אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך לענות בראיון עבודה על השאלה "כמה אתם מרוויחים במשרה הנוכחית?"

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
השאלה הזאת לא רלוונטית
השכר שמקבלים בעבודה הנוכחית לא בהכרח הוגן. הוא תוצאה של מספר פרמטרים. עד כמה היית משופשף במשא ומתן לפני שנכנסת לעבודה ההיא? עד כמה היה לך ניסיון כשנכנסת לעבודה ההיא? מה היה המצב בשוק כשנכנסת? אם למשל היה שפל - התפשרת על פחות. בכוונה אני אומרת כך כי בארץ שלנו (לפחות בהיי טק)- מה שלא קיבלת כשנכנסת, לא תקבל אחר כך. יכולות לעבור שנים - לא יציעו להעלות שכר, לא יקיימו דיוני שכר, ואם תבקש לא תקבל. הדרך הכמעט היחידה להעלות שכר בהתאם לניסיון שצברת, היא לעבור מקום. והנה אנחנו כאן בראיון, מנסים לשפר עמדות ושואלים אותנו כמה קיבלת? זה לא מעניין. המעניין הוא כמה אני רוצה לקבל, כמה אני חושב שאני שווה עם הניסיון, והמצב הנוכחי בשוק. לכן, לא לענות לשאלה. התשובה היא ציפיות השכר שלי הן כך וכך.
מירית | 18.11.15
20.
הבעיה היא כשבאמת משלמים לך טוב
אם במקרה באמת משלמים לך הרבה מעל שכר השוק בגלל כל מיני נסיבות שונות (נכנסת לחברה ממש בשלב ההתחלה והיא הצליחה, היה לך מנוף לחץ חזק נקודתי בזמן המו"מ, קיבלת הסכם שכר עם נוסחת בונוסים שהתגלתה יותר מדי לטובתך וכו') אבל אתה רוצה לעזוב מסיבות שונות איך אפשר להסביר למה מגיע לך כל כך הרבה.
כוכב | 18.11.15
19.
השכר והתנאים הנלווים - הם המדד עד כמה מעסיק מעריך עובד
השכר והתנאים הנלווים - הם המדד עד כמה מעסיק מעריך עובד זאת ועוד: אני סבור שאין טעם לדון באופן ההתקשרות, בטרם מהות ההתקשרות אינה נהירה כלל ועיקר. הטענה הזו מתחזקת ביתר שאת, עת התנאים יותר ויותר נהירים לכל צד, מתפרסמים בכל אתר רלוונטי ואף מתעדכנים מדי פעם.
אדי שור | 18.11.15
18.
התשובה הנכונה לשאלת השכר: "לא רלבנטי"
שכר הוא רק אחד הרכיבים של הרצון להחליף מקום עבודה, ולכן השכר הקודם אינו רלבנטי. אסור בשום אופן להשמיץ את המעביד הקודם, אפשר רק להגיד שלא הייתם מרוצים. נכון, יש לבדוק מה מחיר השוק למשרה המוצעת, ואם אפשר - לבדוק מה קורה בחברה שמציעה את המשרה, ואז לבקש שכר, שממנו תהיו מוכנים לרדת מעט לתקופת הניסיון. לפעמים התנאים הנילווים לשכר שווים הרבה כסף, ולפעמים השכר המוצע סביר אבל התנאים הנילווים גרועים. לכן, יש לבקש שכר + התנאים הנילווים שלהם מצפים. אפשר להתפשר, אבל רצוי להגדיר את תקפת ההתפשרות, שתהא שווה לתקופת הניסיון. אם תוכיחו את עצמכם, הרי ששווה למעביד לשלם, אם לא - ממילא לא תישארו בחברה...
דיתה | 18.11.15
14.
מאמר ככה ככה
המאמר מתורגם מאנגלית שזה עדיף מכלום. תגידו לבוס שלכם שהשאלה הזאתי לא פיירית. יכול להיות שהבוס הקודם היה קמצן ושילם משכורת מינימום אבל עבדתם כמו חמורים וכמו איש וחצי (איש פלוס הרבה שעות נוספות). רק שצריך להיות פוליטיקלי קורקט ולעדן את הקטע עם החמורים... תצטיידו בטבלאות שכר לפחות או בטווח שכר שאתם רוצים ואם אתם מתלבטים תגזימו למעלה לא למטה. כל החברות רוצות להרוויח כסף וכולם ישמחו לשלם לכם את המינימום לפי החוק. ובכלל, זאת הזדמנות שלכם לשפוט את המעסיק או הבוס שלכם או העובדים שלו דרך הנהלים וההתנהגות החברתית באירגון שזה כלי הרבה יותר חזק לטווח הארוך (מוניטין, תדמית וכו)
שחר2 | 18.11.15
12.
מה זאת הכתבה המתומתמת?
אם יש לכם עבודה נוכחית, יש משכורת מסויימת שבשבילה אתם מוכנים לזוז - אז מה שאתם מקבלים עכשיו ממש לא רלוונתי לעניין. נראה למעביד שאני רוצה יותר מדי ממה שאני מקבל עכשיו? SUCK IT UP. נושא שונה לגמרי כשאתם בלי עבודה בגלל פיטורים או קיצוצים. אבל אז השאלה היא מה השכר בעבודה הקודמת, לא הנוכחית.
 | 18.11.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת