אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ארה"ב בדרך למיתון חסר תקדים בריבית אפסית - כיצד ינהג הבנק המרכזי?

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
36 מצחיק איך הפכת את הקערה
אובמה אשם בזה שארה''ב לא צומחת מספיק מהר? תגיד תודה שהיא צומחת בכלל. הוא קיבל מדינה מפורקת מכל בחינה אפשרית הודות לרפובליקנים. מאות אלפי אבודות היו נמחקו מדי חודש, הגירעון עלה בקצב מטורף, אינסוף בתים ועסקים עוכלו ועוד ועוד. הכל השתנה תחת אובמה, מליוני אבודות חדשות, הגירעון נסגר ביותר משני שליש, הנדל''ן חוזר לעצמו והבורסה בשמים. לא רק שהוא מנע שפל כלכלי חדש הוא גם דוחף למעלה. תסלח לו שהוא לא יוצא מהקבר שחפרתם לאמריקה מספיק מהר. באמת אשמתו שהוא לא מקשיב לאידיוטים שניסו להחריב את ארה''ב ועד היום לא מבינים מה רוצים מהם.
2020 | 17.10.15
37.
ל37 ולאלפר - תגובה ענינית לעובדות (מה שלר ראיתי ממכם)
ל37: אם מה שאלפר כתב היה שהחשש הגדול של המשקיעים הוא מיתון בארהב, אז אין לי וויכוח איתו. המשפט הזה נכון תמיד. הבעיה היא שהוא כתב משהו אחר. הוא כתב שהוא צופה שהיא תיכנס למיצון בקרוב מאוד, וביסס את זה בעיקר על נתון אחד (מספר האנשים מחוץ לשוק העבודה) בתוספת הערכות ודעות. הנתון הזה לא רלוונטי,ביחוד לא בהקשר של הפיתרון הקפיטליסטי הקלאסי שהוא מציע. גם בתגובות שלו אלפר מתעלם מהחוסר רלוונטיות. אולי אני טועה במשהו אבל אם ככה מוזר שהוא לא כלל התיחסות בתגובות שלו. ולגבי הפסיכולוגיה של מבקרי אקסלנס - אני מבטיח לך שיש לפחות שני מגיבים, כי אני אחד מהם, ולא כתבתי את השאר. התגובה רציונלית לגמרי, אין לי ולא היה לי קשר אישי אל אלפר או אקסלנס. הקשר היחיד הוא שיש לי כסף שמושקע ע"י גופים דומים. כמו שכתבתי , אנליזה שמתבססת על עובדות לא רלוונטיות היא לא משהו שהייתי רוצה שישפיע על מי שמטפל בכסף שלי. אם הוא לא מבין את חוסר ההקשר הלוגי זו בעיה. אם הוא מבין ובכל-זאת משתמש בטיעון - זו בעיה גדולה יותר.
26,30 | 17.10.15
36.
36, אתה קשקשן אובמה אכן סגר את הגירעון ביותר משני שליש
זה משהו שרומני הבטיח לעשות רק אחרי 8 שנים ובתנאי שאובמה-קר תבוטל. אובמה עשה את זה תוך תוך 6 שנים וגם השאיר את הביטוח. מספיק לשקר. לינק למקור הכי אמין שיש http://www.politifact.com/truth-o-meter/statements/2015/jan/20/barack-obama/barack-obama-claims-deficit-has-decreased-two-thir/ כל נסיון להשוות את אמריקה של 2008 לזו של היום היא בגדר מחלת נפש של הימין הקיצוני וכל אותם בבונים שחושבים שאובמה הוא מרגל מקנייה.
גל | 17.10.15
35.
ההתלהמות, אוי ההתלהמות
די ברור שאת התגובות הפוגעניות שכוללות דיבורים על העברת הכסף מהחברה בה עובד כותב המאמר, כתב אדם אחד. הסגנון והציטוטים ממש זהים. אני לא אתייחס לניתוח הפסיכולוגי של אופיו של כותב הטוקבקים האלו, כי אין בכך צורך. האם זה עובד שפוטר? קולגה שלא קודם? סתם מישהוא עם חשבון לא סגור מכיתה ו? הכל יתכן. לגופו של עניין, מה שכתב גלעד אלפר הוא החשש הגדול ביותר של המשקיעים היום בארה"ב ובמקומות אחרים - מיתון בארה"ב. קיימת בעיה בסיסית שגורמת לכך - היעדר מנועי צמיחה. אין התפתחויות טכנולוגיות ומדעיות, בסין הצמיחה מואטת והצרכנים ברחבי העולם שומרים על הכסף שלהם. כיוון שכך הצמיחה תמשיך לקרטע במקרה הטוב, או לרדת במקרה הרע.
יוד | 17.10.15
34.
קשה להתמודד עם האמת
לא לחינם המאמר הזה גורר עשרות תגובות נזעמות, בשעה שכל מאמר אחר בכלכליסט גורף אולי שלושה או ארבעה תגובות מפוהקות. קשה להתמודד עם האמת, אשר מרבית אמצעי התקשורת טורחים להסתיר בקביעות. אף אחת מן הבעיות שהובילו למשבר של 2008 לא נפתרה. קברניטי המשק האמריקאי רק כיסו עליהן באמצעות הפחתת הריבית לשפל היסטורי והדפסת כסף, אשר יובילו בתורן למשבר גדול יותר. ל-34: "אובמה סגר שני שלישים מן הגרעון"? על מה אתה מדבר? אובמה קיבל את כלכלת ארה"ב עם חוב לאומי של כ-10 טריליון דולר, ומחזיר אותה עם חוב של למעלה מ-18 טריליון. פירושו של דבר שהממשל הפדרלי הוציא בכל שנה טריליון דולר יותר מכפי שהכניס. האם אתה באמת סבור שזאת מדיניות כלכלית נבונה? ומה הוא קיבל בתמורה? הכלכלה האמריקאית צמחה מאז בחירתו בשיעורים עלובים בלבד. מקהלת המעודדים של אובמה והפד יצטרכו בקרוב לאכול את הכובע, כאשר מימדי האסון שחוללו יתגלו - בועות בכל תחום אפשרי: מניות, אג"ח, נדל"ן, הלוואות רכב, הלוואות סטודנטים, וכן הלאה וכן הלאה. לא לחינם הפד איננו מסוגל להעלות את הריבית ולו ברבע אחוז, מחשש לפקיעתן של כל הבועות יחדיו.
אורן | 17.10.15
33.
הטכנולוגיה ממשיכה למחוק משרות בקצב מטורף. הפתרון - שכר מינימום לכולם, כולל מובטלי
האבסורד הוא שאנחנו בסה"כ יותר עשירים מאי פעם, ונדרשת פחות ופחות עבודה כדי לחיות באיכות חיים יותר גבוהה מאי פעם. אלא מה? כל הכסף מגיע לאחוזון העליון. גם מס זניח יחסית של כמה אחוזים בודדים יספיק לממן לכולם שכר קיום סביר, חינוך, בריאות ומגורים. האם זה יקרה? לא סביר. לאחוז הבודד הזה יש יותר כוח מלכל ה-99%, והטכנולוגיה רק מחזקת את לפיתת החנק של בעלי ההון על כל שאר האנושות.
אסף | 17.10.15
32.
מאמר הזוי, מנותק מכל נתון כלכלי אפשרי והמציאות
מיתון? הכלכלה האמריקאית כבר כמה שנים טובות לא בקריסה או מיתון אלא צומחת. אובמה סגר יותר משני שליש מהגירעון ההזוי שקיבל. הוא יצר יותר משרות מרונלד רייגן, הוא הקפיץ את הבורסות לשיא כל הזמנים. אבל כשקוראים מאמר של ברוקר ניו-קון אל תצפו למילה טובה על אובמה, הם שונאים את עצם העובדה שהוא נשיא דמוקרטי. הרי כולם יודעים שאובמה החזיר את הרגולציה על המערכת הפיננסית ומחלק קנסות על ימין ושמאל. שיגידו תודה שהם לא יושבים בבתי סוהר כי ההונאה שהייתה שם הייתה בממדים שקשה לאמוד. מיליוני משפחות נהרסו!!!
גל | 17.10.15
29.
עוד תגובה למגיבים
22. ריבית נמוכה הביאה למשבר הסאב פריים כי היא מתמרצת אנשים לקחת הלוואות גדולות מדי ולהשקיע במקומות הלא נכונים. כלומר הריבית הנמוכה יוצרת בועות. העלאת הריבית היא מאוד לא נעימה כי פיצוץ בועות זה דבר מכוער, אבל כמה שיותר מחכים כך הבועה גדולה יותר והפיצוץ שלה מכוער יותר. משבר 2000 באמת לא יחזור. מה שיחזור יהיה גרוע הרבה יותר. 25. ההגדרה המקובלת למיתון היא שני רבעונים עם צמיחה שלילית בתל"ג. http://www.investopedia.com/terms/r/recession.asp אמת של-NBER יש הגדרות משנה נוספות (שגם לגביהן אגב הנתונים בארה"ב הם גרועים - אבל יש מקום רק ל-500 מלים במאמר...). אז בוא נחכה לשני רבעונים עם תל"ג יורד ונראה אם למישהו יהיה אכפת מה ל-NBER יש לומר בנושא זה. למרות שה-NBER דווקא יכול להיות יותר ליברלי בהגדרה שלו. כלומר לא חייבים לראות שני רבעונים עם תל"ג יורד בשביל להכריז על מיתון. את שאר הטיעונים לא הבנתי. בגלל ש"יפן יצאה נשכרת מהגאות בצריכה בארה"ב שהביאה לעליה בייצור בסין ומכיוון שהמוצרים הסינים מכילים רכיבים יפנים הייתה התאוששות ביצוא היפני ", אז "קפיטליזם קלאסי ממש ממש לא בכיוון"? מה הקשר? 27. אני חושב שהם נדרסו לא ע"י גלובליזציה וטכנולוגיה. אני חושב שהם נדרסו ע"י הממשלה האמריקאית – שכר מינימום, חוקים ותקנות שהופכים העסקת עובדים יקרה ומסוכנת משפטית, מסים גבוהים, מערכת חינוך ממשלתית קטסטרופלית (בדומה לארץ), מערכת רווחה שעוזרת לא למי שבאמת צריך אלא להמונים שמעדיפים לשבת בבית ולקבל צ'ק מהממשלה במקום לצאת לעבוד.
גלעד | 16.10.15
28.
ל27 - הנה ההגדרה לנתון של 95 מיליון (מתוך האתר הרשמי bls.gov)
אלפר בונה את כל המאמר על העובדה שהמספר גדל. העובדה היא נכונה אבל הפרשנות (סימן מיתון) מטעה לחלוטין. כשקראתי את ההגדרה הבנתי שיש עוד קבוצה גדולה שכלולה בו - תלמידים מעל גיל 16 וסטודנטים שלא מחפשים עבודה Who is not in the labor force? The labor force is made up of the employed and the unemployed. The remainder—those who have no job and are not looking for one—are counted as not in the labor force. Many who are not in the labor force are going to school or are retired
26 | 16.10.15
26.
גם סבתא שלי בדרך להיות צעירה...עלאאק ארה"ב בדרך למיתון ..עוד שרלטן שמתחזה ל"צדיק "
המוסדיים שעושקים אותנו ועושקים את הפנסיה שלנו והפכו להיות " הבעלים" של חסכונותינו בעל כורחינו (במסגרת רפורמת בכר) הם לא הכתובת לתת עצות לכלכלת ארה"ב ולא לכלכלת ישראל. הכותב הוא אנליסט באקסלנס-נשואה ברוקראז' - זה שמחזיק את מיליארדי כספי הפנסיה של הציבור בישראל ומשחק בהן כמו ברולטה ולו רק בכדי לפטם במיליונים את שכר בעלי חברת ההון /חברות ההשקעה /מוסדיים שמעסיקה אותו...
 | 16.10.15
25.
ל - 26, כח העבודה מוגדר בין גילאים 15 ל - 60 וקצת
רב האנשים האלו נפלטו ממעגל העבודה כי אין להם כישורים רלוונטיים (פקידים שהוחלפו ע"י מחשבים, עובדי ייצור שהוחלפו ע"י סינים וכל דבר שהטכנולוגיה והגלובליזציה דרסה בשני העשורים האחרונים). הם לא מתכנתים, הם לא אנשי UX והם לא אנשי שיווק דיגיטאלי. וכן, הם במצוקה
אלון | 16.10.15
24.
אם אקסלנס פועלים לפי נתונים כאלה אז הכסף שלי יהיה במקום אחר
או שאתה טיפש, או מניפולטיבי, בכל מקרה - לא כדאי לתת לאנשים כמוך לנהל את הכסף שלי שאלה: כמה מתוך האנשים "מחוץ לכח העבודה" הם פשוט פנסיונרים? כמה מהם מתפרנסים לא ע"י עבודה במשכורת? שתי הקבוצות במגמת עליהלאורך זמן, ולא מייצגים מיתון , או נובעים ממנו
אני רק שאלה | 16.10.15
23.
מאמר מלא באי דיוקים וטעויות
בארה"ב כניסה למיתון או יציאה ממנו נקבעים ע"י "הלשכה הלאומית למחקר כלכלי" NBER האינדיקטורים שקובעים אם מוכרז מיתון הם: ירידה בתעסוקה,ירידה בתפוקה התעשייתית,ירידה בהוצאה הצרכנית וירידה בתמ"ג . במאמר אין בחינה של כל האינדיקטורים ובכלל לא בטוח שיוכרז מיתון זאת ועוד הכותב צ ודק שהתאוריה הכלכלית מצדיקה קיצוץ בשערי ריבית וכן הרחבת ההוצאה הממשלתית כדרך לצאת מהמיתון אבל -הדפסת כסף ובכן כאן לכותב המאמר יש בעיה עקרונית בניתוח: אם נשנה את הטענה כך שארה"ב היא בדרך למיתון "מתגנב" או האטה בלי שכל האינדיקטורים שנמנו לעיל אז יכול להיות שאני מסכים והחלק השני הוא שהמיתון הוא במצב של שערי ריבית אפסיים לאחר הרחבה כמותית אדירה ואז המינוח הוא שארה"ב גולשת למיתון במצב של "מלכודת נזילות" אדירה . זה המצב שאפיין את יפן בשנות ה-90 וכל הנסיונות שעשתה הממשלה היפנית כדי לצאת מהמיתון : קיצוץ שערי ריבית,הגדלת הוצאה ממשלתית , תמריצים לבנקים שיקלו במתן הלוואות, יצירת תחושה של אינפלציה באופק ובכן כל אלה לא עזרו ואף הגדילו את הגרעון הממשלתי. בשנת 2003 התמ"ג של יפן התחיל לצמוח בעיקר דרך היצוא . יפן יצאה נשכרת מהגאות בצריכה בארה"ב שהביאה לעליה בייצור בסין ומכיוון שהמוצרים הסינים מכילים רכיבים יפנים הייתה התאוששות ביצוא היפני . ולכן הפתרון של כותב המאמר -"קפיטליזם קלאסי" ממש ממש לא בכיוון
אלי איתן | 16.10.15
20.
כשהחזירים מיללים ...ומתחילים לתת עצות וניתוחי כלכלה בשקלואגורה-רק העניים מרוויחים
משבר 2000 לא יחזור לארה"ב . כל הממליצים על העלאת הריבית הינם ספוקולנטים שמחפשים לגזור קופוני רווחים בפערי המטבע והריבית ומחפשים להוביל את כלכלת ישראל וארה"ב לסאב פריים . כשהאזרחים משלמים הלוואות/משכנתאות , מתבקש ריבית אפסית ושקל יציב וחזק ! ריבית אפסית =שקל חזק= כלכלה איתנה =אפס מיתון !! גוזרי קופוני פערי מטבע הדולר בישראל עם רווחים של 300% גוזרי קופוני רווחים בשוק ההון עם ריבית שעלתה מדי חודש ... החגיגה שלהם ניגמרה !! על זה נאמר :ישמרנו משוןנאינו ונישמר מקלקלנים אנטרסנטים מנתחי שוק ההון והכלכלה..
 | 16.10.15
19.
הכל נכון גם לגבי ישראל ובמכפלות
האבטלה הנמוכה היא אשליה. רבים התייאשו מלחפש עבודה. שוק העבודה החליף משרות ייצור במשרות זמניות וחלקיות בשכר נמוך. הצמיחה אפסית והמשק במיתון. ובנוסף לכך המצב הבטחוני מוסיף פרמיית סיכון. ביבי מכר לכם אשליה שפה זה אמריקה.
רציתם ביבי - קיבלתם | 16.10.15
17.
תגובה לתגובות
4. תיאורטית באמת אין צורך אמיתי בייצור בארה"ב כל עוד היא מייצאת מספיק שירותים (נניח פייסבוק). הבעיה היא שארה"ב, כאשר כוללים מוצרים וגם שירותים, סובלת מגרעון מסחרי בממדי ענק. בינתיים זה עובד כי שותפות הסחר של ארה"ב מוכנות לקבל כתשלום עבור המוצרים שלהן, פיסות נייר עם תמונות של נשיאים מתים שאובמה מדפיס. אבל לא לעולם חוסן. בסופו של דבר סחר בינלאומי הוא מוצרים ושירותים תמורת מוצרים ושירותים כאשר הכסף הוא רק אמצעי חליפין. לגבי החיסכון - שיעור החיסכון בארה"ב נמצא בשפל ודווקא בסין ובכמה מדינות אחרות במזרח הוא גואה. למשל: http://www.zerohedge.com/news/2015-09-28/personal-income-rises-slowest-pace-5-months-savings-rate-drops-10-month-lows ופה: http://davidstockmanscontracorner.com/peak-debt-why-the-keynsian-money-printers-are-done/ 8. קראת את המאמר? מוזכרת שם שנה מסוימת. 10. הסיבה העיקרית לגידול באי-שוויון הוא בדיוק כל מה שהוא ההיפך מקפיטליזם - בנק מרכזי, רגולציה חונקת, שכר מינימום וכך הלאה. רוצה שמצבם של העניים ישתפר? קפיטליזם. רוצה שמצבם יורע? תבקש מהממשלה לעזור להם. 12. לא ברורה לי חוסר ההסכמה שלך. הרי כל הבעיות שמנית הם ההיפך מקפיטליזם. ואגב אני לא יודע מה זה ניאו ליברל. אני קפיטליסט - או ליברל קלאסי אם אתה מתעקש להשתמש במילה הזו. 13, זו אינה טעות. אלה מספרים רשמיים של ממשלת ארה"ב. הנה: http://www.zerohedge.com/news/2015-10-02/participation-rate-crashes-americans-not-labor-force-soar-579000-record-946-million אם שיעור ההשתתפות בכוח העבודה היה עומד היום על אותה רמה של לפני משבר 2007, האבטלה הרשמית הייתה כפולה ממה שהיא היום (בערך). 14. הריבית הנמוכה היא חלק מהתורה הקינסיאנית שהיא זו שמרעילה את המערב כבר 70 שנה. אוהב מדינות שבהן הממשלה היא המשקיע? חבל, החמצת ב-25 שנה את התענוג של לחיות בברה"מ המשגשגת.
גלעד | 16.10.15
12.
שטויות ומיץ עגבניות
קיינס אמר (ובצדק) שכאשר כלכלה ליברלית לא מתפקדת כראוי... חייבת להיות התערבות של המדינה בצורה של השקעות בתשתיות ושירותים דבר זה לא רק שמייצר מקומות עבודה גם נמניע את הכלכלה קדימה. העניין של הריבית הוא דבר שרק משרת את האינטרסים של נדלניסטים ואת הכלכלה הקפיטליסטית עצמה. היום יש הרבה מאוד דברים שניתן לעשות בארה"ב כדי שהמדינה תשקיעה בה ובמיוחד לחזק תשתיות שנבנו במתילת המאה ה-XX עד לשנות השישים. שלא יספרו לכם שטויות... הכלכלה הקפיטליסטית כשלה! או לפחות במתכון הנוכחי.
יוני | 16.10.15
10.
הכתבה היתה צריכה להסתיים במלים: "הכותב הוא ניאו-ליברל, מומחה ליצירת משברים והחרפתם"
איינשטיין (אלברט, לא אריק) לא היה הכי טיפש, והוא אמר: "לא נוכל לפתור בעיות באותה דרך/צורת חשיבה בה השתמשנו כשיצרנו אותן". העניין הוא שארה"ב מתמודדת כעת עם שורה של בעיות שהיא יצרה - או לפחות הרשתה שיווצרו, לא מנעה או עודדה - ושמצטברות זו על גבי זו עם אפקט של החרפה הולכת וגוברת: 1. ביטול הצמדת ערך ה-$ לזהב (איפשר ומאפשר פיחות זוחל אך קבוע ב-$, כלומר אינפלציה...) 2. טאטוא תוצאות המשבר של 2000 מתחת לשטיח, חוסר טיפול והתעלמות. 3. העלמת עין ואי שליטה/מעורבות מהתהליכים שהובילו בין 2001/2 ל-2007/8 למשבר הגדול של הסאבפריים. 4. פתרון שגוי לחלוטין של המשבר האחרון, ע"י הזרמת כמויות אסטרונומיות של כסף למחזור (עוד אינפלציה ושחיקה בכוח הקניה של ה-$), תוך הגנה מקסימלית על המוסדות הפיננסיים ומינימלית על החוסכים, בעלי הבתים/משכנתאות. יכול להיות שארה"ב עוד תוכל להתאושש; בסה"כ זו מדינה גדולה, עם משאבים, וכבר הוכיחה שכשצריך להתגייס למשהו - זה אפשרי. אבל אני לא בטוח שהם יודעים מה זה ה"משהו" הזה או איך מתגייסים לטובתו; על בסיס 30-40 השנה האחרונות אני לא בטוח שאפשר להיות אופטימיים.
 | 16.10.15
3.
העולם מתקדם - והגיע הזמן שגם אתה.
העולם מתקדם. אין יותר יצור בעולם המערבי. אף אחד בעולם המערבי לא יעבוד עבודה פיזית מונוטונית בפס יצור. זה לא אומר עוני וזה לא אומר מיתון. המפעלים קיימים יעילים וריווחיים. אנשי העולם המערבי הם בעלי החסכונות שמושקעים בבורסה והם בעלי המפעלים וזוכים לתשואה של 5% בשנה על ההון שלהם (וכולנו נהנים מזה כי לכולנו יש קרנות השתלמות וקופות גמל). מחירי המוצרים נמוכים מתמיד. והעולם השלישי נהנה ויוצא בהדרגה מהעוני (כבר נוצר מעמד בינוני של למעלה ממיליארד איש בסין בהודו בברזיל בתאילנד... והוא גדל בקצב של 100 מיליון איש בשנה). אנשי המערב עובדים בהי-טק/ הנדסה או בניהול ובפיננסים או בענף השרותים והפנאי ובמדינות ענק כמו קנדה רוסיה ואוסטרליה גם במחצבים ובחקלאות.
עלי עבדו | 16.10.15
1.
רגע איפה כל האמריקאים שטענו שאובמה הרים את הכלכלה?
הרי כל התמיכה באובמה נסובה סביב הכלכלה שאין ספק שבוש פגע בה. אם המדיניות של אובמה לא שיפרה את הכלכלה אז מדוע בחרו בו לקדנציה נוספת? הגיע הזמן להודות באמת, המלחמה בעירק אומנם גבתה מחיר מהכלכלה האמריקאית אבל היא לא הסיבה לנפילת הכלכלה שם. האשימו את בוש שמדיניות השוטר שלו הביאה את ארה"ב לשפל כלכלי, אז זהו שאולי היא הוסיפה קצת שמן למדורה אבל לא מעבר לזה. בסופו של יום ארה"ב צריכה להראות כוח אם היא רוצה לשמור על מעמדה.
הקורא המתמיד | 16.10.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת