אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חישוב הארנונה: בקרוב יבקרו אצלכם מודדי העירייה

69 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

68.
עושק הארנונה
אני גרה בשוהם משנת 98, מיום בניית הבית ועד עצם היום הזה לא נעשו שינויים במבנה לא מפנים ולא מחוץ, במשך התקופה חוץ מטופס 4 שנעשו מדידות נעשו עוד פעמיים מדידות ע״י חברות חיצוניות,לתדהמתי בטופס 4 נמדד המבנה 250 מ״ר במדידה שאחרי נמדד 267 מ״ר ובמדידה האחרונה נמדד 307 מ״ר וכל זאת למרות שלא נעשו שינויים במבנה מיום הבניה , מעניין בכמה יגדל הבית במדידה הבאה, האם למדינה אין שום יכולת לקבוע חוקים אחידים והגיוניים לכל המועצות והעיריות בכל הארץ?
ענת אור | 04.08.17
61.
חישוב ארנונה בירושלים
חישוב הארנונה בירושלים הוא כדלהלו: עד 120 מ"ר 86 ש"ח מעל 120 מ"ר 104 ש"ח על כל השטח כך יוצא עד 120 מ"ר 10320 ש"ח . על 121 מ"ר כל השטח 12584 ש"ח. כלומר על מ"ר אחד שולי 2264 ש"ח בכל התשלומים למיניהם מדובר על מדרגות תשלום כשהתשלום הוא על השולי. בעירית ירושלים לא שמעו על כך על כן יש לתקן עוות זה שהוא לא הוגן ןלא מידתי וגובל באבסורד. כך קרה לי אישית.
אלי | 10.02.16
54.
הלוואי שיגדילו לי את השטח
נכון לעכשיו יש לי דירה של 70 מ"ר. אם היא תגדל ל90 מ"ר למשל בגלל המדידה, השווי שלה יעלה ביותר מ 25%. זה אומר שהעיריה נותנת לי שירות מדידה בחינם כמעט מלבד הגדלת הארנונה ומתווסף לי להון סכום של מאות אלפי שקלים. היאח והידד. עכשיו רק צריך לדאוג שהשטח בטאבו יעודכן במקביל.
מאיר | 09.02.16
48.
מה ההגיון בפסק הדין הזה?!
בממוצע זה שינוי של 1 מ"ר לחצי מהאנשים. שווה ערך ל-40-50 ש"ח בשנה לחצי מהאנשים, או 20-25 ש"ח בממוצע. בשביל זה להוציא מאות שקלים לכל מדידה, שבכל מקרה יגיעו ממיסי העירייה שמשלמים התושבים? הגיון במיטבו. הצעה: מיסי עירייה מבוססי עלות שירותים, או לחליפין מבוססי הכנסה. שטח הרצפה לא קשור לא לעלות שירותי עירייה, וגם לא ישירות או באופן מובהק ליכולת הפיננסית של התושב.
בוג | 09.02.16
45.
רק סולדריות אזרחית תשנה את המהלך תכנסו ותפנימו
פשוט כולם לא מכניסים את המודד לבית אז יתנו קנסות כנל אף אחד לא ישלם מה יעשו ? יכניסו את כל התושבים לכלא? יעקלו לכולם את החשבון בנק ? הרי ברור שהארנונה תתיקר ב אלפי שקלים בשנה עוד דרך לעשוק את אזרחי המדינה נ מ א ס !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יוני | 09.02.16
41.
שאלה אחת אנחנו חייבים לשאול את עצמנו: הכיצד בג"ץ ("שלנו") מאפשר שערורייה
ביזיונית ומבישה..."חברות המדידה יקבלו אחוזים מהתוספת...", וגם "הדבר לא ישפיע על תוצאות המדידה" - לפי דברי סגנית ראש העיר...זו שבטוחה שכוווולנו מטומטמים. במובנים מסויימים אנחנו גרועים בהרבה מרפובליקת בננות. להתפוצץ.
ישראלי שפוי | 09.02.16
39.
ומה היא שיטת החישוב?
הרי היום כל ישוב מחשב שטח איך שהוא רוצה: יש כאלה שלא מחשבים קירות פנים, יש כאלה שמחשבים בתוך שטח מגורים גם קירות פנים וגם קירות חוץ וכן הלא.בכל ישוב נוסחה שונה. יש ישובים שמרפסת לא נחשבת,יש שנחשבת רק חצי שטח ממנה וכן הלא. מה אומר בג"ץ בעניין זה-זה הרבה יותר חשוב מעיגול של חצי מטר!!!!!!! מה ייחשב ומה לא ייחשב??????????!!!!!!!!!!!!!! מאמר שטחי שלא נוגע לנקודות מהותיות באמת
אנטולי | 09.02.16
34.
מעניין מי יזם את התביעה הייצוגית, האם הוא מייצג את הציבור או חברות מדידה
אם יש לי בית של 100.5 מטר ואני משלם על 101 מטר, אחרי המדידה אני אחסוך 0.5% מהארנונה. וזה במקרה קיצוני שעיגלו לרעתי במקסימום. אז לא נראה לי שהתאגדו הרבה אנשים כאלה והגישו תביעה יצוגית כדי לזכות בחזרה בכמה שקלים. זה נראה כמו שימוש בבית משפט למטרות מסחריות, צריך לבדוק מי עומד מאחורי התביעה. עוד משהו מעניין, כשהכנסת מחוקקת חוק שעולה יותר מדיי כסף אז אפשר להחליט לא ליישם אותו כשמחליטים על תקציב הממשלה. כשבית משפט מוציא פסיקה לרעת הציבור ולטובת בעלי אינטרס - אי אפשר שלא ליישם את הפסיקה. אז מי שולט פה במדינה, נבחרי הציבור או בתי המשפט?
יש לי מחשבון | 09.02.16
33.
ברור שאם התשלום יהיה לפי תוספת הגביה הם ימצאו תוספות גם במקומות שאין - זאת שיטת המצליח
הרי יהיה שווה להם לקחת סיכון כי כדי להתנגד למדידה שלהם, תושב יהיה צריך לשכור מודד חלופי על חשבונו בעלות של מאות שקלים, להגיש תביעה בבית המשפט בעלות של עוד כמה מאות שקלים ואובדן של הרבה ימי עבודה (ואולי גם עו"ד אם בבית משפט שאינו תביעות קטנות), וכולי. בקיצור, הרוס המכריע של האזרחים לא יגיש תביעה.
אזרח | 09.02.16
31.
למגיב 12, לצערנו זה לא מנוגד לחוק.
נכון, חוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו נכתב בסעיף 7ב ש "אין נכנסים לרשות היחיד של אדם שלא בהסכמתו" אבל זה לא אומר שאי אפשר לעשות זאת אלא שחוק שמאפשר פכיעה כזאת צריך להיות " חוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש, או לפי חוק כאמור מכוח הסמכה מפורשת בו", משפט דיי פתוח ונתון לפרשונות. מלבד זאת החוק נחקק ב 1992 ונכתב בו במפורש ש" אין בחוק-יסוד זה כדי לפגוע בתקפו של דין שהיה קיים ערב תחילתו של חוק-היסוד" ו"פקודת העיריות" אומרת ש "לענין ארנונה רשאי מי שהוסמך לכך על ידי ראש העיריה...להיכנס בכל עת סבירה לנכסים, בעצמו או על ידי שליחיו, ולערוך בהם בדיקות ומדידות" וחוק זה נחקק הרבה לפני חוק היסוד שהזכרת.
אמיר | 09.02.16
28.
@ כאן קבור הכלב: חברות המדידה מוכנות לעבוד תמורת אחוזים מתוספת הגבייה @
מעניין למה ומי גוזרים קופונים....... " ההכנסה הנוספת הצפויה משיטת המדידה החדשה כה ודאית, עד שחברות המדידה מוכנות לעבוד תמורת אחוזים מתוספת הגבייה. "זה נקבע במכרז אם התשלום הוא לפי אחוזים או בשכר קבוע. חשוב לומר שאין בכך כדי להשפיע על הנתונים שיתקבלו " חחחחחהההה הצחקתם אותנו......
אחד העם | 09.02.16
23.
מיטב מוחות ישראל הביאו למצב שבו המדידה
1) מבוצעת ע"י חברות פרטיות. 2) החברות האלו מקבלות אחוזים מתוספת הבניה. ואישה שמרוויחה מהתקיימות הליכים משפטיים טוענת בתמימות בסוף הכתבה ש: "חשוב לומר שאין בכך כדי להשפיע על הנתונים שיתקבלו, שכן חברת המדידה היא שתישא במחיר הטעות, גם במקרה שתוגש נגדה תביעה משפטית". אין בכך להשפיע על הנתונים שיתקבלו, כי אם זה ישפיע, אז תהיה תביעה.... לוגיקה במיטבה. ומי יתבע? עניים? ומי ירוויח מתביעות? לא היא כמובן... למרות שתביעות כאלו הן חלק מההתמחות שלה. ומתי יתקבל פסק דין? לפני או אחרי בוא המשיח? ומה יהיה בפסק הדין? הוא יהיה שווה את הזמן והכסף שהושקעו? הנחמה היחידה שלנו היא שלרוב האנשים המעורבים יהיה סרטן אלים והם לא יהנו מהכספים שירוויחו. במיוחד אם הם גרים בחיפה.
אלכס | 09.02.16
18.
שהמודד יקבל אחוזים מתוספת הגבייה? מישהו לא רואה כמה זה מסריח?!
הלא ברור שכל מודד "יטעה" כלפי מעלה, ופתאום שטח של 115 מ"ר יהפוך "פתאום" לשטח של 121 מ"ר. מה איכפת למודד, הרי מי יביא מודד משלו בשביל לסתור את מדידתו של המודד ? כשהמודד מקבל יותר כסף ככל שה"טעות" שלו תהיה גבוהה יותר - ברור שהוא יעלה את המדידה בכוונה. מדינה אוכל יושביה.
יותם | 09.02.16
12.
נגד חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו
חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו אוסר על הרשויות להכנס לתחום הפרט ללא רשותו, ללא הוראת שופט. הוראה כזו ניתנת רק אם יש חשש לעבירה פלילית. אז איך עושים דבר כזה באופן גלובלי? אם הם רוצים לאחד קרטריונים שיעשו זאת לפי התוכניות הקיימות בעיריה.
הרואה נכוחה | 09.02.16
5.
היה אצלי מודד השבוע.
מדד ומדד ומדד. יצא עם שרטוט מקיף של הבית. עכשיו לוקחים את השרטוט הזה ומחשבים שטחים. אפשר לבדוק כל נתון בשרטוט פעם ועוד פעם. אין פה בכלל מקום לוויכוח. איפה שיש וויכוח זה מה שהוא שטח משותף ואם כל נישה נחשבת שטח. אבל על המידות עצמן אין הרבה מה להרחיב. מי שהרחיב דירה בלי היתר עכשיו ישלם ארנונה ואולי יבואו אליו מהפיקוח שזו בעיה.
 | 09.02.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת