אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אנחנו ניצבים בפני צמיחה אפסית. הפתרון הוא מחיקת חובות"

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
No news here and missed the main pint
There is no news in the fact that the totals debt of the economy is the problem (not only government debt) there are 1001 books talking about it and it’s not some type of breakthrough… It’s also not a new invention that debt and credit creation brings a bust, Hayak got in 1974 a Nobel prize for explaining in detail how it works. The theory itself was “invented” a hundred years ago and called The Austrian Business Cycle Theory https://wiki.mises.org/wiki/Austrian_Business_Cycle_Theory (Originally developed by Ludwig von Mises in the 1912 Theory of Money and Credit ) The real problem, that for the katav seemed too complex to talk about, is not the old debt (which is a big problem) but the fact that the economy is built around constantly growing the debt. We are in a debt driven economy and is the debt stops growing, will are in a recession in 1 day. Thus it’s growing about 2.5 faster than the GDP with no end in sight. Example the car companies reported a record quarter and all were happy. BUT what they didn’t talk about was the fact that car loans grew 45% from 2010 , stand today at 1.006 trillion dollars and 40% of loan were given to sub-prime borrowers. When will this credit bubble burst its anybody’s guess.. I think we are already in the beginning of this process… you can say we are in August 2007 now. Of course I can be wrong but I will be shocked if by late 2016 early 2017 we will not be deep in the shit. Don’t forget the actual minute when the last snow flack starts the avalanche is never know in advance and always a surprise..
Michael | 05.11.15
18.
מעניין שממזמן אני טוען את אותו הדבר ומסתכלים עלי בגיכוך
תמיד אמרתי שמי ששקוע עד צוואר בחובות לא ימצא את הכוח והרצון לקום בבוקר ללכת לעבוד כי הוא יודע שהכל ילך לאלו שנתנו כספים ומבקשים אותם בחזרה. וכשאנשים כאלה מפסיקים לעבוד אז גם ההכנסה ממיסים יורדת והאבטלה עולה,ומנגד צריך גם לשלם להם על ישיבתם בבית,כי איך יחיו? כלומר כשהאדם רואה שאין יותר טעם לצאת לעבודה אז זה הסימן המבשר רעות. אנשים השקועים בחובות לא יקומו בבוקר לעבודתם.זאת עובדה! ואם זה אמור לגבי הפרט זה אותו הדבר לגבי הכלל. כדוגמא אישית אני יכול להביא את חברי שהיה בעל 5 בתים.הוא הגדיל כל הזמן את החוב על הבתים הקיימים במטרה להשיג מימון לבית נוסף ומאידך הבתים עלו במחיר בגלל של מלווים היתה מטרה ליצור את המצב הזה,בכדי שיעשו יותר הלוואות ויותר כסף מהם,ואז כשהכל התרסק והריבית התחילה לעלות אותו חבר וויתר
חיים | 05.11.15
16.
לא מספרים לכם בכתבה. שבארה"ב שולחים לך הצעות לכרטיס אשראי בכמויות
יש כרטיסי אשראי שנותנים לך כרטיס אשראי עם ריבית של 22 אחוז ריבית על היתרה. שזה ריבית נשך !!!! רק המסכנים והחלשים לוקחים את כרטיסי האשראי האלו. ואז קונים. ולא מודעים לכך שהם משלמים לחברות האשראי האלו ריבית של 22 אחוז !!! כן כן , מטורף !!! יש חברות אשראי עם הצעות מעולות. 15 חודשים ללא ריבית כלשהי. לדוגמא נותנים לך מסגרת אשראי של 5000 דולר לכרטיס (מסגרת כלכלית , לא חודשית). ואז אתה יכול לרכוש משהו בסכום של 5000 דולר. ולשלם כל חודש את הסכום המינימאלי של 25 דולר כל חודש. ככה לתקופה של 14 חודשים. ואז בחודש ה 15 לשלם את היתרה. לאחר ה 15 חודשים , הריבית על היתרה שלא שולמה היא 22 אחוז. כן כן כן. שוב ריבית נשך !!! את העובדה הזו לא סיפרו לכם בכתבה. ככה הם עושים את הכסף שלהם. מספקים כסף בריבית שנתית של 22 אחוז !!!
שלומי דוידי NJ USA | 05.11.15
12.
ל-4: הגדלת החוב לאו דווקא מגדילה את הצמיחה.
לקיחת חוב מביאה לצמיחה כלכלית, אך ורק אם הכסף מושקע בפרוייקט פרודוקטיבי שיביא תועלת בעתיד. חקלאי יכול להגדיל את תפוקת השדות אם יקח הלוואה לשם רכישת קומביין חדש, וחברת נפט יכולה להגדיל את תפוקת הנפט אם תיקח הלוואה כדי לממן קידוח חדש. אולם איזו צמיחה מניבה הלוואה שמשמשת למימון חופשה משפחתית, או חתונה ראוותנית לילד? בעל המלון או אולם האירועים נהנים ממנה בטווח הקצר, אך בטווח הארוך אין בה שום תועלת למשק ולכן היא אינה מניבה צמיחה כלכלית ברת קיימא. וכאן נכנסת לתמונה הריבית הנמוכה מדי. כאשר הריבית ברמה סבירה, נגיד של 5%, היחידים שלוקחים הלוואות הם היזמים שמאמינים שהשקעתם תישא תשואה גבוהה יותר מריבית זו. הלוואות אלו מביאות לצמיחה במשק, משום שהן מושקעות בכובד ראש, בפרוייקטים רציניים וארוכי טווח. כאשר הריבית במשק נמוכה מדי, כמו בשבע השנים האחרונות, הרבה יותר קל להשיג אשראי, ואז אתה רואה אנשים לוקחים הלוואות לשם צריכה, וחברות שנכנסות לפרוייקטים מפוקפקים שהסיבה היחידה לקיומם היא שהכסף כל כך זול. בשלב מסויים כל ההלוואות הגרועות הללו מביאות את השוק לידי משבר כלכלי. קל להפנות אצבע מאשימה כלפי הבנקים אשר מימנו את החגיגה, אולם מי שאחראי לכך באמת הם הבנקים המרכזיים, באמצעות מדיניות הריבית הנמוכה שלהם.
אורן | 05.11.15
10.
תמיד, כשאני קורא מאמר כלכלי חכם אני נזכר לחוכמה הכלכלית של אבי ז''ל שאיתו היו לי
וויכוחים כשהייתי סטודנט צעיר לסטטיסטיקה וכלכלה. כלכלה נכונה, כך אבי, היא להרוויח 10 לירות ביום ולצרוך 8. לשמור אחת לזיקנה ואחת לשעת מצוקה. ואני שלמדתי, אז, טאוריות מקרו כלכליות ניסיתי להסביר לו אחרת, אבל הוא , בשלו. מיותר לציין, שהעביר את חייו בלי משברים, עבד קשה מאד, כי היה אדם מאד חרוץ ואחראי, אך את זקנתו העביר בנוחיות יחסית, ואף השאיר מעט ירושה. צודק כותב המאמר, שמן הסתם, אדם חכם - הכל צריך להתנהל באיזון מתוכנן- ותפקידו של כל רגולטור העושה את מלאכתו נאמנה, הוא לדאוג שהאיזון הזה יישמר לאורך כל הדרך ולא תווצרנה קפיצות פרבוליות שתגרומנה להתקף לב כלכלי.
אבי | 05.11.15
9.
הצמיחה בישראל עלתה בגלל ההלוואות ועכשיו היא נחנקת כי המשק
לא יכול לספוג יותר את תוצאות הלוואי של ההלוואות (נדלן) ואז זו פשוט טבעת חנק הצמיחה נבלמת (רבעון שני צמיחה 0) , צמיחה לנפש אפסית והמשבר יפרוץ , זה רק עניין של זמן , תבדקו בכמה זינק החוב הפרטי מ-2008 . אנחנו על סף משבר חמור שכבר החל וההתפרצות האלימה שלו תגיע בטווח של שנה-שנתיים. כל רמת החיים בארץ - טיסות לחול,מסעדות, מכוניות,נדלן....הכל הלוואות יתר..הכל מינוף לקוי...אבל זה לא יכול להימשך לאורך זמן, המעצור כבר מתדפק.
פיננס | 05.11.15
4.
ל- 3, אני הבנתי את זה קצת אחרת
הורדת ריבית מגדילה את החוב אבל גם את הצמיחה. העלאת ריבית מקטינה את החוב אבל גם את הצמיחה. לפי הכתבה, הבעיה נוצרת לפי היחס בין חוב לצמיחה. כלומר הורדת ריבית תגרום לבעיה אם היא יותר מגדילה את החוב מאשר הגדילה את הצמיחה. אבל היא תצליח אם היא יותר מגדילה את הצמיחה מאשר את החוב. והעלאת ריבית תגרום לבעיה אם היא יותר מקטינה את הצמיחה מאשר את החוב, והיא תצליח אם היא יותר מקטינה את החוב מאשר את הצמיחה. לכן אי-אפשר לדעת בדיוק האם הורדת ריבית והעלאת ריבית הם טובים, זה תלוי ב"מי עולה או יורד יותר מהר" מבין החוב והצמיחה. לדעתי, הסיבה שכל הבנקים הורידו ריבית (בניגוד לעשורים שעברו) היא הירידה בקצב צמיחת האוכלוסין במדינות המערביות. כל עוד הייתה צמיחת אוכלוסין, אלה היו בעצם לקוחות חדשים שכל הזמן נוספו ונוספו, ושמרו על הצמיחה הכלכלית. ברגע שזה התחיל לרדת, בנקים מרכזיים התחילו להוריד ריבית כדי לשמר על הצמיחה הכלכלית שהם הכירו. וזה גרם להזנה עצמית כי בנקים מרכזיים שראו בנקים מרכזיים אחרים מורידים את הריבית לא רצו להסתכן בפגיעה בצמיחה במדינתם (בגלל ייסוף המטבע) והם גם נאלצו להוריד את הריבית. אז עכשיו כל הבנקים השתמשו בנשק הזה עד תום. אנחנו במצב חדש. הריבית לא תעלה שוב באופן משמעותי, אלא אם כן צמיחת האוכלוסין שוב תגדל (מה שלא יקרה), או שכל הבנקים המרכזיים בעולם יעשו קרטל ויסכימו להעלות את הריבית ביחד (מה שלא יקרה לדעתי כי זה מצריך אמון בין יותר מדי מדינות). לכן, כנראה שהמומחה צודק, אלא שלא מספיק בצעד זה כי אז הבנקים תמיד יתפתו עוד פעם להלוות ולהלוות. צעד משלים נוסף שצריך הוא להגדיל את יחס הלימות ההון (כלומר אם כיום כל בנק יכול להלוות עד X שקלים יחסית להון העצמי האמיתי שלו, צריך להקטין את X, כי אנחנו לא נהיה יותר בעולם הצומח במהירות של פעם, והמקסימום חוב צריך לקטון בהתאם).
איש | 05.11.15
3.
גיליתם את אמריקה
המאמר מציג את התנפחות החוב הפרטי בטרם משבר בתור תובנה חדשה ומרעישה. אולם מה מניע את התנפחות כל החובות - הפרטי, התאגידי והממשלתי גם יחד? תשובה - ריבית נמוכה מדי! ומי קובע את מדיניות הריבית? הבנקים המרכזיים! מכאן שהבנקים המרכזיים הם שאחראיים לכל המשברים הכלכליים מהם אנו סובלים. ברכותי, גיליתם את אמריקה.
אורן | 05.11.15
1.
כשכל הכסף הזול (בעולם, לא רק בישראל) הולך למימון קירות קיימים
כלומר החלפת כסף מיד ליד, וגזירת קופון שמן, ולא הולך למימון עסקים אמיתיים, כאלה שמייצרים משהו חדש, אז מתישהו הכסף יתאדה (ואיתו הפנסיות שלנו, כי לאף אחד מאיתנו אין באמת יכולת להחליט על הכסף של עצמנו). הבעיה בישראל חמורה שבעתיים, בגלל שהכסף לא מממן רק דירות, אלא מוזרם במעגל אינסופי שבסופו נמצאים מספר מונופולים וטייקונים שלוקחים לעצמם את כל הקופה.
 | 05.11.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת