אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מאבק על גובה המחירים בחנות מכשירי כתיבה במרכז האקדמי רופין הוביל לסגירתה

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
בטכניון הייתה לנו חנות של מכלול במחירים משתלמים
לא ניצלו את זה שאנחנו צרכנים שבויים, והחנות תמיד הייתה עמוסה. אפילו היו מגיעים לקוחות מבחוץ, לקנות ציוד לקראת פתיחת שנת הלימודים בבתי הספר. כמובן שדרישה למכור במחיר עלות היא חוצפה. אבל אפשר לאזן בים מחיר עלות, למחיר חזירי. אם מכלול יכולה הרוויח ולמכור במחירים הוגנים, גם חנויות אחרות יכולות.
 | 09.02.16
31.
מקווה שבסיום הלימודים שלכם תבינו כמה טיפשים הייתם
מי חייב לכם משהו בחינם .בא אדם שוכר מקום משלם מיסים והוצאות החזקה עובדים וכו' יבוא ילד פלצן שחשב שהמציא את הגלגל ויצליח להוזיל מחיר של מחשבון באמת גאונות מקווה שלכל הנוגעים בדבר בכל דבר שתעשו בחיים יפול עליכם סטודנט נודניק עם חצקונים ויציק לכם באותה מידה וקצת יותר
בועז המכוער | 08.02.16
28.
למגיב 11 - כנס...
1. "אבל אין להם את היכולת לנהל אותה בצורה נבונה... " מי טען שהם לא מנהלים את עצמם נכון? הם פתחו את החנות לקהל יעד שצריך את מה שהם מוכרים. 2. "בזמן שהמשכורות במשק קורסות הם לא חושבים על הסטודנטים אלא על רווח בלבד..." לא מובן מה רצית? שהם יפסידו? (זה סותר את סעיף 1 שרשמת למעלה...) 3. חנויות נורמליות נשארות על הרגליים...העושקים אוכלים אותה.... מי אמר שהם "עושקים"??? נראה לך שהם יכולים למכור ללא רווח בכללכמו שעושה אגודת הסטונדטים כעת? 4. "תקרא לזה היד הנעלמה אבל לא הכל מגיע מתרבות העוני....זוהי כלכלה בסיסית...אתה לא מתאים ללקוח-אתה תפשוט רגל בסופו של דבר... " במקרה הזה, אולי הלקוח רוצה שיתנו לו במחירים ללא רווח כלל? שזה כמובן לא הגיוני בכלל. הרי זה סותר את סעיף 1 שכתבת...
RoniB | 08.02.16
27.
כל הצדדים מפספסים את התרגיל
האגודה לא קנתה מהיצרנים אלא מספק קטן. ניתן להניח שהחנות קנתה מספק יותר גדול ובכמויות גדולות יותר ולכן קיבלה מחיר זול יותר? אם זה אכן כך אזי המחיר שהאגודה מכרה כולל את הרווח של החנות. אלטרנטיבית החנות קנתה באותו מחיר כמו האגודה ואז היתה לה בעיה של ספקים.
אזרח | 08.02.16
23.
עסק מטרתו בין השאר זה להרוויח
נכון שלא בצורה חזירית אך גם לא בצורה שתסתיים עם הפסד או 0 רווח. סביר שזה לא כולל רק מכשירי כתיבה אולי גם מקום חניה או מזון ששם ישנה מעבר לשאלת מחיר, שאלה כמו בדיקת תאריכי התפוגה של כמה מוצרים, היגינה וכו', או זמינות החניה בשעת עומס במקום זה או אחר. כמובן שאם נמצא מבחינת הצרכן פתרון זול, מוצלח או כדאי יותר אי אפשר להגיד לו תקנה במחיר יקר יותר. נראה שבמקרה הזה הייתה הידברות בין הצדדים קודם למהלכים ולא קל לבוא בטענה למי מהם ככל שניתן להתרשם מהכתבה, ומי אני שאשפוט, הצרכן מחליט והלקוח תמיד צודק... :-)
אופיר | 08.02.16
22.
בתור אחד שלמד במכללת רופין
אני יכול לומר בוודאות שארטוי מכרו מוצרים ביוקר! למכור עט פיילוט במחיר של 10 שקלים פלוס זאת חזירות, למכור מחשבון מדעי ב-200 ש"ח כשמבדיקה שעשיתי כרגע מוכרים אותו בחנויות בין 96 ל-146 ש"ח זאת חזירות, הדפדפות היו גם כן יקרות עד שהתחלתי לכתוב משני הצדדים. אין בעיה להתפרנס בכבוד, אבל החנות הזאת היא למעשה מונופול, החנות השנייה הכי קרובה למכללת רופין שמוכרת ציוד משרדי היא גם כן ארטוי בצומת של משמר השרון והם מאוד יקרנים! אני שמח מאוד שהחנות נסגרה ולא מרחם בכלל על שתי המשפחות "המסכנות" שלאורך הרבה מאוד שנים עשקו את הסטודנטים. הם יכלו להוזיל את המחירים או לעשות מבצעים, אבל לא , הם בחרו הכל או כלום והם יישארו עם הכלום. עכשיו להתחיל לעשות מחאות על הקפיטריה שם.
אופיר | 08.02.16
21.
לכל מי שחושב שהסטודנטים הם לא בסדר ונעשה עוול לחנויות
איך אפשר לבוא בטענות לסטודנטים שאין להם שקל על התחת שבסה"כ מנסים לחסוך קצת כסף... המשפחות טוענות לפגיעה בפרנסה, והרי אין ספק שקשה לכל אדם לראות מעבר לקצה אפו, אבל מה עם הסטודנטים ומשפחותיהם? אותו כסף שנחסך על הוצאת מחשבון\עטים\דפדפות וכו' הוא כסף שישתמשו בו למטרות אחרות, אף אחד לא חייב לתרום את כספו לבעל עסק, קטן ונחמד ככל שיהיה. אם אין ביכולתו של בעל החנות להתחרות במלכ"ר כפי שהוא מצוטט בכתבה אז כנראה שאותו מוסד אקדמי ואולי מוסדות אקדמיים בכלל אינם היכן שצריך לפתוח חנות כזו, ואם הבעיה היא גדולה יותר, בעיית קיום עסקים קטנים במדינת ישראל אז הרי שמקרה נקודתי כזה או אחר מול גוף סטודנטיאלי X גם כן אינו העניין, ונדרש פה שינוי מהותי יותר ברמה מדינית, שינוי שלעולם לא יגיע מהסיבה הפשוטה שההחלטות שמתקבלות ברמות הגבוהות מתקבלות כמעט תמיד בצד שבו נמצא הכסף הגדול וזה לא הצד של העסקים הקטנים.
שבי | 08.02.16
20.
שימו את הרגשות בצד.
למה שאני אשלם עמלה עלייך בתור צינור שמקשר ביני לבין הספק? ידע כל מי שעושה את כספו מארביטראז' - הפתרונות ללקוח קיימים וימי הצלחתו ספורים. ככה זה כשאתה עושה כסף בלי לייצר שום דבר, רק לקנות בזול ולמכור ביוקר. לא ראיתי אף אחד בוכה על אלפי סוכני נסיעות, והיום כולם מזמינים טיסות דרך האינטרנט. לא ראיתי אף אחד בוכה על מאות סוכנויות הנדל"ן שנסגרו בגלל יד2. לא ראיתי אף אחד בוכה כשאלפי סוכני ביטוח איבדו את לקוחותיהם לחברות ביטוח ישיר. לא ראיתי אף אחד בוכה כשחנויות חשמל נסגרו כי אנשים קונים דרך זאפ. מה אתם חושבים? שבגלל שהנ"ל לא עסקים משפחתיים בהכרח הם לא גרמו לאותם נזקים בדיוק? אנשים הפכו למובטלים, נאלצו להחליף קריירה באמצע החיים, עסקים פשטו רגל. ציירו לנו תמונה של עסק משפחתי, כדי שהזוית האנושית תיכנס לפעולה. ככה זה - כשאין טיעונים, פונים לרגש. אם אתם חושבים שאין מחיר כבד להורדת יוקר המחייה - אתם טועים. עסקים של אנשים טובים יקרסו, ספקים יפשטו רגל, מפעלים יעברו לחו"ל. אין מהפכות סטריליות בעולם הזה, ואי אפשר להכין חביתה בלי לשבור כמה ביצים. השאלה איננה "האם מישהו נפגע", מפני שתמיד יש מי שיפגע אלא "האם הרוב ירוויח מכך בטווח הארוך". מי שמבקש לא לפגוע באף אחד אחר - מוטב שישאר במיטה ולא יקבל אף החלטה. נראה כמה רחוק הוא יגיע.
 | 08.02.16
18.
האמת באמצע, אבל בסופו של דבר זכותם של הסטודנטים לחפש בזול
האמת באמצע, אבל טיפה יותר לכיוון הסטודנטים. מצד אחד, כבוגרת אוניברסיטה ראיתי מחירים גבוהים שניצלו את העובדה שלא היה לנו רכב ולא זמן להשוות מחירים. כשבכל זאת חיפשתי, תמיד הייתי מוצאת זול יותר בחנויות אחרות - גם חנויות שמצליחות ומחזיקות 10 שנים ויותר. מצד שני חנות באוניברסיטה יקר להחזיק, בגלל המיקום: ארנונה גבוהה, שטח קטן, חוסר יכולת להתחרות עם חנויות ענק שנמצאות מחוץ לעיר, קונות סטוקים ענקיים בהנחה, ומצליחות למשוך משרדי ענק. מצד שלישי, אותי כקונה זה לא מעניין... מה לעשות... על אחת כמה וכמה אם אני סטודנטית שנאבקת על כל שקל, לא באחריותי להאכיל את ילדיו של בעל החנות ולא לטפל במחירי הארנונה השערורייתים. זכותי להתארגן עם חברים לקנות מ-ספק גדול שממוקם רחוק עם ארנונה זולה. אלה החיים, הצע וביקוש... בעל העסק מוזמן לפתוח חנות אחרת במקום אחר, אם הסטודנטים לא רוצים את שירותיו. הם לא חייבים לו כלום.
סטודנטית לשעבר | 08.02.16
17.
העסק צודק הסטודנטים ירו לעצמם ברגל.
צודק בעל העסק שסגר את המקום. אמא שלו בוודאות לא גידלה פראייר. אין לו שום סיבה לעבוד ללא רווח. כל הסטודנטים נמצאים שם כדי ללמוד מקצוע ולהרוויח ממנו אז שלא יעשו את עצמם תמימים. ממתי "להרוויח" ו-"להתפרנס" נהייה רע? מה זה פה רוסיה הקומוניסטית? בכל מקרה זכותם של הסטודנטים לבנות חנות אגודה ושיהיה להם בהצלחה בלא להרוויח כלום תמורת המאמץ. עכשיו שאלה לכבוד הקוראים: בהנחה שסטודנט הוא אדם עסוק אבל צריך גם לשבת בחנות האגודה בחינם, כמה סטודנטים יהיו מוכנים לעשות זאת? כמה שעות בשבוע תפעל החנות? מה יהיה מגוון המוצרים שלה?
דב | 08.02.16
15.
כל הכבוד להם
נמאס מהחזירות של חלק מבתי עסק בארץ. כולנו יכולים להרוויח כתוצאה מקבוצות רכישה. אולי בתי העסק יבינו שאי אפשר לעלות מחירים בלי סוף. לדוגמה עט אחד בארץ עולה כ 8 ש"ח כאשר ואני מזמין חבילה של 4 עטים זהים מסין בדולר. פשוט לא לקנות, רק ככה אפשר באמת להיאבק ביוקר המחיה ולא על ידי מחאות או חקיקה הזויה.
סטודנט | 08.02.16
12.
הבעיה היא ששני הצדדים צודקים
מצד אחד, ללקוחות שמורה הזכות לקנות במחיר הזול ביותר שימצאו, כולל "קבוצת רכישה " לציוד משרדי. מהצד השני, אין לבעל חנות כל אפשרות להתמודד עם מי שקונה ישירות מהספק ואין לו שום הוצאות תפעול עסק. העניין הוא שהחיים הרבה יותר מורכבים וביום מן הימים הסטודנטים הללו יהפכו לבעלי מקצוע ויאלצו להתמודד עם מתחרים שמורידים מחירים ואף נותנים שרותים בחינם ואז ניראה אותם עובדים ללא רווח.......
אני | 08.02.16
11.
למגיב 7 ומגיב 5...
אתם מגיבים ואפילו לא חושבים על צד הלקוח...אני כסטודנט ממש "מרחם" על אותם בעלי עסקים שיש להם כסף לפתוח חנות אבל אין להם את היכולת לנהל אותה בצורה נבונה... בזמן שהמשכורות במשק קורסות הם לא חושבים על הסטודנטים אלא על רווח בלבד...חנויות נורמליות נשארות על הרגליים...העושקים אוכלים אותה....תקרא לזה היד הנעלמה אבל לא הכל מגיע מתרבות העוני....זוהי כלכלה בסיסית...אתה לא מתאים ללקוח-אתה תפשוט רגל בסופו של דבר...
סטודנט | 08.02.16
9.
כל סטודנט מכיר את זה כשהוא נכנס פעם ראשונה לחנות באונ'
לא משנה אם זה לקנות אוכל או לקנות ציוד כתיבה אתה מרגיש שדופקים אותך כי אתה לקוח שבוי (אין באמת תחרות בקמפוס) אין בעיה שירוויחו אבל החזירות הזאת לפעמים מגוחכת זה לא כזה שונה מקניית כוס קפה ממכונה שעולה 10 שח בבתי חולים. מוכר הוגן ימכור את מוצרי הצריכה העיקריים\הכרחיים ברווח קטן אם בכלל ואת מוצרי המותרות ביוקר. אם תשאלו אותי אגודות הסטודנטים חייבים לפתוח חנויות כאלו שימכרו במחיר עלות מוצרי יסוד.
בוגר מכללה | 08.02.16
8.
נושאי משרות באגודות
כמי שהשקיע בחנות בבית הסטודנט בחיפה חשוב שידעו הסטודנטים של רוב המוסדות האקדמיים: בעלי התפקידים הקבועים יושבים על צווארם של הסטודנטים - חשב "מנהלים" למיניהם עו"ד וכו' הם המרוויחים . אנו השארנו לפרזיטים מאות אלפי שקלים - שקל אחד לא הגיע לכיסי הסטודנטים. בחיפה נסגרו רוב החנויות אפילו תמנון שמ-80 סניפים לא סגר כפי שם.
חיפאי | 08.02.16
6.
מדובר בסטודנטים - זה קהל היעד
אי אפשר להתעלם מכך שסטודנטים הם אנשים צעירים שמשלמים שכר לימוד, לומדים בעיקר ועובדים מעט. חלקם משלמים שכר דירה או למעונות, חשמל מים וארנונה. אין להם כסף למותרות. אין להם כסף לספרים או עטים יקרים. עסק שעובד באוניברסיטה חייב להתחשב בקהל היעד. אם הוא לא מסוגל - שלא ימכור באוניברסיטה.
מירית | 08.02.16
5.
תגובה למגיב 2
התגובה המכוערת לך מדגימה את פניה הרעות של תרבות העוני שהשתרשה בישראל. ממתי חנות צריכה למכור בלי רווח? בגלל שאגודת הסטודנטים מפעילה עליה טרור? הם חזירים? מה, זה תנובה? אוסם? בסה"כ חנות קטנה של כלי כתיבה! יום אחד, כשתגדל, תבין איזה מעשה נבלה נעשה כאן.
אחד העם | 08.02.16
4.
מה חשבת שמישהו פה יתן לך להרוויח במדינה??? לנהל עסק??
התחקת אותם, ישראלים כבר מימי האקדמיה מלמדים אותם שאסור לתת לאך אחד להרוויח, צריך להתמקח, להחרים, לעשות שיימינג...הכל הכל כדי שבעל העסק ירד על הברכיים, אם היה לו שכל היה הולך לצבא קבע או למשרד הביטחון או למוסד'...שם איתם אף אחד לא מתמקח, לא על משכורות, לא על פנסיה, לא על יעילות, לא על ביטחון תעסוקתי...בית XXXX אחד גדול שאנחנון בעלי העסקים הקטנים ממנים. פעם הייתי פטריוט גדול הים אני נגעל מהמדינה ומאזרחיה.
יואב | 08.02.16
2.
ל - 1 - אותו "עסק קטן" יכול היה למכור כמות מסויימת של ציוד במחיר עלות לתקופה קצרה
ולהרוויח את הישארותו שם לתקופה ארוכה. אם היו מוכרים לאגודה כמות שהם היו מזמינים מראש, במחיר עלות + מע"מ - כפי שהתבקשו, לא היו פותחים נגדם במלחמה, ואפילו היו מקדמים אותם (מי אמר פרסום בעלות מינימאלית), והם היו יכולים להמשיך לפעול ללא כל בעיות. החזירות, וחוסר היכולת לראות מעבר לצעד אחד קדימה - הם שהפילו אותם.
 | 08.02.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת