אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ניצחון הרוח

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
הכתבה הזו לא ראויה לקריאה. בישראל אין רוח חזקה כמו בצפון גרמניה
כתבה שלמה על איך במקומות בהם יש רוח חזקה רוב השנה משתמשים באנרגיית רוח, ואיך בישראל שבה אין רוח חזקה (חוץ ממעט בגולן ובהר הנגב) לא משתמשים באנרגיית רוח. הכתבה הבאה בסדרה תספר לנו איך באינדונזיה משתמשים באנרגיה גיאותרמית נקיה לסביבה (ולא הורגת ציפורים בניגוד לאנרגיית רוח), ותתלונן על כך שבישראל לא בונים תחנות כח גיאותרמיות.
אלון | 21.11.15
9.
לדניאל 1
מרבית הנהגים בגרמניה נעים על האוטובנים בעיקר בשעות היום. הגרמני הממוצע מסיים לעבוד בשעה מוקדמת מעמיתו העובד הישראלי ובדרך כלל אינו יוצא לנסיעות ארוכות לאחר שעות העבודה. אלה שכן נאלצים לבצע נסיעות בשעות החשיכה, נוסעים בדרך כלל במהירות מתונה ובטוחה ולו מהחשש להתפרצות בעלי חיים אל הכביש. מכאן שלהאיר אלפי קילומטרים של כביש זה מיותר ולא כלכלי.
 | 21.11.15
8.
ישראל בהחלט צריכה להשקיע בנושא אבל לא בהקמת שדות סולריים
מדובר בתחום בראשית דרכו שעובר התפתחות טכנולוגית מהירה. שדה סולארי שמוקם היום יהיה מיושן בעוד עשור. עדיף להשקיע את המשאבים במחקר ופיתוח הטכנולוגיה כך שהיא תיתן תחליף ראוי מבחינת עלות ואמינות לחשמל "רגיל". או פשוט לחכות שאחרים יפתחו את הטכנולוגיה ולקנות מהם כשהמחיר והאמינות יגיעו לסף הראוי.
קילו וואט לשעה? באמשך? | 21.11.15
4.
אחלה כתבה - כמה עובדות שיעיפו לכם את הסכך
1. כתבה שלמה על מעבר לאנרגיות ירוקות בלי לדבר על סין ועל הודו? הודו וסין צמאות לאנרגיה והרבה יותר משפיעות וישפיעו על שאר העולם. 2. ברוב העולם עדיין סולאר יותר יקר מפחם וגם בהרבה איזורים בארה"ב אם מורידים את הסבסוד הפדראלי של 30% שיעלם ב-2017. 3. החדשות הטובות חוק סוונסון - כל פעם שמכפילים את כמות היצור המחיר יורד ב-10%, מה שאומר שאם מודי בהודו באמת יעמוד במילה שלו לייצר 200 גיגה של חשמל (2022), הסינים ימשיכו להגדיל תפוקה (2020) והילארי תבחר, נראה ירידה מטורפת במחיר ואז המחיר לייצר חשמל יהיה זול משמעותית מפחם ואפילו גז. 4. וכמובן השאלה החשובה - איך מאכסנים את כל החשמל? בוא נחכה לאלון מאסק ולג'יגה פקטורי שלו ואז הכולם באמת יהיה מעולה....
דוד הכי טוב | 20.11.15
3.
העיירה שוכנת באיזור שזכה לשם "העמק הסולארי"
בעמק הסולארי כמות אדירה של טורבינות רוח בגדלים שונים וחוות של פנלים סולאריים, כמו גם התקנות פנלים על גגות מסחריים ופרטיים בכל פינה. מעבר לאנרגיות מתחדשות בייצור עצמי במדינת ישראל, ידחה עד קץ הימים - זאת בשל הקשר ההדוק בין ההון לשלטון. תושבי מדינת ישראל ימשיכו לשלם את המחיר בהרס סביבתי נרחב ופגיעה בבריאותם.
 | 20.11.15
1.
יופי, ובכל זאת
מחירי החשמל ברוב גרמניה כפולים ויותר מבישראל. אמנם חח"י מקבלת נתח מתקציב הממשלה, אבל עדיין מדובר על מחיר גבוה בשוק רווי מתחרים. בנוסף, הגישה הקיצונית של הגרמנים לחסוך בחשמל גובלת באבסורד. לדוגמא, רוב הכבישים פה, וכל האוטוסטרדות אינם מוארים. אלפי קילומטרים של כבישים שנוסעים בהם ללא הגבלת מהירות, ללא פנס אחד להאיר את הדרך, במדינה שברוב השנה יש בה יותר שעות חושך מאור. לנסוע מאות ק"מ בחושך מוחלט בין רכבים שנוסעים 250 קמ"ש כדי לשמור על הסביבה קצת יותר, במחיר של חיי אדם, לא נשמעת בדיוק כמו בחירה ראויה. כל זאת בצד, אין ספק שבישראל ראוי לעשות הרבה יותר.
דניאל  | 19.11.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת