אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כמה עולה שחיטת עוף כשרה? 1.2 מיליארד שקל בשנה

95 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

95.
תגובה ל 84: אתה לא מבין כמה התגובה שלך מגוחכת
אמנון יצחק אינו רב ובטח לא רב גדול כמו הרב קנייבסקי. הוא מחזיר בתשובה, בור ועם הארץ, ומגדולי הליצנים בדורות האחרונים. נאמר ששבעים פנים לתורה, וכמו שיש מי שתומכים בטבעונות, יש מי שטוענים שאכילת בשר היא כורח. לדוגמא, האר"י מסביר בשער הגלגולים שנשמות חוטאים מתגלגלות בבהמה כשרה, ושחיטתם הכשרה והברכה על בשרם מתקנת את נשמתם. לכן אכילת בשר כשר נחוצה לתיקון העולם.
יובל | 05.01.16
90.
הכתב מטעה ואולי בכוונה, כשהוא קורא לרגב "רב" ולא מציין שהוא רפורמי שלמעלה מ80 אחוז
מתושבי מדינת ישראל היהודיים לא מתייחסים אליו ואל פסיקותיו ושאר ה-20 אחוז בכלל לא יודעים מי הוא. בכך הכתב גורם לחשוב שמדובר באדם ששייך לקבוצות הדתיות שמרכיבות את מדינת ישראל. סקר מכון ירושלים שנערך לפני כשלוש שנים הראה שלמעלה מ-70 אחוז מתושביה היהודיים של מדינת ישראל שומרים על כשרות בביתם! נתון זה מצביע על הדרישה לכשרות כעל דרישה קיימת של רוב רובו של הציבור.
דן ידין | 04.01.16
89.
הכתבה מטעה
הכתבה מטעה. עוף בהכשר הבד"ץ שלפי ההיגיון של הכתבה אמור לעלות יותר שכן זה תוספת של גוף כשרות על הרבנות, בריכוזים החרדיים עולה אותו דבר ואפילו יותר זול מעוף רבנות במרכז תל אביב. כשרמי לוי עושה מבצע על עוף זה לא משפיע הכשרות על המחיר זה יוצא יותר זול מאותו עוף במרכז העיר. בקיצור העלויות לא קשורות לכשרות אלא לתאוות הממון של הטייקונים.
מוישלה | 04.01.16
87.
רגולטור לא יכול להיות מונופול
כל עוד אין חוק שמכריח לקנות כשר הרבנות אינה מונופול. למה הדבר דומה, לא חייבים להוציא רישיון נשק, אך מי שרוצה בזה צריך לשלם סכומי עתק לרגולטור על הרישיון וחידושו וצריך לעמוד בכל התקנות הרלוונטיות. כך גם למשל בייבוא מוצר תקשורת כלשהו, יש תקנות ורישיון והכל עולה המון כסף. אל תייבא ולא תשלם. אלא מה כנראה משתלם לחברות לשלם המס הקצוב ולו שיוכלו לייבא את המוצר הזה על כל מאפייניו (שבנידון דידן המאפיין הנידון הוא הכשרות). מי שלא מעוניין ב"מס" הזה לא מוכרח לצרוך כשר, ואם מפריע לו המחסור כביכול במוצרים לא כשרים (כאילו יש איזה אידיאל בזה) והוא בטוח שזה שוק ריווחי מאין כמוהו, יתכבד לפתוח חברה לייצור/ייבוא מוצרים שכאלה ויתחרה באלה הקיימות. לסיכום: הכל כסף, וגם הטענות נגד הרבנות (או כל רגולטור ממשלתי אחר) עשויות לנבוע מאינטרסים כלכלים של חברות המזון שרוצות להגדיל את מתח הרווחים.
מבין בכלכלה | 04.01.16
84.
אין כזה דבר שחיטה כשרה >>>
כל הבשר והעוף שמוכרים פה הוא טריפות ונבלות , הכל מגיע מתעשייה שמבוססת כולה על צער לבעלי החיים ולא סתם קמים היום רבנים גדולים כמו הרב אמנון יצחק, הרב קנייבסקי, האדמו"ר מהאלמין שאומרים שהכל טריפות ונבלות. ככה זה כשמעורב פה הרבה כסף ואינטרסים. תודה לאל שאני טבעונית. ממליצה לכולם לחפש ביוטיוב את "ההרצאה שכל עם ישראל חייב לראות" של אסא קיסר החושפת את יחסה של היהדות לטבעונות .
רעיה  | 04.01.16
81.
אין באמת ערך לכשרות - כי לא מדובר בבדיקות בקטריולוגיות
היה נכון שיהיה משרד מתפקד - אפילו משרד חרדי , שיעשרה בדיקות מיקרוביאליות במסעדות , בתי חולים ומוסדות שמגישים מזון. הבדיקה צריכה להיות מחייבת לצורך קבלת רשיון עסק. כיום המצב הוא שהרשויות המקומיות צריכות לערוך את בדיקות משרד הבריאות בתחומן. כך יוצא שכל סרחן וגרבץ ישבנים, יכול לפתוח מסעדה או חברת קייטרינג ולהגיש מזון מזוהם. כמובן רשיון נדרש ממשרד הבריאות, אבל אין לו ערך - כי מגיעים שני ליצנים ... ואין אכיפה במהלך חיי העסק. על עסקים שמגישים מזון מזוהם - להיסגר בו במקום, בעליהם להיעצר ולתלות על השמשות - מדבקה ענקית אדומה עם סימן גולגולת=מוות. יש להעלות את התוצאות המיקרוביאליות לאינטרנט. אפשרות מבורכת היא הכשרה מקצועית עבור החרדים שיעשו זאת. אבל הכשרות בפני עצמה - אין לה שום ערך מבחינת בריאות הציבור והתועלת למדינה.
אמיר | 04.01.16
74.
אני נמצא בטורונטו בשנה האחרונה . ברשת וולמרט באיזורים עם אוכלוסיה יהודית, יש מדפים
של אוכל כשר [אגב, לצד מדפים של אוכל ללא הכשר רבני, דבר שלא מפריעה לחרדים שאני צופה בהם קונים] . פער המחירים הוא כ30%. ועוד דבר מעניין ששמנו לב אליו- מוצרים ישראלים , אמנם יקרים מהמוצרים המיובאים מיוון, מקסיקו, ארה''ב, אבל הם זולים מאותם המוצרים המשווקים בארץ הקודש. נסתרות הן דרכי הכלכלה הקדושה של העם היושב בציון.
אבי | 04.01.16
73.
תראו איך צריך לקרוא את הכתבה בצורה מקצועית:
מי הכותב: עמותת חידוש היא עמותה רפורמית שחיה מכספי תורמים נוצרים אנטי ציוניים. הכתבה היא כמעט קופי פייסט של דוח שהם כתבו, וכמו אצל הרפורמים, הם מסתירים את האג'נדה האנטי יהודית שלהם תחת מסוה, במקרה הזה כלכלי. מי העורך: במקרה הטוב אדם נאיבי, במקרה הפחות טוב מישהו שרוצה שאחרים ירגישו רע עם יהדותם, להסית נגד דת ולזכות ברייטינג (בקיצור מצביע יש עתיד). מה כתוב: כתוב שעם ישראל מוכן לשלם כדי לאכול אוכל כשר. כתוב שכל עלויות הכזשרות הם 2% מעלות המזון. ואם זה נכון שיש כאן שחיתות אז אפשר לחסוך חצי מעלויות אלה, אז חסכנו אחוז מעלות המזון, שהם רבע אחוז מסל ההוצאה של משפחה בישראל, שזה 20 שקל בחודש. לכן ברור שלא מדובר כאן בכלכלה, אלא בהסתה. מה לא כתוב: מי שרוצה אוכל לא כשר, יכול למצוא. בארה"ב עיקר הצרכנים של אוכל כשר הם לא יהודים, כי הכשרות היא תו תקן לאיכות המזון. בישראל רוב רובה של האוכלוסיה אוכלים כשר. מפעלי מזון מוכנים לשלם עבור כשרות מהודרת כדי להרחיב את נתח השוק שלהם. לא כתוב שהמגזר הצומח ביותר בתחום המזון הוא המגזר החרדי ולכן כל בעל עסק רוצה חלק בנתח הזה. הבעיה שהם לא רוצים לשלם את כרטיס הכניסה, ורוצים הנחה. עמותת חידוש והרפורמים רוצים גם להיכנס לתחום השרות ולהרויח כסף, על ידי מתן תעודות כשרות בזול ובחפיף, אבל הרבנות מונעת מהם כי הם לא אמינים. כי ידוע שהרפורמים כאן בשביל הכסף ושאצלם הכל בלוף.
כלכלן | 04.01.16
70.
כתבה המונעת ממנעים זרים
למה אתם לא בודקים את עלויות של אסיר במדינת ישראל וכמה התרבות החילונית תרמה לכמות האסירים וכמה אסירים יש מהחברה הדתית העיתון כלכליסט ממשיך בדרכו הקלוקלת להשמיץ כל מה שריח יהדות נודף ממנו מעניין למה העיתון לא כותב על שוד הקרקעות של הקיבוצים ????
 | 04.01.16
69.
כמו תמיד, הכתבה מטעה אותנו, הקוראים
אפשר להריח מקרוב איך חדו"ש מעורבים לא רק בתהליך השגת הדו"ח אלא גם בניסוח הכתבה הזאת. הנה משפט קטן שנבלע בתוך הכתבה: "מחצית מהסכום שהולך על כשרות העופות, הולך על כשרות מהדרין..." מה המשמעות של המשפט הזה? כשרות מהדרין היא כשרות מאד לא מונופוליסטית. היא גם לא כפויה. מי שרוצה, רוכש מהדרין. מי שלא רוצה, רוכש כשרות רבנות רגילה. הוי אומר, שחצי מעלויות הכשרות של העופות הן עלויות לא כפויות. אין להן את המשמעות המפחידה שבאה הכתבה הזאת להציג. כל סכומי העתק שהובאו בכתבה - כוללים גם כשרויות מהדרין, שהן הנתח העיקרי בעוגת העלויות של הכשרות. אין לי אמון בנתונים שהוצגו, ועצוב לי שאין קישורית מהכתבה לדו"ח המדובר. חבל גם שרק חדו"ש מקבלת זכות נוכחות בכתבה, ולרבנות לא ניתנה זכות תגובה.
גוי צדיק | 04.01.16
68.
"לנו" זה עולה? "לי" זה עולה.
מי ביקש מכם לקנות כשרויות? אני מקפידה על כשרות ומוכנה לשלם הרבה כסף עבור אנשים שעושים את העבודה במקומי ובודקים שהבשר מטופל לפי כללי ההלכה היהודית. לכם זה לא מתאים? תבחרו לא לקבל כשרות למלון, למכור בסופר אוכל לא כשר. כל יהודי שחשוב לו לאכול אוכל הכשר עפ"י ההלכה היהודית משלם על כך מרצונו החופשי. ואם יפגעו במערכת הכשרות אז תתעורר לי הבעיה- לא אוכל לצרוך מוצרים בחנויות.
לאה | 04.01.16
67.
זה הוסתר כי זה לא מדויק ולא נכון
1. חלק ניכר שם מדבר על עופות שמושמדים ולא כשרים , אבל גם אם לא היה כשרות הם היו מושמדים ( עוף לא כשר זה עוף חולה !! ) 2. עלות שוחטים - גם אם לא היה כשרות היה צריך לשלם לשוחטים , כי בסה"כ מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה ולשחוט 3. ניקוי ומריטה של עופות עושים בלי קשר לכשרות , זה לא הליך כשרותי כלל 4. האטת התהליך 420 מליון מתוך 1.2 מליארד כמעט 40 אחוז מהעלות היא לא אמיתית , אלא מה היה אילו ??? זה נשמע רציני ? עכשיו ברצינות ! אם מחשבים עלות כשרות לעוף זה פחות משקל !!!, אז שיפסיקו לבלבל לנו בשכל , וגם ככה אין סיכוי שיבטלו את הכשרות
תמחירן | 04.01.16
66.
מהמה הכל בלוף כל ההכשר. חייבים לתפור ג'ובים
מה מה יעשו כל האברכים שמסיימים ללמוד בכולל? איך מכשירים עוף שהוא מלא מלא פגיעות בגופו. יצא לכם לראות איך ניראים העופות בסופרים ? כולם נראים בכתמים של אדום וכחול. משגיח שהראתי לו ,ושאלתי אותו איך יש הכשר בעוף שכזה. הוא חייך. גברת תלכי לקנות את אצל באטליזים של החרדים,ותשלמי יותר.
paula | 04.01.16
60.
ועוד לא דיברנו על שאי אפשר להשיג באיקאה קפה עם חלב אחרי 11:15 בבוקר
למרות שזו קפיטריה נפרדת המשגיחים דוחפים דרישות שאין בינן לכשרות כלום. ומי שרוצה קפה או מאפה אחרי 11:15 יקבל משהו פרווה ומגעיל. כמה ציניות וזלזול בנו הצרכנים מצד חילונים שמוכרים אותנו לכת הדת החדשה ואנחנו שותקים.
דן | 04.01.16
59.
יש פיתרון-כחלק ממיתווה הגז, תשובה יממן את הרבנות
אנשי הרבנות כולם, יהפכו להיות עובדים של תשובה אשר יממן את כל עלויות הכשרות הנידרשות כחלק מהתמלוגים והמעמסה תרד מיוקר המחייה. בצורה כזו יוזל הגז ויוזל יוקר המחיה :-). מה דעתכם? אפשר אולי להפיל על תשובה גם את המס על הדלק? אה....ניזכרתי, בתמורה, נשנה מילה אחת בהימנון, במקום לפאתי "מיזרח", יהיה לפאתי "מערב", כי רצוי לדייק. זהו , הענין סגור !
רן | 04.01.16
52.
סאחטיין על הפופוליזם. אני אוכל מה בא לי, כריך BLT זה הכי טעים. אבל...
שכחתם לציין מרכיב עצום במחיר בשר, דגים, עוף, ופירות וירקות טריים. בלאי. חנות א' רוכשת 20 טון עוף, 5 טון בקר, ו10 טון פירות וירקות. אז נשתמש בעוף לדוגמא: את העוף קנו נגיד ב8,000 ש"ח לטון. הם מכרו 12 טון ב20,000 ש"ח לטון. וזרקו 8 טון. אזי 160,000 + מע"מ, מכירות ב240,000 כולל מע"מ, ובלאי של 64,000 ש"ח. פלוס שכירות, ארנונה, חשמל, משכורות, ביטוח לאומי, מע"מ, מס בריאות, הפרשות לפנסיה, הבראה, מתנות לחגים לעובדים, רואה חשבון, ביטוח (בשביל ה_____ שתמיד מחליק/ה ושובר/ת ת'תחת) אז על ה240,000 הכנסות, לא חסרים הוצאות שלא קשורים לכשרות. זה שבוודאות ניתן לחתוך מהשומן של הרבנות, אפשר ועוד איך. אל תחשבו שזה שהמחיר גבוה, זה רק בגלל מרכיב אחד. יש המון המון המון המון מרכיבים.
דורון | 04.01.16
50.
כמה הערות לסדר:
הכתבה חובבנית ומסיתה ולפי התגובות רואים שרוב הקוראים נפלו בפח: 1. יש בארץ ייצור לא מבוטל של מוצרים לא כשרים, חנויות לא כשרות (בעיקר בריכוזים רוסיים וערביים) ורוב המסעדות אינן כשרות בהשגחת הרבנות. האם המחירים שם זולים יותר? בדרך כלל לא. 2. "שכחו" לספר לכם על עלויות אחרות. מה עלות השיווק למשל? אני לא רוצה לשלם על דוגמניות שופעות חזה שמפרסמות מעדני חלב אבל בפועל משלם על זה. עלויות הפרסום והשיווק הן הרבה יותר גבוהות מאשר עלויות הכשרות מתוך מחזור המכירות הן בענף המזון והן בענף המלונאות. 3. ישנן דוגמאות רבות נוספות לעלויות גבוהות שנופלות בסופו של דבר על הצרכן שרובכם מתקוממים עליהם אבל שוכחים אותם ובכתבה לא טרחו להזכיר לכם. מה למשל המשכורות של בכירי תאגידי המזון או רשתות השיווק? מה עלויות שכר הדירה המנופחות שרשתות השיווק משלמות לטייקונים על שכירות בקניונים (הרבה יותר מעלויות הכשרות)? ואיזה חלק מעלויות הייבוא הולך למיסי נמל מנופחים שהולכים למשכורות מנופחות לעובדי נמלים? ושלא תבינו אותי לא נכון. מונופול זה רע אולם כאשר מדובר בשירות כמעט ממלכתי הניתן בעלויות סבירות בדרך כלל פירוק המונופול מוביל לעליית מחירים. אין לי בעיה שרואי החשבון יבדקו את מבנה העלויות ויקצצו אם יש שומן היכן שיש שומן. צריך גם לבדוק מה עומד מאחורי אלו הנלחמים בכשרות של הרבנות. האם הם באמת דואגים לכיסו של הצרכן או האם כל רצונם לקעקע את מוסד הרבנות שאינו פוסק לפי ההלכה שהם דוגלים בה.
זה שמשלם על הכל | 04.01.16
48.
על פי התגובות ועל פי הכתבה
הכתבה היא חובבנית, שיקרית ואנטישמית עובדה שכל התגובות לא מיתיחסים לעצם העלות אלא ל"מיותרת" של הכשרות בכל דבר הכשרות זה לא רק איך עושים את המזון אלא הרבה יותר מזה יכול להיות שאפשר להוריד עלויות אבל מזה להשמיץ, ולנסות לפרק את הכל משחטה ששוחטים יותר ממיליון עופות בשנה אז 430 מיליון שקל זה זניח ולא משפיעה בכלום למחיר בגלל זה העוף הטרף בטיב טעם נמכר באותו מחיר של עוף כשר רבנות ולא שמעתי ששם מתלוננים איך יכול להיות אם אין בכלל עלויות ( שזה גם לא נכון בגלל שהעוף שם נשחט בדיוק אותו דבר כמו העוף הכשר אבל זה פסול מבחינת הלכתית וזה לא ) הייתם בודקים כמה עולה בחול זון כשר ואז הייתם מנשקים את השמיים
מרסלו קצור | 04.01.16
46.
הבעיה החמורה יותר היא, שהדתיים מסבסדים את עצמם על חשבון החילוניים
בתיאוריה מי שדורש יותר כשרויות, אמור לשלם יותר. בפועל החרדים משלמים פחות מהחילוניים על אותו מוצר, או מקסימום אותו מחיר. ומה משתמע מכך, שמגלגלים את עלויות כל הכשרויות על כולנו. וכך יוצא שמי שמסתפק רק בכשרות רגילה משלם הרבה יותר ממה שהוא צריך. תעשו בדיקה פשוטה בסופר, ותשוו מחיר של פסטרמה עם כשרות רגילה לפסטרמה עם כשרות מהדרין. תגלו לא אחת שהם עולים אותו דבר, או שההפרש מזערי למעלה או למטה.
היכן הבעיה האמיתית | 04.01.16
43.
זה רק בארץ. ומה עם כל היבוא?
ישנם משגיחים שעושים חצי שנה על הקווים לארה"ב, סין, טורקיה ועוד. ושם זה יקר עוד הרבה יותר בגללת עלויות ההטסה והשהות וכו'. וזה לא נגמר במזון חברים. ש/כחו להזכיר פה את מוצרי הנקיון וההגיינה האישית. לא כולם אמנם אבל גם זה שוק ענק. להערכתי המחיר האמתי כפול ממה שכתוב בכתבה.
ט"א | 04.01.16
41.
רואה חשבון לא רואה עובדות
הדו"ח או הכתבה מספרים לנו כי "מונופול הרבנות מצריך אלפי משרות, ובהתנהלותו מייקר את עלויות המחיה בישראל" האמנם? הדבר ניתן לבדיקה בקלי קלות על ידי רשימת משגיחי הכשרות שבכל מועצה דתית. מבדיקה מהירה מול גורמי מקצוע התברר שהנחה זו מוגזמת (למשל במועצה הדתית הגדולה בארץ של תל אביב יפו יש בס"ה מאתיים ומשהו משגיחי כשרות, חלקם בחצי משרה). נשמח לקרוא את הדו"ח במלואו.
רמי | 04.01.16
40.
מושחתים נימאסתם
הכל מושחת מהיסוד שם ברבנות ,מערכת הכשרות עובדת למרות המשגחים ולא בגלל המשגיחים ,בחו"ל לדוגמא ,כל יום מוסיפים עוד אדם ועוד משכורת ,והבעיה העיקרית ,שהאנשים שעובדים בחו"ל , עובדים בשחור ,וולא כל תעודה של שוחט או רב ,אלא אך ורק בגלל שהם מקורבים לצלחת ,אנשים חולים ,עם כל המחלות שיש בעולם ,אנשים זקנים ,אך כפי ששמעתי הם נואפים לא קטנים , לכולם מחנה משותף אחד ,מקורבים לצלחת ,או יודעים יותר מדאי דברים ,ולוחצים על המערכת , מושחתים נימאסתם
בלעם  | 04.01.16
39.
וכמה מייקר השירות הוטרינרי?
לפי החישובים פה עוף לא כשר צריך לעלות בערך שני שקל לעוף שלם,8 שקל סטייק פרגית. השירות הוטרינרי לא פוסל עופות? עופות לא כשרים לא צריך לנקות? פקחי תברואה לא עולים כסף? ובכמה אחוזים יקר קוקה קולה לעומת פפסי או קריסטל? אבל את הכשרות צריך להפריט... לא טוב לכם יקר לכם תקנו מוצר אחר. לא חסר.
לקוח מרוצה | 04.01.16
33.
עוד יותר מענין זה הפרופורציה לשרות הוטרנרי למשל
נניח ולו לרגע שהכשרות חיונית ובהתאם לאמונה היא ענין של חיים או מוות בדיוק כמו השירות הוטרנארי שאמור לוודא שבעל החיים מטופל מבלי לגרום "צער" מיותר ולאחר שנשחט חובתו לודא מניעת מחלות ובריאות המוצר ..בהתאם להנחה הראשונה ובהתאם לחוק ולתקנות המגדירות את תפקיד השירות הוטרנארי מהיא הפרופורציה בין שני השירותים? המחוקק יכול להשאיר את הכשרות בידי הקראטל אבל הוא חייב להפריד בין כשרות המוצר לכשרות המקום: למה סופר צריך להיות כשר ? צריך למנוע זאת , בחו"ל גם היהודים האורטודוקסים רוכשים מוצרים ארוזים (כמו פסטה וגבינות) בסופרים רגילים שאינם כשרים בעליל , ואלו מקצים לרוב מדף יחודי לכשרות למשל למצות ומוצרים ישראלים כמו נרות נשמה... יש יהודות סבירה הוגנת ושאיננה מתגוננת גם בישראל , ויש קארטל אורטודוקסי חרדי שבינו לבין היהדות יש מעל לחמשת אלפים שנים של פער..
רבי בבי | 04.01.16
32.
כתבה חובבנית בענק
יש לי "רק" שלושה טיעונים המוכיחים מעל כל ספק, כי הכתבה חובבנית: 1. העופות והמוצרים בכלל ב"טיב טעם" אינם זולים יותר, למרות שאין שם כשרות. 2. צריכת עופות ה"מהדרין" לא משפיעה בכלל על הציבור הרחב, מאחר ורק צורכי המהדרין משלמים את המחיר (הבהחלט יקר). ה"עוף בשקל" שנמכר אצל רמי לוי, אינו מהדרין. 3. עלות מוצרי המזון הכשר בחו"ל, זולה יותר באופן משמעותי מזו שבארץ, למרות שגם שם יש את אותן עלויות החזקת משגיחי כשרות (ודרך אגב, עלות שכר של 80,000 ש"ח למשגיח כשרות, משקפת עלות שכר של 6,666 ש"ח לחודש - משכורת רעב). ועוד לא דיברתי על הבחירה החופשית של בעלי הרשתות / המפעלים, שיכולים לבחור בין יצור מוצרים ללא כשרות (יחד עם הדרת הציבור צורך הכשרות) לבין ייצור מוצרים מעט יותר יקרים אך כשרים.
יואב | 04.01.16
29.
מעניין. תסבירו לי איך הדתיים קונים בכלום כסף?
עושר עד למשל שהיא כשרה מוכרת במחירי ריצפה. אם אתם חושבים שאם יוזילו את מחירי הכשרות יוקר המחיה והמחירים באופן כללי ירדו אתם טועים...כי זה שוק של קרטלים...הכתבה הזאת היא כתבה שכולה דמעות תנין של עשירים שרוצים לשלם פחות עבור היתרי הכשרות...שישלמו...
מייק | 04.01.16
25.
זה סיפורנו כאו
יתכבד כותב הכתבה ויבדוק מה שיעור ההעמסה של הנמלים, התחבורה והחשמל על העלויות שלנו ותבינו שאין תקנה. משכורות ההסתדרות הן העמסה בדיוק כמו החרדים ומאז ימי בן גוריון . זו הדרך לההשבטים שלנו. עד שלר נהפוך ל"עם" ולא לקובץ שבטים אנו מקרבים שוב את החורבן
ציפי | 04.01.16
17.
קשקוש והבל
יש כשרות כי ציבור הצרכנים דורש את זה. מפעלים כמו שטראוס/אסם/תנובה ועוד דואגים להכשר מהודר **רק** כי הם רוצים למכור יותר לציבור החרדי והדתי, ומבחינתם זו השקעה שתביא להם הכנסה יותר גבוהה. כנ"ל לגבי בתי מלון - הם דואגים לתעודת כשרות **רק** כי זה מביא להם הכנסות מאורחים שאלמלא כן לא היו מגיעים בהעדר תעודת כשרות. תשאלו את המלונאים אם הם היו מוכנים לוותר על הוצאה של 2% לכשרות, אבל מאידך להפסיד את קהל האורחים שלא יגיע בגלל העדר הכשרות. נראה מה תהיה התשובה. זה נכון שהכל שיקול כלכלי - אבל של היצרנים ובעלי בתי המלון. לכן, את הדו"ח המופרך הזה יש לראות באור הזה, ולהבין מאיפה מגיעה תגובתו של "הרב" אורי רגב
משה | 04.01.16
16.
יש מנגנון כשרות מנופח שאחראי לעשות אלפי משרות כלום במשק
משגיחי הכלום האלה, עשרות אלפי משרות במשק, הן אתנן פוליטי לבוחרים במפלגות מסוימות. האברך לא למד מעולם שום מקצוע יצרני ומועיל. הוא לא יוכל לעשות הסבה לשום מקצוע אחר. ובינתיים הוא מחוייב להיצמד לקהילה ממנה הגיעו מממניו - יהדות התורה, ש"ס, הבד"צ המסויים, וכו'.
משגיחי כלום | 04.01.16
15.
למס' 2
זה לא רלוונטי ש-50% הולכים לשחיטה מהדרין, משום שהנטל נופל על הצרכן החילוני. רוכשי המהדרין רוצים כשרות מהודרת במחיר מינימלי (גם אם היו רוצים, רובם אינם מסוגלים לשלם עבור כשרות מהודרת), וההפרש בסוף נופל על הצרכן החילוני, בעל האמצעים, שיקנה עוף גם אם יעלה 30% יותר. לכל ספק שמשווק מוצרים בכשרות מהדרין יש גם מוצרים בכשרות "רגילה", שם הוא מקזז את ההפסדים שלו שנובעים ישירות מהפרוטקשן לרבנות.
201 | 04.01.16
8.
שטויות וחוסר ידע
בכתבה ישנם מס' גיבובי דברים שאין בינם לבין המציאות כלום. משגיח כשרות ברשתות שיווק לא קובע מה יכנס לרשת ומה לא-ישנם נהלים ברורים של הרבנות הראשית לישראל והוא מחויב אליהם.כל מוצר שיש לו חותמת כשרות יכנס לרשת בין אם זה לטעמו של המשגיח ובין אם לא.
מאיר | 04.01.16
7.
השאלה היא לא כמה זה עולה אלא למה כולם צריכים לממן את זה
למה מי שלא חשוב לו לאכול כשר צריך לממן את המנגנון הזה ? למה לא יכולים להיות בסופר מדפים כשרים או מקררים כשרים לצד מדפים לא כשרים ? בדיוק כמו שיש מדפים למוצרים ללא סוכר, ללא גלוטן מקרר למוצרים אורגנים ? אני ממש לא רומז שצריך לדחוק את המוצרים הכשרים לפינה - מבחינתי שימוקמו באיזורים היותר מרכזיים ובולטים אבל צריך לתת לציבור (שהוא לא כל כך קטן) גם אופציה אחרת. מי שרוצה שישלם ומי שלא לא ...כנ"ל גם על יבוא מזון. ככה זה אמור לעבוד במדינה דמוקרטית.
ב | 04.01.16
4.
יהודי מסורתי
הגיע הזמן לקצץ את הכנפיים של הרבנות , זה מזמן לא גוף ששומר על היהדות אלה גוף ששומר על חשבון הבנק והכח הפולטי של אניטרסים איפה היהדות שלכם הרבנים?שאתם גוביים יותר כסף על הכשר כזה או אחר מאנשים שלא גומרים את החודש ומאמינים בכם ,איך אתם ישנים אם זה בלילה, שקמה המדינה הרבנות הייתה יונה ועכשיו היא נשר עם כנפיים ומקור נושך
אזרח | 04.01.16
2.
לא מונופול אלא מניפולציה
"כמה עולה שחיטת עוף כשרה? 1.2 מיליארד שקל בשנה" זועקת הכותרת, אך למי היא עולה? אז הנה התשובה באותיות הקטנות אי שם בכתבה "עלות הכשרות לשחיטת עופות עומדת על כ־1.2 מיליארד שקל בשנה. כמעט חצי מהסכום הזה הולך לשחיטת מהדרין שיש לה ביקוש מועט" כלומר הנטל נופל על צרכני המהדרין עצמם. ב. אם רוצים להוזיל את שוק המזון צריך להוריד את המכסים ולייבא חופשי, גם כשר וגם לא כשר, יבוא חלב מטורקיה למשל, יוזיל את מוצרי החלב, לא ב5-6%, אלא בעשרות אחוזים. בכתבה זו יש מניפולציה לא קטנה וחבל שכך.
 | 04.01.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת