אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השנה היא 2015, איך זה שהסוללות עדיין נגמרות כל כך מהר?

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
דווקא מנסים לפתח דברים חדשים
יש את כל התחום של "ננו-סוללות".. אבל כרגע עדיין מדובר בתהליך יקר וקשה שגורם לכך שהוא לא "זולג" לתחום של הסמארטפונים עדיין.. ואפל מנסה כבר כמה שנים לפתח סוללה שתעבוד על תאי דלק למחשבים הניידים שלה.. בכתבה שפורסמה לפני מספר שנים אמרו שהסוללה תיכנס בסביבות 2017.. אם כי לפי זה שכבר עברו 4-5 שנים מאז בלי יותר מדי דיבורים מסביב.. עושה רושם שהפרוייקט לא מתרומם..
טל | 08.11.15
16.
10, אתה חתיכת אגואיסט
בשביל הנוחות שלך ושל חבריך אתה מוכן להקריב את עתיד האנושות. יופי טופי, ממש גיבור הדור, מגן החלשים, רובין הוד! לא יהיו אנשים שיסבלו? כמובן שיהיו. זה אפילו יכול להיות אני. יותר מזה, הדור הנוכחי לא ייהנה מההטבות של המהפכה הרובוטית. ועדיין זה לא יפריע לי להישכב על הגדר למען עתיד נכדיי.
אחד | 06.11.15
14.
אני קונה סלולרי רק עם בטריה מתחלפת !!!
הרי כל בטריה תמות אחרי אי אילו מחוזרי טעינה (בדכ בסביבות שנה). אז אני מוותר על כל סלולרי ללא אפשרות החלפת בטריה. כך, לאחר שנה במחיר מצחיק מחדש את הפלאפון. אם אנשים לא יהיו מטומטמים ויקנו כמוני, כל החברות יפתחו את הבטריה להחלפה (אבל העולם מטומטם, אז העולם יישלם).
mee | 06.11.15
13.
אוהבים אותך יוסי
( אבל חייבים להודות, אתה קצת חלש ביכולת הניתוח הכלכלית שלך, ואתה חייב לעשות משהו בעניין החיבה המופרזת שלך לתאוריות קונספירציה. עוד דבר: יש הרבה מה לומר על נושא הקניין הרוחני, היתרונות והחסקונות שלו בתחומי תעשייה שונים, אבל חוסר ההבנה המשולב בקולניות שאתה מפגין הוא פשוט עלבון לאינטליגנציה שלך, ושל הקוראים. עשה לעצמך טובה, והתמקצע בתחומים שאתה כל כך אוהב לכתוב עליהם. מובטח לך שתזכה בתובנות חדשות. )
אחד אחד | 06.11.15
12.
ל-4 - יש הרבה מאוד גמישות בתוך חוקי הפיזיקה
סוללות ליתיום מתקדמות מסוגלות לאגור 0.2-0.3 ואט/שעה לכל גרם משקל. המשובחות שבהן גם שורדות מעל 1000 מחזורי טעינה. מדענים כבר מייצרים במעבדה סוללות כימיות עם תכולת אנרגיה של 1 ואט/שעה לגרם (פי 3-5 מהיום). יכול להיות שגם יצליחו להגיע בעתיד הקרוב ל-3 ואט/שעה לגרם, יותר מפי 10 מהמצב היום ומתקרב לכמות האנרגיה שיש בבנזין. מעבר לסוללות כימיות יש כמובן טכנולוגיות אחרות לאחסון אנרגיה ואתה ודאי יודע שהפיזיקה המוכרת לנו היום מסמנת את הגבול העליון ב-25 מיליארד ואט/שעה לגרם (סוללת אנטי-חומר). כך שיש למדענים ולמהנדסים עוד הרבה מאוד מרחב תמרון.
משתמש | 06.11.15
10.
תחשבו קצת יותר לעומק לפני שאתם מגיבים
נתחיל עם 2 - הנה הוכחה שיהיו פחות עבודות ואפילו די בקרוב, על מכוניות אוטונומיות שמעת? כשיהיו כאלה אתה באמת חושב שתהיה עבודה לנהגי מוניות ואוטובוסים? נמשיך להובלה באמצעות רחפנים אתה באמת חושב שזה לא ישפיע על כל העובדי חברות המשלוחים בעולם? המהפכה התעשייתית פגעה בצורה קשה מאוד בדור של המעבר כי מה לעשות הרבה אנשים איבדו את העבבודה שלהם ולא יכלו למצוא עבודה, אתה באמת מצפה מנהג מונית בן 40 פתאום ללכת לאוניברסיטה וללמוד מחשבים? בוא נהיה ראלים ונבין שהרבה אנשים יאבדו את העבודה שלהם, כן יבצרו עבודות חדשות אבל זה ישפיע על הדור הבא הדור הנוכחי יסבול מהמהפכה הרובוטית בדיוק כמו שהדור של המהפכה התעשייתית סבל מהמהפכה שהיתה בדור שלו. לכל אלו שמדברים על מגבלות פסיקליות של הסוללות, באו נדבר על מגבלות פיסיקליות שנפתרו בשנים האחרונות כי היתה סיבה כלכלית לעשות את זה כמו למשל גודל הפרוסה של מעגלים בסיליקון הרי עד לפני מספר שנים דיברו על זה שלא ניתן יהיה להגיע ל14 ננו מטרים, והיום כבר יש מעבדים כגודל כזה, כבר מספר שנים מדברם על זה שחוק מור הולך להשבר בגלל מגבלות פיסיקליות - האם זה קרה? לא - הסיבה היא פשוטה אינטל נמצאת בתחרות מתמדת מול חברות אחרות שלא מאפשרות לה להתקדם בצורה איטית ומחושבת. הנושא של סוללות הוא פשוט חברה כמו אפל שיש לה עשרות מיליארדים ששוכבים בחשבון הבנק שלה אפילו לא משקיעה משאבים לפיתוח סוללה יעילה יותר מסיבות כלכליות נטו היא הרי יכולה להחליט להשקיע כמה מיאלירדים בנושא זה אם זה היה חשוב לה ומבטיח לכם שהיה ניתן להתקדם, אבל לא חייבים להתיחס לזה אפילו יש דוגמה טובה יותר מהדור החדש של ה-iPhone הידעתם שאפל החליטה להקטין את הסוללה בדור האחרון? המזל בנושא הזה הוא שיש חברות אחרות שמנסות לפתור את הבעיה והצליחו כבר לקצר זמני הטענה בצורה משמעותית (מה שזולג גם לחברות הסלולר) ואלו חברות הרכב ובעיקר טסלה שהמודל הכלכלי שלהן מתבסס על זה שיהיו סוללות יעילות יותר ולכן חייבות לקדם נושא זה באופן ספציפי - מבטיח לכם שאם טסלה היתה יכולה להשקיע 10 מיליארד דולר (מה שאפח למשל יכולה לעשות בלי להרגיש) על פיתוח סוללה מתקדמת הנושא היה נפתר תוך מספר שנים קצת ביותר.
ggg | 06.11.15
7.
הכתב לא מבין מהחיים שלו
מה אתה בא בתלונות לאפל כאילו שהיא עוצרת את התפתחות הסוללה? למה חברות אחרות לא מפתחות סוללה שתחזיק שנתיים? כי אי אפשר! לא משנה כמה כולם יבכו זה לא יקרה כי זה לא אפשרי. אם אפל היתה יכולה לפתח סוללה כזאת היא היתה מוכרת פי שלוש מכשירים, זה הרבה יותר רווחי לה מאשר להחליף סוללה ולהרוויח עליה 10$.
שמוליק | 05.11.15
6.
לא ממש בעניין הסוללות
הטלפונים בתחילת שנות ה-90 היו עם סוללות ניקל-קדמיום. באמצע שנות ה-90 אלה הוחלפו בסוללות ניקל-מטאל (NiMH). בשנים האחרונות יש להם סוללות ליתיום פולימר. הדרישות של הטלפונים עלו הרבה יותר מקיבולת הסוללה, ולכן הצורך בטעינות תכופות. זה נכון שהסוללות מתקדמות לאט, אבל אין פה שום קונספירציה. מחשבים אנחנו מפתחים 60 שנה, אז עוד יש התקדמות רצינית כל כמה שנים (כבר לא מהר כמו בשנות ה-80 וה-90). סוללות מייצרים כבר 200 שנים. אז יש התקדמות, אבל מעט - בממוצע 3% בשנה. אש אנחנו מדליקים כבר 5000 שנה, אז לא מתקדמים בזה כל כך.
synp | 05.11.15
5.
טעות בהבנת המצב
המהפכה הרובוטית היא מבורכת כי יותר אנשים יתקדמו בחיים. המהפכה התעשייתית אילצה את רוב הסנדלרים להתקדם להיות מהנדסים. המהפכה הרובוטית תעשה מעשה דומה, ויהיו יותר אנשים משכילים. האנושות לא צריכה לרדת למכנה המשותף המקסימלי בין כלל האוכלוסייה אלא להתקדם כמה שיותר ובכך להעלות את הרמה.
אחד | 05.11.15
4.
הסיבה היא מגבלות הפיזיקה והכימיה
הטיעון הקונספירטיבי כאילו "כדאי לחברות לצעוד במקום" - ניתן להשתמש בו להסביר צעידה במקום בכל אסקפט של פיתוח טכנולוגי. אבל עובדה שבמה שאפשר לשכלל - כן משכללים. אם לא משכללים זה כי אי אפשר יותר. חוקי הפיזיקה לא השתנו כבר 15 מיליארד שנה. אם מצליחים לשכלל משהו, זה בגלל שעדיין לא מיצו את מגבלות הפיזיקה - לא בגלל ששברו את החוקים.
לגבי סוללות | 05.11.15
2.
כתבה שנכתבה על ידי אנרכיסט/קומוניסט.
צר לי על הקוראים שיבנו את השקפת עולמם באמצעות כתבות כאלה, שמבוססות על אגדות אורבניות בשקל תשעים. הרובוטים לפי אותם תחזיות היו מזמן צריכים להחליף אותנו, וגם המהפכה התעשייתית היתה אמורה להפוך את כולנו למובטלים. למציאות כנראה יש תוכניות אחרות. ולמחלמות בין עמים יש סיבות אחרות, אלה אם כן אתה חסיד של קרל מרקס.
אייל | 05.11.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת