אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך זה שהצניחה הדרמטית במחיר הנפט לא עוצרת?

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
ואף מילה על הוייז? מצמצם 20% מצריכת הדלק!
העולם נכנס לעידן חדש. האוכלוסיה הפסיקה לגדול. מחצית מאוכלוסית העולם חיה שבארצות שהאוכלוסיה שלהן לא גדלה (מזרח אסיה אירופה וצפון אמריקה). ככל שהאוכלוסיה מתבגרת היא פחות תזזיתית. מנגד התשתיות משתפרות - נבנים סכרים, מותקנים עשרות מיליוני דודי שמש בשנה, משתמשים בוייז, גרים במבנים מבודדים, בעיות התחבורה נפתרות בהדרגה ע"י מחלפים. מערכות הסעת המונים מחליפות רכב פרטי וטיסות (רכבות תחתיות ומהירות בהתאמה). המכוניות ומכשירי החשמל יעילים מתמיד, אנשים עובדים מהבית והרבה פחות יוצאים לסידורים אלא משתמשים באינטרנט.
עלי עבדו | 22.01.16
20.
תגובה ל-4: בתאוריה הכל נכון
בפרקטיקה, הכסף הנוסף שהממשלה לוקחת דרך הדלק מנותב לסקטורים סחטניים כמו החרדים והמתנחלים. התחבורה הציבורית משתפרת בקצב של צב ובהחלט לא משביע רצון, מלחמה בזיהום אוויר לא קיימת ממש (איפה תכנית גריטת רכבים ישנים למשל?) ודלק יקר כמלחמה בהון השחור זה שטות מוחלטת. תעלה את המע"מ ל-30% באותה מידה. דלק זה לא מותרות במדינה הזאת ואוטו זה כבר מזמן לא נחלת העשירים, במדינה שבה דירת 3 חדרים בפתח תקווה עולה מעל למיליון ש"ח או שאתה ממש עשיר וגר בוילה בשרון, או שאתה ממש לא עשיר. בתחבורה ציבורית נוסע רק מי שבאמת חייב.
גיל | 21.01.16
17.
מכת המוות של ממשל אובאמה למדינות הנפט צריכה להיות
מס זמני של 15% על הדלק לשנתיים עם אופציה להארכב של שנה. בכסף הזה הוא צריך להציע תמריצים של כמה מליארדי דולרים למכוניות חשמליות בשנים הקרובות ובחלק השני פשוט להקים חברת נפט ממשלתית שתקנה חברות פצלים שמגיעות לפשיטת רגל. המס בארה"ב ינער מהשוק ספקולנטים שבונים על ביקוש יתר לדלק זול, וידאג שהמחירים יישארו על 28 דולר לפחות עוד שנה. גם כשהמחירים יתחילו לעלות כי סין תתאושש קצת וסעודיה תחליט לצמצם תפוקה, עדיין העולם מוצף בנפט במאגרים יבשתיים ובמיכליות שמשייטות באוקיאנוסים והעלייה תהיה מאוד איטית לכיוון 50 דולר. התמריצים לרכישת מכוניות חשמליות ידאגו שהביקוש באמריקה יישאר נמוך למרות המיסוי הזמני ולכן יאזן את צמצום ההיצע. רכישת חברות פצלים מפיקות פושטות רגל, תאפשר ניקוי המאזן שלהן מחובות והגעה לעלויות הפקה של 50 דולר. כשהן בידי הממשל האמריקאי, גם אם מחיר הנפט ינסה לחצות את מחסום ה50 דולר, ארה"ב תוכל להפעיל את החברות להתחיל להפיק ולשמור את המחיר הזה שם לפחות עוד שנתיים שלש. אם ארה"ב תצליח לשמור על מחיר נפט של 50 דולר ומטה ל7-8 שנים, היא תישאר מעצמה יחידה בעולם. רוסיה סעודיה ואירן (בלי קשר להסרת הסנקציות)שאר מדינות המפרץ וונצואלה יתרוששו מהר מאוד והיכולת שלהן לעשות צרות או לצבור איזושהיא השפעה בעולם תתבטל לחלוטין. התלות שלהן בארה"ב תגדל אחרי מספר שנות לחימה אחד בשני. בעולם בלי אחמדיניג'אדים, בלי סעודים בלי צאבסים ופוטינים עשירים יהיה הרבה יותר קל לארה"ב לשלוט ללא יצרים כשהאלטר אגו שלה תהיה סין בלבד שתאוזן ע"י הודו ויפן באסיה. באשר לישראל מהלך כזה, יפחית את השוחד שמשלמים הערבים למערכת הפוליטית, לאקדמיה ולתקשורת האמריקאית, למיני מדינות בעולם השלישי ובאיחוד האירופי. הלחץ מאיתנו יפחת וכשיצטרכו מסחר וטכנולוגיה הם גם יפנו אלינו. בקיצור, לא לוותר על אינטש, לא להתכופף וגם לא לעשות שטויות פשוט לתת לכסף להתרוקן להם מהכיסים ותת למלחמה לכלות אותם אחד בשני ולחכות לנשיא רפובליקני, עליית ימין באירופה, נפילת הממשלות בונצואלה וברזיל וחיזוק הברית עם הודו ולהכין את צה"ל להיכנס בפלסטינים ולדחוק אותם לירדן ברגע שהמלך המרושש עולה על המטוס ללונדון.
אסף | 21.01.16
7.
תגובה ל-2. איך אפשר לתכנן כמה עשורים קדימה במשק שמנוהל על ידי קרטל מוסלמי
החיבור הלא טבעי בין סעודיה וארה"ב התחיל להתפורר קודם לכן. מחיר הנפט החל משנות השבעים אינם תלויים בצריכה מוגברת או בירידה. מדובר בהחלטות גיאו-פוליטיות במשחק שאין בו שום דבר לבי הפקה וצריכה. הטכנולוגיות החדשות אכן הביאו את תעשיית הנפט האמריקאית לשיא בגלל טכנולוגיות. אולם הקידמה לא פוסחת על תגליות הגז והמעבר לגז. הסעודים והאירנים עדיין מפיקים חביות נפט בעלות שאף מדינה לא יכולה כרגע להתחרות בהן. עלויות של עד 10 דולר לחבית. במשך 3 עשורים של קידמה ופיתוח תעשייתי קרטל אופ"ק הרוויח על הגב של העולם עשרות טריליוני דולרים במחיר מופקע וקרטליסטי. ברווח של מאות אחוזים! כל העולם המערבי נמצא בירידה בצריכה של הנפט והמזוט. המעבר לגז טבעי והפקת חשמל באנרגיה מתחדשת רק תתעצם עם השנים. המכוניות יותר אקונומיות וצורכות פחות דלק. כך שהאטה בסין כי משפיעה על מחירי האנרגיה הישנה. המהלך של סעודיה כן משפיעה על תעשיית הנפט בארה"ב והחברות שם הפסיקו להפיק. הסעודים בקרב מאסף. העולם המערבי לא זקוק לסעודיה. המהלך שלה הוא מדרון חלקלק. ובעשור הקרוב תהיה האצה במציאת חלופות באנרגיה נקיה ומתחדשת. תם עידן.
חביתוש | 21.01.16
5.
הסעודים יודעים שאירן תיכנס לשוק בכל מקרה ולכן החליטו לפנות ממנו את תעשיית הפצלים
הסעודים הבינו שאירן תיכנס בעוצמה מלאה לשוק הנפט בכל מקרה ולכן הם החליטו לפנות מקום ע"י דחיקה החוצה של השחקן החלש ביותר שהוא תעשיית הפצלים האמריקאית והקנדית וכאשר מחירי הנפט יעלו שוב השוק כבר יהיה רווי ויהיה קשה לתעשיית הפצלים לחזור שוב לתפוקה מלאה
יעל | 21.01.16
4.
בנזין במחיר גבוה - פתרון כלכלי וחברתי מעולה
כולנו מתלוננים על מחירי הבנזין הגבוהים במדינה ביחס למחיר חבית הנפט שיורד ללא הפחתה מקבילה במחיר הבנזין, אנו זוכרים שכשמחיר חבית נפט גלמי נסק ל100$ מחיר הבנזין זינק בהתאם וכאשר שוק הנפט בשפל איננו נהנים ממחיר בנזין זול כבמדינות אחרות בעולם. אך כשנשמר מחיר יקר לבנזין מושגות מספר מטרות חיוביות שבניהול נכון יוכלו לסייע בתחומים שונים, אציג את המטרות ובמקביל את צעדי הניהול המתאימים: 1.מס חברתי על המעמד העשיר המבזבז - במקביל יש להפחית את מחירי התחבורה הציבורית ולייעל אותה ולהוזיל מחירי רכב חסכוני. 2. הפחתת זיהום האויר - כשנוסעים פחות בגלל המחיר הגבוה כך מזהמים פחות ומפחיתים את העומס והסכנה בכבישים. - יש לתמרץ נסיעות משותפות וכמובן תחבורה ציבורית יעילה וזולה גם בימי שבת, 3. מלחמה בהון השחור - המתחמקים מתשלום מיסים חייבים לשלם על הבנזין וכך כסף שחור מחוייב בתשלום המס על הבנזין. במקביל יש להוזיל את מחירי החשמל ומחיר הדלק לחימום והסקה צעד שיתרום לכלכלה ולשיפור מצבו הכלכלי של מעמד הביניים והמעמד הנמוך ויעלה את רמת החיים תוך הורדת יוקר המחיה, כמו כן יש להוריד את מס ההכנסה עקב ההכנסות מהמסים על הבנזין על מנת שציבור השכירים יתוגמל בדרך אחרת ויצליח "לגמור את החודש בכבוד,,"
אייל | 21.01.16
3.
הנחת היסוד היא שהכלכלה האמריקאית התאוששה מהמשבר "סרט הוליוודי"
ובכן רבותי כנראה שגם זו הנחת יסוד שגויה, להזכירכם הכלכלה האמריקאית ניזונה מהזרקת כסף חינם לוורידים,אין לחם חינם ואם אין לחם אין תרבות וחברה בריאה אובמה הוא רק קצה הקרחון של הכיאוס שמחכה לגזענות והטימטום האמריקאי במיטבו,דונלד טרמפ הוא רק הצגת תכלית קטנה של מה שמחכה כשהמושפלים יעלו לשלטון, חכו ותראו.
כותב | 21.01.16
2.
חצי אמת גרועה משקר
זרקו כמה אמיתות למחבת והוסיפו שמן וביצים ויצאה חביתה לא משהו. כולה זה 1 תכנון לקוי של משק הנפט האמריקאי. אף אחד לא חשב שם מה יקרה למחירי הנפט כאשר יפיקו מפצלי שמן. ושהם יהיו הקורבן כי ההפקה מפצלי שמן יקרה מאשר מבארות נפט ולכן הם יתפרקו. אגב, שטות לכתוב שסעודיה הפיקה יותר בכוונה. סעודיה המשיכה להפיק בקצב הקודם. מה שנכון, זה שלא נאותה להוריד את הקצב כדי שמחיר הנפט לא ירד. משבר סביר. לא לחינם באפט התחיל לפני מספר שבועות לקנות מניות של חברות נפט. וכמובן, לא את אלה המוערבות בפצלי שמן. 2 פיצוץ לא נורא (הרע מכל יגיע בעוד 2-4 שנים) ודי צפוי של הבועה הסינית שהכלכלה שלה נווטה לפי גידול שנתי מטורף קרוב ל-10%, אבל מדיניות הילד היחיד התחילה להזיק. מתברר שסקטורים שלמים כמו הבניה הניחו הערכות מופרזות. עוד שטות - לא הבנתי איך "שי גרם לצריכה פנימית על חשבון חיצונית". זו אסטרטגיה שלו וסביר שעשה משהו. אבל, מה שקרה זה לא ש/ייך. להפך עשה פיחות קטן שדווקא מכוון לצריכה חיצונית.
גידי | 21.01.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת