אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בחינות ההסמכה לעריכת דין: בוגרי האוניברסיטאות השאירו אבק למכללות

88 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

87.
זה לא רק מה שלומדים בעברית או בת"א, אלא
ההבדל בחומר האנושי שנכנס אל שתי הפקולטות האלה מלכתחילה, בהשוואה לאחרות. אין מה לעשות. מדובר בדרך כלל, באנשים בעלי רמה קוגניטיבית ואינטלקטואלית גבוהה יותר, פשוט כך. אנשים שרגילים להפעיל את הראש. אז יש מתאם מסוים עם תוצאות הבחינה. ושום שינוי בתכנית הלימודים לא ישנה את העובדה הבסיסית הזאת. (לא שבחינות הלשכה מודדות אינטלקט -רחוק מכך- ובכל זאת...)
ברצינות... | 09.11.15
85.
תיכנסו לכל הטבלאות ותראו מה ההבדל בין האוניברסיטאות למכללות - תשובה: אין
התשובה - מכללת ספיר היתה ב2014 במקום הראשון, ויש להניח שלא רחוק מזה ב2015. המכללה למנהל והמרכז הבינתחומי נמצאות אחרי האוניברסיטאות בכמעט אותו ממוצע ואחוז עוברים. ב2013 הבינתחומי היה מקום ראשון. בקיצור - יש מכללות שהן טובות יותר מהאוניברסיטאות. אז בואו נרגיע קצת את התגובות. בעיני אין כמעט שום קשר בין משפטים ובין האקדמיה בדיוק שאין קשר בין פסיכולוגיה לבין אקדמיה. האוניברסיטאות לא קיימות בתור קורסי הכשרה מקוצעים, הן קיימות לשם מחקר, ולכן אין לרוב האונברסיטאות זכויות קיום. המכללות צריכות להכשיר מקצועית והאונברסיטאות צריכות להכשיר חוקרים. אבל אז ממי יוכלו האוניברסיטאות לסחוט כסף?
שי | 09.11.15
79.
בתור אחת שלמדה במכללה ועכשיו באוניברסיטה
אתם אפילו לא מבינים כמה עצומים ההבדלים!! כשהגיע חשוב זה שהאוניברסיטה אנשים מגיעים אשכרה ללמד ולהעביר את החומר כדי שתצא עם משהו ביד. במכללות שמים כאלו שהם מצוינים בתחומם אבל ל-א י-ו-ד-ע-י-ם ללמד.. וזה מה שהכי הפריעה לי. לשלם 30 אלף שקל בחודש בשביל לקבל מישהו שלא יודע ללמד. מה גם שהאוניברסיטה מקבלים המון רקע ככה שיותר קל להבין וליישם את החומר בחיים האמיתיים
סופר דופר | 09.11.15
78.
יש אלפי סטודנטים למשפטים כל שנה
כמדומני שפורסם פעם שיש בישראל שיא עולמי עוד לכל 3 אזרחים חברה אולי עבדו עליכם תתחילו לחשוב החליפו לכם את הדת ! במקום יהדות, תורה , קדשתם את האקדמיה והעבדות כל מומחי התעסוקה ממליצים ללמוד הנדסה הנדסת יצור תכנות לוקח פחות זמן יש לזה יותר תמריצים, והכי חשוב תלמדו השקעות,אוריינות פיננסית , תלמדו איך לצאת מהעבדות המודרנית אל תשקיעו את החיים בלטחון את החומר של אתמול! לידיעתכם רוב היזמים לא סיימו את התואר שלהם! ביל גייטס מייקל דל ועוד רבים
אברהם | 08.11.15
74.
תגובה ל- 66.
רציתי להראות עובדות אחרות ממה שמתפרסם בימים האחרונים. לכן אמרה גורפת על כל הסטודנטים במכללות הינה מסוכנת עד כדי לשון הרע ופוגעת בסיכויים של מי שלמד והשקיע כמוני וכמו חבריי, למצוא עבודה בתחום. לכן מי שלא למד ונכשל אוכל את מה שבישל, בלי קשר היכן למד. גם ויכוח צריך להתנהל בצורה שמכבדת את האחר. ישם יוצאי אונברסיטה שממש רוקדים על הדם של הנכשלים, וזה מעשה לא מכובד שלא ייעשה. בסופו של דבר מי שהשקיע כל כך הרבה ימשיך להיבחן עד שיעבור ואז הוא יהיה קולגה וחבר. יש לעשות חושבים בהתבטאויות.
יורם | 08.11.15
72.
בושה שבראש הלשכה עומד עו"ד שלטענתו לא לומדים במכללות.
לרגע שמחתי שראש לשכת עורכי הדין התחלף, לצערי מן הפח אל הפחת. איך אתה מעז להשמיץ את המכללות. כיצד אתה מעז לאמר דברים כאלו שלא לומדים במכללות. כדאי אולי שתבדקו את עצמכם ואת אופי הבחינות אותם אתם מנסחים. כקרובה של עורך דין שלמד במכללה ראיתי את הדם היזע והדמעות שהושקעו, וראיתי איזה בחינות מכשילות ניתנו לסטודנטים. מה קורה פה?
אתי | 08.11.15
70.
שטויות במיץ עגבניות
אתה יכול להיות גאון המחזור עם ממוצע 98 ומעלה יוצא טכניון או האוניברסיטה העברית...בסוף אתה מגיע לעבודה ולחיים עצמם והאתגרים ביום יום הם יותר מורכבים מכמה הממוצע שלך...הכישורים החברתיים לפעמים הם יותר חשובים, המוטיבציה להצליח ולהתקדם בסולם המדרגות, היכולת להוביל ולשתף פעולה בצוות, היכולת לראות מספר מהלכים קדימה וכמובן היכולת ללמוד מבעלי הנסיון...חבל שהכותרת של הכתבה היא כזאת...בגלל כתבה כזאת יוצאי המכללות מופלים לרעה בעבודה הראשונה שלהם...בהצלחה לכולם!
מני | 08.11.15
64.
לא לומדים?
אני למדתי במכללה שלוש וחצי שנים, השיעורים שהפסדתי במשך כל התקופה נמדדים באחוזים בודדים. המרצים שלנו לימדו גם באונברסיטאות והחומר הוא אותו חומר, המבחנים הם אותם מבחנים, כך שזו השמצה מסוכנת עד כדי לשון הרע. גם אני וגם חברים לכיתה עבדנו קשה מאוד עבור התואר. לא היו הקלות ולא עיגול פינות. מהכיתה שלי ניגשנו במחזור קודם- מאי 2015 כשלושים סטודנטים למבחני הלשכה, 28 חברים מתוך ה-30 עברו את המבחן בפעם הראשונה, ושלושה חברים עברו בהצטיינות עם ציון של 94.
יורם | 08.11.15
63.
לא לסגור את המכללות אבל לשנות ולהקשות את הבחינה
לימודים צריכים להיות נגישים לכל מי שחפץ בהם. כולל לימודי משפטים. אבל רשיון עריכת דין צריך להנתן רק למי שעומד בדרישות סף של יכולת ניתוח ויכולת ביטוי. בחינות ההסמכה של עו"ד בארץ הן לא ראויות כי הן בודקות רק יכולת שינון (שכבודה במקומה מונח אבל לא על שינון לבדו ימדד עו"ד). צריך שבנוסף לחלק של השאלות האמרקאיות יהיה גם חלק שבודק יכולת ניתוח ויכולת ביטוי.
אהה | 08.11.15
57.
בוגרים בוגרים
ממה אתם מתלהבים בוגרי אוניברסיטאות?! כנראה הבחינה האחרונה היתה מבלבלת או לא ברורה או שאולי אחרי שיתפרסמו התוצאות נגחה שאפי נווה כמו כל הגוף הזה שנקרא לשכת עורכי הדין הם מניפולטיבים, רודפי בצע שכל אשר מעניין אותם הוא מקום מושבם ומשכורתם ותו לא. בוגרי אוניברסיטה יקרים, לכן לכם ל״משרות הטובות״, עיבדו לכם 16 שעות ביממה תמורת סכום כסף נאה עימו תממנו לידכם אופר שתגדל אותם במקומכם. אני לא מבינה את הצורך שלכם בהתנשאות הזו אלא אם גם אתם מרגישים שרימו אותכם.. אתם בסך הכל עורכי דין וכלום זולת זאת.
דניאל | 08.11.15
56.
ברור שהמכללות [ברובן] זו הפקרות וגנבת דעת של הסטודנטים
למכללות מתקבלים סטודנטים עם פסיכומטרי ובגרות נמוכים משמעותית מרמת תוצאות הבחינות של אלו המתקבלים לאוניברסיטאות. ככה זה גם בהנדסה, שלמכללות מתקבלים סטודנטים שאין מצב שיתאימו לרמת הטכניון. ככה זה "הפיזיקה" כל תכונה וכישרון אנושי "מתפזרים" על פי ההתפלגות הנורמלית - 10-12% מצויינים\רמה גבוהה מאד, 10-20% גרועים ביותר\ברמה נמוכה ביותר, וכ60-70% באמצע. הפוליטיקאים רוצים ללטף את האגו של הבוחרים ומנסים להעלות את רמת הזכאות לבגרות ואת אחוז ההולכים ללימודים אקדמאים. אבל מה, בגלל שהכישרון ללימודים גם הוא על פי ההתפלגות הנורמלית, הדרך היחיד להעלות את אחוז הזכאים הוא הורדת רמה. בצורה דומה, המכללות מורידות את הרמה כדי "להעביר" את כל הסטודנטים, ולתת להם תואר. אז מה הפלא שסטודנטים כאלה נכשלים בבחינה ארצית המכוונת לרמת לימודים גבוהה?
מרצה במכללה ואוניברסיטה לשעבר | 08.11.15
55.
הברירה הטבעית פועלת גם כאן. מי שלא יכול
להתקבל למוסד טוב מלכתחילה מוכשר פחות ממי שכן. בחלק גדול מהמכללות הרמה האנושית נמוכה יותר, מה שגורר רמת לימוד נמוכה יותר (כי לא ייתכן שמכללה תגבה סכומי עתק ואז תכשיל חלק גדול מהתלמידים) וזו התוצאה שיוצאת מאנשים פחות מוכשרים שעוברים הכשרה ברמה נמוכה יותר. אין אפליה ואין הפתעות, רק תירוצים והאשמת האחר במקום קבלת המצב. ולראיה תראו עכשיו את כל בוגרי מכללות שיתנו ציון שלילי לתגובה שלי. מה שעושה לכם טוב..
עוז | 08.11.15
52.
לסטודנטים במכללות שלא מבינים את ההבדל
גם אם אותם מרצים מלמדים באוניברסיטה ובמכללה במקביל, ואפילו אם החומרים הנלמדים מקבילים ואף זהים, הדרישות מהסטודנט הן אחרות. החובות על הסטודנט אחרות, הציפייה מהסטודנט גבוהה בהרבה ללא ויתורים/הקלות/עיגולי פינות. הסטודנט לא מכתיב את התנאים באוניברסיטת ת"א או באוניברסיטה העברית כפי שקורה במכללות רבות, רק בכדי לרצותו ולהעביר אותו קורסים.
 | 08.11.15
48.
לסגור את הפקולטות למשפטים במכללות ומיד!
חובה לשמור על רמה אנושית גבוהה בעריכת דין! חובה! מדובר בדיני נפשות לא פחות ממקצוע הרפואה מצטערת לומר בגלוי לגמרי כי מאז עידן המכללות רמת עורכי הדין ירדה פלאים, תת רמה של ממש. כל פושע יכול היום ללמוד משפטים ולהיות עורך דין ואני נתקלת בכאלו לא מעט. אסון אמיתי שאפשרו את המקצוע הזה במכללות שדרישות הקבלה האפסיות שלהן מאפשרות כניסה למקצוע רגיש זה להרבה "רפש אנושי" . מצטערת להתבטא כך אך אלו הם פני הדברים מי שאינו ממלא אחר דרישות האוניברסיטאות לקבלה למקצוע הזה - שלא ילמד אותו. נקודה אה כן ואפשר להתחיל ליילל ולבכות שהבחינה קשה מידי וחייבים להקל כמו בבגרויות ... הופכים את הצעירים פה עם כל ההקלות האלה, לעלובי נפש , חסרי ידע ורמה נמוכה בכל תחום.... מעציב
רוית | 08.11.15
45.
ככה אסור שיצאו מפי ראש הלשכה
שאמור לייצג גם את "הנחשלים" לדבריו, בוגרי המכללות. מאיפה הוא מרהיב עוז לטעון ש"לא לומדים שלוש שנים" ? לומדים גם לומדים. אני בוגר הקריה האקדמית, ובוגר שתי אוניברסיטאות עלית כדבריו. אין הדבר מעיד על עצמו. אפרים - תתבייש לך שככה אתה מדבר על הציבור שממן את משרתך ובעתיד אולי בשל כך גם לא יבחר בך לתפקיד
אפריים | 08.11.15
42.
לסגור את הפקולטות למשפטים במכללות ומיד!
חובה לשמור על רמה אנושית גבוהה בעריכת דין! חובה! מדובר בדיני נפשות לא פחות ממקצוע הרפואה מצטערת לומר בגלוי לגמרי כי מאז עידן המכללות רמת עורכי הדין ירדה פלאים, תת רמה של ממש. כל פושע יכול היום ללמוד משפטים ולהיות עורך דין ואני נתקלת בכאלו לא מעט. אסון אמיתי שאפשרו את המקצוע הזה במכללות שדרישות הקבלה האפסיות שלהן מאפשרות כניסה למקצוע רגיש זה להרבה "רפש אנושי" . מצטערת להתבטא כך אך אלו הם פני הדברים מי שאינו ממלא אחר דרישות האוניברסיטאות לקבלה למקצוע הזה - שלא ילמד אותו. נקודה
רוית | 08.11.15
40.
לא מבין מה הבעיה של יו"ר הלשכה
הוא בוכה שלומדים יותר מדי עורכי דין בגלל המכללות, אבל בוגרי מכללות לא עוברים את הבחינה אז מה הבעיה? סתם טמבלים ששילמו עשרות אלפי ש"ח כדי להגיע שהם סטודנטים אז למה יו"ר הלשכה בוכה? אם יש יותר מדי עורכי דין יש שתי אפשרויות הוגנות: 1. לתת לשוק להכתיב מי מצליח, 2. לבחור כל שנה 5%-10% מעורכי הדין הפעילים ולהכריח אותם לפרוש. האופציה שיו"ר הלשכה וחברי הגילדה שלו בוחרים, למנוע מאנשים לבחור ב"מקצוע" הזה היא לא מוסריץ ולא הוגנת.
רמי | 08.11.15
35.
המכללות הן השכלה סוג ב' (אולי ג')
כמהנדס בעל תואר שני בהנדסה כימית וכמנהל חברה שמעסיק מהנדסים אני קובע שבוגרי המכללות בתחומי ההנדסה אפילו לא קרובים לבוגרי האוניברסיטאות. נכון שלא כל בוגרי האוניברסיטה הם תותחים אבל לא נתקלתי בבוגר מכללה אחד שהיה אפילו אקדח. מכללות הן הונאה של הציבור שרוצה תואר בכל מחיר גם אם הוא חסר כל ערך.
חיים | 08.11.15
32.
ואולי זה כי כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה צריך להיות גאון
והמבחנים של לשכת עורכי הדין בודקים הכל חוץ מאיזה עורך דין תהיה. כל מה שהם בודקים זה את יכולת ההתכוננות ופתרון של שאלות על נושאים איזוטריים המנוסחות באופן מבלבל - ממש כמו הבחינה הפסיכומטרית. ולכן, מי שהצליח כבר להתקבל לאוניברסיטה, עם הציון הגבוה בפסיכומטרי, כנראה יהיה מוכשר יותר לעבור את הבחינה הלא רלבנטית הזו.
יוד | 08.11.15
31.
המאבק העיוור במכללות לא מוסיף כבוד למערכת המשפט
בוגרי המכללות לומדים מאותם המרצים את אותו החומר בדיוק שלומדים אותו בוגרי אוניברסיטה. המציאות היא שלפני בחינת ההסמכה, בוגרי האוניברסיטה שמבוססים כלכלית בדרך כלל הרבה יותר, צעירים ללא ילדים, יושבים ומשננים את החומר לבחינה. כמות אדירה של חומר שכמעט אף בוגר אוניברסיטה לא יוכל לעבור אותה ללא חודשים שלמים של בטלה מעבודה ולימודים במכונים פרטיים. הדברים של נוה הם מגוחכים מאוד ומשקפים רצון עז של לשכת עורכי הדין לשמור על מספר קטן של משפטנים, כאילו שזה יסייע לאיכות המקצוע. על מנת שיהיו משפטנים איכותיים לשירות הציבור והמדינה, חובה עלינו להכשיר כל אדם שמבקש להיות עורך דין ולא למקד את ההכשרה בבחינה של שעה וחצי, במרתון של שינון. זה לא מוסיף כבוד לאף אחד. ואתם, אלו שהוכשלו, הילחמו. אנו, עורכי הדין שתומכים בהשכלה רחבה לכולם, אנו נעזור לכם. בהצלחה!
סיימון | 08.11.15
30.
המאבק העיוור במכללות לא מוסיף כבוד למערכת המשפט
בוגרי המכללות לומדים מאותם המרצים את אותו החומר בדיוק שלומדים אותו בוגרי אוניברסיטה. המציאות היא שלפני בחינת ההסמכה, בוגרי האוניברסיטה שמבוססים כלכלית בדרך כלל הרבה יותר, צעירים ללא ילדים, יושבים ומשננים את החומר לבחינה. כמות אדירה של חומר שכמעט אף בוגר אוניברסיטה לא יוכל לעבור אותה ללא חודשים שלמים של בטלה מעבודה ולימודים במכונים פרטיים. הדברים של נוה הם מגוחכים מאוד ומשקפים רצון עז של לשכת עורכי הדין לשמור על מספר קטן של משפטנים, כאילו שזה יסייע לאיכות המקצוע. על מנת שיהיו משפטנים איכותיים לשירות הציבור והמדינה, חובה עלינו להכשיר כל אדם שמבקש להיות עורך דין ולא למקד את ההכשרה בבחינה של שעה וחצי, במרתון של שינון. זה לא מוסיף כבוד לאף אחד. ואתם, אלו שהוכשלו, הילחמו. אנו, עורכי הדין שתומכים בהשכלה רחבה לכולם, אנו נעזור לכם. בהצלחה!
סיימון | 08.11.15
29.
הסיפור שלי - למה הלכתי ללמוד באוניברסיטה
לפני 6 שנים אחרי השחרור ובלי יותר מדי הבנה, החלטתי שאני רוצה ללמוד משפטים-כלכלה. וואו איזה טייטל מפוצץ. הלכתי ליום פתוח באוניברסיטת חיפה ושאלתי את מזכירת הפקולטה אם אוכל ללמוד את התואר הבומבסטי הזה וגם לעבוד תוך כדי. היא הסתכלה עלי, עיקמה פרצוף ואמרה לי שאם זה מה שאני רוצה כדאי לי ללכת לחפש מוסד אחר ללמוד בו. נעלבתי. במכללה אחרת אמרו לי שאין שום בעייה והם עוזרים ומקלים. הלכתי לאוניברסיטה. לעבוד הייתי חייב אז הכלכלה פינתה מקום לתואר חד-חוגי במשפטים. התואר לא קשה, אבל לא קשה לקבל ציונים גבוהים. בשנה הראשונה היה לי חשוב רק "לעבור", וזו היתה טעות טקטית קשה כי בזמנו את ההתמחות היו סוגרים בשנה שנייה. בשנה השנייה אחרי שלא מצאתי התמחות ראויה קרעתי את הישבן ושיפרתי את הממוצע ל- 90 וסגרתי התמחות. אחרי הלימודים העברתי שנה בשכר מינימום. אבל פה גם הבנתי שהלימודים באוניברסיטה זה לא הסוף. במקצוע הזה חייבים להמשיך ללמוד. אז תוך כדי התמחות הלכתי להשתלמויות לעורכי דין בלשכה ואפילו ביקשתי מהמשרד לממן לי יום עיון. גם לבחינות הלשכה למדתי. ביום המבחן (שמוקצבות לו 3 שעות) סיימתי את המבחן ב- 40 דקות. סימנתי כוכביות ליד השאלות שהייתי בטוח בהן. השקעתי 10 דקות בשלוש שאלות שהתלבטתי בהן. הגשתי וידעתי שעברתי בציון טוב. היום המציאות לא פשוטה. השוק מוצף ויש עורכי דין שפשוט לא ברור איך הם קיבלו רישיון. השכר מאפשר לחיות בכבוד אך לא מעבר לכך, ואופק התקדמות כשכיר מוגבל ביותר ברב המקומות. אני לא יודע מה גורם לאנשים ללכת ללמוד במכללות האלה ולחשוב שבלי ללמוד יוכלו להיות עורכי דין. אני ממליץ גם למי שמתקבל לאוניברסיטה לשקול פעמיים אם להיכנס לתחום בגלל השחיקה בשכר וריבוי עורכי הדין. למרות זאת, מדובר במקצוע מדהים. מי שלומד לאהוב אותו ומוכן להשקיע את הזמן ימצא עבודה ויצליח, וכולי תקווה שכל מיני רעות חולות במקצוע ובמערכת המשפט ימוגרו כדי ש"מערכת הצדק" (מערכת המשפט ועורכי הדין) יצדיקו את שמה.
אג | 08.11.15
26.
אפי צודק במאה אחוז - המכללות גונבות כסף והסטודנטים לא מבינים את זה !!!
תואר עולה 100,000 ש"ח ! אין שום סיכוי לרוב המכריע של בוגרי המכללות למצוא התמחות ובטח לא עבודה. רוב מי שמוצא עבודה מרויח שכר של פקיד/ה ואם במקום להשקיע 100,000 ש"ח בתואר היה עובד בשנים הללו במקום עבודה אחר או לומד מקצוע אחר היה משתכר הרבה יותר. המכללות פשוט מרמות את הסטודנטים וכל אחד בטוח ש"אצלי יהיה בסדר"
עו"ד צעיר למדי | 08.11.15
24.
ככה זה כשלא לומדים שלוש שנים
יש לי חברים שלומדים באוני' וחברים שלומדים במכללות ואני יכול לומר בלב שלם שיש הבדל של שמיים וארץ בין רמת הלימודים באוני' למכללות. כמו כן, גם בין המכללות עצמן יש פערים משמעותיים. למשל, בין המכללה למנהל\בינתחומי למכללות כמו נתניה\צפת\ספיר\פרס. מה שבטוח זה שבתור בוגר אוניברסיטה שהשקיע שלוש וחצי שנים וקרע את התחת אני גוזר היום את הקופון ובעתיד אמשיך לגזור. ותודה לכל בוגרי המכללות חסרי המודעות העצמית שבזכותם השירות שלי נהיה יותר ויותר מבוקש!!!!
מתמחה | 08.11.15
18.
ממש מפתיע: אנשים שלא הצליחו להתקבל לאוניברסיטה מצליחים פחות בבחינת לישכה.
זה בסדר גמור שמאפשרים לכל מי שרוצה ללמוד משפטים או כל תחום שמעניין מישהו, אבל ברור שאנשים שהצליחו להתקבל לאוניברסיטה העברית יראו יכולות יותר גבוהות בהתמודדות במבחן קשה כמו בחינות הלישכה. המיכללות הוקמו כדי שאנשים יוכלו לקנות תואר ולהתקבל בזכות כסף שגייסו (או שהרוויחו). מן הסתם אנשים שלא הצליחו להתקבל לאוניברסיטאות יפנו לאפיק כזה אם יש להם כסף. גם בין האוניברסיטאות יש פערים ברמת הסטודנטים כשאותו עיקרון תופס- אם הפקולטה יותר קטנה ויוקרתית כמו האוניברסיטה העברית, התלמידים עם הנתונים האקדמיים הכי גבוהים מתקבלים אליה, ורק מי שלא מתקבל אליה מתמודד באוניברסיטאות האחרות. תל אביב הכפילה את גודל הפקולטה למשפטים לפני מספר שנים וסכמי הקבלה הנדרשים בה יותר נמוכים (העדיפה כמות על איכות). לאחר מכן מדשדשות בר אילן וחיפה. זאת המציאות ורואים את זה אחר כך גם בשוק עורכי הדין.
מובן מאליו | 08.11.15
16.
הבלון של המכללות התפוצץ והפערים ברמה נחשפים
שוב אנחנו נחשפים לעובדה הפשוטה שבכל פעם שרמת מבחני המועצה/לשכה טיפה יותר גבוהה תלמידי המכללות מתרסקים. חס וחלילה אני לא טוען שיש לסגור את המכללות המכילות סטודנטים מוכשרים גם כן, אבל יש צורך אמיתי להעמיד רף קבלה גבוה יותר מדופק+צ'ק פתוח ולהקטין את כמות הנרשמים.
רו"ח/עו"ד | 08.11.15
14.
כל מילה בסלע. רוב המוחים- בוגרי מכללות
אל תתרשמו מה-מחאה שפתחו נכשלי הבחינה האחרונה רובם הם בוגרי מכללות. לבוגרי מכללות אין את היכולת האקדמית לתמרן כשמציבים מולם אתגרים קשים יותר. כי אלה היו פני שנות הלימוד שלהם, הקאה מינימלית ושיטתית של חומר לימוד ללא חשיבה ייתרה. הפער בין בוגרי אוניברסטאות למכללות הוא ניכר באופן מובהק לטובת בוגרי אוניברסטאות במעבר הבחינה כבר שנים, לפי נתונים שמפרסמת הלשכה. כך במשפטים, וכך בכל מקצוע אקדמי אחר, המכללות הזניתו את ההשכלה הגבוהה. אנשים שאין להם את המסוגלות להיות עורכי דין או מהנדסים רצים למכללות.
אור | 08.11.15
12.
אזרחי מדינת ישראל זקוקים לעורכי דין ולרואי חשבון רבים ככל שיהיו
המערכות הציבוריות למיניהן רודפות את האזרח/ית בכל מיני תקנות , הסדרים , חוקים לא אחת אף במעשי בריונות כמו : הפקעה של נכס פרטי, עיקול חשבון בנק , הטלת קנסות ודו"חות שוא, מעשי שחיתות ועוד כהנה וכהנה. רואי החשבון נועדו כדי להגן על זכויות הפרט מפני מערכות המס הממשלתיות . עורכי הדין עושים מלאכת קודש בהגנה על הפרט מפני כל מיני תביעות משפטיות מאיימות, מפני כל חשדות מפלילות , מיגון זכויות הפרט וקנינו מפני הכלל ומפני הפרט ועוד ועוד.
נעה | 08.11.15
3.
ככה זה כשיש מאפיה (גילדה) בחסות החוק הם יעשו הכל כדי לטרפד
כניסה של מתחרים חדשים. אבל הכתבה מטעה. מה הם אומרים פה? שבוגרי המכללות עברו פי שלושה מהמכללות בתחתית הטבלה. כלומר גם מי שלמד במכללה יכול לעבור את הבחינה בדיוק כמו בוגר האונ'. השאלה העיקרית היא למה מדינת ישראל לא מכריחה את האונ' למלא את התפקיד שלהן במחקר, במקום להתעסק בסטודנטים לתואר ראשון ובהכשרת רופאים במקום עוד עורכי דין מיותרים.
 | 08.11.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת