אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כך יוצרים ילד פלא

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
אז ככה: הילד גאו אולי- אבל לא למד בצורה מסודרת
גם ההמצאות שלו , למשל גלאי הקרינה, אינן חידוש מסעיר. והיתוך גרעיני אינו תלישת אלקטרונים כי אם מיזוג שני גרעיני מימן לגרעין הליום - יצירת אטום של יסוד חדש בעצם משני יסודות קודמים לו בטבלה המחזורית. הפגשה של שני גרעיני אטומים מחייבת התגברות על הכוח הגרעיני החזק - לכך דרושות כמויות אנרגיה באמת עצומות. היתוך חם קיים מאז המציאו פצצת המימן ועוד קודם לכן. היתוך קר זו בינתיים הזיה. הילד הזה לא למד בצורה מסודרת. וחבל. מדעי האטום אינם תחום בו אתה יכול להגיע להישג משמעותי בלי למלא כרסך במה שעשו קודמיך. אני בספק אם הוא מכיר את המודל הסטנדרטי למשל.
קורא כל מילה | 25.10.15
16.
ל-10: הכתבה לא מטרידה בכלל, צריך לקרוא אותה כלשונה לרבות הכותרת
אין כאן מתכון לאין "יוצרים" ילד גאון אלא כאשר כבר יש לך אחד כזה, איך הסביבה והמערכת בכלל וההורים בפרט מתמודדים איתו. ילד שבגיל 8 מגלה עניין ומבין מהות מדעית עמוקה, מבקש בקשות חריגות ומצליח לגדול עד גיל עשרה בסביבה נורמטיבית לחלוטין זה מעניין. זה שצריך אמצעים כדי לתמוך בזה, צריך. העובדה שיש כאלו שלא מצליחים לממש פוטנציאל, זה נכון. אז מה? מדובר בילד גאון, פעלתן, חיובי, שמח שעשוי בעידוד הנכון לעשות דברים גדולים עבור האנושות. את מי אתה מציע לעודד אם לא אנשים כאלה?
+ | 24.10.15
13.
למחונן יש מנת משכל של 130 ולא כפי שכתוב בכתבה
ואין בארה"ב בין 6 ל-10 אחוזי מחוננים. ובודאי שלא הצליח לקבל היתוך גרעיני בתנאי מעבדה, מאחר שלא הצליחו לקבל זאת עדיין בעולם. לפני 26 שנים טענו שני מדענים שהצליחו לעשות זאת, אבל התברר שלא היו דברים מעולם. וגלאי הקרינה שפיתח, זהו סוג של מונה גייגר ועלות החלקים לא עולה על כמה מאות דולרים. אבל הוא צעיר וזה סיפור יפה.
פיסיקאי | 23.10.15
11.
חבל לי על ילדים כאלו, יכלו לגדול ולעשות דברים גדולים
אבל בדרך כלל מה שקורה הוא שמפמפמים להם שהם גאונים ומושכים אותם לאיזה כיוונים כלכליים כלשהם או דברים דומים לפני שיש להם את הבגרות ללימודים רציניים. עם כל הכבוד לאינטליגנציה, היא לא שווה הרבה בלי לימודים מקצועיים (כלומר תואר ראשון, שני, דוקטורט בתחום מדעי במקרה הזה). אפילו אני, אוטודידקט מילדות, מודה שהתארים המסודרים חיוניים למחקר רציני. הוא כנראה כבר לא יגיע לאקדמיה וחבל.
רועי | 23.10.15
10.
הכתבה מטרידה בכל כך הרבה מובנים
ראשית, עצם הכמיהה שלנו ליצור "ילדי פלא" כאילו בגיל 21 נגמרים החיים. שכחו שלא מעט מהתגליות הגדולות ביותר הגיעו אחרי שנים של מחקר, התמקצעות, למידה וניסיון חיים. שנית, עצם העובדה שכתבו עליו ספר כיצד "לגדל ילדים", כאילו עלו כאן על נוסחא. האם הגידול שלו היה אופטימלי? יש מספיק ילדים שנתנו להם לבחור את דרכם ונהיו בסוף בטלנים גדולים ואפילו נפלו לדרכים רעות כי לא היה חינוך קפדני. כמובן שכחו לציין שכל ההכוונה, המסגרות וכל מיני פרופסורים לא היו זמינים אם הוא לא היה נולד למשפחה בעלת אמצעים ופנאי, אבל אף אחד לא מתעכב על זה... האם הוא לא היה יוצא מצליחן אם ההורים לא היו משקיעים בו? אני באמת מאחל לילד הזה בהצלחה, אבל הנטייה המודרנית להאדיר אנשים לפני שעשו משהו באמת מרשים (עם כל הכבוד לזה שהוא בנה כור) מפארת הצלחות אינסטנט , והן, מה לעשות מתרחשות רק באגדות...
הממ | 23.10.15
7.
לכל השואלים
התהליך שווילסון יצר בגיל 14 הוא אכן היתוך גרעיני (Fusion), ולא ביקוע (Fission), והמתקן שאותו בנה מכונה Fusor. לא מדובר בדבר נדיר בקרב המשוגעים לתחום, אבל הוא היה האדם הצעיר ביותר שעשה זאת, מה שבעיקר מעיד על המהירות שבה צבר ידע שימושי. כמובן, לא מדובר בהיתוך קר (הרי אין תהליך ידוע של היתוך קר), וגם לא במתקן "חם" המאפשר הפקת אנרגיה באמצעות היתוך גרעיני - לצורך כך צריך, ככל הנראה, כור עצום בגודלו, כפי שמנסים ליצור כיום בפרויקט Iter שיזמה ממשלת צרפת. המחקרים היישומיים יותר בתחום האנרגיה שווילסון עורך בימים אלה הם אכן מחקרי ביקוע . התייחסתי אליהם פחות, בעיקר כיוון שהכתבה עוסקת בילדותו ובגידולו של ווילסון. בשיחה איתו הוא דיבר באופן כללי על שאיפתו להשתמש בתהליכים גרעיניים כדי ליצור מקור אנרגיה נקי ובר-קיימא, והניסוח בכתבה זו (שבתחילה התייחס להיתוך בלבד) שונה כעת בהתאם. סופ"ש נעים
דור צח, תל אביב | 23.10.15
4.
באמת? עד כמה נמוך הכתיבה יכולה לרדת?
" לתלוש את האלקטרונים מגרעיני האטום, ולתת להם להתחבר מחדש. זהו היתוך גרעיני" לא. היתוך גרעיני זה לדחוף אטומים גל גך בלחץ ככה שהגריעינים (פרוטונים וניוטרונים) שלהם יתמזגו. מה שאתם אומרים זה להפעיל זרם חשמלי. ד"א- אני די בטוח שהוא לא עשה היתוך גרעיני אלא ביקוע או דעיכה, שגם שם זה ממש לא עובד ככה. "גרעין אטום מתפצל לגרעינים קטנים יותר תוך פליטה של נייטרונים. תופעה זו מתרחשת בגרעינים של יסודות כבדים ומלווה בשחרור של אנרגיה רבה, הנפלטת בצורת אנרגיה קינטית של תוצרי הביקוע וקרני גמא." ויקיפדיה. לא קשה
דוד | 22.10.15
3.
יש כל פעם בכתבות בכלכליסט טעויות מביכות, אתם לא אמיתיים
1. הוא מעולם לא עשה היתוך גרעיני. הוא השתמש בפלדיום משעונים ישנים וברליום מדלאי עשן כדי לעשות כור *ביקוע* גרעיני. 2. הטמפרטורה מעולם לא הגיע לרמות האלו. הכור הראשון שלו (זה בגיל 14) הגיע לכמה מאות מעלות, ורת הכור השני פירקו לו לפני שהוא השיג אורניום. רוב התרומה שלו זה שהוא הצליח להפעיל כור על סלניום (לא במוסך, זה אחרי שהוא קיבל מימון) כך שהוא לא יכול לדלוף או להתפוצץ וכמעט ואין לו פסולת רדיואקטיבית, בניגוד לכורים רגילים. קראתי כמה מהדוחות, ראיתי כמה מההרצאות, לא ראיתי שום אזכור להיתוך קר.
אדיר | 22.10.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת