אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ליצמן שם את היד על הברז של תיירות המרפא

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
מדינת חלם
בכל מדינה עם שכל(!)היו מעודדים תיירות מרפא לצד כמובן שמירה על האזרח המקומי. (כן, זה אפשרי ואפילו בקלות).תיירות מרפא היא משאב יצוא, כמו כל מחצב אחר,שיכולנו להכניס בזכותו הרבה מאד כסף למערכת הבריאות ולמדינה. אבל בגלל טמטום ופופוליזים (בלבד) אנחנו קוטעים את הענף החשוב הזה, שיש לו כל כך הרבה יתרונות.ראו מדינות מתחרות שלנו בתחום,כמו:גרמניה, טורקיה, קפריסין ועוד.מדינות אלה בונות, מעודדות, ומשווקות את התיירות הרפואית שלהן. ואנחנו פשוט מוותרים על זה!!! אין גבול לטמטום במדינה זו. כל יוזמה מחסלים.
מי שמבינה  | 02.04.17
23.
זו איוולת שבקלות ניתן לעקוף אותה.
סוכני וחברות תיירות המרפא יכולים בקלות לגבות "תשלום נוסף" מהחולה הזר, ולהפקיד תשלומים אלו בחשבונות בנק זרים על שם הרופא המטפל ו"לא נודע כי בא אל קירבו". כך ימשיכו רופאים מומחים להתעשר על חשבון נתינת טיפול לחולים ישראלים. כדי למנוע תופעה זו צריך להגביל את מספר הטיפולים שכל בית חולים וכל רופא יכולים להגיש לאזרחי חו"ל, וזאת בהתאם לדרישה לטיפול מסוים ביחס לתור הממתינים. כלומר לניתוחים שיש להם תור המתנה ארוך (מעל שבועיים) לא ינתנו טיפולים לתיירי מרפא.
 | 12.01.16
22.
בועטים בדלי!
תייר מרפא מכניס לקופת המדינה פי 6 לעומת תייר רגיל.ענף התיירות בארץ בקריסה וכנראה זה הולך להיות המסמר האחרון בענף שהכניס מליונים לקופת המדינה. בקרוב נראה איך מנהלי בתי החולים מסתדרים ללא תיירי המרפא שהחליפו את ישראל ביעדים אטרקטיביים יותר,כמו ספרד,דרום קוריאה וגרמניה. שם ענף תיירות המרפא הוא בגדר פרויקט לאומי.רק אצלינו יודעים להרוס כל חלקה טובה. בנוסף המשבר הכלכלי שפוקד את רוסיה לא תורם לענף. בהצלחה לליצמן!.
מתי | 12.01.16
19.
תיירות רפואית החמצן של בתי החולים
הצעד החכם של ליצמן בא לסייע למערכת הבריאות הציבורית בתקציבה החסר., כל מי שטוען שהתיירות באה על חשבון הישראלי, טועה ומטעה. כל מציפי תחלואי המערכת כגון: גרמן השרה הקודמת, האגודות החברתיות ויפי הנפש, ופ' גבי בן נון למניהם - נראה אתכם מביאים תקציבים חדשים מהאוצר לבריאות. בזכות התיירות הרפואית אפשר למצוא מומחים אחה"צ בבית החולים ואפשר לתקצב צוות נוסף וציוד ולקצר תורים לישראלים, התורים יתקצרו באמת רק אחרי תקצוב ריאלי של האוצר. ובינתיים בעזרת בקרה אמיתית היא צפויה רק לסייע פרופ' גמזו לעשות סדר באיכילוב ולמחליפו של רוטשטיין לעשות סדר בשיבא, היפה לראות שאפשר גם אחרת כמו בבתי החולים של הכללית.
כלכלן בריאות | 12.01.16
15.
"עניי עירך קודמים"
בצע כסף, הפך לנורמה מקובלת במדינה, בכל תחום ותחום במדינה. ברגע ששיקול הרווחיות, הוא הערך הקובע, במי לטפל ראשון, ברור שבעל המאה יזכה לקבל ראשון, לפני החולה אשר שילם ומשלם כל החיים, דמי בריאות כחוק. תשלומים אלה, הם המחזיקים את בתי החולים, את הקופות, את משכורות הרופאים ושאר העובדים בו, ואת כלל מערכת הבריאות.
 | 12.01.16
10.
הדרך לפתור את הבעיה היא לא לתקצב את בתי החולים בחסר
הממשלה הרי מייבשת את בתי החולים במכוון, מה שמאלץ אותם לחפש אפיקי מימון חדשים כדי להמשיך להתקיים, ואת החוסר הזה משלימים בעזרת תיירות מרפא. אם יסגרו את הברז הזה בתי החולים בכלל יקרסו, ואני מניח שאז "יפריטו" אותם לאיזשהו טייקון.
 | 12.01.16
6.
לא מבין למה קשה לעקוב אחרי זה
הביקורת על חדרי הניתוח אמורה להיות די פשוטה ולפחות לא מורכבת . הרי מדובר בחדר ניתוח שבמשמרת אחת יכולים להיות נגיד 5 ניתוחים בממוצע. חצי שעה ניתוח + הכנה + ניקוי פינוי לאחר הניתוח. כמה חדרי ניתוח יש בבי"ח אחד ? נגיד 4 . נו אז קשה להתמודד עם הרישומים אחר מול אחד. לא מסובך בכלל. יש ליצור מערכת דיווח כזו מי נותח באיזו שעה ובאיזה חדר ניתוח. בודקים סבירות ופעם בשלושה חודשי בודקים כמה ימים באופן פרטני וכך מונעים זליגות. למה לעשות עניין ? אלא מה לא רוצים בקורת . זו הפואנטה ואין בילתה
משה רוט | 12.01.16
1.
כל עוד מתייחסים ל 2013 לא יוכלו לקבל החלטות טובות
איך זה שכל מדינות העולם רק מנסות לפתח את התחום ורק אנחנו הישראלים כאלו גאונים שחושבים שיש כאן יותר נזק מתועלת? מאז 2013 היקף תיירות המרפא בישראל ירד בכמעט 50%. כבר אין הרבה הכנסות ובוודאי אין עומס דומה על המערכת. אבל שלא יבלבלו אף אחד עם העובדות. כל עוד ימשיכו לחשוב שהתעשיה הזו גורמת לנזק ישפכו את התינוק עם המים ולא ישכילו לנצל את היתרונות של הבאת תיירי מרפא.
יואב | 12.01.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת