אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תעשיית הבשר מדממת, התחליפים מהצומח חוגגים

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
"בשר" צמחי (סייטן, טופו וכו) מאוד מאוד בריא
העיבוד שלו הוא שונה וכל מי שמשווה את העיבוד שעובר הבשר, לעיבוד שעובר טופו לדוגמא, פשוט לא יודע על מה הוא מדבר. טופו זה מוצר שמכיל מים עם פולי סויה שנטחנו. אז סוננו המיים מהסויה, זהו, יש לכם בלוק טופו. אם זה לא היה בריא, היו עושים על זה מחקר (כזה שלא ממומן ע"י תנובה כמובן) ולא רק על בשר. תגידו מה שתרצו, אבל היום זה כבר ידוע שככל שגדלה הצריכה של מוצרים כמו ביצים (פורמלין) חלב (תאים סומטיים) עוף (הורמוני גדילה) דגים (מתכות כבדות) בשר (ראו בכתבה) אחוזי הסרטן באוכלוסייה גדלים גם כן.
משה | 08.06.17
24.
למה לא קונים דגים? לפני 25 שנים, היו חנויות שכונתיות של דגים. היום יש רק בשוק
גם במסעדות, הכל - רק בשר על האש. אין מזללות דגים. יהודים תמיד גרו בעיירות וכפרים ליד נהרות ואגמים. מתימן ועד פולין. בכל ארוחה, היתה לפחות, מנה ראשונה של דג. האם רשתות השיווק הרסו את הצריכה? לדעתי זה שאין בסופר, גורם לזה שלא קונים
בן | 28.01.16
22.
הבעיה שאנשים לא קוראים לעומק
המחקר היה על בשר מעובד לא על בשר נטו יש אנשים (תהרגו אותי לא מבין למה) שקונים בשר מעובד,מוזרק,ממולא פוספטים והשד יודע מה, כי הם עצלנים. כמה פעמים נתקלתי באנשים בסופר, מעמיסים את כל מקפיא הבשרים המעובדים לעגלה כששאלתי אותם למה הם לא הולכים לקצב, בהמשך ופשוט קונים בשר טרי הם אמרו "יקר" כשהוכחתי להם שזה לא יקר יותר הם אמרו שזה התעסקות - אין ספק שגם לקחת תרופות בבוקר ובמשך כל החיים זו התעסקות. אחרים אמרו שהם לא יודעים איך להתעסק עם בשר שמגיע בצורה אחרת ולא מוכרת להם - כשל חינוכי (בית ספר ובית). בקיצור, אין תירוץ לא לצרוך בשר טרי, בין אם עוף, בקר או כבש בכל סופר יש מבצעים על סוג כזה או אחרי אצל קצבים פרטיים תמצאו תמיד מחירים נוחים על חלקים פחות "נחשבים". לפני שבוע לדוגמא נמכר קילו אסאדו בטיב טעם ב44 ש"ח לקילו. זה בדיחה גם קילו צוואר עגל נמכר ב49 ש"ח בדיחה. סטייק אנטריקוט נמכר ב150 שקל לקילו - זו גניבה. תלמדו לקנות נכון ולעבוד עם כל הנתחים השונים, ככה אין שום בעיה להוציא פחות ולהרוויח יותר ולכל הטבעונים, לכו תאכלו סויה.
עמי | 28.01.16
18.
אם תאגידיהבשר לא היו לוחצים
אכילת בשר היתה נאסרת לחלוטין כבר מזמן. כולנו יודעים (באיחור) כמה שעישון סיגריות הוא מסוכן. כולנו יודעים שחברות הטבק עשו ככל שביכולתן להסתיר את המידע הזה במשך שנים, ושהן מםעילות לחץ כביר על ממשלות. בלי הלחץ הזה, העישון היה נאסר על פי חוק. זה אותו סיפור בדיוק עם תעשיית הבשר
 | 28.01.16
15.
עצוב מאד. התעמולה גוברת על ההגיון והמדע במערב.
כי במציאות, ההורמונים מהבשר וחלב לא שורדים את מערכת העיכול. הכבד מפרק הורמונים כאלה, שמה שיש כבר בבשר וכו', ביעילות רבה. זו הסיבה שספורטאים לוקחים סטרואידים בזריקות ולא בכדורים, ומה שמגיע בכדורים עבר שינוי כימי כדי להגן עליו מפירוק בכבד. לעומת זאת, סויה מכיל כימיקאלים דמויי אסטרוגן, שהכבד לא מזהה ולא מנטרל. מי שחושב שזה בריא לילדים (או בוגרים), לאכול חומרים דמויי אסטרוגן, שיבושם לו. נזק בריאותי נגרם מתעשיית הפחמימות, שממשלות העולם מסבסדות בכספי האזרחים , ויוצרים מגיפת סוכרת והשמנה חסרות תקדים.
עמית | 28.01.16
14.
אנשים מתקדמים לבחירה בטוב עבור כולם-בעלי החיים,בני האדם והסביבה
העולם מתקדם. אנשים מתקדמים לבחירה בטוב. טוב לבעלי החיים, לבני האדם ולעולם שאנחנו משאירים לילדינו ולדורות הבאים. מה אתכם? תיקון כותרת הכתבה: אפשרויות שפויות מהצומח. מה שכן, הן מהוות תחליף חשוב והכרחי לסבל של בעלי חיים, לגרימת מחלות לבני אדם, לזיהום ולבזבוז משאבים - כל מה שמוצרים מהחי מייצרים.
Nofar | 28.01.16
12.
מה הקשר בין בשר טרי לבשר מעובד???? בשר מעובד אכן לא בריא, ואולי מסרטן בצריכה קבועה
אבל בשר טרי בריא, מזין, מכיל מרכיבים מאוד חיוניים לגוף האדם והכי חשוב, טעים. לא מסרטן ולא נעליים. יש הבדל מהותי בין בשר טרי, לסטייק,המבורגר,גולש ועוד תבשילים מדהימים, לבין הזבלה של זוגלובק טיבון וויל ושאר ירקות, שמכילים MG, צבעי מאכל, מייצבכים ושאר רעלים. בבשר טרי אין את זה. ולכן, בשר טרי, מעבר להיותו טעים, הוא בריא.
קובי | 28.01.16
11.
סויה - ממש לא בריא!!!
יש מספר סיבות להימנע מסויה ומוצריה: 1. הנדוס גנטי. כיום סויה שאינה אורגנית מהונדסת גנטית. הנדסה גנטית, על פי ויקיפדיה, הינה תהליך של שינוי גנים ביצורים חיים באופן מלאכותי על ידי האדם, ובכך שינוי תכונותיהם. במילים אחרות, לוקחים גנים של חזיר ומשתילים אותם בסויה, למטרות חקלאיות וכלכליות בלבד. ההנדסה הגנטית הינה תהליך לא טבעי לחלוטין שמזיק בצורה בלתי הפיכה למערכת העיכול שלנו, גורם לפתח בעיות עיכול ורגישויות קשות למזון. רבים חושבים שמעבר לסויה אורגנית יפתור את הבעיה. אמנם זה אכן עדיף באופן משמעותי, אבל מרבית גידולי הסויה האורגנית נמצאים בסמוך לגידול הסויה הלא-אורגנית. ריסוסים וזרעים של סויה מרוססת ומהונדסת יכולים להתעופף בקלות ע"י הרוח וע"י חרקים שונים לשטחי הסויה האורגנית ולפגוע באיכותה. 2. חלבון. סויה הינה קטניה עשירה בחלבון. ההמלצה הכללית למי שמעוניין לשמור על בריאותו היא להמעיט בצריכת החלבון ולא להרבות בה, כפי שנהוג לחשוב. על-פי עקרון הרוטציה/סבב של ד"ר תל-אורן ממאמר "עשרת המזונות" חשוב מאוד לעשות סבב (רוטציה) בין מזונות חלבוניים חלבוניים מורכבים (ראו פירוט במאמר "עשרת המזונות"). כאשר אנו אוכלים את אותו סוג החלבון המורכב כל יום, מערכת החיסון שלנו עלולה לזהות אותו כחומר זר, ולכן חשיפה מתמשכת ויומיומית לחלבון מסוג מסויים עלולה לגרום לרגישות חיסונית אליו. באופן כללי, מומלץ גם להפחית את צריכת החלבונים, במיוחד המורכבים. 3. פיטואסטרוגנים, או במילים פשוטות: הורמונים צמחיים. הסויה מכילה פיטואסטרוגנים, שהינם אסטרוגנים צמחיים. צריכה מרובה של סויה משמעותה צריכה מרובה של הורמונים ממקור חיצוני. אנחנו מקבלים אותם בכמויות הרבה יותר גדולות מאשר הטבע היה מאפשר וגם בבת אחת במקום בהדרגה. בטבע זה טיפין-טיפין, מולקולה-מולקולה, כמות קטנטנה וכל הזמן רמה אחידה, הומוגנית, במחזור הדם. כשאנחנו מקבלים הורמונים מבחוץ הרמה היא חד משמעית גבוהה ביותר, הכבד צריך להתמודד עם כמות זו, והדבר עלול להוביל לבעיות שונות ולחוסר איזון הורמונלי. גברים שצורכים כמות מרובה של סויה עלולים לפתח מה שנקרא גניקומסטיה, שהינה הפרעה הורמונלית בבלוטות החלב של הגבר, הגורמת לגדילת החזה בצורה מוגזמת ולא אסתטית. נשים שצורכות כמות מרובה של סויה עלולות לסבול משיבוש במאזן ההורמונלי, בעיות הקשורות למחזור החודשי, סימפטומים שונים בגיל המעבר ועוד. 4. סויה מכילה כמות גבוהה של שומן אומגה 6 (במקום השני מכל הקטניות, אחרי בוטנים). לחומצות שומן אלו ישנה השפעה ישירה על תפקוד בלוטת התריס
סויה | 28.01.16
10.
תחליף בריא.
יופי שיש ירידה בצריכה הבשר ויחד עם זאת צריך לבדוק לאיזה מזון מחליפים. מוצרי החלב אינם בריאים יותר מהבשר. מוצרים תעשייתים כמו טבעול גם כן לא בריאים. מה שבריא הם ירקות פרות, אגוזים קטניות דגנים ותוספות כמו קינואה אורז מלא ,בטטה,. במוצרים הנ"ל יש את כל אבות המזון החשובים כולל חלבון. ואפשר להכין מאכלים מצויינים.
עדנה בודן | 28.01.16
7.
אני עובר לטבעונות בימים אלה, בעקבות הדברים האלה
קודם כל ל5 - מהבירורים שאני עשיתי, עם מספר תזונאים, סויה זה אכן מזון בריא, הרבה יותר בריא מבשר שאין מה לדבר בכלל על הפגיעות שבשר עושה לנו בגוף ועל כך שהוא מסרטן בטוח.. אני כבר לא מסוגל לאכול בשר.. סויה היא סה"כ קטניה בדיוק כמו חומוס או עדשים!!! מזון בריא וטעים כשמכינים אותו נכון, גם בצורת טופו, רק צריך לנסות. מאחל לתעשיות הבשר שיקרסו וכמה שיותר מהר, סרטנו לנו את החיים כל השנים האלה.. רק בשביל הכסף
עובר לטבעונות | 28.01.16
2.
תנו להרוויח ולעזאזל הציבור
כל מה שמעניין את תעשיית המזון, זוהי שורת הרווח. לא מעניין אותם מנזקים בריאות הציבור. אפילו היו לא מעט מקרים של מחזור הסחורה, על אף שפג תאריך התפוגה. סיליקון בחלב, קירור לקוי של המוצרים , ריסוס יתר בחומרים כימיקלים ועוד...דוגמה מובהקת של עישון סיגריות: הסתירו מציבור המעשנים, שעישון סיגריות גורם לסרטן. יש לבדוק אם במתכון הפרוטוקול, לא רשום שבשר מעובד מסרטן, כפי שהיה עם הסיגריות.
יהודה | 28.01.16
1.
מי הם ה-70% המטורפים האחרים??
שעדיין קונים סרטן מעובד? פוגעים אקולוגית בכדור הארץ? מתעללים בחיות? מי הם אותם 70% שזה בסדר מבחינתם להפריד עגל מאימו ולשסף את צוואר שניהם לטובת ההנאה האישית שלהם? חפשו ״קירות שקופים״ ביוטיוב- זו הרצאה מעניינת, מחכימה, מסקרנת ובעיקר משנה חיים. בהצלחה :)
ניר סמדר | 28.01.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת