אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סינית או ספרדית? מהן השפות הכי מבוקשות בשוק העבודה

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מצטרפת ל3. עם כל הכבוד לשפות האחרות, האנגלית פה כדי להישאר.
ולא כולם חייבים לעבור לחו"ל. לא חסרות בארץ משרות מכובדות שאפשר להתקדם אליהן ומספיקה אנגלית ברמה גבוהה ולאו דווקא קוריאנית או פורטוגזית. יש גם קורסים לאנגלית עסקית (אני עברתי כזה בוול סטריט) שנועדו בדיוק לזה, לשפר את האנגלית של האנשים שנמצאים בארץ- ולהעלות אותה לרמה שמאפשרת התנהלות מכובדת בעולם העבודה.
אלונה | 30.11.15
5.
תירגום כתבות כאלה לא עובד. הסביבה שונה מדי
אם אתם מתכננים ברצינות לחיות תקופה משמעותית במדינה מסויימת - לימדו את שפתה. אם יש לכם ידע בסיסי טוב בשפה זרה מסויימת - אולי שווה להשקיע בשיפור הרמה (בדרך כלל לא כדאי). לכל סיבה אחרת - כל דקה שאתם משקיעים בלימוד השפה הזרה היא ביזבוז של דקה שיכולתם להשקיע בשיפור האנגלית (לא היא לא מספיק טובה) או העברית (לא היא לא מספיק טובה) או כישורים מתחומים אחרים. אם זה מעניין או כיף לכם - סבבה. אם זה למטרות רווח או קידום הקריירה - מלבד חריגים מעטים יוצאי דופן זו טעות.
מגיב 5 או אולי 6 | 27.11.15
3.
ניתוח פשטני לחלוטין, הקריטריוניים חלקים והנתונים שגויים
קריטריונים נכונים הם: מספר המדינות (חשוב מאוד) והתוצר הכולל שלהן בהן מדברים את השפה . הביקוש לבעלי מקצוע במדינות (קריטי), קיומן של אלטרנטיבות (שפה אחרת מובנת במדינה). האוריינות לשפות זרות ולזרים (קריטי) דוגמאות לשגיאות בכתבה: גרמנית היא השפה של האיחוד האירופי ("הניב הגבוה" - hoch deutch) מדברים אותה בגרמניה, אוסטריה, שווייץ , ליכטנשטיין. במדינות רבות נוספות רבים דוברים אותה (הולנד 30% דוברים גרמנית, דנמרק 30%, שוודיה 30% , לוכסמבורג 100% - מדברים ניב גרמני), מדינות רבות במזרח אירופה עבדו מליוני אנשים בגרמניה ושווייץ שנים (בכל רגע נתון: יש 2 מליון עובדים זרים בשווייץ ו- 5 מליון בגרמניה: העובדים הם מטורקיה, סלובניה, בולגריה, איטליה, פוליו, צכיה) - משמע בכל מזרח אירופה כולל טורקיה אפשר להסתדר מצויין עם גרמנית. (הגרמנים הם גם כוח תיירותי עצום בספרד וצרפת). בארה"ב 10% מהאוכלוסיה דוברי גרמנית כי - זה המוצא של 60 מליון אמריקאים (יוצאי גרמניה) להשוואה - יש 10 מליון יוצאי איטליה, 35 מליון יוצאי מכסיקו... קוריאנית ויפאנית - רק מדינה אחת מדברת כל שפה, מדינות אלה סגורות מאוד לזרים, למרות האינטלגנציה הגבוהה של התושבים, האוריינות לשפות זרות נמוכה. ספרדית - מדינות דרום אמריקה לא מצליחות שנים רבות לטפס מעל תוצר של 13000$ - בוליביה, פאראגואי עניות מאוד והיתר לא הצליחו מעולם לטפס ולשפר את המשאב האנושי. גם בארה"ב - הקהילה הספרדית עניה ברובה. מכסיקו היא המדינה המבטיחה ביותר כלכלית בעולם הספרדי אבל היא נגועה בפשע ואלימות כלפי זרים. סין - סין היא ענק רב עוצמה, מדברים שם 2 שפות עקריות: בצפון (בייגינג) ובמרכז (שנחאי ווהאן...) : מנדרינית (80% מהתושבים) ובדרום (10% -כולל טאייוואן, הונג קונג, גואנדז'ו, מקאו, סינגפור) קנטונזית. השפות שונות לחלוטין, נשאלת השאלה מה המבקר צריך ללמוד - זה תלוי לאן הוא נוסע ... מארק צוקרברג מדבר מצויין מנדרינית... (בקנדה - קולומביה הבריטית מדברים מנדרינית , למי שלא יודע ... שליש מהתושבים שם סינים) ערבית? - אין תעשיה כמעט במדינות מוסלמיות, יש ביקוש לעובדי ידע במפרץ - השפה המדוברת שם : אנגלית במבטא הודי (בגלל ריבוי ההודים) הינדי - השפה הנפוצה בהודו (60% מהאוכלוסיה) את מהגרי הידע מהודו מוצאים היום בכל אוניברסיטה מובילה בעולם (סטנפורד, קיימברידג, מכון טכנולוגי ציריך) - בכל חברה מובילה בעולם מוצאים היום דוברי הינדי, הינדי היא שפה טובה למינגלינג. ההודים היום הם העובדים הזרים המובילים בכמות ובאיכות בעמק הסיליקון. צרפתית - צרפת 65 מליון, קנדה 8 מליון ו- 10 מדינות באפריקה (100 מליון לפחות) הבעיה היא שבמדינות המערב הדוברות צרפתית יש אלטרנטיבה נפוצה יותר - אנגלית. מסקנה - כמו שפעם כל העולם דיבר ארמית (-1000BC) ואחרכך כל העולם דיבר יוונית (-200BC) ואחרכך כולם דיברו לטינית (השפה של רומא) שעת האנגלית הגיעה , האנגלית נלמדת כיום בכל מדינה בעולם כשפה זרה ראשונה. האנגלית היא פה כדי להישאר. *** * חבל שלא אספרנטו , אספרנטו טובה יותר מאנגלית. (ד"ר זמנהוף היקר)
אמיר | 27.11.15
2.
קודם כל השפה החשובה ביותר היא אנגלית
אנגלית היא השפה החשובה ביותר לקריירה (ברור שהמאמר נכתב לדוברי אנגלית לכן יוצאים מנקודת הנחה שאנגלית היא לא שפה זרה...) שנית, חייבים אנגלית ברמה טובה מאוד. מה שלומדים בבי"ס לא מספיק. תדברו באנגלית, תקראו באנגלית, תצפו בסרטוני יוטיוב באנגלית, תעשו מה שצריך בשביל אנגלית ברמה גבוהה.
 | 27.11.15
1.
כמה בבל"ת
למידת שפה תאפשר לכם תקשורת ברמה היום-יומית, אולם גם הקורסים המתקדמים ביותר לא יביאו אתכם לרמת "שפת אם". ראיינתי לא מעט ישראלים, הודים, סינים וכו שבקו"ח שלהם כתבו שהם דוברי אנגלית ברמת "שפת אם"... זה היה יותר "שפת ים". חסרים מנהגים. ניואנסים, ז'רגון וסלנג... כמו שכאן מגדירים את הסינים "דוברי האנגלית - הם מדברים CHINGLISH) - וזה אפילו בלי לאזכר את המבטא הכבד (לא רק של הסינים, גם ההודים, הישראלים ועוד.... אז - בהחלט תוכלו לתקשר, אבל ידיעת השפה ברמה כזו לא תאפשר לכם להכנס לתפקיד מנהל מכירות, מנה מוקד תמיכה ושירות. בחלק מהחברות אפילו לא בתור איש תמיכה.מכירות טלפונית...
CHINGLISH | 26.11.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת