אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מלחמת הביטקוין: נקמת הבנקים

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
עידו, בו נבעט בכדור ולא בשחקן
בלוקצ'יין זו טכנולוגיה שנקראת KSI (Keyless Signature Infrastructure) זה שביטקוין משתמש בה לא קשור לענין הכתבה חוץ מאשר לתת לכתב תירוץ להיות סנסציוני ולהפיל תמימים כמו שמעון בפח. הבעיה בהצפנה זה שהיא תלויה בשלימות התשתית עליה היא רוכבת מפני שצריך לשמור ולהעביר מפתחות. PKI (Public Key Infrastructure) בתשתית של בלוקצ'יין לא ניתן לפגוע כי היא מתמטית, ניתן להוכיח את שלמותה. היא באה לספק יָשְׁרָה, לא אֵמוּן (Integrity, not Trust) לדבר על בלוקצ'יין ועל ביטקוין ביחד זה כמו לחבר ביט-טורנט עם גניבת זכויות יוצרים. אלפי תוכנות בכלכלה ובטחון משתמשות ב- ביט-טורנט לשיתוף קבצים ללא פגיעה בזכויות יוצרים. בקיצור, אבחנה בין טכנולוגיה לבין מערכת שמשתמשת בה. ולכותרת, בואו נבעט בכדור ולא בשחקן ובואו נגיב מתוך הבנה. האינטרנט והחברה יהיו מקום טוב יותר
יוחאי | 18.12.15
18.
הביטקויין בבסיסו שגוי לחלוטין...
ו"בלוקצ'יין" זה הפרוטוקול והמידע שביטקויין מתקשר בין המחשבים... זה לא מטבע חדש ולא נעליים - זו צורת עבודה... בקיצור מה שאומר פה בכתבה, שרוצים לעשות מן גרסא של ביטקויין שבנקים יעבירו כסף ככה בינם לבין עצמם... ואם אני לא טועה זה כבר עובד ככה בצורה של העברה בנקאית בין בנקים וסוויפט וכו... פשוט צריכים להצפין א המידע ולא להתקע בטכנולגיה של שנות ה60 .. בעקרון הביטקויין זה קונספט שגוי לחלוטין - בנקודה שיש לבזבז משאבים חשובים זמן מעבד וחשמל לצורך כריית הביטקויינים - בעצם יוצרים בזבוז עצום של אנרגיה בשביל מוצר ווירטואלי ללא ערך.. וזה בעצם הערך... זה כמו שאני אגיד שיש מטבע חדש.. והוא קליפת בייצים מרוצקות - אנשים קונים בייצים ב10 שקל מרסקים אותם ונוצר להם אבקה בשווי 5 שקל.. אבל בגלל המסחר של האבקה - עכשיו היא שווה 25 שקל - מה קרה פה? זרקנו לפח בייצים טובות בשביל כלום... אותו דבר ביטקויין זה בועה - ייצרת פיסת מידע חסרת ערך ואמרת לאנשים שיש לה ערך ולכן היא שווה משהו - אבל לייצר אותה זה בזבוז עצום של משאבים... ביטקויין קיים כבר עשרות שנים... רק שכולם מכירים אותו בשם - בורסה... סוחרים בניירות ערך של חברות והערך עולה ויורד בחברות בכל העולם...עם מסלקות ותוכנות להעברת מניות מיידית... מה זה אם לא תוכנת מסחר - פשוט שלא הכי נגישה לעם, אי אפשר לקנות עגבניות בסופר עם חלקיקי מניות של גוגל... - וזה לדעתי יהיה כסף העתיד- מניות - או סוג של מניות - כסף ווירטואלי שמגובה על ידי חברות אמיתיות...
שמעון | 17.12.15
14.
הבלוקצ'יין יכול לשנות את המיחשוב מה שהאינטרנט עשה לתקשורת
הביטקוין הוא רק יישום אחד אשר כבר משתמש בבלוקצ'יין -- טכנולוגיה מהפכנית באמת לניהול נתונים מבוזר בעלת פוטנציאל עצום. מעבר לטכנולוגיה מדובר במהפכה קונספטואלית. לפני 20-30 שנה התקשינו לחזות את כל המהפכות שהאינטרנט חולל. להערכתי, אנחנו עוד לא יכולים לחזות את מהפכת הבלוקצ'יין במלוא היקפה, אבל ברור כי מדובר בטכנולוגיה מהפכנית אשר יכולה להביא ערך במגוון תחומים.
ארז | 17.12.15
10.
לסקרן: אפשר לקנות בו דולרים או אירו
כבר היום ניתן להזמין טיסות, מלונות, מחשבים ושירותים מסוימים בביטקוין. בעתיד התקווה שכולם יקבלו ביטקוין. אבל בינתיים יש בורסות בהן את יכול להמיר ביטקוין במטבע כמו דולר או אירו. אנשים מחזיקים ביטקוין כי מעריכים שככול שיגלו את תכונותיו והאפשרות לסחור בו ערכו יעלה.
יוסף | 17.12.15
9.
ל-7. הביטקוין זה כמו נייר ערך
יש כאלה שקנו כדי להחזיק ולממש רווחים כשהערך יעלה ויש כאלה שמחזיקים בו כמו שמחזיקים כסף בחשבון אמזון או PAYPAL ומשתמשים בו לרכישת מוצרים ושירותים במקומות שמקבלים אותו, ואם ערכו יעלה בינתיים - מה טוב. תמיד אפשר להמיר ביטקוין לדולרים - הרי כשאתה קונה ביטקוין אתה משלם למישהו בדולרים בתמורה לביטקוין שלו.
אחד | 17.12.15
8.
תשובה ל7
התשובה בגוף הכתבה, המטבע משמש כתמריץ לכורים, שהם מחשב העל החזק בעולם שמפוזר בכל הגלובוס, הכורים בתמורה יוצרים אבטחה קריפטוגרפית בלתי ניתנת לעוררין על בעלות טראנסאקיות המטבע, כל סוג של ערך יכול להיות מוצמד לטראנזאקציה כזו ולכן הביטים שבעלותם מאובטחת לנצח מקבלים ערך. אין כאן "ערך אינהרנטי" אלא "שימושיות אינהרנטית".
דוריאן | 17.12.15
1.
אית'ריום אינו "תאגידי".
אית'ריום הוא פרוייקט קוד פתוח, וכמו הרבה פרוייקטים כאלה מקבל תמיכה גם מתאגידים. חלק מהפרוייקטים האלה אכן "נבלעים" בתאגיד מחבק, אבל רובם שומרים על עצמאותם. במקרה הזה מייקרוסופט זיהתה את היתרונות של המערכת ומיהרה להציע ממשק אליה משירות azure שלה למחשוב ענן. נכון להרגע לא נראה כאילו מייקרוסופט מפעילה או מנסה להפעיל איזושהיא השפעה על אית'ריום.
נועם | 17.12.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת