אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אנשים פותחים מסעדות מהסיבות הלא נכונות. זה מתחיל ונגמר בבעיית אגו"

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
לכל המבקרים הצינים
תלמדו קצת לפרגן! לא מכיר את הבחור, אבל אם יש לו עסק בתחום המסעדנות עם 250 עובדים, 5 מסעדות בישראל ובאנגליה, בין היתר מסעדת מחניהודה - אחת המסעדות המצליחות במדינה, אז כנראה הוא כן תותח על שיש המון מה ללמוד ממנו. ל 1 - אף אחד לא טען שהוא מציל את האנושות, אבל עדיין מה שהוא עושה זה מדהים. אני חושב שלא פחות קשה להיות איש עסקים מצליח מאשר להיות פרופסור באוניברסיטה. ל 5 - כמו שלא כל תופר בגדים יכול להיות קסטרו ולא כל מתכנת יכול להיות סטארטאפיסט ככה לא כל טבח בצבא יכול לפתוח מסעדה. ל7 - תפסיק לזלזל, להיות שף זה עבודה סופר חשובה - תראה כמה אנשים מוכנים לשלם במסעדות, תראה כמה מסעדות זה חלק מרכזי בתרבות שלנו. ל 11 - תפסיק לזלזל, צריך להיות סופר חכם בשביל לפתוח מסעדות מצליחות.
מבקר מסעדות | 15.12.15
14.
ומה עם תמורה ראוייה למחיר גבוה?? מסעדות עממיות מצליחות רק ה"יוקרה" נכשלות
הבעיה היא שהשף חושב שזה כבוד לאכות אצלו ואם הוא נותן טעימה מה"יצירה" שלו את אמור לשלם ולהתפעל. ככל שאתה משלם יותר המנות קטנות יותר והפלצנות חוגגת במקום אוכל. המנות של השפים חמוצות (רוטב בלסמי ) מתובלות ביתר והטעמים לפעמים הזןיים. מי שרוצה לאכול הולך באמת למסעדה (נניח גבריאל) ולא לאחד השפים. אישית ראיתי שאני הכי נהנה במסעדות שהמנה העיקרית היא 70 - 110 ש"ח.
מבין עניין | 14.12.15
10.
למס. 2 - לא מדוייק, שף הוא פשוט האיש שעומד בראש המטבח
שף בצרפתית כמו צ'יף באנגלית - והכוונה לאיש (או אשה) שעומדים בראש המטבח. זה לא תואר שלומדים אליו כמו "דוקטור". מקצוע הטבחות מאז ומעולם היה מקצוע שלומדים תוך התנסות - כשוליות, בעבודה ולמידה מאנשים אחרים. כמו הרבה אומנויות אחרות - נגרות, רפדות, סנדלרות, מכונאות רכב או ספרות - אלה מקצועות שלומדים דרך הידיים והרגליים ולא מישיבה בקורסים תיאורטיים. את הכישורים משחיזים לאורך שנים של התנסות במקומות שונים, בשיטות שונות, בכלים וחומרים שונים. כן, יש היום בתי ספר לבישול וקונדיטאות - אבל לתעודות שם אין משמעות רבה מעבר להיותם בסיס - תיאורטי בעיקרו - למקצוע. יש שפים גדולים בעלי ניסיון רב, יכולות טכניות מבריקות וכשרון לבישול שועמדים בראשי מטבחים ואין להם אף תעודה. הם למדו את המקצוע מלמטה ועסקו בו במשך שנים, בפוזיציות שונות במטבח, במטבחים שונים או באותו מטבח שנים רבות - הם נהיו שפים בזכות היותם מנוסים ומקצוענים והיותם מי שעומדים בראש המטבח. לעומת זאת, לא כל מי שאוחז בתעודה מהקורדון בלו או מ- CIA או אפילו מתדמור הוא שף, או אפילו טבח פס...
לא שפית | 14.12.15
2.
כל אחד יכול קורא לעצמו שף? אומר מי שלא למד בישול וקורא לעצמו שף
אגו? השתן עלה לבחור לראש והוא עוד בא הטענות לאחרים. כמעט כל השפים המפורסמים בארץ קוראים לעצמם שפים למרות שזה בולשיט אחד גדול. רובם לא למדו השכלה פורמלית בבישול אלה עבדו במסעדות שונות בארץ וגם חלקם הקטן בחו"ל. שף יכול להקרא רק טבח שעבר את כל השלבים של הלימוד וקיבל תואר שף. ישנם כמה שפים כאלה בארץ והם לא סלברטיס, רובם שפים של בתי מלון יוקרתיים בארץ ובעולם. בארץ כל פלצן הופך לשף ויועץ .שפים מטעם עצמם.
אבי | 14.12.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת