אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גילוי הגז בלווייתן הוא ברכה או קללה?

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
פרופסור נכבד, האמנם מדינות לא משנות תנאים? בשוק הגז דווקא מקובל לשנות
אני קפיטליסט "רך" בתפיסתי ולא מתומכי שלי יחימוביץ קראתי גם את הטענות שכנגד והן משכנעות יותר ! מתברר שהמאמר הזה אולי יפה, אבל הטענות שבו לא נכונות: -> בעולם מקובל לשנות את ההסכמים בשוק הגז !!! -> למעשה, המתווה המוצע הוא בעצמו שינוי מהותי של החקיקה והמצב הקיים, שינוי שהוא לרעת הציבור ולטובת המונופול. ואגב, הגז כבר מזמן יוצא מהאדמה, והמונופול הוא שמעדיף לצמצם את הפיתוח של לוויתן ושל צינור נוסף מתמר, בניגוד להתחייבויות הקודמות שלו. בין היתר מתוך הבנה שיהיה קשה לייצא את הגז במחירים שדומים לאלו שהם גובים מאיתנו, הציבור הישראלי, ולכן הם מעדיפים לחסוך בהוצאות והמשיך למכור גז לשוק המקומי במחירי מונופול.
אזרח ישראלי נשדד | 20.09.15
20.
כל הטיפול בגז מעורר עצב והפופוליזם הפך אותו לנטל במקום שווה ערך
במקום לבנות מתווה גז הגיוני וסביר לצרכנים וגם ליזמים שירוויחו גם אם מחיר יחידת גז יהיה זול יותר, הפכו את הדיון בנושא לברברת אינסופית עטופה בפופוליזם נמוך וזאת כאשר מדובר במשאב טבע יקר שיכול לסייע לכל המשק. לפני שהגז יישאר בים צריכים הפוליטיקאים להתעשת ולדאוג למצוא דרך והבנה לפיתוח שדה לוויתן ומהר.
ד"ר נטע ברזילי | 20.09.15
18.
לא ישאר בים שיהיה כדאי לחברות זה יקרה כרגע לא כדאי להם וגם
אם הממשלה תאשר את המתווה. בלי חוזים לצריכת הגז מלויתן ( שלא קיימים כי מצרים יצאה מהמשחק) הבנקים לא ילוו את הכסף לפתוח השדה.ועוד נשמע שיבקשו ערבות מדינה כדי לפתח אותו והטענות כבר מוכנות פופליזם מנע את הפתוח שהיו חוזים(חוזי פנטום שלא היו בשום מצב) אבל היכונו להסבר הזה עוד שנה או שנתיים.
שום דבר | 19.09.15
17.
אסור גם לגנוב את אוצרות הטבע מעם ישראל
מתווה הגז היה מופרך מלכתחילה והדבר גרם להתנגדותו הרחבה של הציבור. מקובל על כולם שחברות הגז תרווחנה יפה אך בין זה ובין עושק יש הבדל עצום. המחיר ליחידת חום אחת של 5.4 דולר הוא מחיר מופרז בכל קנה מידה. שרות הגז קרובים לישראל ואפשר להזרים את הגז בצינור ללא צורך בהנזלה או בשינוע מורכב. מחיר של 3 דולר ליחידת חום מאפשר לחברות להרוויח היטב ומאפשר להוריד את יוקר המחיה באמצעות הוזלת החשמל והמים. בנוסף לכך דרשו החברות להשאר מונופול ללא פיקוח על מחיר הגז. איפה נשמע דבר כזה? שום בית משפט לא יסכים לאשר חוזה חד צדדי שכזה. בנוסף לכל אלו דרשו חברות הגז שהתנאים הנל יקובעו כך ששום אינסטנציה שילטונית כמו ממשלה או כנסת עתידיים יוכלו לשנות את תנאי ההסכם. האם דבר כזה אפשרי במדינה דמוקרטית ? לכן יש לערוך את המתווה מחדש כך שיבטיח את זכויות החברות אך לא יקפח את זכויות תושבי ישראל.
בנימין | 19.09.15
12.
תשמעו בדיחה
בתרבות העסקית הקפיטליסטית התאגידית לא מקובל לשנות הסכמים לאחר שנחתמו. זה נכון. בתרבות התאגידית של היום פשוט מצפצפים על ההסכם לגמרי ועושים מה שרוצים. מקסימום אח"כ מגיעים לפשרה בשנקל. מדהים עד כמה נדרשת ממשלה לנהוג ביושר, בהגינות ובאחריות כלפי תאגידי אנרגיה. בכל זאת, הרי מדובר על היצורים העדינים ביותר בעולם. אקסון-ואלדז מציעים לכווווולם טישו.
גיל | 18.09.15
7.
הפוך גוטה, הפןך !! ככל שהגז נשאר יותר זמן באדמה - הציבור בישראל מרוויח !!!!
ככל שהגז נשאר יותר באדמה - יורד הסיכוי שהוא יימכר ליצוא, במהירות, ובחוסר אחריות. ככל שהוא יישאר יותר זמן באדמה - תשמר העצמאות האנרגטית של ישראל לטווח ארוך יותר. צריך לזכור שכל יחידת גז שנייצא במחיר X, נצטרך בסופו של דבר לייבא במחיר 10X. מה שכן צריך לעשות הוא להכריח את החברות לבנות צינור גז נוסף. ואת זה צריך לעשות כבר אתמול. צריך להגיד שעל כל יום שחל עיכוב בבניית הצינור (שאמור היה להיות מוקם כבר לפני שנה), החברה נקנסת במליון דולר.
 | 18.09.15
5.
ממשלה של 61 ח"כ תתקשה להעביר את מתווה הגז
מדובר בממשלה חצי משותקת כיוון שחלק מחבריה אינם משתתפים בהצבעות מנימוקים שונים. לכן קיים ספק מובהק אם הממשלה בכלל מסוגלת להעביר החלטה ואם כן זה יקרה בדרך של חצי נס. כל העיכוב בפיתוח שדה לוויתן הוא נזק כלכלי גדול למדינה ולציבור.
עו"ד גד אליעז | 18.09.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת