אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אז מה בעצם קרה השבוע לתמ"א 38?

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
חיזוק נגד רעידת אדמה?! בולשיט !!! 1. הוספת מעלית לא מחזקת
2. מהנדסי בניין ומכון התקנים טוענים בדיוק להפך: הוספת 1-2-3-4 קומות רק תחליש את הבניין 3. יש בניינים ישנים אך מאוד חזקים. תלוי מי בנה אותם ובאיזה חומרים. הבניין שלנו מאוד חזק ונבנה בשנות החמישים !!!! 4. מדובר ביזמים, עורכי דין תאבי בצע (שלא אכפת להם כי הם לא יעברו את כל הבלאגן והטירחה של הפינוי !!!) ודיירים בעלי עיניים גדולות שגם הם תאבי בצע ע''ח דיירים צנועים. 5. אין סיכוי כלל שתהיה רעידת אדמה בגוש דן 6. הכל איטרסים של אנשים חמדנים שתופסים טרמפ על החלטת ממשלה עלובה
נעה | 20.04.16
39.
תמ"א 38 הוא חוק שנולד מת ולראיה כמות הבניינים הקטנה שעברה אותו
המדינה מעוניינת בתמ"א 38-1 ו-2 כעלה תאנה שקיים על הנייר בלבד. למה עלה תאנה? כי מדובר בבנייני רכבת בעיקר, כאלו שנבנו משנות ה50 המוקדמות ועד סוף שנות ה60. הבניינים האלו, אם תשאלו מהנדס, בנויים לעתים מחומרים שכיום אין מושג ברור מהם. הם לא נבנו לפי שום סטנדרט, שיטת הבניה שלהם לקוחה ממזרח אירופה. הם לא עמידים ברעידות אדמה ולא מוכנים למלחמה. ואנחנו עוד לא מדברים על סדקים עובדים, שקיעה של בניין וכ"ו שמתרחשים בהם באופן טבעי. מדובר בבניינים שלגבי רבים מהם, במדינה נורמלית, היו מוצאים מזמן צווי הריסה. בפשטות, אלו הם בניינים לא בטוחים. עוד כלל לגבי הבניינים האלו: הם נמוכי קומות והשטח שלהם לרוב מתאים לבניין כפול לפחות בגודלו. לעתים השטח שלהם מתאים לבניין וחצי מודרניים. כלומר, מבניין רכבת של 3 קומות שבו גרים 12 דיירים אפשר לבנות בתיאוריה על לא מעט מהבניינים האלו בניין של מינימום 22 דירות (בחישוב פנטהאוז) . זה במינימום. לקבלנים וליזמים זה כדאי. אז למה החוק הזה לא זז? כי המדינה לא מעוניינת בו באמת, מימוש שלו יציל חיים של ישראלים רבים אבל גם יוריד את מחירי הדיור (בלי צורך בהרס שטחים פתוחים שישראל היא בין המובילות בעולם, לשלילה, בו) ולא המדינה, לא הבנקים ולא חלק מהטייקונים מעוניינים בירידת מחירי הדיור. המדינה מקבלת מסים מהדירות, הבנקים מושקעים בנדלן עד לצוואר (הם יצרו את בועת הנדלן כאן) ו25% משוק הדירות הם דירות להשקעה ובזה מעורבים לא מעט טייקונים ובעלי השפעה. צריך להבהיר, תמ"א 38-1 אינו כדאי הרבה פעמים לקבלנים. תוספת מוגבלת של 2.5 קומות היא נחמדה, אבל לעתים לא כדאית. איפה היא הכי לא כדאית? דווקא בבניינים שזקוקים יותר מכולם לתמ"א 38. הם כל כך רקובים שאף קבלן לא מוכן לעשות שם תמא 38-1, זה פשוט לא יעבוד, או יעבוד רק בתנאי של הוספת פתרונות הנדסיים (למשל הוספת עמודי תמיכה שחוצים את המבנה הקיים) שעולים יותר מדי מכדי להיות משתלמים. שם לקבלן משתלם רק תמא 38-2. המדינה מצדה כתבה חוק מת. כדי שבניין יעבור תמא 38 נדרשים קרוב ל70% הסכמה עבור הוספת קומות ללא הריסה, בהתחשב בכך שמדובר במבנים מסוכנים זהו אחוז הסכמה נדרש בלתי סביר. לפינוי בינוי, שעבור בניינים רבים הוא הפתרון היחיד וממילא מימושו היה מושך הרבה יותר את הקבלנים, נדרש רוב של 90%, רוב שמספיק פסיכופת אחד בבניין לעתים כדי שיהיה בלתי מושג. הרוב הנדרש, אם המדינה הייתה רוצה באמת לקדם את זה, הוא 51%. מדובר בהצלת חיים, לא באופציה. שנית, אין גוף מרכזי, מקצועי, בעל שקיפות מלאה שמנהל את האישורים בנושא וכן הלאה. הכל מופקד בידי הרשויות העירוניות. על אלו המדינה יכולה לסמוך שיתקעו את הכל. שום דבר לא זז ברבות מהם בלי שוחד, יש סחבת בירוקרטית מכוונת שם ואני יודע על בניין שבו אחד השכנים שילם שוחד והעירייה בתמורה דאגה לסכל תמא 38. גם הטיפול בדיירים סוררים שעליו מופקדים המפקחים על הבתים המשותפים צריך לעבור, משיקולי יעילות לגוף שיוקם רק לצורך טיפול בהתנגדויות (משום שכרגע טיפול בהתנגדות מגיע לדיון רק לאחר חודשים). זה עניין בעל חשיבות לאומית ואין סיבה שהרשויות העירוניות ינהלו אותו. גם הוצאת האישור לתמא 38 עולה ליזם 400 אלף ש"ח שאינם מוחזרים לו ואם לא הצליח להזיז את הבניה, לא פעם לא באשמתו, תוך שנתיים מיום האישור-האישור נלקח ממנו והכסף אינו מוחזר. היה הגון יותר שהמדינה הייתה דורשת ערבות של 400 אלף ש"ח שמחולטת אם הבניה לא החלה שנתיים מיום קבלת כל האישורים והסרת כל ההתנגדויות ומוחזרת בצמוד למדד בסיום הבניה.
גלעד | 09.11.15
36.
ל34 - כחלון בעד ניוד זכויות בניה לקבלנים - והעיקר שהקבלנים יעשו קופון רוח ענק בנדל"ן .
כחלון מציעה לאפשר את קיומם של פרויקטים לחיזוק בניינים מפני רעידות אדמה בפריפריה. במסגרת התוכנית הלאומית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, תמ"א 38, שקיבלה תוקף לפני יותר מעשור - אלא שעד עתה כמות הפרויקטים במסגרת זו ביישובי הפריפריה הרחוקה אפסית בגלל חוסר כדאיות כלכלית ליזמים !!!!! בכדי לפתור זאת כחלון מציע ניוד זכויות לקבלני הבניה !!!! כלומר, קבלן שמחזק בניין בבית שאן יוכל לממש את 2.5 הקומות שמגיעות לו בעיר אחרת, למשל בתל אביב -גבעתיים-רמת גן והרצליה ולעשות קופון של מיליונים !! ובאמצעות הצעת כחלון לניוד זכויות הבניה הקבלן/בעל המיזם צפוי להרוויח יותר ממכירת אותן דירות שיבנה כתוספת ובמסגרת ניצול זכות הניוד !!! הזכויות יוענקו רק לאחר שהקבלן יסיים את חיזוק הבניין בבית שאן ...., והן יישמרו במאגר של משרד הבינוי. הצעת החוק של כחלון תעלה לדיון בוועדת השרים לחקיקה בעוד כחודשיים. אם הוועדה תאשר אותה, תיסלל הדרך להצבעה על החוק בקריאה ראשונה. אז מי אמר שכחלון לא משרתם של טייקונים ובעלי הון ??? הצחקתם אותנו. לפי הערכות, הצעת החוק תעלה לדיון בוועדת השרים לחקיקה בעוד כחודשיים. אם הוועדה תאשר אותה, תיסלל הדרך להצבעה על החוק בקריאה ראשונה.
אריה | 07.11.15
35.
הון ושלטון וכחלוניזים מעורר כבר בחילה כאן.
שאלו את כחלון אם שמע בשנת 2010 על חקירות שמתנהלות נגד מימון על-ידי רשויות המס והרשות לאיסור הלבנת ההון - כפי שהתפרסם בעיתונות באותה עת - וכחלון השיב: "לא שמעתי על דבר כזה. גם ממנו לא שמעתי על דברים מסוג זה". כשנשאל כחלון אם לא קרא על כך בעיתון ולא התעניין כחברו של מימון בדברים הללו, השיב כחלון: "לא. לא. אני חושב שאם היו לקובי בעיות מהסוג הזה, היינו מדברים עליהם. לפחות שאני הייתי יודע. לא. הוא מעולם לא דיבר על זה". משונה. יכול להיות שזו המציאות. כי יש פרסומים, על חקירות שמתנהלות עם רשויות, ובגלל כך קובי מימון עזב את הארץ. אלה הפרסומים שהיו. שאלו את כחלון - לא ראית אפילו את הפרסומים האלה?", וכחלון השיב: "לא עסקתי בזה. גם מילאתי איזשהו תפקיד אז". מה שכחלון אומר לנו - היחס הרגולטורי לנושא של הגז מאוד העציב את קובי, הכעיס אותו. הוא כשכיר בכיר, זה מה שגרם לו לעזוב את הארץ בכעס, שהרשויות מתייחסות לתמלוגים בצורה א' או בצורה ב'? זה מה שגורם לאדם כזה לעזוב את הארץ בכעס ? כחלון השיב: "קובי אמר לי שהוא מתוסכל, שמדינת ישראל לא יודעת לטפל בעסקים גדולים וגורמת לבריחה של אנשים. אני ניסיתי לשכנע אותו להישאר. אני חושב שחבל שאחד כזה יעזוב את הארץ, אבל ברגע שהוא אמר שאלה הדברים שמפריעים לו, הדברים שלו מקובלים עליי". זה אותו כחלון שכעת ממוקד להמשיך לפטם את אותן חברות הבניה/מיזמים המגייסים את הכסף אמצעות כספי הציבור ע"י אג"חים ושהינם בבעלות קובי מימון ושות.....מהגדלת האחורית ... האם - פוליגון נדל"ן, מעגן, איירפורט סיטי, נצבא החזקות וק.ס.מ.ג., על נכסים שבבעלותן, על חברות הבנות שלהן, על בעלי השליטה בהן, ועל חברות אחרות שבשליטת בעלי השליטה בהן מחזיקות במיזמי פרויקט תמ"א 38 מתחת לראדר ניגוד הענינים של כחלון ?
שמש  | 07.11.15
33.
אנשים צרי עין, מה איכפת לכם אם הקבלן מרוויח ובעל הקרקע מרוויח?
בסוף בונים בניין חדש ברחוב שלכם, זה רק מעלה את ערך הדירות, בעוד מס' שנים גם את הבניין שלכם ישפצו ותהנו בדיוק מאותו הדבר. על הדרך ככה יווצרו עוד דירות שיורידו את המחירים. הרי תמ"א 38 - ב' הוא הריסה ובנייה מחדש!! במקום אותם בתים פרטיים ישנים ומוזנחים פשוט בונים בניין חדש והוא תמיד לפי חוקי התב"ע באיזור - כלומר אין מצב שברחוב אחד כל הבניינים בגובה 4 קומות והבניין של התמא פתאום בעל 7 קומות, מקסימום הוא יהיה 5. גם כל הטיעון של התשתיות מגוחך, הרי הבתים הפרטיים/בתים להריסה יושבים על קרקע שבה אמור להיות בניין (כל השכנים הם בניינים) ככה שכל הטיעונים מגוחכים. מה מפריע לאנשים? שלמישהו יש קרקע והוא יכול למנף את זה לדירה ולדאוג למשפחתו (ועל הדרך להוציא דירות חדשות לשוק, ודואג למקלטים). לי אין שטח בבעלותי או דירה ואני בעד לגמרי! שירווחו , שהקבלן יעסיק אנשים, שיהיו עוד דירות, שהרחובות יהיו יותר חדשים, יותר חניות בבניינים על חשבון הרחוב שיהיה יותר מרווח, קופת המדינה מתמלאת ממיסים (השבחה, אל תחשבו שמי שיש לו קרקע יוצא בזול- זה מאות אלפים). מתא היא רק לטובתינו ! כולנו!
דוד | 07.11.15
31.
המדינה רק מדרדרת את שוק הדיור, מה אכפת לה אם יבנו עכשיו בניין של 8 קומות במקום 2?
זה רק נותן לשוק את הריבוי הטבעי שחסר לו. אם התשתיות באזור לא בנויים בשבילו אז שהעירייות יועילו בכבודם לשפר אותם, אני חושב שזאת הסיבה שהם קיימות. במיקרה ובאמת העלות של התשתית החדשה כבדה מידי לעירייה אין שום בעיה שתבקש מימון מהקבלן על חלק מהתשתית. אבל עצם זה שיש תב"ע מפגרת שבחיים לא תיהיה רלוונטית הורס את השוק ומעלה את המחירים.
אדיר | 06.11.15
29.
רגעעע..אז מה בעצם קרה במחירי הדירות מאז נבחר כחלון לממשלה ??? כלוווווווום !!
כחלון אתה חזק בדיבורים וחלש במעשים, אתה לא עושה דבר וחצי דבר. בינתיים אתה רק מרוקן את הקופה. כחלון דואגלעצמו בלבד ול............!!!! כך מתנהלת המדינה שלנו, מדינת האין בושה!!!! לא דיור, לא חשמל, לא כספים לסטודנטים אלא לחרדים והלאה. משה כחלון הנכבד פישלת בגדווללללללל לא ראיתי עד לרגע זה איזה מעשה טוב עשיית לשכבות החלשות אתה פחדן אין לך מילה בשום דבר עוד לא ראיתי את התעקשות שלך משהו למען החלשים. אומרים שאין תקציב לדיור ציבורי ולחלשים בחברה. בבחירות הבאות. להצביע רק למי שיחתמו ערבות אישית על 10 מיליון שקל שניתן לתבוע אותם אם מוכח שלא מימש את ההבטחות שנתן לאותו ציבור, ולא תהיה לו הגנה או כל חסינות לתביעה אזרחית מידית נגד כל אזרח שיתבע ויוכיח. לראשונה מזה שנים באמת הלכתי להצביע כי חשבתי שיש מישהו שידאג לכולם, ויוריד את מחירי הדיור. באמת שיאיר לפיד עדיף. משה כחלון - אכזבת השנה משה כחלון - אכזבת השנה משה כחלון - אכזבת השנה משה כחלון - אכזבת השנה משה כחלון - אכזבת השנה
מיכל ואיתן | 06.11.15
28.
תמ"א 38 זה הפתרון למצוקת מחירי הדיור והגדלת היצע הדירות ? דייי לתחמן אותנו כחלון דייי
הפער בין מחירי הדירות להתייקרות במחירי השכירות מצטמצם בארץ . ואביגדור יצחקי רוצה שנחכה לאותן דירות שיוצעו למכירה במסגרת ניצול זכויות בניה של פרוייקט תמ"א ??? למה אלו דירות שהקבלנים ישווקו במחיר מפוקח ומוזל ? ממש לאא ! אשכרה כחלון וצי העוזרים שלו ממשיכים בעבודה בעיניים לתחמן אותנו ! נוסחה פשוטה . התייקרות במחיר הדירה = התייקרות במחיר שכר הדירה . הפרד ומשול קלאסי של כחלון שניצח לו ב-10 מנדטים תוך אחיזת עיני הציבור ... ולאפשר בהצטרפותו לגועליזציה להרכיב ממשלה על ידי שוחד לחרדים, הוא כעת מבין שכדי לנצח באמת הוא חייב לייצר שינויי ולהעמיק את השסע, ולהחדיר את שינאת חינם בתוכנו ולהפוך את המשקיעים ברכישת דירה לאוייבים ??? זוהי אסטרטגיה זולה של פופוליסט תחמן כחלון שפשוט ניחשף לציבור ומעורר גועלל.. אין להם בושה בסיעת כולנו. בלה בלה בלה. איפה היית כחלון עד היום? למה לא עשית כלום? כחלון צריך לבקש סליחה מכל בוחריו - כחלון רימה את בוחריו. הצהרות נותנים במערכת בחירות על מנת ליישם אותן לאחר שנבחרים ולא לרמות את הבוחרים בך !! הצהרת לפני הבחירות שתוריד מחירי דיור. בינתיים לא ירד כלום - דירה 1 לא הוזלה מחיר ודירה 1 לא נבנתה במחיר מוזל על קרקעות המדינה !! עלאאק כחלון :בתחום הדיור אנו פועלים בכמה מישורים; הכבדה על משקיעים ומתן עדיפות לזוגות צעירים, הפסקת תופעת הספסור בקרקעות המדינה, רפורמת הקורנפלקס שתוזיל בעשרות אחוזים את מוצרי המזון ותוביל להורדת יוקר המחיה. אנחנו ניבחן ב-2016 על התוצאות. אז כחלון הממונה היום גם על מינהל מקרקעי ישראל הוא עוד לא הפסיק בשיטת הספסור בקרקעות !!!! מה הוא עשה כחלון כמעט חצי שנה? הפרחת בלוני הבטחות וכל יום עוד המהרה לעוד רפורמה קוראים לזה פקה פקה ... הסיבה למחירי הדיור הגבוהים הם המיסים השונים והמשונים שבסופו של דבר נופלים על רוכשי הדירות. במידה והמדינה הייתה מחליטה לוותר על הכנסותיה ממיסוי קרקעות לבניית הדירות, מחיר הדירות כאן היו זולים כ 40% מהמחיר היום. הפתרון לבעיית מחירי דיור והעדר כמות הבניה נמצאת בידי הממשלה. הכל בידי הממשלה. אנחנו מחכים...... עד הבחירות הבאות.... לראות את כחלון בחדרה סופית.
אביעד ורחלי זוג צעיר  | 06.11.15
26.
שקר רעידות האדמה, ההיסטוריה מוכיחה שאין סכנה בגוש דן. ושקר הממ"ד, צריך אטומי.
עוצמת הרעד מועברת באמצעות מבנה הקרקע הסלעי. נזקים מרעדות אדמה באזור לכיוון חוף הים המוזכרים בהיסטוריה לא היו מעבר לאזור רמלה.. אזור יפו לא מוזכר כנפגע מרעידות במהלך אלפי שנות היסטוריה.. ההסבר שלי, כנראה בשל מבנה הקרקע שסופג רעידות.-זו עובדה לעומת זאת העיר עזה וסביבותיה כן נפגעה מרעידות אדמה. בעניין המיקלוט שוב מתכוננים למלחמות שעברו כאשר הסכנה העתידית היא גרעינית. לממ"ד אין שום יתרון מול פצצת אטום אלא אולי להפך.
יחזקאל | 06.11.15
24.
בהנחה שטילים זה עניין משני לרעידות אדמה
וזאת כיוון שטילים אפשר לנטרל באחוזים גבוהים ע"י כיפת ברזל וכולי ואילו אין פתרון אקטיבי נגד רעידות אדמה כדאי לבדוק איזה איזורים חשופים בעיקר לרעידות אדמה וממה שאני יודע האיום בא בעיקר מהשבר הסורי האפריקאי , כלומר מהחרמון ועד מפרץ אילת לאורכו של נהר הירדן וכביש 90 הערים הסמוכות לתוואי זה הם החשופות ביותר לרעידת אדמה כך שגוש דן הוא ככל הנראה המקום הכי פחות מאוים מפני רעידת אדמה אז איך יוצא ש99.9 אחוז מפרוייקטי התמא הם בת"א ,גבעתיים,רג? ואילו בערים האמורות (טבריה , אילת , צפת , ירושלים) אין ולו פרוייקט תמא אחד ? ואם חיזוק המבנים היה בראש המעיינים של החוק , הרי שבתי ספר ומבני ציבור קודמים לבנייני מגורים מבחינת היקף הנפגעים הפוטנציאלי - כמה מבנים כאלה עברו פרוייקט תמ"א כרגיל המדינה מסירה אחריות והכאוס חוגג
אזרח מדינת עולם 3  | 05.11.15
23.
הרבה כסף מעורב כאן ולא החיזוק מעניין בעיקר בבתים פרטיים
רוב הבקשות הם למבנים חד קומתיים שיהפכו מדייר אחד או שניים ל10 עד 14 דיירים בניגוד למרקם השכונתי. זה אומר רווח של 11-13 דירות לקבלן. המעניין שבעיר חולון קלטו את זה ורוב התוכניות האלו הגשו ע"י אותם מתכננים בצורה זרירה ...אין כאן שום קשר לתמא או להצלת חיי אדם, אם כבר מדוע לא בראש הדאגה יהיו בתי ספר? גני ילדים? את מי אתם משקרים שם בועדה הארצית שאתם נלחמים על הבתים הנמוכים כאילו שזוהי התמא? יותר סביר שהיה נעשה מיפוי של העיר לבדוק איפה יש בתים בני מעל 10 קומות שנבנו בשנות ה 70 ומה הפוטנציאל שם להרג המוני אם תתרחש רעידת אדמה- במקום זה אתם מבזבזים את הזמן היקר בועדות על מבנים חד קומתיים!!! חלקם נטושים - שנים! מספרים שזה קשור לת"א! חוצפנים ורמאים! הרי ברור שאם יבנו עליהם את התב"ע זה יעשה לפי תקן 413 לרעידות אדמה! זה אך ורק למטרת עוד כסף, ועם השקר הזה תלכו לישון בלילה.
תמיר | 05.11.15
22.
בוא נדבר אמת
בוא נדבר אמת אזרחים יקרים. המטרה שלשמה נועדה תמא 38 - מיגון בטחוני- היא כבר מזמן לא העניין עצמו אלא צ׳ופר העניין הנו הגדלת שטח הדירה, שידרוג השטחים הציבוריים, ורווח כספי גדול לכל הצדדים הנוגעים בדבר. אלא מהי- יש עוד דיירים בשכונה ,בעיר, במדינה- שאו לא מעוניינים , או לא זקוקים לתמא 38, או בגלל שהם גרים בבניינים חדשים יחסית או שהם כבר גידלו ילדיהם , או שסתם לא בא להם על הבלאגאן הכרוך בכך. מותר להם. השאלה היא למה כל הציבור שלא מעוניין בתמא 38 לעצמו, למה עליו לסבול בירידה באיכות החיים
צרור אמנון | 05.11.15
20.
באיזור המרכז גם הוספת קומה היא כדאית כלכלית. זו חזירות של קבלני בניין.
התמ"א טובה לפריפריה, צפת , בית שאן, בקעת הירדן, שם יש סיכוי לרעידת אדמה. באיזור המרכז לא נכון לצופף, זה יהיה בכייה לדורות (כמו שצופפו רכבים בכבישים במקום לבנות רכבות), והכל בשביל בצע כסף. אז מה הפלא שהחוסן החברתי של מדינת ישראל נמוך מאוד. .
ע.י.ח. | 05.11.15
19.
תיקון לגבי היטל השבחה
לא נכון שאם הדירה הושבחה ממליון ל1.1 מליון המס הוא 50000. ההשבחה לצורך היטל ההשבחה היא ההשבחה בשווי הקרקע ולא משווי הדירה. יש לנטרל את העלות להשגת ההשבחה בדירה. אם לצורך ההשבחה הושקעו לדוגמא 50000 בבניה הרי שההשבחה בגין הקרקע הוא רק 50000 שח והיטל ההשחה 25000 שח
אמנון | 05.11.15
18.
ל-14 עם קשיי ההבנה ולאלה ששלחו אותו.
התגובה אל 8 עליו ירדת היא הגיונית ונבונה. הוא מתאר בעיה ומציע פתרון. לא לת"א כמו שאתה כותב בתגובה, אלא לר"ג וגבעתיים. אפשר לעשות תמ"א גם וגם. גם נותנת מיגון מרעידות אדמה וטילים, גם שומרת על צביון עירוני נעים ובריא וגם רווחית מאוד ליזם. זה שהיזם רוצה הכנסות מעבר לגבוהות זו חזירות שאינה מצדיקה הרס של המרקם העירוני והפעכת ערי ישראל לסוג של עזה ב' או משכנות שכם. אני בטוח שאם יפתחו את השוק ליזמים זרים, הפרויקטים יעלו הרבה פחות וכולם - חוץ מכמה חזירים - יהיו מרוצים.
תומא | 05.11.15
17.
מנסים לרמות פסיקות בתי המשפט ויעץ המשפטי להמשיך לחגוג בתמא 38 על חשבון השכונה ואיכות החיים
לקבלנים יש רווח עצום הם רוצים לבנות כמה שיותר- תמיד יבכו שלא מספיק להם ולא רווחי . יש קבלנים בתל אביב שבנו רק קומה וחצי וגרפו מעל 16 מליון שקל רק הפטהאוז נמכר כמעט ב9 מליון שקל ותמיד הם רוצים עוד ועוד קומות
אחד שיודע  | 05.11.15
16.
המערכת המשפטית בארץ הגרועה בעולם. שום דבר לא חד משמעי
שום חוק בארץ לא פשוט וברור. נראה שכל המטומטמים הלכו ללמוד משפטים והם המחליטים בארץ שהממשלה היא של אפסים. כל חוק בנוי טלאי על טלאי שאי אפשר להבין ממנו כלום וכל פעם יש פרשנות שונה. ככה זה שכל המערכת המשפטית רקובה וצדק ומוסריות אין בה רק פלפולים וחידודים ואווננות מנטלית.
גם מס שבח זה אנציקלופדיה | 05.11.15
11.
צודק בהחלט, אנשים שגרים סמוך לתמ"א סובלים בלי סוף מהבניה שלהם
הרעשים הם בלתי נסבלים כבר מ- 7:00 בבקר עד שעה מאוחרת אחה"צ. אין מנוחה לנפש בגלל הזיהום והרעשים, כל המשאיות הגדולות שמסתובבות באזור לא נותנים גישה נכונה הביתה, ומה עם תשתיות וחניה שבקושי יש כעת. הכל צפוף ומלוכלך ברחוב - ו ה כ ל בשביל בצע כסף.
למגיב 4 | 05.11.15
9.
יזמי נדלן מחריבים את עירנו בעבור בצע כסף
אדוני ראש העיר רן קוניק אל תיתן יד לדבר - רסן אותם . אנו בעד התחדשות עירונית במסגרת תוכנית מתאר אזורית ולא נקודתית שתגרור קריסת תשתיות , צפיפות וירידת ערך הנכס . ראה מקרה ישראל זינגר שהורס את רמת גן באופן שיטתי כנראה ולא ימשיך לקדנציה נוספת.
גבעתיים | 05.11.15
8.
רעיון התמא הוא הטבה לחיזוק לבניינים רעועים. איך זה מסתדר עם מתן אותן הטבות לבית פרטי או דו משפחתי?
ברמת גן צפיפות עירונית איומה. למה שמישהו שיש לו בית פרטי או בית דו משפחתי יוכל לבנות 8.5 קומות במסגרת תמא 38/2? יש גבול לציפוף שערים כמו רמת גן וגבעתיים יכולות לשאת (אגב, אלה ערים יותר צפופות מת"א). צריך תכנון עירוני של מתחמים, צריך פינוי בינוי. בניה לגובה כה גבוה על שטח של חצי דונם יוצרת עיר גרועה - החניונים התת קרקעיים בבניין לא שמישים ביום יום (שיפוע תלוי, מתקני חניה וכו'), כל מטר יש כניסה לחניון של בניין והמדרכות הופכות לא בטוחות. הבניה כל כך צפופה שכבר אין עצים בשטח הבניין עצמו. ומה עם גני ילדים? בתי ספר? מוסדות ציבור?
מרכזי הערים יקרסו | 05.11.15
6.
מהנדסי מכון התקנים הישראלי הזהירו תמ"א 38/1 תיקון 3 מסוכן ולא בטיחותי.
העמסת משקל של 2.5 קומות על בניין ישן, המשקל על הגג יהיה לרועץ ויעבוד כמשקולת במיוחד בעת רעידת אדמה, והתוספת (המשקולת) על הגג תחריף את הנדנוד והלחצים האופקיים והאנכיים על הבניין הישן. וסכויו לקרוס יתגברו יותר מאשר אם היה נשאר בלי התמ"א 38/1 תיקון 3.
 | 05.11.15
4.
הורסים את איכות החיים בבניינים הסמוכים
הבנין הסמוך לנו הגיש בקשה לתמא 38. הריסת שתי קומות ובנית 9.5 קומות במקומם. בנוסף את קיר הבנין החדש הם מזיזים לכיווננו כך שכמעט ויגע במרפסת הסלון שלנו. הם יבנו מפלצת וירוויחו, ואנחנו - נשאר ללא אור ללא אויר ללא מינימום פרטיות. כרישי נדלן רומסים חיים של אזרחים תמימים למען בצע כסף ותו לא. זו בקצרה תמ"א 38. מי יציל אותנו?
למען בצע כסף | 05.11.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת