקבלים יחס טוב, ואז אין להם אינטרס להעלות לסדר היום את הזוועות שחווים שאר האנשים בישראל. 100 מיליון ש"ח אין לביבי לתת? ולמה רק 100 מיליון? למה לא 5 מיליארד? מה יותר חשוב מבריאות? הייתי במיון לצערי וראיתי אנשים ברגעים האחרונים שלהם, יושבים על הריצפה, זקנה שליוותה את בעלה הזקן ואין לה אפילו ספסל לשבת עליו. עמדה על הרגליים 6 שעות, המסכנה. כן, זאת ממשלת ישראל לדורותיה בשבילכם. ישראל בבריאות דומה הרבה יותר להודו מאשר למדינות המערב, פשוט כי גם פה מזניחים את האזרח כי ה- VIP מקבלים יחס של VIP אז "הכל בסדר ולא צריך לתקן". כי בישראל הבריאות לא מעניינת אף אחד, כי מתעסקים רק בערבים ובגז. איזו מדינה מטומטמת עם עם דביל. במקום להצביע ימין או שמאל - הצביעו לאנשים שיבטיחו שיפור אדיר (ולא שיפור קטן של אפליקציה), ואם הם לא ייקמו תוך שנה את ההבטחות - בחירות חוזרות ולהוקיע לאלתר את השקרנים שהבטיחו ולא קיימו. אלא שבישראל לאנשים לא איכפת מאיכות החיים שלהם. רק שמאל ימין - עם דביל. והפתרון של איכילוב למצב - זאת אפליקציה לסלולר שגיד לך את מצב העומס במיון ואז תחליט לבד אם להגיע למיון או למות בביתך. איזו מדינה עם הנהגה מרושעת!
יותם | 14.09.15
43.
פניות מיותרות
כמי שעובדת בחדר מיון, אני יכולה להגיד בלי צל של ספק שכ 80% מהפניות למיון הן פניות מיותרות. וכשאני אומרת מיותרת זה לא בגלל שהאדם אינו צריך התייחסות רפואית, הוא פשוט צריך התייחסות רפואית שצריכה להתבצע במסגרת קופ"ח, אבל לאנשים אין סבלנות להמתין לתור לרופא בקופ"ח והרבה יותר קל להגיע למיון ( גם אם זה אומר שיהיה שם 12 שעות) רוצים לדבר על איך להפחית את העומס? בואו נדבר על זה. למחשב הכל, לעשות אפליקציה לטלפון....לא יעזור.
רעות | 14.09.15
39.
שערי צדק בירושלים, מפתיע מה
האמת שממש הופתעתי לקרוא את הכתבה הזאת. אם תגיעו למיון שערי צדק, שימו צב איך עובדים שם- אתה נרשם בדלפק, אוטומטית השם שלך מופיע אצל האחות שקוראת לפי רמת דחיפות לקבלה- עושה ס״ח ושואלת כמה שאלות כדי להחליט לאיזה אגף לשלוח את החולה, מסמנת אילו בדיקות דם צריך והלוקח דמים לוקח אותן,מזמינה אקג, מזמינה הדמיה אם צריך (הדמיות פשוטות ולא סיטי) ואז החולה נשלח לאגף שהוא שייך אליו ומחכה לרופא. יש לפעמים המתנה ולפעמים לא, אבל המטופל מגיע אחרי בדיקות שונות שכבר נעשו והרופא מקבל את החולה מוכן!פשוט תענוג!
נעמי | 14.09.15
34.
הכל מתחיל במומחיות ובמקצוענות, זה המקום שבו צריכים את המאבחן הטוב ביותר
בחדרי מיון עובדים סטז'רים ומתמחים, חוסר הנסיון שלהם בולט, הם מהססים באבחון עושים לעיתים בדיקות מיותרות שתוקעות את החולים במיון, אספקט שני שהחולים לא יודעים זה שאת הניהול במיון קובעות האחיות במחלקות, יש מיטה פנוייה במחלקה או אין מיטה והחולה תקוע במיון, מיון צריך לפעול כמו באירוע רב נפגעים, שבו יש מנהל אירוע והוא קובע קדימויות מי בסכנת חיים ומי יכול להמתין לפינוי, הגורם האנושי הוא הנושא שיש לטפל בו, ולא הגדלת קירות או אמצעיחם רפואיים, רמת הרופא והאחות הוא הגורם שיש לטפל.......
טריאז' | 13.09.15
30.
ל-10 - אתה טרגדיה לעצמך...גזענות-פלגנות ובריונות הן מחלות קשות וכרוניות...טפל בעצמך
אתה שואל מי האחים והאחיות ? ערבים. מה הבעיה שלך עם רופא ערבי ? מה בדיוק הקשר בין לאום ודת לבין מיקצוע ? ואתה שואל מי ברוב המקרים מטפל בך ואמור לשגיח עליך? האחים והאחיות. אכן - אחים ואחיות שמתוקף מקצועם ממונים לעזור לטיפול רפואי לצד הרופאים בחולים. ומי משגיח עליהם? אך אחד. מי צריך להשגיח על רופא ועל אחות שמתוקף בחירת המקצוע אמונים בשבועה על שמירת חיי אדם ! ולבסוף אתה גם קובע שאם גם אם היו משגיחים עליהם זה היה מונע מהם להחדיר בך רעלים כאלה ואחרים או לעשות לך נזק רפואי בלתי-הפיך .. תשמעעע...אתה חייב באאמת לרוץ ולטפל בעצמך - נפשך חולה מאוווד...ומובילה אותך לתהום בחייך. גזענות-פלגנות ובריונות אלו מחלות קשות וכרוניות.... שגורמות לחברה להתפורר ולאבד צלם אנוש ואנושיות .
בוזגלו | 13.09.15
29.
120 נבחרי הציבור "מסודרים " אז למי אכפת ? לכחלון ? ממש לאאא !
ציבור היה שמח לראות שבעזרת השקעה תקציבית נמוכה יחסית 100 מיליון שקל הם כסף כיס ביחס ל־45 מיליארד שקל שאפשר להגיע לתוצאות טובות, אז לכל המערכת. אבל משרד האוצר בראשות כחלון החברתי ....עסוק להוזיל מע"מ ואת הבירה... מתגלה שלמשרד האוצר, יש מוטיבציה לקצץ בתקציבי הבריאת הציבורית ולא להשקיע במערכת הבריאות הציבורית ולקצץ מסל התרופות ולהשליך את החולים לביטוחי בריאות פרטיים ומשלימים !!! לשפר חלקים במערכת הציבורית החל מחדרי המיון היה מתבקש בהקצאות תקציב המדינה המנוהל על ידי כחלון שהצהיר אנחנו ואנחנו..אני ואני.... נטישת המערכת הציבורית רק גוברת ורק תגבר -אנחנו בדרך להיות מדינת זימבבואה , רפואה לעשירים בלבד - ושהחולים חסרי ביטוחים משלימים ופרטיים ימותו - הרי 120 נבחרי הציבור "מסודרים " אז למי אכפת ?
דני | 13.09.15
28.
צריך לבטל את מערכת הרפואה הציבורית
אם המערכת הפרטית נותנת שירות טוב. אני בטוח שעם תקציב של 45 מיליארד שקל, בתי החולים הפרטיים יכולו לעשות עבודה הרבה יותר טובה, בחינם לכולם. רק צריך להפריט את המערכת הכושלת הזאת. המדינה לא יודעת לנהל עסק מסחרי. שתדאג לתחרות, ותעזוב את השוק, המצב ישתפר בלי היכר.
אדיר | 13.09.15
27.
אצלנו באירופה ברפואה הציבורית: ביקור אצל רופא משפחה 50 יורו, מיון 100 יורו.
ברפואה הפרטית על צילום רנטגן בודד יקחו 95 יורו. רמת הרפואה פה היא ביזיון. אני חוזר לארץ לרפואה הציבורית אם אני צריך משהו, כולל הטיסות זה יוצא לי זול יותר והטיפול איכותי יותר.
לא לבלבל את הטיפשים | 13.09.15
26.
תבדקו את רמת ההחזר בניתוח - כאשר מבוצע באופן פרטי - מזל שיש ביטוח חיצוני לקופה
מעלות ניתוח של 30000 ש"ח הקופה החזירה 15% עם חותמת של תעריף מאושר ע"י משרד הבריאות. מי בודק תעריפי ניתוח לפני שהוא נדרש לכך. איך יתכן שמשרד הבריאות לא קובע תקרת החזר בדומה לזו המשולמת למנתח בהסדר עם הקופה ?
קובי | 13.09.15
20.
פרוטות
ההוצאה מהתל״ג היא בתחתית ה-OECD, אז אין להתפלא על המצב. אין השקעה בתשתית, אין השקעה במיטות אשפוז, והאוכלוסייה הכפילה את עצמה יחסית למועד קביעת תקנון המיטות וכוח האדם. התגמול לאחיות השחוקות במקצוע מגוחך ולכן גם לא שורדות. תקנים לרופאים נוספים לא צריך, כי בתי הספר לרפואה לא מייצרים מספיק רופאים ודוחים מועמדים ראויים ״כי אין מקומות״. אין השקעה ואין תכנון. האמירה שאנחנו משלמים המון למערכת היא לא נכונה על גבול המגוחכת.
חרד לגורלנו | 13.09.15
19.
יש לי ביטוח בריאות פרטית
ומי שאין לו כסף לביטוח בריאות פרטית יצטרך לסבול . החזק שורד... במקרה שלנו למי שיש יותר כסף הוא החזק. החזק יוכל לקבל את הטיפולים המתקדמים להיבדקמעי הרופאים הכי טובים יעשה את הבדיקות הכי טובות . לא מסכימה לדרך זאת את המציאות מובילה אותנו למצב הזה שהחזק שורד. וטוב שאני ובני משפחתי בין החזקים
אביבה | 13.09.15
17.
לדעתי לא כדאי להכליל את
כול בתי החולים. הייתי הרבה פעמים במיון בשנים האחרונות, ולא הייתה בעיה של המתנה במיון ולא של חוסר מיטות במקרה שאושפזתי לניתוח. ואני מתכוון לבית החולים הדסה. וכך הרגישו כולם מסביבי. הכול היה ענייני. לפעמים, בדיקות במעבדה לוקחים זמן, ואני לא מכיר בית חולים בעולם שיכול לזרז אותם. ואל תשכחו בבקשה, שלנו יש את הרופאים הכי טובים בעולם.
אהרן אבשלום | 13.09.15
16.
המערכת הופרטה עד מוות, ככה נראים הדברים.
הייתי צריך ניתוח לתיקון המחיצה באף והסינוסים אחרי חצי שנה של מיגרנות רצח. מערכת הבריאות הציבורית- חצי שנה, מע' הבריאות הפרטית- חודש (ואפשר היה פחות, רק היה לי כנס לפני). עלות הניתוח בציבורית- 23 שקל, עלות הניתוח בפרטית- 200 שקל אחרי החזרים לפגישת מנתח מומחה (והלכתי כמובן להכי נחשב) ועוד 350 שקל ניתוח (לא כולל עוד 100 שקל על תרופות מסביב). כן, הפרש של 500 שקל, אבל מה עדיף? לסבול עוד 5 חודשים סתם? בפני ה"לקוח" עומדות היום שתי אופציות- ללכת דרך המע' הציבורית ולסבול סתם ממריחת זמן, טיפול רשלני כי הרופא עובד אלף שעות ביממה ויחס גרוע, או לשלם לביטוח פרטי כלשהו ולקצר את הסבל. שתיהן אופציות גרועות.
כךלדחגדךלח | 13.09.15
12.
מה שחסר בכתבה כמה כסף הולך לבריאות וכמה לאדמיניסטרציה
זה שיש הרבה כסף זה לא אומר שזה הולך לבריאות. גם הרופאים מקבלים הרבה מאד על כמה שעות כשרוב היום זה בקליניקה הפרטית...ההוצאה לנפש בישראל גבוהה רק אין תמורה...שלא לדבר על 100,000 מסתננים שמתעלקים על מערכת הבריאות ושודדים אותנו...
רווחים ובונוסים... | 13.09.15
11.
הבעיה היא שבמדינת ישראל כל אחד פונה
סתם למיון ויוצר עומס על המערכת. כשיש כה עומס, הרופא לא תמיד יכול להבדיל בין עיקר לטפל, ואנשים שבאמת זקוקים לטיפול לא מקבלים אותו בזמן. ברור לכם בשבדיה שהיא אחת המדינות העשירות ועם רמת הרפואה מהגבוהות בעולם יש פחות מיטות כי יש פחות פניות כן?
רופא | 13.09.15
10.
זאת לא הבעיה היחידה
מה עם זה שאנשים שמגיעים למיון סביר להניח שיצטרכו לראות רופא מומחה (משמע, מחוץ לרופאים שנמצאים במיון - שגם ככה לא מטפלים בך), ויש רק אחד כזה (אולי שניים בהגזמה) בלבד בכל הבית חולים? איפה זה משאיר אותך? בהמתנה. ארוכה. מאוד. נצחית הייתי אומר. בנוסף, אני לא יכול להעיד על בתי-חולים אחרים אבל אני לא אופתע אם זה אותו דבר כמו בתל-השומר: מי האחים והאחיות שם? ערבים. ומי ברוב המקרים מטפל בך ואמור לשגיח עליך? האחים והאחיות. ומי משגיח עליהם? אך אחד. וגם אם היו משגיחים עליהם זה היה מונע מהם להחדיר בך רעלים כאלה ואחרים או לעשות לך נזק רפואי בלתי-הפיך? לא. הם יכולים לעשות מה שבא להם. איכפת להם אם הם ישבו בכלא אח"כ? לא. זה כמו עוד פיגוע מבחינתם. אי אפשר לדעת מתי הם יחטפו את הג'ננה ויעשו משהו כזה. עובדה שרופא עזב ביה"ח והצטרף לדאעש. לא ידעתם? עכשיו אתם יודעים. אתם מוכנים לקחת את הסיכון הזה? אני לא. המדינה הזאת פשוט איבדה את השפיות שלה. לתת לערבים לתת טיפול רפואי ליהודים. כנ"ל בבתי המרקחת. כנ"ל בעסקי אוכל מהר (ראה מקדונלס בדיזינגוף סנטר, סינמה סיטי ואחרים). מה יהיה? חייבים להיות פה טרגדיות כדי שאנשים יקלטו כמה שזה לא שפוי המצב הזה?
רונן | 13.09.15
9.
כנראה שהמדינה לא תכננה נכון את כמות הסטודנטים לרפואה
אני יודע שפילוסופיה זה נורא חשוב וגם עריכת דין וכלכלה. אבל כנראה שאנחנו זקוקים ליותר רופאים. לא אמרתי שאחד שרצה להיות עורך דין ישנה את הכיוון לרופא, אבל יש לצמצם את הפקולטות למשפטים ושאר "ירקות" ולקלוט בארץ את כל הסטודנטים שיוצאים ללמוד רפואה בחו"ל - על חשבון המקומות שחוסלו בשאר הפקולטאות. שלא ייצא ללמוד בחו"ל שום סטודנט לרפואה כתוצאה מחוסר מקום באוניברטאות.
שמישהו ינהל כבר את המדינה הזאת | 13.09.15
5.
ממש משלמים הרבה
בארץ משלמים גרושים על בריאות ויחסית מקבלים רפואה טובה. בארהב משלמים הרבה על בריאות ומקבלים . . . וזה נכון בארהב הכל עובד מהר מאוד, משלמים הרבה מאוד וגם דוחפים הרבה מאוד טיפולים סתם, (צלומים, בדיקות, טפולים, מעבר בין רופאים בלי סוף, מערכת משומנת מחלבה של כסף ו 90% סתם) רק בריאות, שנה טובה.
Alex | 13.09.15
3.
עד שראש הממשלה לא יחכה במיון כמו כולם - כלום לא ישתפר!
האזרח הישראלי משלם גם מס בריאות, וגם השתתפות במחיר התרופות, וגם כסף בשביל לראות רופא מקצועי (תשלום עבור רבעון), וגם כסף לבדיקות (כמו אולטרה-סאונד), וגם כסף עבור טופס 17 למרפאות חוץ בבתי חולים, וגם משלם מס הכנסה, ביטוח לאומי, מע"מ, ושאר מיסים. הוא משלם המון כסף - ומקבל בתמורה מערכת בריאות חולה. אולי, רק אולי, אם ביבי לא היה מוגנב במשאית פיתות לבית החולים ומקבל טיפול ניסיוני שכולם עדיין לא יכולים לקבל - אולי אז הכל היה נראה אחרת. אולי, רק אולי, אם כל הצוות הרפואי היה מוכן לטפל בו רק באופן שבו מטפלים בכולם - חייהם וחיינו היו נראים טוב יותר. כן, אני יודע: אני הוזה. אולי כדאי לי לראות רופא...
ישראל | 13.09.15
2.
ל-1- עץ עקום לא מתיישר...מדינה חולבת אזרחיה ומשליכה אותה לעת זקנתם ומחלתם
מערכת הבריאות הישראלית כולה מגלגלת כ־75 מיליארד שקל בשנה. מתוך הסכום הזה, המערכת הציבורית מהווה בערך 60%, כלומר 45 מיליארד שקל. כ־21 מיליארד שקל מתוכם מגיעים ממס הבריאות שאנחנו משלמים !!!!!!!!!!!!!!!!! ועוד כ־24 מיליארד שקל מגיעים מתקציב המדינה - כלומר מכספי המסים האחרים שאנחנו משלמים. ובכל זאת, אף על פי שאנחנו משלמים הרבה מאוד כסף בשביל לממן את מערכת הבריאות הציבורית ועוד המון כסף על ביטוחי בריאות נוספים . יש להשקיע את הכסף בחינוך לבריאות , לצד השקעה ראויה ומתבקשת בטיפול בחולים מוזנחים למוות שאותם זניחה לא פחות מערכת הבריאות...ויש לחולים אלו את הזכות שמהמדינה תעניק להם טיפול ראוי בתנאים ראויים . לכאורה מסתמן שהשאיפה של מערכת בריאות זה מערכת בריאות כמו הודו , והעיקר שיש לכל חבר כנסת רופא פרטי וטיפול פרטי ...לו ולמשפחתו מאחורי הפרגוד בכל בית חולים...לצערנו בישראל יש מערכת בריאות להמונים ויש בריאות VIP לנבחרי ציבור שאותם אנו האזרחים מפטמים
עיני ינשוף | 13.09.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת