אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סנונית ראשונה? שטראוס מחליפה את המבצעים בהורדת מחירים

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
איך בנק ישראל יגיב לכך?
בנק ישראל טוען כבר שנים שהריבית במשק יכולה להיות אפסית, אפילו שהדבר מנפח ללא צורך את מחירי הנדל"ן, משום שהנדל"ן הוא חלק קטן מן המשק. אולם במציאות, אנחנו רואים כיצד עליית מחירי הנדל"ן פוגעת בכל שאר הסקטורים. משפחות אשר מפנות אחוזים הולכים וגדלים מהכנסתן להוצאות דיור נאלצות לקצץ בכל תחום אחר, החל ממזון וביגוד וכלה בבילויים. כך שבניגוד לתיאוריה, הריבית האפסית לא רק שאינה מעודדת אינפלציה במחיריהם של מוצרי הצריכה, אלא אפילו מובילה לדפלציה. מה תהיה תגובתו של בנק ישראל לכך? להוריד את הריבית אף נמוך יותר!!! ככה זה כשהתיאוריה לא תואמת את המציאות.
אורן | 24.12.15
29.
אז בעצם הם מורידים את איכות המוצר כדי שהרווח שלהם ישאר אותו דבר ?
עוד "מבצע" ישראלי שבו הצרכן בעצם לא מרוויח כלום. נמאס מהחמדנות ללא סוף הזאת. תעשו מבצע אמיתי - תשאירו את המוצרים כמו שהם ותחתכו במחיר ב- 25%, למשל. לא צריך שיהיה לכם 80-90% אחוזי רווח על כל מוצר שאתם מוכרים. אני כל פעם נפעם מחדש כשאני הולך לסופר חרדי ואותם מוצרים עולים פחות, הרבה פחות. כמו למשל פסטה ברילה ב- 4.90 או דגני בוקר מסוגים שונים ב- 14.90 ועוד ועוד ועוד. ואני בטוח שהם לא מפסידים כסף על מכירת המוצרים האלה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו, אני אישית צימצמתי מאוד את הצריכה שלי והפסקתי לקנות הרבה מוצרים. אני לא חושב למשל שדגימונת מילקי אמורה לעלות כמעט 3 ש"ח ושארטיק אמור לעלות 12 ש"ח או שקופסת חומוס קטנה (300-400 גרם) צריכה לעלות 14.90 ש"ח. פשוט אין סיבה לזה מעבר לחמדנות. אז פשוט הפסקתי לקנות את המוצרים האלה ורבים אחרים כי אני לא מליונר והתחלתי לבשל הרבה יותר בבית.
מיקי | 24.12.15
23.
הבעיה היא שאין אלטרנטיבות לנבלות: תנובה ושטראוס
הממונה על ההגבלים העסקיים לא עושה את עבודתו או ודאי קיבל שוחד אם כל המחלבות הקטנות והיצרנים הקטנים כבר שייכים לחברות הגדולות זה אומר טרה, גד, רמת הגולן - כולן שותפות של החברות הגדולות בייצור או בשיווק או חברות בנות שלהן. יש להפריד בעלויות ופעילויות משותפות. עונשי מאסר לבעלי חברות שיווק שיורידו את המוצרים של הקטנות (בגלל לחץ של הקטנות)
אמיר | 24.12.15
17.
לפחות בשבילי זה מאוחר מידי .. ההתנהגות הצרכנית שלי השתנתה
פעם הייתי "מעמיס" מעדנים בסופר... זה היה נראה לי פינוק בריא ונשנוש נחמד ... בכל מצב במקרר שלי היו המון סוגים. פתאום קלטתי כמה זה עולה ... ובמקביל הבנתי שזה יותר סוג של ממתק ופשוט הפסקתי. התרגלתי בלי .. אני קונה היום רק יוגורט נקי וגם זה יקר פה וממש לא מתקרב לאיכות של יוגורט יווני. בקיצור כמה אחוזי הנחה לא יעשו את ההבדל, התרגלתי לדלג על המדף הזה.
ל | 24.12.15
13.
מאוחר מידי ! האמת , כבר לא חסר לנו קוטג ,יוגורט , ועוד כמה מוצרים יקרים
אני וילדי ורעיתי , צימצמנו את הצריכה שלנו מאז שקוטג המריא במחיר שלו ובהמשך המחאה וכו . היינו צורכים קוטג בכמויות ! בשבוע עכשיו ממש לא מפריע אם יש אחד או אין במקרר . כנ"ל יוגורט ולא משנה החברה , יוגורט היה 5 שקל בערך עברנו לגיל הישן והטוב או אשל נדמה לי שזה של תנובה 1.4 שקל לגביע מעדנים ממותקים ? פשוט נעלמו מהמקרר שלנו עד כדי כך שגם שאנחנו מביאים בודדים פעם ב , זה נזרק לזבל כי אף אחד לא אוכל . המסכנה , זו כמו התמכרות החברות הגדולות נתנו לנו להיות מכורים להם ולקנות בכמויות ובכל מחיר , אבל ברגע שרק תחליטו תקנו פחות תקנו את הזול תראו שאפשר ממש להיגמל מהם . אצלינו בבית ככה גם קונים פחות , גם קונים שבועית , גם קונים בריא ופחות גאנק כגון חטיפים וכ"ו . האמת ולא בציניות : לא פלא שבדינות מסויימות עניים חיים יותר מאחרים ! פשוט חיים ללא גאנק ............ וללא התמכרות .................. משפחתי לא זגפנית לא קמצנית ולא טבעונים או צמחונים , פשוט אין כסף !! אין כסף ארנונה מיסי ועד גז חשמל כבלים משכנתא הלוואות אוכל מה נשאר ?
 | 24.12.15
12.
כמה נפח הם מצמצמים בהתאם?
נשמע לי כמו עוד תרמית מבית היוצר של תנובה/שטראוס/טרה. (בואו נהיה כנים, יש תיאום מחירים ותכלס זאת אותה חברה) ממש נחמד לי פה, במדינה אירופאית שנחשבת די יקרה, ובכל זאת איפה שקוטג' עולה 3.5 שקל והמחיר שלו לא השתנה כבר חצי שנה. 250 גרם גבינה צהובה ב10 שקלים. 4 מעדני חלב ב3.5 שקל. דגני בוקר של מותג ב12 שקל, ליטר חלב ב3.5 שקל אני לא מבין כל הזמן למה אני קונה כל כך הרבה יותר אוכל באותו המחיר ששילמתי בישראל ועוד מקבל את זה במשלוח בשעה שקבעתי מראש. ממש מוזר. אולי אני צריך גם לפרסם את רשימת הקניות שלי בפייסבוק.
lkjklj | 24.12.15
9.
הרגולציה הרגה אותם, פתחו את מכסי הייבוא לגבינה ולראשונה בהיסטוריה יש "תחרותיות"!!!
בעבר היו אלה תנובה שהשתלטו דרך מוקדי כוח מפאיניקים על משרדי הכלכלה שאפשרו רגולטורית לקיום מונופול. לאט לאט נכנסו שטראוס-יוטבתה ל"ראש בראש" דואופולי ובשנים האחרונות נכנסו תאגידי הענק לקרטל במדינת ישראל הקטנה, פרוקטר אנד גמבל. ואחרונים חביבים שנהיו חזירים אלה הם היבואנים בעלי מרכזי הלוגיסטיקה שהפכו לטייקונים בעצמם. והאזרח אוכל קש ולוקשים כל שני וחמישי.
רגולטורים שסרחו 67 שנה שמעו את רחשי המחאה | 24.12.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת