אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שפני הניסוי של רשות האוכלוסין למאגר הביומטרי: תלמידי תיכון

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
מה שם המנהל ? למה הוא מסתיר אותו?
מי באמת יזם את הפניה ? האם באמת לא היתה כאן פניה יזומה ומטעה של רשות האוכלוסין ? האם רשות האוכלוסין מנסה לתקן את נתוני אי אמון הציבוא על ידי הגדלה מלאותית של מספר המתנדבים כשאר רוב הציבור מביע אי אמון מוחלט במאגר המיותר והיקר הזה ? כמה בתי חולים ומחלקות ניתן לבנות בכסף שמבזבזים על המאגר הביומטרי המיותר ?
מה שם המנהל ? מה הת.ז. שלו ? | 02.02.16
30.
לרועי מ-10 אתה באמת משווה את המאגר של רשות שדות התעופה למאגר המדובר?
1. המידע במאגר של הרשות נשמר כקידוד של טביעת היד שלך ולא בצורת תמונה באיכות גבוהה של טביעת האצבע שלך. 2. גם במידה והטביעת יד היתה נשמרת בתצורת תמונה זה לא היה עוזר לאף אחד כי היית צריך גם את הכרטיס. 3. טביעת יד אינה נחשבת הזדהות חד ערכית של אדם כמו טביעת אצבע כך שגם אם יש לך טביעת יד של אדם זה לא נותן לך כלום (טביעת היד שבה משתמשים היא מבנה כף היד בלבד לא כולל המידע הנוסף שקיים בטביעת אצבע) זו רק דוגמה אחת לחוסר הידע שלך ומדוע אתה באמת לא מבין את הסיכון הנה אחת הסיבות למה המאגר כ"כ מסוכן: היום גנבו לך את טביעת האצבע ללא מאגר, אדם שמתכנן להפליל אותך בפשע לא יכול פשוט מאוד לקחת לך את טביעת האצבע להשים אותה בזירת פשע ובכך לגרום לך להיות חשוד (אלא אם כן ביקרת כבר במשטרה בתור חשוד) לאחר הקמת המאגר הוא יוכל!!! להלן הסיבות שמדינת ישראל הגדירה לצורך במאגר ביומטרי: 1. לצורך מניעת רכישה כפולה של זהות (בכל זמן הניסוי של המאגר נרשם מקרה אחד כזה) 2. לצורך חקירת פשעים ע"י משטרת ישראל, כך שטביעת האצבע שלך תהיה זמינה למשטרה גם ללא סיבה!!!
ggg | 01.02.16
29.
מחריד איך הפוליטקאים בישראל ממלאים אחר הוראות טייקוני העולם שיוצרים
"סדר עולמי חדש", עד לשליטה מוחלטת בכולם! כל החוקים שנחקקים כאן הם הוראות מגבוה שמובילים אותנו לאותה מטרה: חוק המאגר הביומטרי,חוק המישוש, חוק הגבלה על שימוש במזומן, ההוראה כי הכל יהיה ממוחשב ושכל המידע כולו (מצב כלכלי, מצב האשראי, בריאות ועוד) יהיה ממוחשב ובמקום אחד, מתן כוח יתר למשטרה, ובכלל זה שימוש באלימות כדי לגרום לנו לפחד ולא להעז למחות >>>>>>>>>>> ייאוש! וכמובן שהפוליטיקאים מרפדים את כיסהם על הדרך
אני | 01.02.16
28.
למספר 10, רועי, שכותב על דברים שהוא לא מבין בהם
אחד הפתרונות שהוצא כפתרון לאגירת המידע הביומטרי במאגר הוא ביצוע קידוד למידע כך שאם המידע ידלוף, לא ניתן יהיה לעשות בו שום שימוש. ההוגים של המאגר לא הסכימו עם זה ורוצים מידע מלא בתוך המאגר, כלומר שניתן להוציא ממנו פרטים מלאים כמו תמונה ביומטרית שלמה או את כל טביעות האצבעות של האדם. כלומר ניתן לשחזר את המקור ללא בעיה. זה סוג של חלום של המשטרה למשל. אם היתה מתקבלת ההצעה הזאת, ההתנגדות למאגר היתה פוחתת מאוד. אין אפילו אחד שהוא נגד התעודה הביומטרית. היא דבר נפלא ונדרש מאוד בישראל. ההתנגדות היא רק למאגר שממנו כל מורשה (ויש המון כאלה) יכולים להוציא מידע על כל אחד בלי בעיה. כיום תעודת זהות ביומטרית עם מאגר זה אסון גדול ביותר.
יאיר | 01.02.16
26.
מנהל חוצפן
מנהל בית הספר. "נפגשנו עם רשות האוכלוסין כדי להבין את המשמעות של התעודה הביומטרית והבנו שהתלמידים ייכנסו למאגר הביומטרי. הבנו שזה עניין של זמן עד שהנושא של המאגר יעבור בחקיקה, משהו שיקרה בשנה-שנתיים הקרובות". מי אתה "שתחליט" בשביל ילד להיות רשום במאגר, מי אמר שההבנה שלך נכונה?
ע | 01.02.16
21.
ל-10 יש הבדל עצום בין תעודה חכמה למאגר
והפשע פה הוא שמחייבים להצטרף למאגר (שעלות התחזוקה השנתית שלו זה מליונים שהיו יכולים ללכת למטרות ראוייות יותר). אפשר להנפיק תעודות חכמות (כפי שעושים בעולם) מבלי לרכז את כל הנתונים במקום אחד שכל מי שרוצא ידע איפה לחפש ולאן לפרוץ (במקום להאלץ לפרוץ למספר מאגרים שונים, שכל אחד מהם אמור להיות מאובטח הייטב כמו המאגר הביומטרי, וללקט את האינפורמציה באופן ידני ומייגע). תגידו כן לתעודות חכמות, ולא למאגר שטוב רק לרשויות! אין שום תועלת לאזרח מן המאגר!!
 | 01.02.16
20.
יבוא יום והמאגר יהפוך לועדת חקירה בסגנון אגרנט למחדל הביטחוני שמסכן את הישראלים
לדעתי יום יבוא ופרצופים + תביעות של ישראלים יפורסמו במדינות כמו אירן וירעידו את המדינה ויסכנו את ביטחונה. או אז יעמידו לדין את חסידי המאגר הביומטרי ואולי גם יחקרו את הדוחפים אותו ומה באמת עומד מאחוריו.
כשפרצופים יופיעו בטהרן | 01.02.16
18.
למען הניסוי ההוגן שמתנהל בין דרכון לדרכון ביומטרי
מבקש דרכון ביומטרי חכם שברשותו דרכון רגיל תקף לתקופה העולה על שנתיים לא יידרש לשלם בעד הנפקת הדרכון החדש. חידוש דרכון רגיל עולה בין 195שקל עד 250 שקל תלוי בתקופה של השנה. כך מפתים את הציבור להצטרף למאגר. ממש ניסוי בתנאים הוגנים.
אזרח | 01.02.16
16.
מאגר המידע של פייסבוק ושל חברות הסלולר הרבה יותר מסוכן
תעזבו אתכם מהמאגר הביומטרי, לא יקרה כלום אם הוא ידלוף. להיפך - אני בעד שהוא ידלוף ויהיה נגיש לכולם באינטרנט. זה יוציא את כל העוקץ. לחברות הסלולר יש מידע על איפה היתם מתי עם מי דיברתם ואילו הודעות שלחתם ב-20 השנים האחרונות. לבנקים ולחברות האשראי יש מידע על כל ההכנסות ההוצאות והקניות שלכם, ויש להם גם תמונה שלכם מהכספומט בכל פעם שמשכתם כסף מה שמאפשר להרכיב מאגר ביומטרי של כמעט כל האוכלוסיה. לצה"ל לביקורת הגבולות בנתב"ג ולשגרירות ארה"ב יש טביעות אצבע של רובכם. אז תעודת הזהות הביומטרית זה מה שמפחיד אתכם? קישקוש.
אלון | 01.02.16
10.
סתם פראנויות, אני החלפתי לת"ז ביומטרית מבחירה
להפך, תעודת הזהות הביומטרית הרבה יותר בטוחה מתעודת זהות ישנה! בישנה אפשר בלי בעיה להחליף תמונה ולגנוב לך את הזהות (ובכל מקרה גם בלי גנבת תעודת הזהות קל לגנוב זהות). התעודה החדשה מגנה עליך מפני מקרים כאלו מכיוון שאתה יכול בקלות להוכיח מי אתה ומכיוון שהרבה יותר קשה לזייף אותה (ובכל מקרה את הנתונים השמורים לא ניתן לזייף). מה עוד מהנתונים השמורים במערכת לא ניתן לקבל את המאפיינים הביומטריים שלך מכיוון שמדובר בחותמת דיגיטלית בלבד! כלומר מהמידע השמור לא ניתן לשחזר את המקור (ואפשר להביא לזה הוכחה מתמטית)! הדבר היחיד שניתן לעשות עם המידע הוא להפעיל שוב את אותו אלגוריטם על המקור ולהשוות. אם כבר מישהו רוצה לגנוב לך את תביעת האצבע ומידות הפנים, הרבה יותר קל לקחת כוס ששתית ממנה ולצלם תמונת פנים שלך. בשביל זה לא צריך מאגר ביומטרי (אבל יהיה קשה מאוד להשתמש במידע, אם כי לא בלתי אפשרי). ומעבר לגנבת זהות? עוברים בקלות בשדה התעופה (שמעתי שעכשיו לא רק בארץ), אולי בעתיד לא יהיו יותר זיופים בבחירות ועוד ועוד. אני החלפתי ברגע שיכולתי. התעודה הישנה היתה אסון מוחלט!
רועי | 01.02.16
8.
הכי מצחיק זה שהמנהל מבין את חשיבות הפרטיות כשהוא מבקש לא לפרסם את שמו, אבל
הכי מצחיק זה שהמנהל מבין את חשיבות הפרטיות כשהוא מבקש לא לפרסם את שמו, אבל פרטיות התלמידים היא הפקר מבחינת המנהל.... פשוט ביזיון. קבוצה של אנשים אלימים ומסוכנים פועלים בכל דרך אפשרית בכדי לדחוף לנו את המאגר הזה בכוח. חייבים להלחם לפני שיהיה מאוחר מדי!
דורית | 01.02.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת