אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כחלון נקרא להציל את חוק השכירות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
הבעיה העיקרית היא שאין דיור ציבורי בישראל
אני נכה שלא מסוגלת כרגע לעבוד וחיה עם אמי המתעללת. זה נורא אבל זו הברירה היחידה שלי כרגע כי ברחוב יותר מסוכן. אני לא זכאית לדיור ציבורי כי על פי קריטריונים של משרד השיכון רק אנשים שיש להם שלושה או ארבעה ילדים זכאים. נחשו מי הן האוכלוסיות האלה? מדינת ישראל בעצם אומרת שאם אתה לא חרדי או ערבי מרובה ילדים אין לך זכות קיום בישראל. ממש ככה. תתפגר ותמות זה עדיף למדינת ישראל. מדינה פושעת בכל תחום. עולם רביעי זו מחמאה למה שקורה פה.
ע | 17.01.16
9.
ל-1. מה זאת אומרת "מקסימום"?
קורת גג זה הדבר הכי בסיסי, יותר אפילו מאוכל (הכוונה לאוכל שאינו רק לחם ומים). יש מצב של שיווי משקל מכיוון שישנו רף של איכות חיים שהשוכרים אינם מוכן להתפשר עליו ואם תדרוש אותו- יעברו למתחרים שלך. אבל אם השוק עולה כולו בצורה מתואמת אז אין לשוכרים ברירה. אז במקום 1800 ש"ח למשפחה על אוכל הם יצמצמו ל1500 ובמקום הוט הם יעברו לעידן פלוס (או לאלטרנטיבות אחרות)...
 | 14.01.16
8.
פקוח לא יעזור
פקוח על שכר דירה יביא לכך שירכשו בישראל פחות דירות להשכרה .כתוצאה מכך בטווח ארוך יקטן ההצע הדירות ושר הדירה יעלה. אפילו בשבדיה לא הצליח הפקוח על מחירים ונוצר שוק שחור. הפתרון הוא הדלת ההצע .לא בכדי מציין דוח הOECD לחיוב את אי התערבות הממשלה בשוק השכירות הפרטי. מלים אחרות התערבות ממשלתית יעילה היא על ידי כך שהממשלה תבנה(בן במישרין ובן עלידי מתן תמריצים למשקיעים)ולא על ידי פקוח על בעלי דירות שקנו דירות ללא כל סיוע ממשלתי.
יעקב נתן | 14.01.16
5.
הרעיון שלהם טוב בבסיסו, חסרים כמה דברים
1. רשם השכירויות זה רעיון מעולה. וממש לא צריך הרבה משאבים. לא מפתיע שילדה כלומניקית כמו איילת שקד לא מבינה בזה. והוא גם לא צריך להיות במשרד המשפטים אלא ברשות המסים. 2. לא צריך לעבוד עם הטבות מס. גם ככה משכירים נהנים מהטבות רבות, ומס שבח זה לא משהו שצריך להבהל ממנו. צריך לבטל את כל המסים ולהשאיר מס אחיד כמו רווחי הון. מתי העסק מסתבך? אם מאפשרים לדווח על הוצאות ולנכות מס. לשם כך אפשר לעשות מס רווי הון פחות 3-4 אחוז ולבטל את הצורך בשומות ובקרות של מיסוי מקרקעין או מס הכנסה. 3. כדי לייצר רשם שכירויות צריך חוזה אחיד - ואם זה כלול בתוך ההצעה זה יעשה שינוי גדול בתהליך השכירות. 4. אין צורך לפקח על מחירים, רק לקבע אותם לזמן מוגבל (נניח 3 או 4 שנים). כך, המשכיר יעלה את המחיר בצורה חדה כל כמה שנים, ולא בצורה מתונה (או לא..) באופן שאינו נצפה כל שנה. התוצאה: ודאות בשכירות לזוגות צעירים, בעיקר כאלה עם ילדים שלא יידרשו לעבור כל שנה או לחיות בחוסר וודאות.
אלי | 14.01.16
1.
בגלל שהיום יש שוק חופשי לגמרי, המחיר של שכר הדירה היום הוא כבר המקסימום שאפשר לקחת:
נניח יש 300,000 צעירים שהיו בוחרים לגור בתל אביב (אם זה היה חינם), אבל רק 100,000 דירות, מה שקרה זה ששכר הדירה טיפס באופן טבעי, עד לרמה שבה מספר האנשים היכולים לשלם כאלה מחירים הוא 100,000 בלבד ובעצם מתואם עם מספר הדירות להשכרה. אם מחר בבוקר המשכירים דורשים פתאום עוד 10% למחיר, באופן טבעי יהיו פחות שוכרים שמסוגלים לשלם את זה. כעת יצרתם מצב של עודף דירות ביחס לכמות השוכרים. כתוצאה מכך יהיו דירות ריקות שבעלי הבתים שלהם לא מצליחים למצוא דייר, והמחירים ירדו בחזרה. המחיר של היום הוא גבוה, אבל הוא נקודת שיווי המשקל. לכן המשכירים לא יוכלו להקפיץ שכר דירה. רק בטווח הארוך, מיסוי על משקיעי נדלן יגרום לירידה בכמות הדירות שהקבלנים בונים כי הם מבחינים בביקוש שירד. ורק אז יתחיל להיות מחסור בדירות (כי האוכלוסיה ממשיכה לגדול) ורק אז המחירים יתחילו לעלות. ירידה בבנייה ב 2016 תשפיע על השוק רק ב 2018 (הדירות שמגיעות היום לשוק התחילו להיבנות לפני שנתיים). אבל גם זה יקרה רק בתנאי שלא יהיו שום צעדים משלימים בשוק הנדלן, אלא שכידוע, מתוכננים הרבה צעדים שדווקא יגבירו את הבניה.
שכר דירה לא יעלה | 14.01.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת