אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ריבית שלילית: כבר לא ניסוי

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
11 אתה הוא זה שלא בכיוון
1.הכסף שוכב במקלטי מס, או משמש לניפוח בועות נדל"ן ובועה אימתנית בנאסד"ק. מספר אנשים מצומצם (20 משפחות עשירות) לא יכולים לחזות הזדמנות צמיחה בכל המשק הם לא חכמים יותר מ 7 מיליארד איש ביחד- השוק. למעשה חזרנו לימי רוסיה הסובייטית העליזים שקומץ מחליט על כל הכלכלה זה לא יעיל. ההשקעה ב CAPX בארה"ב בשפל של כל הזמנים. לכן אין צמיחה אמיתית רק בבועות. 2. בדיוק בגלל \ה יש דפלציה עולם חוץ מהבועות שהעשירים משקיעים בהם. אינפלציה של 2-3% קורית בטבעיות במשק צומח כשכוח הקניה של הציבור הרחב הוא חזק. לכם הבנקים המרכזיים מדפיסים כסף כדי לעודד אינפלציה למרות שכל זה גורם לעשירים ךהתעשר ולדפלציה כי הבועות מתנפחות והשכ"ד עולה. 3. העשירים לא מקימים עסקים זה סיפור טוב לסבתא. היזמים מקימים עסקים, לא בהכרח עם כסף שלהם. לא לוקחים את הכסף כי אם צריך לפרק את המונופולים העולמיים השוק יתאזן בטווח הקצר (בטווח הארוך יחזרו המונופולים ואז יצטרכ לפרק אותם שוב).
אלון | 19.02.16
13.
ממשלות חזיריות במקום רפורמות עניניות
ראה רפורמה במים 55 תאגידי מים שעושקים את הציבור רפורמה בתחבורה אין הנחה אלא אם תסעו מרחקים למרות שמחירי הדלק ירדו ומשרד התחבורה ינקוב ב 70 מיליון עלות הרפורמה?? לאן הכסף יגיע? יש עוד רפורמות בחינוך בחקלאות ביוקר המחייה ביוקר אבל... רק להיפך באילת יש מונופול של ישרוטל ופטאל המחירים יקרים ומופקעים אז נוסיף רפורמה קזינו למען הקרטל
tt | 19.02.16
11.
ל-6: כוונותיך טובות, אבל הניסוי המחשבתי שלך שגוי לחלוטין.
תראה, אני מאמין שכוונותיך טובות, והניסוי המחשבתי שלך נשמע מאוד משכנע על פניו (ולראיה כמות הלייקים הגדולה שדיבורים מסוג זה מקבלים), אולם הוא שגוי לחלוטין. 1. "שרי אריסון לא מוציאה מספיק כסף" - זה נכון שלהבדיל מן האדם הממוצע, שרי אריסון ושאר העשירים צורכים בעצמם אחוז קטן מן הכסף שהם מכניסים בכל חודש. אולם זאת טעות לחשוב שהכסף הזה שוכב לו באיזו כספת ולא חוזר אל הכלכלה. אנשים עשירים בד"כ משקיעים את מרבית כספם בהקמת עסקים חדשים, אשר מעניקים מקומות עבודה לאנשים. אם נתחשב בצריכה של כל האנשים ששרי אריסון משלמת את משכורותיהם מדי חודש, נגלה שבאופן עקיף היא דווקא כן מוציאה אחוז גדול מהכנסותיה. 2. "לפזר את העושר" - אנשים שלא בקיאים בכלכלה חושבים שאם לכולם יהיה יותר כסף, אז לכולם יהיה יותר טוב. אולם הם מתעלמים מגורם האינפלציה. נניח שיש בכלכלה שלנו מאה מטבעות כסף ומדי יום אנחנו אופים מאה ככרות לחם, הרי שכיכר לחם תעלה מטבע אחד. אם נכפיל את כמות הכסף בכיסו של כל אזרח הרי שיהיו בכלכלה מאתיים מטבעות כסף, אולם כמות ככרות הלחם לא השתנתה. הלחם יתייקר ויעלה מעתה ואילך שני מטבעות, ולפיכך הציבור לא הרוויח דבר. המסקנה היא שעל מנת להועיל לציבור אין טעם להגדיל את כמות הכסף בכיסו, אלא לאפות יותר לחם! במילים אחרות, הכלכלה מתפתחת כאשר התעשיה מתפתחת. מניפולציות מוניטריות או פיסקליות למיניהן, אשר מעבירות באופן מלאכותי כוח קניה ממקום למקום לא מסייעות כלל, משום שהן לא מגדילות את כמות או איכות המוצרים הזמינים לרכישה. 3. מה יקרה אם ניישם את המלצותיך? - אם נלאים את כספם של העשירים ונחלק אותו להמון, מה שיקרה הוא שבתחילה אכן נראה זינוק חד בכלכלה, כתוצאה מכך שהציבור ירגיש עשיר יותר ויצא למסע קניות המוני. אולם בגלל אפקט האינפלציה אותו הסברתי קודם עד מהרה מחירי הסחורות יטפסו בהתאם לכמות הכסף החדשה בכלכלה, והאפקט יעצר. במקביל, כל אותם עשירים אשר כספם נלקח מהם יפסיקו להשקיע בעסקים חדשים (למה להם להתאמץ אם ממילא הרווחים נלקחים מהם?), כל העובדים שלהם יפוטרו, האבטלה תזנק והמשק יקלע למיתון.
אורן | 19.02.16
7.
מי שישלם אלה בני 20 ומטה....
הם אלה שיילכו למלחמות על הדבר הזה. אותי שייחפשו בתאילנד כשזה מתחיל.... אני אהיה כבר קרוב ל 40 לא מגייסים בני 40 לדבר כזה. אבל אם אתה בן 13-25 כן אתה בבעיה גדולה לסיכון למות במלחמה אבל בגיל הזה מי חושב ישר חושבים רק על המסיבה הבאה ועל הדפיקה הבאה. רק אחרי 30-35 מגיע השכל....
אלון | 17.02.16
6.
עושים הכל, חוץ מאת הדבר הנכון
קחו ניסוי מחשבתי - מליון בני אדם מרוויחים כל אחד, 4,000 שקל לחודש, ומוציאים כמעט את הכל, על מחיה, על חשבונות, על מזון וכו'. הסכום המצרפי של המשכורות שלהם הוא 4,000,000,000 ש"ח (4 מיליארד), ואת הסכום העצום הזה הם מוציאים כל חודש בחודשו, והוא חוזר לכלכלה, מתדלק בתי עסק מקומיים, מקיים מחזור חיים עשיר של מגוון רב של אנשים ועסקים. עכשיו קחו את 4 המיליארד האלו, ושימו אותם בכיס אחד, של אדם עשיר, נניח שרי אריסון. כמה כסף היא תוציא בחודש, בו היא ממש מתחזרת נורא? מליון? עשרה מליון? מאה מליון? גם אם היא ממש תתחזר ותוציא 200 מליון בחודש, זה עדיין חצי אחוז ממה שהיו מוציאים כל מליון האזרחים לו הכסף העצום שיושב לה בבנק, היה שלהם. תוסיפו לכל אדם כזה אלף שקל בשכר, וכבר הגדלנו את סכום הכסף שחוזר לכלכלה ל-5 מיליארד כל חודש. תוסיפו עוד מיליארד כזה לשרי אריסון, וכמה ממנו יחזור לכלכלה? לא הרבה יותר. ועכשיו תבינו מה קורה כשמרכזים את כל הכסף בכיסים בודדים. פחות ממנו חוזר לכלכלה, כי כמה כסף אדם עשיר יכול להוציא בכל רגע נתון? וככל שהכסף הולך ומתרכז בפחות ופחות כיסים, כך פחות ופחות ממנו יוצא מהבנק. הגיע הזמן לפזר את העושר, כי ככל שליותר אנשים יש כסף, ככה יותר כסף יוצא בחזרה ומניע את הכלכלה. שום ריבית אפסית לא תעזור פה. ולא, אני לא סוציאליסט.
אלן גרינספן | 17.02.16
5.
ריבית שלילית = גנבה.
המדינות רוצות ליעל את המנגנון של לגנוב כסף מהאזרחים ולכן יצרו ריבית שלילית , במטרה להפריעה לאדם לחסוך ולהכריח אותו לחיות מהיד לפה. למשל : יש ריבית של 1%- , אני רוצה לחסוך לבית ולא רוצה לשלם משכנתה , לצורך העניין נניח שיש לי 1.5 מיליון שקל. תעשו חישוב פשוט שאני אפסיד 15000 שקל בחודש(שזה יותר מכמה שרוב האנשים בישראל מסוגלים לחסוך אחרי המיסים וההוצאות בחודש).
רואי | 17.02.16
3.
הדור הצעיר (בני ארבעים ומעטה) הכול על חשבונכם ,הדור של היום חוגג על
חשבון העתיד שלכם , למה? כי הוא יכול ,מי יעצור אותו ,אתם הרי יושבים בשקט ולא עושים כלום אתם אולי חושבים אלה ההורים שלנו הם יהרסו לנו אתה עתיד? התשובה היא כן , ואתם תשלמו על כך בריבית דה ריבית (ריבית חיובית כמובן לא שלילית)
 | 17.02.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת