אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מכונת הכסף של המכללות למשפטים מחפשת לקוחות חדשים

54 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
מכללת שער ממשפט
פשוט מוסד בזיוני אשר גובה כספים בצורה שערורייתית וחוצפתית, המרצים שם חושבים שהם מינימום נשיאי ארה״ב ושאפילו אי אפשר לפנות אליהם במייל, ורוב המרצים שם לא מגיעים לרמה של בן אדם אנושי בכלל, שלא לדבר על לגדל דור חדש בארצנו. בשביל 30 אלף שקל בשנה הייתי מצפה לקצת יותר!! אחד המקומות שצריך לסגור אתמול בבוקר!!!
שושו | 05.11.15
51.
תושבי גולגפרינצ'האם מצאו פתרון
לקראת אסון שאיים על הכוכב, נערכו תושביו לפינוי: מנהיגים ומדענים דגולים - בחללית א'; יוצרים ובוני-דברים - בחללית ג', וכל השאר - בחללית ב' (שתצא ראשונה). רק לאחר שיגור חללית ב' התברר כי לא היה צורך בפינוי. אגב, חוקרים העלו סברה כי חללית זו הגיעה לכדור הארץ בדיוק בתקופה בה הופיע בו המין האנושי.
דאגלס אדאמס | 04.11.15
50.
משפטים הוא מקצוע המהווה תשתית לפשוע עבור מסתתרי הדגל והחנוכייה...
שופטים/עו"ד = עולם תחתון בגלימות, מלמדים את הדור הבא כיצד מנשלים אזרחים מנכסיהם ע"י "גישור, זיופי צוואות, ובחתך גיל מסוים באינוס של אפוטרופוס הכללי", והכי יוקרתי לכל שופט עם עו"ד בכירים "כינוס נכסים" "ובורר" יש פה הכל מכל, שוד נכסי ציבור באמתלה של היתרים וחריגות וע"י ניגוד עניינים, אינטרסים, שימוש במערכות החוק והרשויות תוך ניצול מעמד ועוד ועוד...
פושעים ללא הפסקה | 04.11.15
49.
מכללות עדיפות על האוניברסיטאות באיכות הסגל
כמי שלמד גם במכללה וגם באוניברסיטה (באותה פקולטה למשפטים), אני יכול לתמצת את ההבדלים ביחס ההפוך שבין איכות הסגל לרמתם האישית של הסטודנטים: סגל האוניברסיטה נחות באופן דרמטי מאיכות הסגל במכללה - שבכסף ״קונה״ את המרצים המובילים והטובים; לעומת זאת רמתם האישית של הסטודנטים באוניברסיטה עדיפה על אלו שבמכללה. אגב, ברמה האדמיניסטרטיבית האוניברסיטה מנוהלת עי פקידים עצלים שחושבים שהם המרצים, ולכן טיפחו לעצמם אגו של מרצים. ומכללות, שהן עסק כלכלי לכל דבר, איכות המינהלה מאד טובה. 
סטודנט נצחי | 05.11.15
48.
עדיין שכירת עו"ד יקרה רצח
עורכי דין בגיבוי וניתור הלשכה שלהם מחייבים את החברים לקחת סכוי עתק על שרותים משפטיים עריכת חוזה שכירות או רכישת דירה לא צריכה לעלות יותר מכמה מאות ש"ח ובטח לא צריכה להיות קשורה בעלותו של הנכס. הבעיה של מקצוע העו"ד היא שלא צריך להיות חכם גדול כדי להיות עורך דין ולכן כל טמבל יכול להפוך לעורך דין. בהארכת ההתמחות אף אחד לא ישפר את איכות המקצוע, גם היום לא הטובים מתקבלים להתמחות אלא קודם בעלי הקשרים, אלו שמגיעים ממשפחות המקצוע ואולי רק בסוף נבחרים לפי איכות. עוד שנה התמחות זה עוד שנה של ניצול שאין לו קשר להכשרה ואיכות
רמי | 04.11.15
47.
היגיון בהחלטה
רבותי, אין ספק שהתמחות במשך שנתיים תתן יתרונות לשני הצדדים. אם נבין שבמשך חצי שנה הראשונה, המתמחה רק מתחיל ללמוד את השטח, הרי הוא יוכל להביא תפוקה רק סוף השנה הראשונה. וחבל. אם נוסיף לזה את העובדה שאחוז המתמחים הממשיך לעבוד באותו משרד גבוה, אזי יש כאאן ענין משותף לשני הצדדים. תהייה רק שנה אחת בה יהיו מחצית מספר המתמחים הנגשים לבחינות. תלמדו חשבון.
ד"ר יהודה זינגר | 04.11.15
45.
רמה אקדמית נמוכה - אחד המאפיינים של העולם ה-3
בצפון אפריקה ובמזרח אירופה יש הרבה בוגרי אוניברסיטאות שלא מצליחים למצוא עבודה בארצם ולא להשתלב בשוק העבודה הבינלאומי משום שהרמה האקדמית שלהם ירודה. ישראלים רבים השתלבו בעבודות בחו"ל כי האוניברסיטאות בארץ היו ברמה גבוהה. לימודים אקדמיים המונעים רק מבצע כסף של בתי ספר פרטיים (מכללות) הם ערובה שלחיקה ברמה האקדמית. משמעות הדבר גלישה למציאות של העולם השלישי.
אריאל | 04.11.15
43.
למגיב 33: רק זה חסר לנו!
האנושות, בגדול, נחלקת לשניים: מייקרים (עושי-דברים) ומעכרים (עושי-מניפולציות). מעכר שעובד כמהנדס מבלה את יומו בפוליטיקה אירגונית, ומתמחה באיתור אשמים מדוע מה שבאחריותו אינו פועל / מוכן בזמן / עומד בתקציב. טיפוסים שנוטים ללמוד משפטים - או מדעי הכסף - מוצאים בקלות קומבינה יצירתית לדפוק כל פרויקט. אם אתה רוצה צ'יפים תקינים (או גשרים שאינם מתמוטטים) כדאי לשמור אנשים כאלה הכי רחוק שאפשר מן ההנדסה.
מהנדס (דימ.) | 04.11.15
41.
מספר תגובות לגבי מספר עניינים
1) הלשכה, מסורתית, היא "שותפתם" של משרדי עורכי הדין הגדולים בארץ. 20 משרדי עורכי הדין הגדולים בארץ מחזיקים בערך 2000 עורכי דין - מהבכירים, העשירים והחזקים שיש במשק, ועל פיהם ישק דבר. לכן יש לחשוד במניעים שלה. 2) מצד שני, את ה-2000 החזקים האלו הקטנים לא ימוססו. מה שימוסס אותם זה הגידול האינסופי במספר עורכי הדין; המהלך די ברור - יותר עורכי דין, יותר אפשרויות ללקוחות. התחרות גוברת, המחירים יורדים. המחירים יורדים, האיכות יורדת. האיכות יורדת - אמון הציבור בעורכי דין (שמעולם לא היה גבוה..) יורד עוד יותר. בעקיפין, בסופו של דבר, זה משפיע גם על הגדולים. השמועות אומרות שגם חברות ענק שמשלמות עשרות מיליונים בשנה למשרדים הגדולים מתחילות להקפיד בהוצאות ומעבירות חלק מהפעילות המשפטית למשרדי בוטיק ובמקרים ספציפים אף לעורכי דין פרטיים. 3) הרעיון המקורי של המכללות, שזה מאוד יפה לדעתי, הוא להוסיף אוכלוסיות שונות לקהילת עורכי הדין בארץ, כאלו שלא בהכרח היו מקבלים את ההזדמנות באוניברסיטה, ועל ידי כך ליצור מארג נכון יותר של החברה הישראלית שישתקף גם במקצוע שאמור להיות בקשר עם כולם. בפועל, המכללות גובות הון תועפות של כסף ולחלוטין לא נותנות אפשרות למעמדות שונים להשתתף בחגיגת המשפטים. המלגות שהן מעניקות הן לעג לרש. עדיף שהאוניברסיטאות יעניקו את המלגות האלו. לשלם 30 אלף שקל לשנה עבור זה הון תועפות עבור אנשים שמגיעים ממעמדות נמוכים!! 4) זהו
מושיקו  | 04.11.15
40.
הלשכה הכי מרוויחים
חשבתם םעם שלשכת יו"ד לא כל כך תמימה בכל הסיפור הזה, הלשכה גורפת מיליונים הן מאגרות הבחינות. שבהן ממררת לסטודנטים את החיים והכל כדי שיכשלו ושיגשו שוב ושוב, הרי כבר אמרנו שמישהו מרוויח מכך. מה לגבי דמי החבר של לשכת העותד , 1200 ש"ח לשנה כפול 60 אלף תעשו את החישוב. אז מי כאן מסובב את כולם המכללות או הלשכה או שמדובר בתעשיה הדדית שהאחד מפרה את השני!
משפט | 04.11.15
39.
שכחת את בחינת הלשכה שנערכו לפני שבוע
אף על פי שיש אמת בדבריך, לא ברור מדוע החלטת להעביר הליך של סינון באמצעות מבחני הלשכה שנערכו ביום חמישי שעבר (מועד נובמבר 2015). גם אם דרוש שינוי- עליו להיעשות בהתאם ולא דרך כתיבה של בחינה שהובילה לאחוז הנכשלים הגבוה ביותר מאז ומעולם. מעבר לעובדה ששינון חוקים בעל פה בעידן האינטרנט הוא אבסורד, הלשכה, אשר אתה עומד בראשה, ניצלה את כוחה ופגעה במאות סטודנטים. כל שנותר להגיד הוא, שאני מקווה שאתה ושרת המשפטים, שכלל לא למדה משפטים, לא תמשיכו בתפקידכם. אה.. ושתתפכחו- כי שניכם שיכורים מכוח.
רוני | 04.11.15
36.
להיא מ-5
דואגת לילדייך, שלחי אותם ללמוד מקצוע ולא לופט גשפט. על כל עו"ד יש 894 זבאלה, על כל עו"ד מצליח יש 3465 שלא גומרים את החודש. רתך צנרת מרוויח יותר, מפעיל סי.אנ.סי מרוויח יותר... כולם רוצים להתפאר בתואר עו"ד כשלתואר כבר מזמן אין תוכן... מקסימום בחוםשה הבאה תוכלו לנסח את מכתב התלונה על המלון ולחתם עו"ד משה לוי.... כאילו זה מרשים מישהו I rest my case
במבי | 04.11.15
35.
לסגור את המכללות תכף ומיד!
הכל באשמת ראשי לשכת עורכי הדין שיזמו את הקמתן למען ילדיהם שלא התקבלו לאוניברסיטאות ואז הגולם קם על יוצרו. עכשיו המכללות, חברות ההכנה לבחינת הלשכה והמרצים מרוויחים כל כך הרבה על חשבון הסטודנטים הפתאים ועל חשבון הציבור, שמיוזמתן הן בטח לא יסגרו את שעריהן
עלמור | 04.11.15
34.
כתבה הזויה
בכל מסלול לימודים תנאי הקבלה הם פונקציה של ביקוש והיצע. השורות מתמלאות תמיד. זה קורה באוניברסיטאות היוקרתיות וגם במכללות. בהמשך הלימודים, מי שלא עומד ברמה סבירה של ציונים נפלט באופן טבעי. לא ברור על מה המהומה במקרה של לימודי משפטים. לימודים אקדמיים לא חייבים להסתיים בעיסוק במקצוע. לימודים אקדמיים אמורים לתת כלים לחיים באופן כללי.
אלון | 04.11.15
32.
"עם כישלון השוק, מערכת המשפט מנסה כעת להתעשת ולפעול."
"כישלון שוק"... הכשל היחיד בשוק הוא של אלו בתוכו שמתיימרים לחזות אותו באותו באופן מושלם. אם מוסדות ההשכלה היו כל כך משכילים וחדשניים, כלומר שבאמת היה אכפת להם מהערכים שמתיימרים לייצג, הם היו מתגמשים וזורמים בעצמם ביחס לצורך, ומקטינים את התלות בין חיפוש משאבים(כסף) לביצוע(לימוד). אחרי הכל מה שלא יוצא בסוף שהם מיצגים(השכלה או קפיטליזם), במידה ופועלים כך, בסופו של דבר בשניהם אין להם זכות קיום.
"לפני תואר". אולי לתמיד | 04.11.15
29.
המכללות אשמות בהכל
לסגור דחוף את המכללות!!!! זה הרעה החולה של תחום המשפטים והגרידיות שלהם מנפצת את המקצוע לרסיסים. היום צריך תעודת זהות כחולה בשביל ללמוד משפטים, לא יותר. האיכות של עוה"ד ירודה והמקצוע מצטייר כמקצוע נחות ונכשל. הלוואי שימשיכו להיכשל במבחני הלשכה וכך לא כל ליצן ירגיש מלך..
דודו | 04.11.15
28.
בדיוק ההפך - שיאפשרו לאוניברסיטה הפתוחה לימודי משפטים
למה רק משפטים אי אפשר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה? תנו לשוק לקבוע. אם מישהו למד במכללה - כי חלומו היה להיות עורך דין- בבקשה. יתצטרך להוכיח את כישוריו בשוק. לחסום אפשרות ללימודים או לקבוע רף זו לא הדרך. כבוגר אוניברסיטה שהיום מתמחה במשרד בו ישנם גם בוגרי מכללות, אני חייב להגיד שהתמונה היא לא שחור ולבן. יש הרבה שהם מאוד מוכשרים וכישורוניים. הרבה לומדים במכללות כי האוניברסיטה זה משרה מלאה, ויש הרבה שצריכים לכלכל משפחות או לא הצליחו בלימודי התיכון וההשלמה של בגרויות (תנך? לשון? ספרות?) לא רלוונטית בימיהם המאוחרים.
יוני | 04.11.15
27.
אונו היא בית חרושת לעשיית תוארים בקלות
הקריה האקדמית אונו גורמת לפגיעה באיכות עוה"ד בגלל שהיא הפכה לבית חרושת ומקבלת מאות סטודנטים שאינם עומדים בקריטריונים הנדרשים ע"י המל"ג. אונו היא מוסד המוגדר- לתועלת הציבור...התועלת היחידה שמפיקים הם בעלי התפקידים בקריה כולל אחד בעל תדמית של צדיק... אין מה להשוות ביו הרמה של אונו לבינתחומי או המכללה למנהל שאיכותם טובה בהרבה.
רונית | 04.11.15
26.
רק הגרועים ביותר והטפשים ביותר נשארים לעבוד כעו"ד
שכר השכירים מביש. מי שעושה עבודה כה חשובה, 14 שעות מדי יום עבודה, לא יכול להשתכר כך. אנשים מוכשרים עם מידת אינטלקט יכולים לפנות לכיווני תעסוקה אחרים, הם יודעים מתי הם מנוצלים. איפה המל"ג? איפה הרגולציה המכבידה האופיינית לישראל?
אלמוג | 04.11.15
24.
בחינות ההסמכה
מה ששכחו להסביר לכם כי גם הלשכה מרוויחה כסף בעקבות ההצפה. סטודנט שרוצה לגשת לבחינות ההסמכה נדרש לשלם מעל ל-1000 ש"ח אגרה ואם כמות הנכשלים היא מעל 1000 סטודנטים כמו בבחינה האחרונה אז אותם סטודנטים שנגשים פעם שניה משלמים שוב את אותה אגרה. בנוסף לא יודעת אם אתם יודעים כי קיימות בשוק שתי חברות המכינות לבחינות ההסמכה ואחת החברות היא חברת בת של לשכת עורכי דין. כל סטודנט משלם מעל ל-2500 שח עבור קורס ההכנה. מי שעושה את החשבון מבין כי הלשכה מרוויחה הרבה מאוד כסף מכשלונם של אותם סטודנטים.
מושיק | 04.11.15
22.
בתור סטודנטית למשפטים באונ' העברית,
מן הסתם שהאינטרס שלי הוא שיהיו פחות עורכי דין משיש עכשיו. אבל, אם כל מה שייצא מהניסיון להרגיע את השוק הזה הוא שאותה התמחות שיש עכשיו תתארך לעוד שנה מאותו הדבר, זה לא ישיג את המטרה. כרגע למיטב הבנתי, להשיג התמחות שמשלמת לך שכר מינימום זה הישג מרשים, ואם אתה אשכרה מתעסק במשפטים ולא בלהיות מזכירה/שליח אז בכלל זכית. וזה במגזר הציבורי. במגזר הפרטי הכל הולך והתנאים אפילו גרועים יותר. אז עם כל הכוונות הטובות (ותסלחו לי, על אף שאני מסכימה עם המטרה - זו אינה כוונה טובה, זה אינטרס כלכלי של מגזר ספציפי ששרת המשפטים בוחרת לקדם), אם האמצעי לא ישיג את המטרה זה פשוט אי רציונלי.
אוגי | 04.11.15
18.
הגיע הזמן לעצור את ההתדרדרות למטה
הדרך היחידה לעצור את ההתדרדרות היא לקבוע רף מינימלי לקבלת ללימודי תואר ראשון במשפטים שיהיה גורף!!! לכל האוניברסיטאות ולכל המכללות! רק מי שיעמוד ברף הזה, יקבל אישור בתחילת לימודיו מלשכת עורכי הדין שהוא זכאי לעשות התמחות ולגשת למבחני הלשכה לאחר סיום התואר. כל האחרים יכולים ללמוד אולם הם ידעו מראש שעורכי דין הם לא יהיו. כך מי שרוצה ללמוד משפטים בשביל ההשכלה הכללית שלו, יוכל לעשות זאת אבל רק המתאימים יוכלו להיות עורכי דין. ככל שהסטודנטים יהיו עם נתוני קבלה גבוהים יותר, ככל שהלימודים יהיו איכותיים יותר, ככל שההתמחות תהיה מהותית יותר וככל שמבחני הלשכה יבחנו דברים רלוונטיים יותר מזיכרון ממש טוב - כך עורכי הדין שיתנו שירות חשוב לציבור יהיו טובים יותר. התוצאה - שירות טוב יותר לציבור, כי רק מי שכשיר להיות עורך דין יהיה עורך דין. כך גם תימנע ההצפה במקצוע, גם הירידה באיכות עורכי הדין וגם הירידה חסרת הפרופורציה בתנאי ההעסקה של עורכי דין צעירים שמקבלים שכר זעום על שעות עבודה רבות רק בגלל שעורכי הדין הותיקים, בעלי המשרדים, יודעים שהם יכולים להחליף אותם ברגע כי על כל משרה יש עשרה עורכי דין, אם לא יותר.
שירה | 04.11.15
17.
לפרק את הקרטל
מר נווה הנכבד. אני לא עורך דין אבל אתה שודד בחסות החוק! אתה משתמש ב"חוק הפרוטקשן" היחיד בארץ ומנסה לתרץ מדוע אתה מנסה למנוע מאנשים להתחרות בשוק חופשי. אתה לא יו"ר גילדה אלא יו"ר קרטל של ערכי דין שרוצים למנוע תחרות חופשית. ראיתי את הבחינה האחרונה, ואני יכול לאמר לך כאחד שנצרך מפעם לפעם לעורך דין, שלא מצאתי ברוב השאלות שם שןם דבר שעורך דין צריך לדעת. אם אתה חושב אחרת, בבקשה תעשה את הבחינות הללו לכל עורכי הדין. רמה נמוכה כתבת? מי אתה שתקבע? לו היו בחינות לכל עורכי הדין יכולת לטעון את זה. הגיע הזמן לפרק את הקרטל ולהחזיר את הטיפול למשרד המשפטים , הבחינות יהיו כמו רפואה, קשות אבל הוגנות. ואם אתה חושב אחרת? תבע אותי !
סתם אחד | 04.11.15
16.
ידיעה חדשותית מרעישה!
עריכת דין קשורה לכסף שמרויחים אותו בדרך שהיא לאו דוקא מוסרית, על חשבון מישהו אחר???? למה להגן על משפחות פשע אם אפשר להרויח סכומים דומים ביצור דור המשפטנים המיותר הבא? מה התרומה למדינה של אוסף האקדמאים המיותר הזה? התרומה היחידה היא שלילית - הפיכת עוד ועוד דברים בחברה שלנו מנתונים לשיפוט מוסרי , ערכי ואתי לכאלה העומדים או לא עומדים ברף ההרשעה הפלילי. מצידי שייסגרו את כל המכללות והסטודנטים ילמדו משהו מועיל לחברה ולמדינה
אילן | 04.11.15
5.
הקריה מעניקה מדי שנה מלגות בעשרות מיליוני שקלים לחרדים וערבים
עכשו תגידו,כאמא של סטודנטים (שנאלצת לשלם 15 אלף ש"ח כל חודש ל 3 סטודנטים. וזה לא כולל פסיכומטרי בעלות של 9000 ש"ח לכל ילד.) מדוע לילדים שלי ששרתו בצה"ל לא מגיע מילגה? את השירות בצה"ל ממנתי כמובן כי משכר של 300 ש"ח לא יכלו לגמור את החודש. הורים לילד ערבי משלמים 0 שקלים ללמודים ו0 שקלים לשירות הצבאי שלא עושים. הורים לילד יהודי משלמים סכום של 2000 ש"ח כפול 36 חודש (שירות צבאי)+200 אלף ש"ח לתואר של 4 שנים פר ילד.סכום כולל של 272 אלף ש"ח לכל ילד. עכשו תכפילו פי 3 ותקבלו 816 אלף ש"ח שמשלם הורה יהודי חילוני ל 3 ילדים ו 0 שקלים שמשלם הורה ערבי או חרדי. איפה השיוויון ואיפה הצדק החברתי?
אמא של סטודנטים | 04.11.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת