אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"הבערות משתלטת על החברה הישראלית"

245 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

239.
הבערות מתחילה בבתי הספר. משרד החינוך הפך לבייביסיטר
הבערות מתחילה בבתי הספר. משרד החינוך הפך לבייביסיטר לילדי עובדים במקום למי שצריך לדאוג שהתלמידים גם ילמדו משהו ויגיעו מוכנים למוסדות להשכלה גבוהה. חייבים. ללמד ולבחון כפי שנהגו בישראל בשנות ה-60. התלמידים המגיעים היום למוסדות להשכלה גבוהה הם בורים ואז המוסד צריך ראשית להשלים את מה שלא למדו קודם. כל הכבוד לפרופסור בידרמן על העלאת הנושא כי רב הפרופסורים מפגינים ראש קטן והנהלות המוסדות מעבירים את הסטודנטים הנכשלים בבחינות, עם פקטור כדי שלא תהיה נשירת תלמידים וכדי שעקב כך לא יקצצו בתפקידם.
Grapes | 22.10.16
237.
זה בכלל לא חשוב כי המוסד הזה ממזמן
זה בכלל לא חשוב כי המוסד הזה ממזמן לא מייצר ידע ברמה הגבוההה בתחום הטכנולוגי  אלא רק תארים לצורך פרנסה בעיקר בתחומי הפקידות  , מה שחשוב זה שיש לנו מעל  100,000 עורכי דין , עוד 100,000 רואי חשבון , 1,200,000 פקידים  בדרגות שונות ( עם תארי מה זה משנה ) וכל המשק נשען על איזה פחות ממליון עובדים בשווקים תחרותיים - מעצמה מס' -1 בעולם של בירוקרטיה , תקנים, חוקים ,מיסים ,נהלים וטפסים רצוי בכמה שיותר עתקים ויש להם אחלה פרנסה . עכשיו הם ביחד בחופש גדול כבר 3 שבועות מטיילים להם בראש השנה עד סוף סוכות בגשר ארוך ארוך .בעוד הפרילנסרים וחברות הקטנות מנסות לשרוד את החופש הזה מול שווקים בעולם ובכלל . 
Coathanger | 22.10.16
236.
פרפ בידרמן היקר חג שמח. תודה גדולה על
פרפ בידרמן היקר חג שמח. תודה גדולה על דבריך.  אכן הבערות הפכה לאבן הראשה של מציאות החיים בישראל בכנסת ובממשלה.  טוב שהשמעת את קולך זה. חבל שקולך זה לא נשמע גם מעמיתיך הבכירים. ואולי קולך זה יעורר מרבצם את הפרופסורים  שעייפו וליבם נחמץ אל מול מציאות החיים שכפתה עצמה על כלנו.  עליך לאסוף סביבך אנשים אשר יפיחו רוח חיים מחדש במדעי הרוח  , על מנת שאולמות ההרצאות יתמלאו שוב בתלמידים ובמשתתפים עד כי יחסר המקום להכילם.  כי רק באלה מצויה התקומה מן האפר בו אנו חיים.  "נבחרנו כדי לשלוט "  ..."משילות "  " יש לשלול אזרחות  "  "מערכת המשפט בישראל היא כרכבת הדוהרת על פסים עקומים "  ,   סגן רמטכל ערכי בן לניצולי ההשמדה של העם היהודי המדבר על ערכי מוסר בלחימה נבעט מהצבא  ודמו מותר ,  אלוף קרבי מפקד על  , יורם יאיר , המדבר על  שמירת ערך האדם גם כשהיה אויב ונוטרל , מוקע אל עמוד הקלון ,  ועוד ועוד ועוד ועוד ...   מכובדי המורה , ראה את המשותף לכל אמרות הבלע הללו  : הוא איננו המכנה המשותף הנמוך.  הוא המכנה המשותף העדתי התרבותי . זאת מלחמתם של בני תרבות המזרח שהגיעו אל הכוח השלטוני בבני תרבות אשכנז. כך , בישירות ובגלוי , ללא כחל וסרק.  תרבות הקיפוח הטבועה בנפשותיהם פרצה אל אור השמש מנבכי נפשם . ועתה   הכוח הוא שם המשחק.  הם אינם מגיעים לרמתם של בני תרבות אשכנז שבגרו ועלו במעלה מדעי הרוח .  הם נושאים עיניהם אל הכוח , אל השררה , אל סמלי הסטטוס הכלכלי , אל מותגי החיים , ובדרכם הבערות היא להם נשק יום הדין ללמד את כולנו בני תרבות אשכנז , לקח.   עתה הם אומרים לנו בשפתם  האלימה , מי יותר ומי פחות , עתה אתם תהיו תחת המגף  שלנו כשם שאנו והורינו והורי הורינו היו תחת המגף שלכם.  זאת המלחמה המתחוללת כאן.  ובדרכה היא תרמוס את כל מה שבנינו כאן ב-68 שנות המדינה ועוד לפניה במוסדותיה של התנועה הציונית באירופה  . כך ירמסו בני החושך את התרבות הפרלמנטרית וההרס הזה ייעשה בחסות עיני התכלת ומבט הקרח המטעים של שרת משפטים בת  מעורבת להורים ממוצא עירקי .  שקצה נפשה בשיטה הדמוקרטית ובמשטר הפרלמנטרי שיסודן על חירויות האדם המקודשות . על כן חובתך לגייס את עמיתיך כדי להפיח רוח חיים מחדש בפקולטאות למדעי הרוח שתפתחנה את שעריהן לרווחה כדי להנחיל דעת במלחמה נגד הבערות שהשתלטה.  חג שמח מכובדי המורה ותודה על דבריך האמיצים והראויים.
Strawberry | 22.10.16
234.
יש בערות ויש בערות
הפרופסור כתב זאת על תנועות דתיות ולאומניות ואידיאולוגיות צרות מחשבה: בערות היא הדבר הגרוע ביותר, ואנחנו צריכים להילחם נגדה. ידע הוא לא ערובה לשום דבר, מה יקרה עם הידע אתה לא יודע, במיוחד כיצד הוא ינוצל. אבל בערות היא דבר מזעזע. ובעולם של היום היא עלולה להמיט אסון, במיוחד כשהיא מוצאת מחסה בפונדמנטליזם - ואז ככל שאתה בור יותר תגבר בך נטייה לאחוז בהשקפת עולם פונדמנטליסטית; אתה מוגן בחסות האמונה שלך, האידאולוגיה שלך, הקהילה שלך, המורים הרוחניים שלך. אתה יכול לחיות בבערות הזאת ובאמצעותה גם להשתלט על אחרים. וזה דבר מסוכן מאוד". אותי מעניינת הקבילות של תנועות כאלה לתנועת ה politically correctness של סטודנטים שמאלניים באוניברסאות בארהב ובמדינות מערביות אחרות שבמקום לעודד שיח של דעות שונות ולקדש את חופש הדיבור, הם משתיקים ומצנזרים דעות שהם לא מסכימים להם. אם ניסיון למנוע תמיכה כספית לעיתוני סטודנטים כאלה, ביטול הרצאות כאלה, והפרעות רעשניות של מרצים מתארחים שהשקפת עולמם שונה. בהתנהגות זו הם מכריזים על עצמם כקובעי הסטנדרטים האתים שלא בשונה מהקבוצות המוגדרות למעלה. הם מאמצים דיקטטורה שמאלנית ׳נאורה וצודקת׳ בעיניהם
יורם מור | 27.10.15
229.
אוניברסיטת ת"א מחייבת סטודנטים לצרוך ערוצי YES, זה אומר הכל
כל דיירי המעונות של אוניברסיטת ת"א מחוייבים כחלק מהחוזה לשלם על ערוצי YES, סטודנט שבקש לוותר על השירות הזה נתקל בבוז עמוק. האוניברסיטה ראתה אותו כהזוי. "איך בכלל אתה חושב לחיות ללא YES?!" שאלו אותו. "זה כמו שתגיד שאתה לא מעוניין בחשמל". בקיצור, העובדה שמוסד "מכובד" להשכלה גבוהה כאוניברסיטת תל אביבי רואה בטלוויזיה רב ערוצית מצרך בסיסי וכופה על סטודנטים לשלם עבורו, מעידה שמישהו שם בהנהגה לא מבין מה תפקידה של האוניברסיטה. זאת עובדה די בנאלית לכאורה אך אומרת הרבה על התרדמה העמוקה שבה שרויה מערכת ההשכלה הגבוהה. במקום שאוניברסיטת תל אביב תעודת שקידה ומצויינות היא מעודדת אקטיבית צריכה של תוכניות זבל מסוג "היפה והחנון", "האח הגדול" ועוד כהנה וכהנה אשפתות.
סטודנט בת"א | 25.10.15
222.
גבירותי ורבותי... תשקיעו רק בדבר אחד: אנגלית.
מגיל צעיר המדינה צריכה להשקיע מאמצים אדירים בדבר אחר ומרכזי: אנגלית. הידע האקדמאי היום נגיש לכל נפש בחינם או כמעט חינם שדרישות הקבלה הן: חיבור לרשת, זמן פנוי ואנגלית טובה. אני שנים לומד מבחירי המרצים בעולם בתחומי העניין שלי על ידי חברות כמו lynda, coursera, udx, udemy ואחרים. הקורסים משלבים וידאו ומטלות מעשיות. לכולם אפליקציות ניידות שמאפשות להפוך את שעת האוטובוס או ההמתנה בתור ושעת השבחה עצמית. שלבו את הידע הנרכש עם networking איכותי ב linkedin. פרסמו מאמרים... בקיצור עזרו לעצמכם!
סם | 25.10.15
220.
קשקשת גזענית
האליטה הגזענית יצרה בערות ונבערות בכוונת מכוון על מנת לייצר דור צייתן ונבער שיבלע את שטיפת המוח המנוולת של השמאל הפאשיסטי הישראלי דרך התקשורת... אבל הדור היום אולי לא משכיל אבל חכם מאוד ובלחיצת כפתור גם מקבל את הידע הנדרש, בכל מקרה אנחנו נמצאים במגמת שינוי בכיוון שלנו על רפת וחמתם של הדור הגזען דוגמת הפרופסור
רן | 25.10.15
219.
לעזאזל, לא יאמן איך כל התגובות פשוט משקפות את מה שהאיש אמר. כזה טמטום
הערה אחת קטנה לפרופסור בידרמן: האקדמיה, בעיקר היום ולמרות כל חשיבותה, אינה המקום היחיד בו מתפתחים אנשי רוח ובו לומדים וחוקרים אנשים רציניים במשך שנים. המקום הנוסף הגדול ביותר הוא, עם כל ההשמצות, המוסדות הדתיים - הישיבות ובתי מדרש. אפשר להתווכח על נחיצותם של חלק מהלימודים שם, ואין ספק שחלק ניכר מהמוסדות הדתיים - בעיקר החרדיים - רחוקים מלהילחם בבערות, אבל אי אפשר להתעלם מכמות ואיכות אנשי הרוח, הרבנים, ההוגים, בעלי המקצועות החופשיים ואפילו האמנים ההולכים ומתרבים שיוצאים ממוסדות אלו. אין חברה שמעריכה ידע ולימוד יותר מהחברות הדתית והחרדית, וכשזה משולב עם אקדמיה וחיי חול כמו אצל הדתיים וחלק מהחרדים, התוצאה טובה ומועילה לכולם.
נתנאל | 25.10.15
218.
הבערות היתה מתוכננת מראש, עם משכיל דורש הרבה יותר מה שלטון
עם עליית הליכוד לשטון ב-77 נראו הצעדים הראשונים לפגיעה במערכת החינוך (יותר נכון לומר מערכת הלימוד וההשכלה, חינוך אמורים לקבל בבית), ע"י ויתור של הליכוד על משרד חשוב זה, משרד החינוך ולהפקיר אותו בידי זבולון המר. בתקופה ההיא החליטה הממשלה על פגיעה קשה בתקציבי החינוך כדי לשחרר כספים לחינוך הדתי והחרדי. הדבר גרם לשביתת מורים מהקשותוהארוכות ביותר שהיו בארץ. הוחלט על קיצוץ שעות בחינוך והקמת גוף יקר ומיותר, קידום התודעה יהודית ברוח המפד"ל. רק בתי ספר שהזמינו מהגוף הזה שעורים קיבלו תוספת שעות והאחרים נותרו עם 4 שעות לימוד יומיות. המצב הזה נמשך עד 92 כאשר רבין עלה לשלטון והוסיף במכה 5 שעות שבועיות לכל תלמידי ישראל, זו היתה החזרה חלקית של השעות שקוצצו. ביב עלה לשלטון אחרי רצח רבין והחליט לרצוח את מערכת החינוך וקיצצץ בחודש הראשון לשלטונו 3 שעות מתוך ה5 שרבין הוסיף, התירוץ חור בתקציב. ומאז עחיית ברק מנעה קיצוץ נוסף ואילו שרון ואולמרט התחילו להוסיף לתקציב החינוך אבל זה כמעט לא התבטא ברמה ובהיקף הידע. ליוותי את המערכת משנת 1973 - 2006, עם ילדים במערכת הממלכתית. ילדי הבוגר למד בשעות כשנה וחצי יותר מילדי הצעיר. היקף החומר צומצם הרמה הורדה כדי לקבל יותר "זכאים לבגרות", מדד להצלחה, שנקבע ע"י שרי החינוך חסרי ההשכלה. ןכל הדיבורים על 5 יחידות במתמטיקה הן שטויות, אם הידע וההשכלה הכללית נוטים לאפס
מייק | 25.10.15
216.
מדינה עם הכי הרבה מהנדסים ומדענים פר תושב
כמעט כפול מהמקום השני (ארה"ב) שוק הייטק התוסס בעולם - כולם כמעט יוצאי צהל מתחת לגיל 40 אחד המדינות המובילות בעולם במאמרים אקדמיים ופטנטים ולמען האמת.. אלו היצרנים האמיתיים של המשק.. לא פרופ לאשורולגיה ושירה גאורגית .. תמיד צריך לשאוף קדימה אבל אי אפשר שלא להתגאות בנתונים הישראלים הבורים האמיתיים חיים כאן בטוקבקים ומתנשאים התנשאות ריקה ועלובה, מאחל להם להתבגר!
רן | 25.10.15
215.
מר בידרמן, כמה דברים מטרידים בדבריך
ראשית, כשמישהו בא להכות על חטא שחטא יחד עם חבריו באקדמיה, אני לא מצליח לזהות בדבריך פגיעות. המאמר היה צריך להיות בארומה של בקשת מחילה, והוא נראה כמו כתב אישום נגד ... (החברה הילדותית, האקדמיה במגדל השן, ....). שנית, את המילה "אהבתי" (שכינית "ילדותית"), אתה וחבריך הפרופסורים הנחלתם לחברה בכך שקבעתם את המילה "תעודת תואר" כתנאי מעבר לעולם העבודה. לא השכלתם לקבוע קריטריונים של מהות אלא נוצר מצב שמספיק לומר "יש לי תואר בהנדסת מכונות" והופ אתה שייך לקבוצת שייכות אחידה ללא אפשרות לראות שוני ופרטים. בדיוק כפי שאתה אומר - "אל תבלבל אותי עם עובדות, אל תטשטש אותי עם ספקות, אל תעמיס עליי ריבוי אפשרויות". מהנדס מכונות הוא מהנדס מכונות. מה זה משנה מה באמת הוא למד ועשה באקדמיה (שגם היא מילה מכלילה לכלל המכללות/אוניברסיטאות בארץ כאילו כולם מלמדים ומעבירים את הסטודנטים את אותו תהליך בדיוק). כלומר, אתה וחבריך יצרתם חשיבה דוגמטית ("תעודה=קבלת "אהבתי" מהאקדמיה), חיצונית ולא מהותית, ומנעתם קשר עם מקומות עבודה (למשל) שהיו רוצים לקבל קצת יותר פרטים על הסטודנט והתפתחותו באקדמיה (כל בעלי התעודה זהים, מבחינתכם). שלישית, אתה יודע טוב מאוד שיש שני כוחות שמניעים את האקדמיה - תקציב (גודל כיתות, השקעה במשאבים, ועוד - הכל מונע בחשיבה תקציבית). והסטודנטים הם נטל וסוג של הפרעה לקבלת תרומות ופופולאריות בעולם האקדמיה בעולם. הפוקוס הוא בכלל לא בכיוון שאתה מייחל מכיוון שפרנסתם של הפרופסורים נמדד ע"י מדדים שונים לחלוטין ממה שאתה מתאר. נב האם המאמר קשור איכשהו ליח"צ עבור אג'נדה פרטית שלך במקום עבודתך החדש?
יגאל | 25.10.15
209.
כבר אמר טומי לפיד ש:"טול כרם משתלטת על תל אביב".
רבין נרצח בעיקר בגלל היותו אשכנזי ישר וחכם בן למייסדי המדינה ספוג בתרבות הציונית האמיתית-האיכפתית,המסורה והמגשימה. וגם נוסף לכל הצרות חילוני שראה בהתנחבלות סכנה למדינה. אכן צודק פרופ' בידרמן בהצביעו על בחירות 1977 כקו פרשת המים שממנו החלה השתלטות הימניות הםוליטית נתמכת ע"י ימניות דתית וע"י הערצת הבערות המזרחית. רצח רבין פינה סופית כל מחסום מפני השתלטות הערצת הבערות על התרבות. ב-1961 נערך מיפקד אוכלוסין ובו המימצא הנורא שבקרב בני 14 ומעלה ישנם כרבע מיליון אנשים,בעיקר נשים,שאינם יודעים קרוא וכתוב,בשום שפה,שאינם יודעים צורת אות. יצחק נבון שהתמנה ב-1963 לתפקיד בכיר במשרד החינוך רתם את מפקדת חיל הנשים למבצע שנקרא "ביעור הבערות. חיילות בוגרות תיכון,רובן כמובן אשכנזיות נשלחו,לאחר הכשרה קצרה ללמד את הבורים והבורות עברית. התחילו במושבי המהגרים והמשיכו בשכונות ובעיירות הפיתוח. אבל הביעור לא ביער את המנטליות
אשכנזיפט | 24.10.15
208.
הבערות היתה כאן מאז ומעולם אלא שלא באה לידי ביטוי כפי שעכשיו בעקבות גלובליזצייה
ציבור שכולו אבוד שחלקו אספסוף שבא לידי ביטוי אפילו בימים האחרונים .זו מדינה ש20% מהציבור מחזיקים את שאר 80% האחוז שעובדים ורצים וכו אבל תרומתם לא משהוא הסתכלו על שקורה סביבכם ברכבים? בתגובות האנשים מסביב לכל דבר לשיקול דעת לאופו התבטאות להשכלה של ממש וכדומה .... מה תגלו כלום ובגדול החלק הקטן הוא המוביל היודע הלומד המוכשר האינטליגנטי, הישר והוא שמוביל בשלב זה את המדינה נ.ב נתניהו לא חלק מה20% ...וזו עובדה !!
היסטוריון בשקל  | 24.10.15
207.
אתה מעתיק את סגנון הקשקשת של החברי כנסת
אתה מקשקש המון ומנסה לדבר על הכל ובעצם לא אומר כלום אתה נשמע כמו פוליטיקאי ולא אקדמאי. הפיתרון פשוט אבל בלתי אפשרי ליישום לחזור לתקופה שכסף לא היה הריבון היחיד ואז כל המלאכות נעשות מכל הלב בגלל שזמן לא שווה כסף בניגוד מוחלט להיום ועוד היום מי שיש לו כסף הוא מלך העולם ומי שלא בעצם לא שווה יריקה אנשים בכל מקום באים לעבודה ולא באים לעבוד וזה לעולם לא ישתנה
יניב | 24.10.15
195.
אתה טועה פרופ' ליברמן ואיפוא אתה טועה ? כנסו
כתבת ...שהיית שותף לבגידה. מודה לך על כך שאתה מעלה את תפקידה של האקדמיה האקדמיה תחת "אקדמיה" ו"נאורות" לקחה לעצמה סמכויות לא לה נכון להיום כלכלית ויחס עלות תועלת לחברה אפשר לזרוק לפח את האקדמיה הידע זמין היום בכל מקום במחיר שווה לכל נפש והוא זמין בדיוק לצורך שלך בכל רגע נתון ראה גוגל . ניצלתם את תפקידכם כדי לשלוט לנצל כהשמאל רוצה לבלום ראש ממשלה יש חוות דעת של פרופסורים שאומרת שזה לא נכון איך זה קשור לאקדמיה בחור צעיר חייב לעבור דרך האקדמיה לשלם כ-200 אלף ש"ח לבזבז 4 שנים מחייו כדי שיהיה לו רישיון לעבוד בשכר סביר למרות שהוא לא ישתמש יותר מ-5% בפועל במה שלמד ניצלתם את מעמדכם וחסמתם רבים מללמוד בגלל העלות היקרה ומנעתם מהם את הזכות לעבוד ולהתפרנס על פי כישרונם מי שהיה לו כסף לשלם לכם קיבל תעודה ורישיון להתפרנס בכבוד ומי שלא הלך לאיבוד והמדינה איבדה אין סוף של אנשים מוכרים חלק גדול מההון האנושי של מדינת ישראל לא מצליח להגיע לביטוי בכלכלה הישראלית בגלל הסלקציה שלכם מבחני מיון פסיכומטרי ועוד שלא לדבר על התסכול העצום שזה גרם למיליוני צעירים ישראלים אתם יצרתם סוג של גזענות "אקדמאים" ואלה שלא .. פיצלתם את החברה הישראלית . אקדמאית לא תתחתן עם מי שלא . מי שלא אקדמאי שכרו יהיה חצי ממי שכן ...אין שום קשר לכישרון העבודה שלו ולתעודה ההשכלה האקדמית יכולה להיות שווה לכל נפש כמעט באפס עלויות אקדמיה לכולם. האונברסיטה הפתוחה הוקמה כדי שהאקדמיה תהיה נגישה לעם אבל אתם הפכתם אותה ליקרה כמו כל אונברסיטה כי רציתם להשאיר אותה לעשירים בלבד . באמצעות האקדמיה רציתם לשמר את היתרון האשכנזי כביכול על הספרדים גזענות לשמה ....הפסדתם בגדול גידלתם ילד וכלב קיבלתם מיליונים מהגרמנים שאפשרו להקפיץ אתכם כלכלית כמה דורות קדימה ובעזרת הכסף והאקדמיה יצרתם לכם מעמד מועדף בשכר בקשרים בשלטון בעסקים בכל וחסמתם את כל העם.. הגיע הזמן והטכנולוגית המידע הפכה את הידע זמין לכל ואתם כבר לא מנופול על הידע והפכתם ללא רלוונטיים ומכאן הכתבה שלך . לא יעזור לך להטיף לנו "בינוניות" "כאן ועכשיו" כדי להציל את האקדמיה המסורבלת הלא רלוונטית ושלא תורמת כלום למדינה ולאזרחיה להפך רק משעבדת את אזרחיה הצעירים לממן אותה בעל תואר אקדמי הוא בפירוש לא יותר איכותי מאדם פשוט . המדינה זקוקה למהפך בחינוך . החינוך בישראל יהיה חובה ובחינם לגמרי לכולם עד גיל 18 הוא יסיים בהתאם ליכולתו תואר ראשון או הנדסאי או טכנאי ויתגייס לצהל בתחום שלמד אם אפשר וירכוש ניסיון מקצועי האקדמיה לא תעסוק במתן תעודות ורישיון לעבוד בשכר גבוה אלא תעסוק במחקר ביצירת מאגר מידע שבו הידע יהיה זמין לכל באינטרנט בחינם . האקדמיה תייצר סביבה נגישה לכל המעוניין לפתח מוצר או רעיון או לחקור נושא ותסייע לו ליישם אותו מבחינת ידע . תקציבי הממשלה ילכו למימון פרויקטים שתורמים לחברה במסגרת האקדמיה א
אתה טועה  | 24.10.15
193.
איך לכתוב 1000 מילים בלי להגיד כלום. לא הבנתי דבר. מה אתה רוצה?
אני מסיר את הכובע בפני אלו שהגיבו לאחר ההבינו מה רוצה בידרמן. אני אקדמאי בשנות ה50 לחייו עם השכלה כללית ופוליטית רחבות למדי. אני אפילו לא הצלחתי להבין אם הכותב הוא איש ימין או שמאל, אם טענותיו הם נגד הימין או השמאל, שלא נדבר על מה לעזאזל הוא רוצה? אין ספק שרק פרופסור ממדעי הרוח מסוגל לכתוב 1000 מילים מבלי לומר דבר.
י.א. | 24.10.15
186.
תכל'ס לא באמת איכפת לאקדמיה מהשכלה
אם באמת היה איכפת לאקדמיה מהשכלה, אז למה לא לעשות mooc לכל הקורסים עם סכום מינימלי עבור בחינות (כי צריך לשכור מקום ולשם למשגיחים ומפקחים) ואפשרות לקבלת תואר למי שהשלים מיכסת קורסים מסויימת. אפשר בנוסף לתמחר הנחיות מוגברות למי שצריך, לא כולם צריכים את המרצה מול העיניים ואפשר להסתדר יופי בפורומים פשוט מעלים שאלות בפורומים למרצה ולתלמידים במקום לשאול את השאלות האלה את המרצה בכיתה. בנוסף יוכלו המרצים בסוף לבחור להם תלמידי מחקר... לא חייב לשבת בשעה 8:30 בבוקר בכיתה אחרי שאתה נאלץ למלצר עד 1:30 לפנות בוקר בכדי לממן את עלות המחיה היקרה בערים מרכזיות ואת שכר הלימוד. אבל, זה לא יקרה לעולם כי את המוסדות להשכלה גבוה מעניין התחרותיות והרווח יותר מאשר ההשכלה של האוכלוסיה...
יואל | 24.10.15
177.
התחממות גלובלית...
את כל המאמר והחשיבה בענין מיקומה ואופייה של האקדמיה אפשר לסכם ע"H בחינת נושא ההתחממות הגלובלית. לכאורה, כל מי שיש לו הבנה במתמטיקה ובמודלים חישוביים היה אמור מזמן להודות שהמודלים של התחממות לא נכונים, שב 18 השנים האחרונות הלווינים מדדו אפס התחממות, ושאין "בעיה" ... בפועל ההיפך מתרחש: האקדמיה, מהסיבות השמורות איתה, מתעקשת שיש התחממות גלובלית, ולא רק מסלקת את מי שמביע דעה שונה, היא פועלת כמעט כפי שפעלו כנגד ... גלילאו ...[חפשו את המושגים GLOBAL WARMING RICO]. ההתנהלות הזאת מאפיינת את האקדמיה של המאה ה -21, כפי שהיא מתוארת גם ע"י בידרמן. לא, זה לא בר שינוי לצערי, זה מעט מידי ומאוחר מידי. כאשר הציבור יגלה, בסופו של דבר, שהתחממות גלובלית היא בדיחה אקדמאית, לא ישאר מהאקדמיה דבר. [הכותב עשה דוקטורט במדעי המחשב, ומכיר את האקדמיה הייטב...]
מיקיג | 24.10.15
175.
הראיון הכי מתוסבך בעולם, כשהנקודה היא מאוד פשוטה
ואפילו לא הוזכרה פעם אחת, החינוך הממלכתי-דתי וחרדי, שהולכים להוות כ-50% מתלמידי כיתה א' עד שנת 2025 (מעבר לפינה...), הם האחראים העיקריים לבערות שבנושא הכתבה, האוכלוסיה במדינת ישראל עברה את המאסה הקריטית של בורות, והיום מרבית הנוער מורכב מילדים שגדלים במסגרת חינוכית פרימיטיבית שבה הם לא לומדים אנגלית, מדעים, מחשבים או כל מקצוע שאמור להכשיר אותם למאה ה-21 .גם מערכת החינוך החילונית לא חפה מפשע, כאחת שמפגרת בתכניה וברמת ההוראה שלה בשנות אור אחרי העולם המערבי, וסובלת מהכיתות הכי צפופות בארגון ה-OECD. מי שחי כיום בארץ פשוט מאוד טומן את הראש בחול, מי לדעתכם ישלם פה מסים עוד 20 שנה? מי יתגייס לצבא? מי יקים סטארטאפים ויתרום לחדשנות טכנולוגית? לא מדובר פה בנבואת זעם, מדובר במסקנה לוגית פשוטה שמגובה בנתונים אמפיריים (חלקם של הלמ"ס ושל ארגון ה-OECD) שכל אחד יכול לשלוף מהאינטרנט. המדינה כבר מזמן פשטה את הרגל, כאשר ראש ממשלה נכנע לכופר פוליטי פעם אחר פעם ומעביר תקציבים סקטוריליים אך ורק בשביל לשמור על כסאו, וכאשר אותו ראש ממשלה נבחר לכהונה בפעם הרביעית כשאין שום הישג לזכותו אחרי 9 שנים, אפשר להבין לאיזו רמה הגענו, נבחרי ציבור במדינה דמוקרטית אמורים לדעת שאם לא יעשו את עבודתם, ולא ידאגו לציבור בוחריהם, הם לא יבחרו לכהונה נוספת, אבל משום מה בארץ זה עובד בדיוק הפוך, מי שדופק את הציבור הכי הרבה מקבל את תמיכתו. וזה לא משנה בכלל מה השיוך פוליטי, אך ורק שכל ישר.
Heisenberg | 24.10.15
174.
עובדות? מי קיבל בעשור האחרון פסק דין ע"פ עובדות? אף אחד, ביהמ"ש נגד האזרח...
פרופ' שלמה בידרמן, דרוש דחוף שינוי לעקירת "השיטה" של מערכת המשפט בהטיות דין, ע"י הזמנת פסקי דין ותפירת הרשעות מארגון הפשע השיפוטי הפרקליטות ובשותפות של לובשי מדים וגלימות - זה מצב הרה אסון שתפקידך לעקור...
חווה | 24.10.15
173.
תהליך
טעות לחפש/להתמקד בדבר אחד. יש דינמיקה של תהליכים שיוצרים מצב חדש לא בהכרח נובעים ממצב קודם. חברה שמקדשת את המטרה בכל תהליך - לעשות מכה, לא להיות פרייר, ועוד כאלה - לא מחשיבה את התהליך רק את התוצאה, אין תוכן, אין בנייה ואין מהות. זאת התרבות שבנינו לאט אבל בטוח. רק צריך מלחמות כדי להתנהג כמו בני אדם אחד לשני.
אני | 24.10.15
169.
האשמה אינה באקדמיה - שלטעמי צריכה להיות אליטיסטית אחרת כולנו נהיה מירי רגב
תופעה מדהימה כשיוצאים לפנסיה כל אבירי האקדמיה הופכים לנורא הומנים ומבקשרים את הבאר ששתו ממנו והשקו אותו כך גם קציני צהל שהיו אחריאים על הרס ואלימות בגדה כשפורשים מדברים על שלום כך מנהלים קשוחים שיוצאים לפנסיה מדברים על זכויות עובדים פתאום. כך גם בידרמן שבגיל 70 "מבין" את הבעיה אין זה אומר כלל ועיקר שחלק מדבריו אינם דברי טעם ונכונים אני רק תקומם על האחריות הקולקטיבית אננחנו אשמים ממש לא !! אני לא בחרתי בביבי ולא באורן חזןולא ברגב ולא ביוגב ולא בשאר הימין המחליא ששולט בנו עשרות שנים ומדרדר את החינוך לביבים . האחריות לפתחם ולפתחם בלבד!
משה | 24.10.15
167.
יודעים מתי הרימה הבערות את ראשה המכוער?
זה התחיל כשששר החוץ הנפוח דוד לוי (שלא התבייש לשאוף להיות ראש ממשלה), אמר בפאתוס מלא בוז: "פרררררופסורים". אח"כ כשראש הממשלה מנחם בגין עשה קריירה על ה"צ'חצ'חים"שגמלו לו באהבה והצביעו בשבילו ומשם היתה כבר הדרך סלולה לבזיון כל מי שחושב אחרת ממך, לקללה "ססססמאלנים", להתבהמות באצטדיון בית"ר ירושלים ולתופעה הידועה כמירי רגב. כשאתם אומרים: "אין עם מי לעשות שלום, הרי הם ברברים וחיות אדם", תסתכלו קודם בראי. אתם דומים להם כשתי טיפות מים. אין שום הבדל "עם נבחר " יקר שלי. גם להם וגם לכם יש דם על הידיים.
אתיק. | 24.10.15
166.
המדיניות של הממשלות האחרונות זה לעודד בערות וטמטום
ככל שהרמה של האנשים יותר נמוכה ככה מצביעים להם יותר. בסופו של דבר האנשים המשכילים שולטים בכלכלה ובמדיניות והם צריכים לעשות מאמץ עליון לגייס כספים לגייס אנשים טובים ולהוביל שינוי בשביל להוביל את המדינה הזאת למקום טוב יותר.
עידו | 24.10.15
165.
בנושא הסכסוך הבערות בצד שמאל, היא נוראית, וחייבת תיקון
למרות כל התוארים האקדמיים, אתה ניצב לפעמים המום אל מול בערות בסיסית בנושא הסכסוך השורה בקרב אזרחים מהשמאל. הצהרת בלפור, לא אומרת להם כלום, על וועידת סאן רמו של חבר הלאומים, הם שמעו כלל, חאג' אמין אל חוסייני, מזל שביבי הזכיר אותו. מה הפלא שהם מרגישים רגשות אשם, ומלאים שנאה עצמית, כאילו הציונות גנבה את ארץ ישראל מאיזה עם ששכן כאן לבטח, לפחות מאז מסעי הצלב. נו באמת. כתבות על בערות שמתייחסות רק למסכנות של ערביי מדינת ישראל, בעוד היישוב היהודי, לא שוחה כלל באומללות, וחיי לו באושר ועושר. צער וכאב הם מנת חלקם של כל אלה שבחרו לחיות כאן בלבנט.
אזרח וותיק | 24.10.15
163.
סוף סוף מישהו חכם. אבל... מיד יש להוקיע אותו כי הוא לא פוליטיקלי קורקט. בנוסף, הערבים
משתלטים על הפקולטות בישראל. מקבלים עדיפות בזמן, בציונים, ובעמדות לימוד על פני יהודים ששרתו בצבא. עד מתי זה הולך להיות? דווקא מפלגות הימין עשו הכי הרבה למען הערבים בישראל. מפלגות הימין חבורה של צבועים דוחים, ואני אומר את זה לא כאדם שמאלני אלא כאדם ציוני פטריוטי שרוצה את טובת בנינו ועתיד ילדינו.
משה | 24.10.15
162.
פריפריה
לפרופסור בידרמן שלום "החברה הישראלית היתה תמיד חברה יחסית אוריינית. אבל היום יש מכנה משותף נמוך מאוד שהופך, לפחות במובן מסוים, את הבערות לערך" בחרתי בציטוט זה שמבטא בצורה ברורה את מה שאני חשה. אני מורה לחינוך מיוחד (אני לא אוהבת את המונח). 20 שנים אני מסייעת בהוראת הקריאה, כתיבה וחשבון לתלמידי א-ב. 20 שנים שבהן אני מלמדת בהנאה ועניין. השנה בפעם הראשונה אני חשה סוג של יאוש ושחיקה (במשך 20 שנות ההוראה למדתי בקורסים רבים ולא חשתי צורך בשבתון). התלמידים שאותם אני מלמדת (והם רבים, רבים מדי) באים מריק כמעט מוחלט בכל מה שקשור לאוריינות ,ידע ורצון לדעת . יתר על כן מתפתח לו תחום "לקות" חדשה - סגנון דיבור שבינו ובין השפה קיים קשר קלוש - אי אפשר להבין את השפה וכמות המילים שהם משתמשים פוחתת. בהמשך כתבתך ציינת מהיכן צריך להתחיל - "המוסדות האקדמיים מסוגלים וחייבים לפעול באופן אקטיבי בקהילות מוחלשות כדי לסייע בהכשרת ילדים, מגיל צעיר ועד כיתה י"ב, בהקניית כלים ואמצעים ללמידה שיאפשרו להם לנצל את כישוריהם באופן מרבי" מהגנים ואף מהבתים של הילדים צריך להתחיל. להרחיב את הידע האורייני והידע בכלל בגיל הרך. אני לא מדברת על גננת שיח שנותנת שעה בשבוע - כמו טיפה באוקיינוס (טעות מכוונת), אלא על התערבות שהיא סוג של תכנית חירום לאומית ובעיקר באזורים המוחלשים. תוכנית שתאפשר להם בכיתות א - ב לרכוש היטב שפה דבורה, קריאה, כתיבה וחשבון - אותם כלים שבבוא היום יאפשרו להם לבחור. המצב כיום מדכא - ילדים שאין להם כל רקע שמאפשר להם לימוד כלים שיעזרו להם בבחירות העתיד. אנו מגדלים דור חדש למצוקה ובערות וברור שכבני אדם בוגרים לא יהיו להם שום כלים לבחור. הם כבוגרים יגדלו דור חדש נבער. לכל אלה ששולחים אותי לשבתון - גם היום כשאני מדוכדכת מהמצב, וחושבת בפעם הראשונה על שבתון עדיין הילדים שואלים מתי הם מגיעים אלי כי אצלי ממש כייף (ציטוט שלהם).
הדס | 24.10.15
160.
נקודת מבט אחרי של 30 שנה עיסוק בפיתוח במקצועות מדעיים
המזל הגדול - עלייה מתמשכת במשך 45 השנים האחרונות (משנות השבעים , ועד היום )של יהודים בוגרי אוניברסיטאות מ-רוסיה . אני צבר משפחתי כ- 100 שנה בארץ , ולכן יכול להעביר את התרשמותי מהעבר בשנות השישים המאוחרות , דרך כל העליות , הרמה של התלמידים שהגיעו כעולים חדשים לתיכון דרך בוגרי האונברסיטה והמכונים הטכנולוגיים - גבוהה , יש הרבה צברים שלמדו בבתי הספר התיכוניים היוקרתיים שאכן ברמה זו , אם אנו רוצים לשמור על פער טכנולוגי /מדעי חייבים להרחיב ,להשקיע בתיכונים , בכל חלקי הארץ , ובאיכות ההוראה באוניברסיטאות ולעמוד בקצב . אין תחליף למטען האקדמי בכל המקצועות שהעולים הביאו לארצנו , ומה ההבדל? , פשוט , ברוסיה איכות המורים , רוב הפרופסורים שלימדו והאונברסיטאות התמקדו גם בפרסומים מדעיים הרבה תשומת לב התמקדה ובתרגול הסטודנטים . טיב ורצינות ההוראה הביאו להשגים .
ג'רי  | 24.10.15
159.
מתדרדרים בתאוצה לתהום
הפרופסורים עצמם נוהגים בשיטת שמור לי ואשמור לך ואצלם זה ערך עליון . ואפשר להביא דוגמאות למכביר - חבר בועדה א מאשר לחבר בועדה ב וכו. כמרצה במיכללה נאמר לי לא פעם " לא לפגוע בלקוחות שלנו." התחרות בין המוסדות האקדמיים מדרדרת את הרמה את המוסר האקדמי ובסוף זה מחלחל לכל תחומי החיים.
מאיר  | 24.10.15
158.
143
להגיד שהמציאות הפוכה לא הופך את המציאות,כי היא לגמרי לא הפוכה,ולא רק בישראל אגב. רק תביט בהפגנה של שמאל מול ימין,ותראה איפה הברבריות,אל תתחכם סתם,אפשר להפריך את זה ברגע אחד. העניין הוא שהימין מפנה את זה כלפי השמאל ולא כלפי מי שבאמת מעולל פה עוול,זה הרעיון הכללי של השלטון הימני פה,להסית אותנו זה כנגד זה.
אבי | 24.10.15
155.
בעיה נוספת באוניברסיטאות בארץ
המרצים לא משקיעים בסטודנטים, ובצדק. למדתי לתואר ראשון באוניברסיטת ת"א ולאחר מכן למדתי בהונגריה. במרצים באת"א ציינו מספר פעמים במהלך הסמסטר "והשקף הזה במצגת כבר לא רלבנטי, בשנים קודמות היתה לנו מעבדה, אבל קיצצו את זה אז זה כבר לא בשבילכם". הקיצוצים התקציביים הביאולכך שמדעי החיים הפך למדעי הדשא - אפשר לצפות בהרצאות מהבית, אין מעבדות כי יש קיצוצים, והמרצים? ממורמרים, ובצדק. הם מעדיפים לשחזר מבחנים ולא להשקיע בשאלות חדשות (או חס וחלילה, מבחנים בעל פה). לא משקיעים בפקולטה שלהם, אז הם לא ישקיעו בחזרה. אי אפשר להאשים אותם. הצלחתי לסיים תואר ראשון בביולוגיה עם 3 קורסי מעבדות בלבד. לאחר המבחן ב"ביולוגיה של התא" בשנה הראשונה היה לסטודנטים ויכוח קשה עם ראש הקורס, שאמרה שעל הסטודנטים ללמוד לעומק ולהעמיק בעצמם בחומר, לא רק מהחומר של ההרצאות. מבחינת הסטודנטים, מה שלא היה בהרצאות או חלק מ- 3 משימות הקריאה ב textbooks לא היה צריך להיכלל במבחן. כשהגעתי להונגריה הבנתי למה התכוונה ראש הקורס. מי שלא לומד, ולא משנה מאיזה textbook - פשוט צריך לדעת, לא יעבור. אחוזי הנשירה היו גבוהים מאוד בנשתיים הראשונות ללימודים. המבחנים היו בעל פה החל מהסמסטר השני (בסמסטר הראשון של השנה הראשונה היינו 300 סטודנטים, בשני היינו פחות, ובשנה שלישית כבר הגענו ל- 150 בלבד). קורסים שבהם היו מבחנים כתובים כללו מבחן בעל פה בסוף השנה, ואי אפשר לברוח במבחנים בעל פה, צריך לדעת את החומר ברמה של שיחה, לא "בערך". שם למדתי איך ללמוד. שם הבנתי למה התוונה ראש הקורס מאת"א. באוניברסיטת תל אביב לא יודעים איך לדרוש מהסטודנטים ללמוד, ולכן נוצר מצב בו, כמו בתהליכים כימיים בטבע, הסטודנטים עושים את המינימום (ללמוד משחזורי מבחנים ואולי גם מסיכום שמישהו אחר כתב) כדי להשיג מקסימום תוצאות. והתוצאה: בערות.
אורית | 24.10.15
154.
בידרמן - אתה "טובל ושרץ בידו"!
המכללה שהעמדת את עצמך בראשה, היא סמל לבינוניות, במקרה הטוב! לא ברור לי מה היו השיקולים שלך, אולם אתה מייצר אלטרנטיבה אקדמית קלה להשגה, לדורות של בינוניים-מינוס, שלא טרחו להשקיע בהשכלה ובוודאי באתגר. הם מאד מייצגים את תסמונת "35 שניות". הייתי מציע לך לבדוק, אבל אתה בטח יודע.
אחד העם | 24.10.15
149.
עוד זקן נרגן
מה אתה מקשקש? לפני 60 שנה הנשים המזרחיות והערביות היו אנאלפבתיות. הצעירים ניצולי השואה היו חסרי השכלה פורמאלית. צעירי ההתיישבות העובדת היו במקרה הטוב בוגרים של בתי ספר חקלאיים וידעו בעיקר לחלוב פרות. בעיירות הפיתוח בכלל לא היתה אפשרות של לימודים לבגרות - בתי הספר היו מקצועיים בלבד. במעברות גם זה לא היה. היום בכל עיירה נידחת יש מכללה אקדמית. האנאלפבתיות לא קיימת. והמצב השתפר עשרות מונים.
עלי עבדו | 24.10.15
147.
כנופיית השמאל עובדת שעות נוספות
חשבתם שאנחנו לא יודעים שכנופייה של שמאלנים מציפה את Ynet וכלכליסט בטוקבקים במטרה ליצור מראית עין שרוב הציבור מחזיק בדעותיכם? חשבתם שאנחנו לא יודעים שאתם נותנים לייקים לתגובות של עצמכם? תעמולה שלכם לא עבדה בבחירות ולא תעבוד גם עכשיו.
לב | 24.10.15
146.
באמת מראה על הקיר, כל המדברים על המזרחיים סליחה עברו כבר 50 שנה לפחות
משעלו לארץ ,נולדו להם ילדים ונכדים ומי חינך אותם ומי לימד אותם במה אתם מתנקים המגיבים , הכותב הנכבד וכמוהו, אף אחד לא עלה ארצה מליונר, איזה זינוק קיבלתם לעומת הספרדים. למרות שאני חושבת כמו הכותרת.
 | 24.10.15
145.
שמאלנים או ימנים בכלל לא משנה את העיקרון שהליכה לכיוון הדת מורידה את היכולת של
האדם להתמודד עם מורכבות החיים. ברור לחלוטין כי הנהירה אחרי הדת היא נחלת עדות המזרח ופועל יוצא מכך זה בערות בתחום ההשכלתי החילוני ומכאן השלכה לעבר העוני. לכן לחלוטין צודק הפרופ' שהמצב לא טוב בכלל מה יש לעשות? לדעתי מעט מאוד כי הכל קשור לחינוך ובעיקר לפוליטיקה מדוע? ישנם פוליטיקאים שמאוד היו רוצים שהבערות הזו תשמר כדי לשמר את כוחם בקלפי.
אביב | 24.10.15
144.
פרופ' בידרמן היקר - במדינה בה יש חוק חנוך חובה שאין איש מעוניין לישמו בפועל, מטעמי
אסטרטגיה אישית של שרידות פוליטית , אל תצפה להתפתחות מנטלית אחרת מהקיימת. הציבור בעל הרבוי הטבעי הגבוהה ביותר מצליח להתנגד, הלכה למעשה, ללמד את ילדיהם אפילו את לימודי הליבה הבסיסיים, ואתה קופץ לאקדמיה. הבעיה אינה אקדמית. היא בעיה מנהיגותית. לא בכדי נולד הבטוי ''הדג מסריח מהראש''. זאת בעיה פוליטית- דמוגרפית . מדינת ישראל ברגרסיה , המקבלת תאוצה . ההליכה לאחור בזמן מתגלגלת כבר כמו כדור שלג שאיש אינו יודע איך , או לא רוצה, לעצור. נכון, זה הטרנד החדש - בערות. וזה משרת אינטרסים אישיים של שליטה. אז נהיה גם אנחנו מדינה מזרח תיכונית טיפוסית - אחת מיני רבות. נחזור לשורשים , נחזיר עטרה ליושנה. הציני בכל הסיטואציה, שדווקא אלה החושבים שיהודים זה העם הנבחר, יגרמו לכך שנהיה עוד עם מפגר במרחב , כמו כל הסביבה היקרה שלנו.
אבי | 24.10.15
136.
יש כאן הרבה תגובות כנגד המזרחיים שבוחרים בימין
העובדות הם שהעלייה של שנות ה 90 מברית המועצות מצביעה ברובה המוחלט לליכוד, כך שמי שרוצה להאשים את בוחרי הליכוד זה לא יפה להזניח יליון ממוצא רוסי. המפה הדמוגרפית מורכבת. בכל מקרה, אין ספק שהמערך בנה את המדינה והמהפך ב 77 מסמן את כל הרוע.
ירון | 24.10.15
134.
כולם מתעלמים מהפיל שבחדר. בידרמן אומר את האמת העגומה. כדאי להקשיב לו.
היתה לי הזכות להיות תלמידו של פרופ' בידרמן. איש חכם ומצוין. כל הכבוד לו על שהוא מעז לדבר על הפיל שבחדר. הבעיה העיקרית של החברה הישראלית היא הרמה הנמוכה של חלק ניכר מתושביה וממנה נובעות שאר הבעיות.
שלמה ע. | 24.10.15
125.
הפיחות במעמד ובכבוד של האוניברסיטאות
נובע מפוליטיזציה בפקולטות של אמנות ומדעי הרוח. השם הטוב של האקדמיה נפגע בגלל עוד ועוד שמאלנים רדיקלים שמשתלטים על המערכת ומדירים סטודנטים וסגל אקדמי שלא חושבים כמותם בטענה המגוחכת שהם פשיסטים. וכל זאת תחת חסות החופש האקדמי שבמקום לחזק את האקדמיה, מנוצל בצורה צינית דרך מחטף כדי לדרדר אותה. ולסיכום.... הסטודנט הסביר ישאל את עצמו מדוע אני צריך ללמוד בפקולטה כלשהי למדעי הרוח אם נמצאים שם אדיוטים כמו משה צימרמן, גורדון, זנד ודומיהם.
א | 24.10.15
117.
איסור הכנסת אלוהים לגן וחבית ספר חילוני
זה המעוז האחרון של הליברליות והאדם החושב בישראל. שיתכבדו המורים והגננות הדתיים וישאירו את אלוהים בבית או לחילופין יטרחו ויעברו ללמד בחינוך הדתי. הרי אם מורה חילונית היתה פורשת את משנתה בפני תלמידים דתיים היא היתה עפה על טיל, אולי אפילו לכלא. תתחילו להפריד דת ממדינה ותראו איך פתאום יש יותר תוכן, פחות התלהמות, פחות ״ אנחנו העם הנבחר ולכן מגיע לנו ואם לא אז ניקח בכוח״, פחות ענטוזים לצלילי גיספין בהפסקות.
הוא חובש כיפה ומתקשה לומר את האמת | 24.10.15
113.
הבערות היא כלי בידי הימין להבטיח שישארו בשלטון לנצח
כמו המשטרים הערבים שעודדו בערות, כך גם הימין הישראלי. יותר נבערים - יותר טוב להם. אנשים מוסתים שלא שואלים שאלות ולא מעלים תהיות טובים להם. אם אי פעם הנבערים שבד"כ באים מהצד המזרחי והדתי יפקחו עיניים - הימין יעוף מהשלטון.
מדינה בנפילה | 24.10.15
112.
השפה העברית ויוצריה הפכה לחסרת משמעות עבור הנבערים
הם שכותבים ומגיבים בעל פה בשפה של ערסים ללא כללי תחביר וללא סדר וחלוקה וללא משפטים מעמיקים בעברית - רואים ביוצרים הספרותיים איום על השפה הנחותה שלהם. על האוניברסיטאות והמכללות היה לטפח טיפוח מעמיק יוצרים ספרותיים ולא להזמין רק את המפורסמים, אלא את כל היוצרים כדי שידברו על השפה העברית כדי שהסטודנטים יקשיבו לעברית מקורית ומעולה וכדי שנושא הבערות והיחס הקלוקלת והצרמוניה תפסיק לקבל מקום של כבוד . פעם תיקנו עברית בשירים, תיקנו עברית ברדיו ולא השמיעו אנשים שדיברו עם שגיאות כתיב כיום מי שם לב לכך בכלל?
שג | 24.10.15
110.
בוכה שלא מקשיבים יותר למנהיגים ברוח באקדמיה
זו לא האקדמיה טמבל. זו הדרך שלכם שפשטה את הרגל. היתה חכם סמכות והיום היא לא יותר מכלי לבנות עם תואר שרוצות לצאת מבית החרושת לעובדי מדינה עם דיפלומה. אם באמת הייתם מחנכים לריבוי דיעות ותחרות של דיעות, האקדמיה של הרוח היתה נראית היום אחרת. אבל במקום זאת באמת בגדתם בציבור. הפכתם בכל העולם למסגדים ומקדשים של דיעות מסוג אחד בלבד. וביניכם אין אפילו תחרות של דיעות. אתם כוהנים של דת חילונית מודרנית שאובד עליה הכלח.
ותוקף שמקשיבים למנהיגים רוחניים שלא מהאקדמיה | 24.10.15
107.
"האוניברסיטאות הוציאו תחת ידיהן את "המכללות" האם בידרמן שותף?
האם "הבערות" שפרופסור בידרמן מלין עליה, (ובצדק רב) הינה תולדה של החינוך היסודי בבתי הספר שהפכו "לאתר ביבי-סיטינג " שאמור לשמור במתקן סגור על הילדים כאשר ההורים ממהרים לעבודתם ! כשאין סמכות הורית, ואין כבוד למורה, לא מתקיימת למידה אלא מלחמה מתמדת על "שליטה" (המורה והתלמידים) בכיתה, בחומר הלימוד, במשמעת , וברמת ההשגים הנדרשת. גם האקדמיה "חטאה" בהקמת המכללות, שהיו "פתרון לבעיה אישית" של אנשי סגל האוניברסיטאות שבניהם לא התקבלו ללימודים , כי לא עמדו בסטנדרטים הדרושים. בידרמן עצמו מהווה דוגמא שלילית להסכמתו לעמוד בראש "מכללה" ! שומה עליו להילחם על דעתו הצודקת במלחמה בבערות מתוך האוניברסיטה בה הוא פעל .
גודי | 24.10.15
104.
בערות ושמאל בערות ודת
הבערות הפכה למכת מדינה ומחלחלת לבתי הספר בארץ. מורים בבתי ספר יסודיים אינם בעלי ידע כללי. מורים בתיכון אינם בעלי ידע כללי. המדינה סוגדת לריאליטי ולתכניות טראש בפריים טיים. בעלי ידע נחשבים כעופות מוזרים ומנודים. העדר ידע הוא בעל כר רחב בשמאל של החברה. העדר ידע היסטורי מדוייק וידע כללי הוא כר פורה לתמרון הדעה למסקנות כנגד המדינה במגזר זה. שאלות יסוד שנאלות זוכות לתשובות לא מדוייקות. הבערות היא כלי המניפולצייה של מנהיגים במגזר הדתי. היכן שבו מצוייה הבערות שם תמצא הדת ומצביעי מגזר ש"ס. לא בכדי לימודי הליבה נמנעים מסקטור זה וזאת בכדי לתמרן אותם לשם עשיית הון פוליטי. כפועל יוצא המסקנה היא אחת. מערכת החינוך צריכה להיות ממלכתית בלבד לכלל האוכלוסייה. שונות בזו היא מתוך בחירה ופרטית על חשבון מי שבוחר בה ללא כל מימון. האם ילד שהולך לריאלי זוכה לסיבסוד? לא!! כן הדין לשונויות האחרות. בקרה על תכני הלימוד. בקרה וניפוי מורים שאינם בדרישות סף וידע. תכניות איכות בפריים טיים ולא טראש. חקיקת יסוד בנושאים אלו. שימו לב כמה תכניות טראש יש בפריים טיים ורמת בקיאות הנוער בהן כנגד ידע נדרש לימודי. זו התרבות שייבנו מארה"ב וזותרבות לא טובה. יש שם דברים טובים אך כאן בעלי ההון והמדיה יבאו את הטראש. הרגולטור צריך לפקח על המינון של הטראש.
אזרח | 24.10.15
102.
ממשלות הליכוד והימין הדתי חתומות על הבערות
מאז רצח רוה"מ רבין (מי ינקום דמו) עברו 20 שנה, ב 20 השנה הללו שרי החינוך היו מהימין (ליכוד ודתיים). רמת החינוך בבתי הספר 12 שנות לימוד + מכללות למינהן ירדה לתהומות שאין מהן דרך חזרה (נותרו רק איים בודדים של חינוך שפוי).לא אסקור כאן את תקופת השפל הזאת (חשכת ימי הימין), שיכולה להיות נושא לעבודת דוקטורט על הבערות, אך מי זה שקטף את פירות הבאושים של הבערות ונהנה ממנה במערכות הבחירות ?? כמתואר במאמר המלומד !! השליט הוא מקבל הדבידנדים , אותו שליט שמשתמש בשיטות של דיקטטורים : "הפרד , הסת, הפחד ומשול ", האם אנשים חושבים היו נופלים בפח "השליט" , סביר להניח שלא. אני טוען שהורדת רמת החינוך הייתה מכוונת ע"י הממשלות ב 20 שנה האחרונות + מימון זרמי החינוך העצמאים לחרדים ולדתיים (פרט לממשלת ברק) הביאו אותנו למצב של "עם אספסןף "... כך הגענו לבוקר בו המון של "זומבים" מתנפלים מידי בוקר על החינמון, שטיפת מוח עם הקפה בבוקר. המדרון אליו הגענו חלקלק מאוד, אנו כבר בתחתית ולטפס למעלה חזרה בלתי אפשרי ,אלא אם תושט לנו יד ותמשוך את העם הזה חזרה לראש ההר.
איציק | 24.10.15
97.
זו חוויה יומיומית אצלי.המדינה משתנה מול העיניים.לא מופתע מהכתבה
מגיבים 17+27צודקים מאד.הנוער נסחף אחר הרדידות ,הכלומניקיות וחוסר עניין במה שקצת "מעבר לאף"... במקביל הרפורמה בחינוך שנעשה בימי לימור לבנת שרת החינוך לשעבר,נתן את המכה הסופית. כיום אנו נחשבים למדינת היי-טק....גם זה יגמר בעוד זמן לא רב. כבר יש סימנים - ציוני הבגרות במטמטיקה צונחים פלאים
אלישע | 24.10.15
95.
30 שנות שלטון ליכוד הביאו אותנו לעבר תהום
בערות כאלמט שלטוני כמה אפשר לעשות פחות ולצעוק יותר תוך הקטנת האחר . מגיע לי מגיע לי מגיע לי לקחו לי .... פרופסר כמילת זלזול והשפלה והאשכנזי -פרידמן מת הסמולנים -אלו שצריך להרביץ להם במקרה הטוב המלכת נבערים ומאפיונרים -לתפקידי שלטון (אורן חזן כדוגמא) עוד 30 שנה בשלטון הליכוד וישראל לא תהייה
הרצל  | 24.10.15
93.
אי אפשר להיות ראש מכללה ולהתלונן על בערות. המכללות הן הסיבה לבערות
אוניברסיטאות מתרוקנות מסטודנטים, כי למה להתאמץ ללמוד לתואר קשה במקום לקבל תואר ממכללה בלי דרישות ועם הרבה פחות חומר. אם לאוניברסיטאות היה תקציב מספיק הן היו יכולות להפוך למוסדות מחקר, אבל חלק גדול מהתקציב הוא שכר לימוד של סטודנטים, לכן הן מורידות את הרמה ואת הדרישות כדי להתחרות במכללות, כדי לא לאבד לקוחות. ומה שגדל זו הבערות שהוא מתלונן עליה, כראש מכללה. זו בדיחה.
אלה | 24.10.15
92.
לא הבנתי ..אבל כן הבנתי שהבעיה במוסד בו אתה חי אתה חלק ממנו מה אנחנו קשורים?
למען האמת רציתי לכתוב חפרת שחרר. או עדוב ארוך מידי כי באמת זה מה שהרגתי ואז אמרתי הנה הוא בדיוק יגיד עליי את מה שהוא כנראה התכוון להגיד בכתבה שחזרה על המילה בערות (כנראה התכוון למזרחים ברבריים..כמוני) ושוב חזר על משפטים ולעיקר לקח לו המון זמן להגיע ואת העיקר גם לא ממש הבנתי. אני חושב שהבנתי שהוא מדבר על האקדמיה המתנשאת...ואם כן הוא נמצא בה לא אני שייפעל. הרגשתי טעם של התנשאות אבל אולי לא הבנתי את הכתבה לא קראתי את כולה היא מתישה!
יאיר 5656 | 24.10.15
90.
הזנחנו את הפריפריה, דחקנו את העניים מהערים הגדולות
מה יש לנער מאשדוד חוץ מעומר אדם ולעשן נרגילה? ולא דיברתי על שדרות, אופקים, שלומי. חינוך צריך להיות בעדיפות עליונה. אני מכפר שלם בתל אביב של שנות ה70, כל משפחה שנייה היא משפחת פשע. אף אחד מהכפר לא תרם משהו משמעותי למדינה או לאנושות. רק במזל יצאתי מהכפר לצפון תל אביב, היום מנהל בהייטק, תואר אקדמי וכו׳ מה הסיכוי של הילדים מהגן שלי להגיע למשהו??
קוף שירד מהעץ | 24.10.15
87.
כבר אמר טומי לפיד ש:"טול כרם משתלטת על תל אביב".
רבין נרצח בעיקר בגלל היותו אשכנזי ישר וחכם בן למייסדי המדינה ספוג בתרבות הציונית האמיתית-האיכפתית,המסורה והמגשימה. וגם נוסף לכל הצרות חילוני שראה בהתנחבלות סכנה למדינה. אכן צודק פרופ' בידרמן בהצביעו על בחירות 1977 כקו פרשת המים שממנו החלה השתלטות הימניות הםוליטית נתמכת ע"י ימניות דתית וע"י הערצת הבערות המזרחית. רצח רבין פינה סופית כל מחסום מפני השתלטות הערצת הבערות על התרבות. ב-1961 נערך מיפקד אוכלוסין ובו המימצא הנורא שבקרב בני 14 ומעלה ישנם כרבע מיליון אנשים,בעיקר נשים,שאינם יודעים קרוא וכתוב,בשום שפה,שאינם יודעים צורת אות. יצחק נבון שהתמנה ב-1963 לתפקיד בכיר במשרד החינוך רתם את מפקדת חיל הנשים למבצע שנקרא "ביעור הבערות. חיילות בוגרות תיכון,רובן כמובן אשכנזיות נשלחו,לאחר הכשרה קצרה ללמד את הבורים והבורות עברית. התחילו במושבי המהגרים והמשיכו בשכונות ובעיירות הפיתוח. אבל הביעור לא ביער את המנטליות
אשכנזיפט | 24.10.15
85.
ארגז כלים חינוכי
בהעדר משנה סדורה מרחיקת ראות הקושרת את החינוך וההשכלה במדינה ליעדים בחברה פלורליסטית ,ליבראלית, חוקרת ,אשר יודעת לשאול וגם להטיל ספק , שיודעת לחשוב , ולחשב מסלול מחדש , הפכו החינוך וההשכלה בארץ למחזה אבסורדי ועצוב , ארגז הכלים הניתן היום לתלמיד או סטודנט הוא כה רדוד ודל עד כי אין לו (לתלמיד) את האפשרות החשיבתית להתמודד עם אתגרים המצריכים חשיבה כי פשוט הוא לא למד לחשוב , אלא לשנן בלבד .. לכן ההתמודדות המחשבתית עם תופעות כמו שהוזכרו כאן בתגובות שלפני אינה בתחום היכולת של האזרח הממוצע שהרי הוא מעולם לא למד אלא רואה בתופעות אלו כחיים עצמם . וכן הפרופ' צודק כשאנחנו רואים עובדתית ובאופן בולט בארץ עליה תלולה בקיצוניות הדתית והמשיחית . עצוב אבל זו דרכו של השלטון לשמר את עצמו כשליט...בורות העם היא כוחו של השליט ...
גורנישט בלי תואר | 24.10.15
83.
לאונ' בישראל יש אשמה-הפכו את הנגישות ללימודים למכרה זהב:"שומעים חופשי"=גזל שוחרי הידע
בארהב האוניברסיטאות רואות חובה לעצמן להנגיש את חזית הידע לציבור, כי הן ממונות גם על ידי משלם המיסים. יש שם מיגוון קורסים והרצאות ב ח י נ ם. מה עשו בישראל? פעם יכולת להיות שומע חופשי בקורסים ולהעשיר ידיעותיך, בשנים האחרונות האוניברסיטאות התאגדו (זה זהה לקרטל!!) וגובות תשלום משוחרי ידע: כ-890שח לסמסטר. בושה
עלאק שומעים חופשי -890שח לסמסטר | 24.10.15
78.
הבעיה מתחילה כבר בבית הספר
אם בעבר למדנו מוזיקה ואמנות בבית הספר ולקחו אותנו למוזיאונים ולהצגות אמיתיות, היום הדברים האלה נכחדו. במקומם כל שר חינוך מוסיף עוד לימודי דת ומורשת (כאשר המורשת היחידה שמלמדים היא המורשת הדתית). מביאים כל שנה כמה פעילויות של "סל תרבות" אבל גם על זה השתלטו הדידקטיות והלאומנות. מורים דתיים וחרדים ועמותות דתיות-ימניות נכנסים למערכת החינוך הממלכתית על חשבון מורים נאורים ליברלים ופעילויות של גופים פלורליסטים. כל זה מוציא את שאר הרוח ממערכת החינוך ומחדיר דת, לאומנות, שטחיות ובורות. התוצאה היא שהלאומנות והבורות משתלטים על החברה שלנו.
ג | 24.10.15
76.
תמצית הבעיה במספר נקודות
א. תרבות האינסטנט - כולל התכנים בטלוויזיה- תשומת לב לערכים של פרסום מתוך פרסום חינוך למקצועות כגון שירה דוגמנות ומשחק במטרה להתפרסם הכסף כערך עליון וכמדד יחידי להצלחה בעיקר כסף מהיר. ב. בורות של המורים בבתי הספר היסודיים והתיכוניים ג. איבוד הדרישה לרכישת ידע כללי בבתי הספר! ד. עבודה קשה בדרך להצלחה נתפסת כדבר בזוי......אין חינוך להצלחה מתוך השקעה רכישת ידע ומאמץ כך אני רואה את המצב היום. גם אם הנוער בעל יכולות רובם תפוסים בתרבות האינסטנט והריאליטי כולם הולכים ללימודי שירה משחק ומחפשים הצלחה ברגע וזה עצוב מאוד הכל תלוי בנו - השפעה על ערכים באמצעות כלי התקשורת ובתי הספר
ד | 24.10.15
75.
כמו בשיעורי המבוא לפילוסופיה בתל אביב גם פה אתה מקשקש
מילים יפות, ארוכות שלא מתחברות לשום מסקנה מעשית. בזמנו לא הבנתי איך מתכוננים למבחן כשכל השיעור רק נאמת נאומים חוצבי להבות . השיעורים באמת היו מלאים הציונים היו גבוהים. אתה אחד המרצים שאני הכי זוכרת לטובה. אבל אז וגם פה, אין שורה תחתונה. אין דיבורים לעניין הכל קשקושים נרקסיסטיים.
 | 24.10.15
74.
למרות שלמדתי פיסיקה והנדסה בת"א המרצה היחיד שאני חש כלפיו אהבה גדולה הוא בידרמן
שורש הבעיה לדעתי הוא המוסדות להשכלה גבוהה, דוגמת הטכניון, אשר אינם מעניקים לסטודנט שום דבר פרט לתואר שימושי. אני עובד עם מהנדסים חכמים ונפגש עם לקוחות משכילים ולכולם מכנה משותף אחד - לא מעניין אותם שום דבר בחייהם זולת עניינים פרגמטיים ורכילות. אם יש לאנשים שעה פנויה הם מבזבזים אותה על שטויות.
מסכים | 24.10.15
73.
כשהדבר היחיד שמעניין את כולם זה כסף, זו התוצאה
אני לא רוצה לחשוב מה הייתי עושה היום אם ההורים שלי לא היו מסוגלים לעזור לי עם שכר הלימוד וכסף למחייה. הפיקדון מהצבא מספיק בקושי לשנה וחצי של לימודים אקדמאיים. כמו-כן מי שרוצה ללמוד מקצוע שהוא באמת רוצה, יצטרך להיפרד מעוד אלפי שקלים. אני אולי מדבר רק בשמי, אבל אני אוכל לתת דוגמה: קיבלתי 705 בפסיכומטרי הראשון, הרחבתי בבית הספר שלושה מקצועות: פיסיקה, כימיה ומדעי המחשב עם ציונים סבירים בהם (82,81, 80), כמו-כן, 5 יחידות במקצועות באחרים (מתמטיקה, אנגלית), ובכל זאת, אני לא מתקבל למקצוע שאני רוצה ללמוד אותו. כדי שאוכל ללמוד, אצטרך לחזור על פסיכומטרי ולשפר בגרויות, דבר שיעלה הרבה כסף. או למשל לעבור לאוניברסיטה אחרת, אבל אז ההורים יצטרכו לשלם הון תועפות רק בשביל לגור שם, והמחשבה הזאת מונעת ממני מלעבור לשם. מה שקורה זה שנאלצתי להסתפק במקצוע שאני לא אוהב, כי אני יודע שאם ארצה ללמוד את המקצוע שאני רוצה, אפרד מעוד שנתיים מהחיים ומעוד אלפי שקלים, מה שלא אפשרי מבחינתי כרגע. אולי תקראו לי בכיין, וזה נכון, אבל תחשבו על כל האחרים עם מצב דומה לשלי ואפילו יותר גרוע, ושההורים שלהם לא מסוגלים לכלכל אותם, הם כבר מראש מוותרים על לימודים, כי הרי מי יעזור להם? המלגות? שבקושי יספיקו לתקופה קצרה? הממשלה? שבינתיים לא נדמה שאכפת לה, ואף עוזר לה שהאנשים פה נהיים בורים. התסכול נהיה חלק מהחיים כאן, והוא מוציא רע מאנשים. אם לממשלה באמת היה אכפת הלימודים האקדמאיים היו עולים הרבה פחות כסף.
 | 24.10.15
72.
לדניאל(9): של נעליך!
פרופסור בידרמן עשה - ועושה יום-יום - להנגשת השכלה. קשישים ודאי יזכרו את "פילוסופיה הודית - קווי יסוד" שלימד באוניברסיטה המשודרת (מי שהחמיץ, יכל לנסות ולהשיג את חוברת הקורס בהוצאת משרד הבטחון). המכללה כולה אינה אלא דרך להנגשת השכלה בלא להקריב את רמת-הדיון האקדמי, עד כמה שאפשר. אולי יש כיום כלים פשוטים וזולים יותר... אבל אוניברסיטה משודרת ומכללה עממית הן הורים רוחניים של הלימוד המקוון.
הורה לתלמיד | 24.10.15
71.
לא רק בערות - רדידות!
פרופ' בידרמן, כן הניתוח שלך ממש ריאלי, יש מילה אחת דיי ברורה – רדידות !!!, הרעה החולה מתחילה בכלל עוד מגיל ביה''ס היסודי, רמת המורים, האולפנות למורים, (מבלי להכליל) השפה- הרדודה, רק מלהקשיב למרואינים בתקשורת שמדברים בבילבול זכר/נקבה, רבים/יחיד, החלפה שגויה לאות יוד בפתיח מילים, זילות באמירת הספרות, (אני ספרתי...), משם ללימודי ההשגיות לבגרויות (העיקר לעבור וכמה שיותר), הקמת המכללות האקדמאיות הרבות שגורמות לביקוש מרצים גדול, כך שלא ממש מדקדקים/מקפידים בהם, (זה היום עסק כלכלי...) בדקת פעם האם המרצים שאיתך חיים את ההוה, האם הם בכלל מחוברים/מעודכנים במידע האדיר שעומד לרשותנו?, הרי כל תלמיד/סטודנט נגיש למידע כ''כ עצום שבהרבה מקרים יודע יותר מהמרצה שלו..... כך שסמכות המורה (והבית) למעשה התדרדרה והרי לך התוצאות - ברחוב, בכביש, נבערות, חוסר סובלנות, שיטחיות, תפקידך/ם הוא ללמד איך ללמוד!!, לספק כלים!!, הסתכלות ביקורתית, הבעת דעה, לגרות לחקר, אתם/המורים רק הדלק לרכב, אתם רק אמורים לדחוף את התלמידים לחפש, לשאול, לחקור ובזאת אתם כנראה חוטאים ובגדול, השגיות היא דבר מאוד חשוב, אך כמורים/מרצים היא חייבת להיות בעדיפות נמוכה יותר. בל נשכח שיש כמובן גם מרצים/מורים ותלמידים נבונים, תאבי דעת, רחבי אופק, ולראיה מיקומינו בנושאים רבים בעולם, אך לדעתי אלו תוצאות - לא בגלל אלה למרות מה שכתבתי לעיל...... כך שחוכמת הנוער שלנו מתגברת על חוסר התשתית/כלים שהיה אמור/יכול לקבל ממוריו וחבל על פער/ביזבוז הזמן הלא מנוצל שנדרש להתגברות על החסר.
חקי | 24.10.15
67.
קודם חייבים לשנות את החינוך היסודי עד התיכון
הבערות מתחילה מחוסר ידע בסיסי. כמו באירופה של ימי הביניים הבערות הפכה ערך כי היא תורמת ליציבות השלטו "בחסדי האל". מי שלא למד לימודי ליבה (חרדים) או למד במוסדות של ש"ס לא יוכל להשתמש במה שהאקדמיה תציע. גם החינוך הממלכתי אינו מוצלח והחינוך מושתת על שירותי בייבי-סיטר ולא על מיצוי היכולת ודרישה ללימוד ורכישת ידע אלא על רעיונות משונים של חויה, וכד'. עד שהחינוך ורכישת הידע לא יעמד בראש סדר העדיפויות ויהיו תנאי לכל תקציב אחר המצב רק יהיה יותר דתי, יותר משיחי ויותר נבער.
חיים | 24.10.15
66.
את ההשכלה ואת התרבות הדור של
הורינו הביאו מחול, גם אשכנזים וגם הספרדים. בגולה חובה הייתה להתנהג כמו כולם ואפילו היה פחד לא לבלוט בהיותם יהודים. אדמה שלנו, מדינה שלנו והתלהבות מיהודי מסוג החדש שהוא חזק ואגרסיבי - הזן החדש הישראלי היא התוצאה של שיכנוע עצמי מוצלח שאם יהודי חי במדינה שלו או שלה, הכל מותר. הנוער כאן לרוב היום מכבד רק כסף וכוח ויגיע היום שהם ידרסו את כולם. גם מצב ביטחוני לא תורם להם להיות מאוזנים כי כל הזמן חייבים להיות במצב של התגוננות וכוננות.
אווה | 24.10.15
64.
עוסק בכמה בעיות שונות
השאלה אם בעיית הבערות חידות לישראל או קיימת בכל העולם המערבי? להערכתי מדובר בתכונות אופי של דור הZ שמשפיע על כולנו. ועל כן, לא מדובר במצב יחודי לישראל. הפוליטקאים מבינים זאת היטב ומנצלים זאת לצרכיהם. שנית, תפקידה של האקדמיה הוא ללמד ללמוד ולחשוב. להקנות כלים בהם הסטודנט ישתמש בכל שאר חייו. את זה האוניברסטאות לרוב עושות מצויין. מטבע הדברים אונברסיטה לעולם לא תהיה בחזית הטכנולוגיה כשמדובר במדעי המחשב או כל פקולטה אחרת להנדסה. מחקר זה כמובן לתארים מתקדמים. לכן אין טעם להשוות מוסד אקדמי עם מסורת של 60 שנים אל מול חברת הייטק שעתידה לוט בערפל.
חנוכה | 24.10.15
63.
מדעי הרוח
אין לי ספק שהפרופסור מדבר מדם ליבו אבל........ סטודנט שלומד ברוב מקצועות מדעי הרוח והחברה יכול לעשות פורפרה עם התעודה וללכת לעבוד במחלקת התברואה של העיריה כדי להתפרנס ואני לא מזלזל בכל מקום עבודה. לכן,כל בעל יכולת ילך ללמוד את מקצועות ההנדסה ומקצועות שבהן הוא יוכל לפרנס את משפחתו בכבוד. בתקופה האחרונה הידלדלו הסטודנטים למדעי הרוח ופרנסתם של רבים מהמרצים נפגעת עקב כך ואולי על זה בוכה הנביא. אם כל כך רע, מדוע ישראל הקטנה מוכרת בכל העולם עם חדשנות ומדע ברמה הכי גבוהה בעולם ותרומתה לאנושות היא אדירה ביחס לגודלה?.לאלוהים פיתרונים.
עובד | 24.10.15
60.
ברגע שחברה מעריכה תארים
הרבה יותר מידע,את החיצוני על פני הפנימי,את מראית העין על פני האמת,במקום שפירסום, "כוכבי" ריאליטי, כסף,וטפשות מוערכים כגיבורי תרבות,למה כבר אפשר לצפות? זה מכל אבר. האקדמיה היא מראה של תרבות,אין בכוחה לעצב אותה והיא לא תוכל לשנות אותה. ברגע שההשג המספרי גובר על הידע והרמה האישית,וזה מגיל גן,אתה מנציח בערות. האקדמיה עצמה מלאה באנשים לא חכמים עם תארים גבוהים,משם לא תבוא הישועה.
מוטי | 24.10.15
58.
לא הצלחתי להבין מה הוא רוצה
חוץ מלצעוק שפעם היה טוב יותר. עכשיו בא נסתכל על הנתונים. בעבר הנגישות להשכלה היתה נמוכה כיום היא הרבה יותר גבוהה. מסקנה, בעבר סטודנט ממוצע היה משכיל יותר אבל זה כולה משחק של סטטיסטיקה ותו לא.. התמקדות האונברסיטה במחקר על חשבון לימוד היא תופעה עם זקן ארוך שכבר הרבה שנים מתנהלת כך. שאל מרצים בהרווארד על פי מה נקבע הקביעות והם יגידו שזה על בסיס מאמרים. הוראה לא מעניינת שם. האם זה דפוק? כן. אבל להוא ולטעון שזה עניין של השנים האחרונות במדינת ישראל, זה פשוט חוסר הבנה מושלם..
הכריש | 24.10.15
57.
יש עוד נקודה מצערת
צריך לבחון גם את זרימת המידע היום לעומת פעם. פעם היינו במצב של חוסר מידע והוא היה מחלחל מהאקדמיה למטה. האקדמיה היתה מקור המידע וגם בית המשפט המכריע על טיב המידע (מה נכון ומה לא). היום אנו בעידן של הצפת מידע. האזרח הפשוט צריך לסנן מידע. האזרח הפשוט יכול לבחור את מקור המידע כרצונו, כלומר הוא שופט על טיב המידע (מה שמתאים לו). האזרח הפשוט יכול גם לשפוט את המידע היכן שמתאים לו (למשל בתקשורת המתאימה לו). הבורות שאתה מדבר עליה היא תופעה של אדם ש"מנהל" את כמות המידע בצורה הטובה ביותר לטעמו.
אריאל | 24.10.15
47.
איש משכמו ומעלה. בהמעטה
אייני חושב שיש אחד ששמע את האיש ולא יעיד עליו שמלבד שמדובר בגאון. כפשוטו מדובר באדם בעל מידות. כשהגדולה במידותייו היא הענווה-נקשיב תמיד לכל תלמיד ותלמיד בסמינרים והתייחס לטוב והמוצלח שאמרו לא ניסה להראות ההיפך. כשדימה אפלטון את המנהיג האוטופי בפוליטאה כאילו ודיבר על בידרמן.
תלמיד לשעבר | 24.10.15
35.
הפרופסור הנכבד נפל על הראש...
אין שום קשר בין ההאשמה הקשה לבין ההוכחות המובאות באמצע הכתבה, כאילו שתי כתבות נפרדות. הישראלים בערים? כשאני הולך להרצות בכיתות על כימיה אני זוכה להתעניינות רבה ושאלות מדהימות במורכבותן. כשעושים ערב 'מדע על הבר' הפאבים מתמלאים עד אפס מקום, אנשים עומדים בשביל לשמוע את ההרצאות. אחוז בעלי תואר ראשון בישראל הוא מהגבוהים בעולם, לפי כתבה של הוול סטריט ג'ורנל מ-2012 ישראל ממוקמת במקום השני במדינות OECD (וכנראה בעולם) עם 46% מהאוכלוסייה בעלי השכלה גבוהה (הסטטיסטיקה מדו"ח של ארגון ה-OECD). פרופסור נכבד, אי אפשר לומר שישראלים בערים או אפילו מתקרבים לכך! ישראל נחשבת מוקד היי-טק ורעיונות חשוב מאוד בעולם. באיכות הגבוהה של המדע בארץ כל העולם כבר מכיר ומדי שבוע באים לכאן פרופסורים מכובדים מרחבי העולם כדי להרצות, להתעדכן ולמשוך פוסט-דוקטורנטים מצטיינים למעבדותיהם. ולגבי הקשירה בין זה לבין דעות פוליטיות? אין הרבה קשר. אני אמנם איש מרכז שלא סובל את הממשלה הנוכחית, אבל מכיר מדענים ימיניים מאוד. זה שיש להם דעות שונות הופך אותם לפחות אינטליגנטים? ממש לא, זה נקרא פלורליזם. גם הם מביאים טיעונים טובים.
רועי | 24.10.15
30.
פרופסורים של הדור הישן כבר לא רלוונטיים, הם אוהבים למרוח ולחפור את הנקודה.
מספר מועט של אוניברסיטאות שבפועל תפסו בעלות על המידע, בהנהגה אשכנזית לבנה, לא מאפשרות לכול אחד להגיע למידע ולתארים ע"י הפעלת מסננות שעולות הון תועפות וממוקמות במרכז הארץ בלבד. + טכנולוגיה ששוברת את המונופול לעיל + מכללות + קידמה = פרופסורים שלא עשו כלום באקדמיה 20 שנה נהיו מתוסכלים שנוגסים להם בגבינה.
ע | 24.10.15
27.
על הבערות בחברה הישראלית אני מדבר כבר שנים עם חבריי
הבורות לקחה בעלות על כל תחומי החיים - זמרים "ים תיכוניים" ממלאים את קיסריה עם שירים מלאי המשמעות, בטלוויזיה אפשר למצוא תוכניות חסרות כל ערך חיובי לבנאדם. אנשים מתגאים בהיותם אלימים, כוחניים, ברוטאליים בכביש, בתורים ובמטוס. המקרים הבודדים שהגיעו לתקשורת כמו "תמכור לה שוקולד" או הבחור שהרביץ לעובד המלון הם קצה הקרחון בתופעה הזו שנקראת התדרדרות החברה הישראלית.
זפירוס | 23.10.15
26.
כלי ריק משמיע קול גדול
כלי התקשורת המסחריים הם כלים ריקים שמקדשים את ההבל ואת הבערות ואת הקיבעון המחשבתי. חלקם ברדידותה של החברה הישראלית רב מחלקה של האקדמיה. מאחר והבעלות על כלי התקשורת היא בידי אנשי ההון הרי שאלה יודעים היטב שקל יותר למכור כל דבר לשוטים מאשר לאנשים חושבים ולכן הם פועלים לטמטם את ההמונים.
דרור5 | 23.10.15
25.
כמה עצוב, נכון אבל וותרני.
בידרמן יקר, פילוסופיה הודית, יהודית, בודהיסטית, מצרית, הן התשובה ולא ידענות, הרי הידענות העמיסה, סיבכה, קיטלגה, יצרה נפרדות ותחרותיות, בעוד הפשטות השמורה לרוח (הכוונה אינה לדת כלשהי) היא זו שקיימה את "היה אתה השינוי שהנך רוצה לראות בעולם" שגנדי דגל. ההוראה היא בכל מהלך בחיינו, כהורה, כתלמיד, כסטודנט - כאדם! בהצלחה לאנשי הרוח האידיאל האמת והצדק כנגד הבורות המשתלטת אקספוננציאלית ...
מורן | 23.10.15
20.
אם אותם הדברים היו נאמרים על ידי אמזלג או ביטון
כל עוד הדובר הוא בעל שם אשכנזי דבריו לא יתקבלו במדינה שלנו. שנאה גדולה, גזענות מסוג חדש, נוכחות כאן כיום, ועל כן לפי דעתי, מן ההיבט המעשי, טוב יעשו אשכנזים באשר הם, אם יימנעו ממאמרים כאלה. זה לא מועיל כלל. טוב יהיה אם בידרמן וברקוביץ' (או וולפה) יניחו את הביקורת החשובה ומוצדקת הזו לחבריהם ביטון או אמזלג. יש לרתום אותם לומר את הדברים החשובים מאד ונוגעים לעתידנו ולקיומנו כאן.
מיכאל וולפה | 23.10.15
18.
הבערות משתלטת על החברה הישראלית"
הבערות נמצאת אצלכם עובדה היא שכולכם שמאלנים ומחפשים איך לגמור על המדינה היהודית. לו חשבתם מעט לא הרבה או היה לכם במה לחשוב. הייתה רואה כמה בוגדים אתם במדינה שמממנת אותכם. קשקוש שמאלני שמעודד טרור זה מה אתם מיצרים. ומעודדים סירוב לשרת בצה"ל. אם זה לא בגידה אז מה? במדינה נורמלית מזמן כולכם במעצר
משה | 23.10.15
12.
לא ברורה לי הנימת קודש כלפי האקדמיה
אני בוגרת תואר ראשון ושני בהנדסה מאב"ג (תואר שני מחקרי,עם תזה ומאמרים),ולגמרי ראיתי את התהליך כרכישת מוצר שיעזור לי להתפרנס בכבוד,לפרנס משפחה ולעסוק במקצוע מעניין.לא באתי בשביל הידע הנשגב,אותו אפשר ורצוי להשיג לבד. באתי לרכוש (כן,לרכוש) כלים פרקטיים לעבודה ולעתיד. גם אצלנו בפקולטה נשמעו אותם קולות המבכים את זילותה כביכול של האקמיה (ההגמונית גברית-אשכנזית ברובה) ,ואני,עם עוד סטודנטים,עמדנו מנגד ואמרנו שלא הולכים ללמוד הנדסה בשביל הנפש. אולי למקצועות מדעי הרוח/חברה זה חשוב,אנחנו אבל באנו לעבוד מה שנקרא,ולא צריכה להיות בזה שום בושה.
שני | 22.10.15
11.
איך אני אוהבת ריאיונות הכאה על חטא
התוכן כמעט תמיד זהה, כאילו ע"פ נוסחה: "המצב בישראל קשה! אנחנו על סף תהום! כן, אני גם אחראי לבעיה, אבל אין צורך להיכנס לזה עכשיו. בוא נתרכז בלבנות את דמותי כנביא זעם המטיף בשער." פרופ' בידרמן, איפה היית עד עכשיו? למה אתם תמיד נזכרים רק אחרי שהגעתם לשלהי הקריירה?
מסטרנטית | 22.10.15
10.
תמצות הכתבה בשתי מילים
שונא ימנים כמה מלל מיותר איש חכם לא משחית כל כך הרבה מילים לריק. עוד שמאלני שחושב שאנשים מצבעים למפלגות הימין ולא חושבים שאנחנו עם של קלגסים זה בגלל שהפרופסורים לא ירדו ולעם והסבירו לנו מה נכון ומה לא. כנראה עוד איש מיותר ולא חכם המיוחד תגובות כאלה מצונזרות בכמויות בדיקטטורה השמאלנית שאנו חיים בה
צ'חצ'ח | 22.10.15
8.
יש לקרוא לילד בשמו - חינוך דתי וחרדי אחראים להרבה מהבערות והפונדמנטליזם
אני מסכים בעיקרון לדברים של בידרמן לגבי בגידת האקדמיה - שקולה כלל לא נשמע בשום נושא העומד על הפרק הציבורי. קולם נשמע רק כשמישהו משלם להם חופן דולרים עבור חוות-דעת משוחדת. אבל ברמה הכללית יותר, כחובש כיפה על בידרמן לקרוא לילד בשמו: החינוך הדתי והחרדי בארץ הוא מקור לחלק גדול מהצרות בישראל: הוא אחראי לבערות, לחוסר הפתיחות לקיבעון, לפנטיות ולפונדמנטילזם נגדם יוצא בידרמן - ומשום מה בכל מקום בעולם הם באים ביחד... כך האיסלם הקיצוני במזרח התיכון וכך האוונגליסטים בארה"ב. הציונות הדתית מחריבה את ישראל בקיצונות המשיחית וכמובן החינוך החרדי שהוא כל דבר חוץ ממה שמטיף לו בידרמן, ומלבד ההרס הכלכלי ובמיוחד לחברי הקהילה עצמם שנאלצים לחיות בשנור מתמיד ובעוני, הוא גם בבחינת פשע נגד האנושות בשל ההתעללות ברמת הפרט.
אהוד | 22.10.15
7.
תודה
פרופ׳ יקר, מה טובו מעשיך ודבריך אשר נקלטו אצל פשוטי העם וטובי הלב ואוהבי הביקורת. ציון לשבח לכלכליסט על כתבות מסוג זה-תודה. היה זה ריאיון שמעיד כי מר בידרמן אוהב אדם ואוהב את ההשכלה ולא מעדיף אף אחד מהם על פני השני. בכל מה שקשור להבנת הנקרא מצד אוהבי החכמה היו אלו דברים מועילים שמבקשים לחבר את התבונה והרגש למען המוסדות ולמען כלל הציבור, הייתי רוצה להיות תלמיד אצל מורים מסוגו של פרופ׳ בידרמן כי דעתו נתונה להטיב עם התלמיד. יישר כח המשך ליצור ולפתח למען הכלל את האפשרות לרכוש השכלה.
עמדה עופר | 22.10.15
5.
הסבר למתקשים.
הקורא התמים הנתקל באוסף הטענות הלא מנומקות ולא מוכחות של הפרופ' בידרמן יכול לתהות מה בדיוק קורה כאן. על סמך מה הוא קובע שהחברה בישראל פחות אוריינית מבעבר (דומני שכל מחקר כמותי יראה את התוצאה ההפוכה), ובכלל - מה כל כך מעצבן אותו? ובכן, אפשר לראות איזשהו רמז בהיטפלות שלו ל "1967" . לא ייאמן. מה הקשר? זהו רמז לכך שמדובר בבכיינות המתנשאת המאפיינת את אחד הצדדים של המפה הפוליטית (לא שלצד השני אין חסרונות). אבל אם להתייחס לעיקר דבריו, דומני שהסיפור הוא די פשוט. ישנו באוניברסיטה אגף שמייצר ידע, תובנות וטכנולוגיות, והוא המדעים המדוייקים (כולל הנדסות, רפואה, חקלאות וכיוצ"ב). מאידך ישנו חלק - מדעי הרוח וחלק ממדעי החברה - בו יושבים אנשים שחלקם אנשי המעלה הכותבים דברים מעניינים אבל חלקם היותר גדול הם שרלטנים בפרוטה שמצאו להם אומנות קלה ונקיה, יושבים בקפה חצי יום ובזמנם החפשי כותבים איזו תזה על הקולוניאליזם בבישול התאילנדי או מאמר על סטרקטורליזם פוסט היידיגריאני ביצירתו של ויטגנשטיין המאוחר. בשנים האחרונות עקרונות התקצוב של ות"ת מפלים לרעה את הזבלנים הללו. הות"ת מתקצב את האוניברסיטאות בצורה שמפנה אותן לעסוק יותר במדעים מדויקים ופחות במדעי הרוח, ועל זה, ורק על זה, יצא כאן הקצף.
פרופסור  | 22.10.15
4.
לעניין מאמרו של פרופ' בידרמן
"אבל מוסד אוניברסיטאי שבו עשרות אלפי תלמידים לא יכול להגדיר את עצמו בלעדית דרך המצוינות המחקרית, כי כך הוא מאבד קשר עם התפקיד הערכי, האינטלקטואלי והתרבותי של מערכת השכלה גבוהה." - לצערי זה מתחיל כבר בכיתה ד'-ה' של ביה"ס היסודי. "פרוייקט מצטיינים" "....לרוץ עם החומר" "השנה אין זמן לערכים, תחשבי רק מיצ"ב, מיצ"ב, מיצ"ב". אז מה לנו שנלין שהגענו לאן שהגענו?? מי שאמור ואמון על תיקון המצב, רק מחמיר אותו ונותן לו תוקף והמשך.
חני | 22.10.15
2.
מפרופסור בידרמן אני מבין שמוסדות ההשכלה הגבוהה נמצאים בתהליך
של התאבנות. ולחילופין השתלטות של חונטה אליטיסטית על האקדמיה. הם היודעים הם החכמים והם היודעים מה טוב לעם למרות שמעולם לא נתבקשו לחוות את דעתם , הקבוצה הזאת מנותקת מהמציאות ומטיפה את האג'נדה הפוליטית השמאלנית של עצמה במוסדות בהם הם מלמדים ופוגעים בסטודנטים שלא סרים לדעתם. יש כנראה לעשות רביזיה בעולם האקדמיה. להרחיק כל דיעה פוליטית של מרצה כזה או אחר בעיקר במדעי הרוח. זכור לי את אשר אירע באונ' באר שבע עם המרצה זיו גורדון שעדיין פוקד את הקתדרה במקום להיות מסולק. זכור המרצה במכללת ספיר שלא נתן לחייל במדי צ.ה.ל להכנס להרצאתו בגין המדים והוא עדיין כנראה שורץ לבטח במכללת ספיר ובעיקר זכור הנבל פרופרסו גדי אלגזי על דבריו בהפגנות בעיר הערבית סכנין בימי דמים אלה. הנבל היה חתום על מכתב המשתמטים עוד בשנת 1974. המיעוט הנתעב הזה הוא מיעוט צעקני שמוליך את הרוח במוסדות מאובנים אלה אליבא דה פרופסור בידרמן.
דוד | 22.10.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת