אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"תתכוננו לרע ביותר"

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
מאז הקריסות בסין אני קורא אדוני תהילים למען הבורסה הסינית כי:
אני מאד מסכים עמך ואינני היחיד שנבהל מהמצב אלא שאין לי שום פתרונות ללא ספק מלבד לקרוא תהילים שמא חלילה האימפריה הזו תקרוס ותשתגע ותצא למלחמה ענקית. אל תחשוב אדוני שיש שאננות אלא הסכמה מלאה שהחשש זועק אבל מה כבר אפשר לעשות מול אימפריה כזו? הבוקר ראיתי שהבורסה הסינית לא התרסקה ואמרתי "ברוך השם".
קורא תהילים מדי בוקר | 20.02.16
35.
ומה רע במשבר
אחרי משבר 2008 ואחרי משבר 29, העולם התקדם והתפתח בצעדי ענק. משבר לא ניתן לחיזוי עד שהוא מופיע. הכל יכולים לצעוק שמשבר בדרך, אך לאף אחד אין פתרון מוחלט, מה עושים ואיך עושים. אלה הצועקים שההון נמצא בידי בעלי הון, אף אחד לא עוצר אף אחד מלהיות בעל הון. משבר הוא דבר חיובי, לשמן ולתדלק את המנועים מחדש של הכלכלה, לעבר עתיד טוב יותר. אין כלכלה ללא משבר.
יהודה | 20.02.16
33.
אני רוצה להמשיך את מגיב 2
המשברים הכלכליים הם פיקטיביים! הקפיטליזם במתכונתו החזירית קרס! מי שאומר זאת חד משמעית באופן לא פיקטיבי זה פרופ' פיקטי! ריסט עולמי חדש, שיאפס את הכלכלה ויאתחל אותה מחדש, יזרים לאנושות בין לילה לא טריליונים אלא קוואדריליונים. גרוש לא חסר, כל הכסף נמצץ על ידי החזירים! אין צורך להודות, פרס נובל כרגיל במייל.
גאון הדור | 20.02.16
32.
ל-15: אתה צודק, אבל סין לא אשמה
העולם המערבי אשם כי אנחנו חולים במחלת צרכנות. אנחנו רוצים הרבה מאוד מוצרים חדשים ובזול. כמעט אף אחד לא יסכים לשלם פי 3 על אותו המוצר בדיוק רק כדי שהייצור יתבצע ארה"ב/אירופה. הבעיה היא שהפועל הסיני כבר לא מוכן לעבוד תמורת דולר ליום. הפועל הסיני דורש משכורת גבוהה בהרבה ותנאים סוציאלים נלווים. לסינים נמאס לנשום פיח ותקנות זיהום אוויר בסין מחמירות משנה לשנה. בשנים האחרונות התחילה מגמה של מפעלים שעוזבים את הסין כי הייצור בסין לא משתלם כמו בעבר. לצערי העולם כנראה בדרך למשבר כלכלי כבד מאוד.
 | 20.02.16
27.
כשמדינה (או טייקון) לוקחים הלוואות ולא מחזירים אותן, יוצא, שהם נשארים עם הנכסים
ואילו אנחנו הציבור, הוא שמחזיר את החובות שלהם לבנק, כדי שלא יתמוטט. למשל, המון עשירים סיניים רכשו נכסים ביוקר בכל העולם (לא על-שמם) , ועכשיו אין להם כסף להחזיר לבנק. הבנקים המרכזיים, עם מדיניות הריבית שמעודדת מינופים אדירים, משחקים באש, שתישרוף את כולנו
אחת העם | 20.02.16
26.
בישראל הבעיה האמיתית היא עודף רגולציה
במיוחד של מכון התקנים שגורם לכך שלמעלה מ10 מליארד ש"ח הוציאו ישראלים בשנה שעברה על קניות באינטרנט. הכסף הזה לא נכלל בתל"ג ולכן אין צמיחה בארץ. כדי שהכסף ישאר כאן חיב להיות שינוי חוקתי שיגרום לכך שמכון התקנים יקבל את הבדיקות הבינלאומיות והסחורות ימכרו דרך משווקים מקומיים כך שהמע"מ יעבור לאוצר וגם המיסים הנוספים.
יואב | 20.02.16
24.
ניראה אותך מנהל מיאלירד ושלוש מאות מליון איש טמבל!
אמריקה ניהלה עד היום 300 מליון איש.. אירופה ניהלה עד היום 500 מליון איש.. ולסינים יש לנהל מיאלירד ושלוש מאות מליון איש טמבל! מיאלירד ושלוש מאות מליון איש! ניראה לכם שאכפת להם מהמספרים הקטנים שאתם הייתם רגילים להתעסק איתם עד היום???
רועי | 20.02.16
22.
הבעיה בעולם הינה בעיית החובות
כמויות החובות בעולם בשיא שהאנושות לא ידעה מעולם. המערכת הפיננסית מתייחסת לחובות כברי גביה, אך בפועל זה לא המצב וכשיתחיל משבר פיננסי, הוא יהפוך לכדור שלג שלא ניתן לעוצרו, ויש חשש סביר לקריסת כלל המערכות הפיננסיות ועימן קריסת כל המשטרים הדמוקרטים הואיל ויהי צורך להלאים את מירב הרכוש כדי לבצע חלוקה מחדש שעה שרוב המעמד הבינוני יהפוך בן לילה לעניים.
יצחק לוף באנגים | 20.02.16
21.
ניתוח קצת יותר ממוקד מאיר את מוקד הסערה באופן שונה:
שום דבר אמיתי לא מתחולל בכלכלה העולמית למעט הסיפורים האינטרסנטים שנועדו לייצר ציפיות מכוונות. כלכלה פועלת על בסיס ציפיות. כל הקודם זוכה. הערכות כלכליות של הבנק העולמי, קרן המטבע העולמית, הפדרל ריזרב ומשרדי האוצר של המעצמות הן אלו אשר מנסחות בפועל את ההתנהגות הכלכלית העולמית. ההערכות הללו הינן כמעט תמיד בגדר נבואות המגשימות את עצמן. הן לרוב אופטימיות ובכך הן ממריצות ומכוונות את תנועות הכספים בשווקים הגלובלים. אין קריסה אמיתית בסין יש שינויים בתנועות הכספים על רקע ציפיות חדשות שהושתלו ע"י גורמים רבי השפעה בעולם המערבי. האמריקאים הופכים את הסינים ממשקיעים/שולטים בשוק העולמי לחייבים/מובלים. התנועה החזקה הזו עשויה לדרדר את העולם למלחמת עולם אלא אם יאותו האמריקאים לייצב את מסלולי ההשקעה מחדש.
רן בן-אור | 20.02.16
19.
טפשים! כולנו נתגעגע למשבר של 2008!
בוחרים לעצום עיניים ולא לראות שמדובר במשבר בסדר גודל שיכול להיות כמו 1929. אז לקחו אשראי מופרע בשביל מניות, היום לוקחים אשראי מופרע (מספרים הרבה יותר גבוהים מ29 דרך אגב...) בשביל לקנות רכבי פוזה, אייפד ואייפון לכל ילד וכמובן ללבוש מותגים באלפי שקלים... הכסף זול מאי פעם וכולם מלווים מכל הבא ליד... הלו! נגמר הכסף! תתעוררו! אתם צריכים להחזיר את החובות שלהם אנשים יקרים! עכשיו תגלו את האמת המרה, האייפדים והאייפונים שקניתם כל חצי שנה, כבר אי אפשר למכור אותם כדי להחזיר חובות! אתם תקועים בלי שום נכס אמיתי, אפילו הבתים (שכנראה עדיין לא באמת שלכם) מנופחים ב40% מהערך האמיתי שלהם, ובקרוב גם ב40% פחות לא יקנו ממכם אותם כי אנחנו החכמים שחיכינו על הגדר ניקח לכם אותם מכינוס נכסים של הבנקים ב50-60% פחות ממה שאתם קניתם והבנקים יתנו לנו אותם על מגש של כסף כדי לא להתמוטט. תרבות השופוני נגמרה חברים. בקרוב לא יהיה לכם את הזמן הפנאי והכסף לשתות כל היום וודקה רדבול לצלילי אייל גולן בקריוקי שקניתם (כמובן כדי להרשים את החבר'ה...) החכמים ישבו על הגדר שנים והתסכלו על השטויות שלכם מהצד. מיד שאתם תזרקו מהשוק ותזרקו לעולם שכולו חובות, החכמים האמיתיים שלא חיפשו את הפוזה יגיעו וישתו לכם את הרכוש בקש. אבל זה בסדר, אתם עדיין יכולים לארגן ערבי קריוקי וודקה ואייל גולן...
מיאו | 19.02.16
15.
את הדבר הזה אני כבר טוען זמן רב.
רק כשהדיוט כמוני אומר את זה אז מי בכלל מקשיב לי? אני שמח שמישהו בעל השפעה קם ואומר את האמת. משנים אני סבור שסין היא בעיית העולם,בעיקר העולם המערבי שאותו רוקנה ממפעלים וממקומות עבודה שהועברו אליה בגלל כוח העבודה הזול. למערב אין סיכוי מול הפועל הסיני העובד בדולר ליום,ללא תנאי פרישה נאותים וללא זכויות אדם הכי בסיסיות שיש. הסינים הורסים את המערב המלא באבטלה והורסים גם את עצמם בגלל התנהלותם,וכך יצא שכולנו נצא הרוסים מהם. לי זה היה ברור שזה הקו.הרבה זמן אני כותב בעיתון במדור הזה ובמדורי הכלכלה ואומר שהסינים הם בעיה עולמית שאנחנו בעצמינו הבאנו את זה עלינו. אם אכן יקרה מה שחוזה הכלכלן הבכיר הזה אז המשבר יהיה ברמות שלא ברור איך העולם יצא ממנו.לצערי יש מקום רב לדאגה.
חיים | 19.02.16
14.
הבעיה שאין פיתוח טכנולוגיות חדשות 30 שנה
מאז מהפכת המחשוב בשנות ה-80 ומהפכת האינטרנט בתחילת שנות ה-90 אין המצאות חדשות. טכנולוגית שברשותנו היא בסך הכל שיפור של טכנולוגיה שהומצאה לפני 30 שנה. בלי פיתוחים חדשים לא נוצרים שווקים חדשים והכלכלה דועכת. למעט צעצועים כמו סמארטפון ומאגרים ביומטרים חברתיים (פייסבוק, וואטסאפ) מה יש לנו היום שלא היה לנו לפני 20 שנה? תחשבו על זה...
 | 19.02.16
13.
ל-2: אוי נו באמת
בעולם המערבי אין שום מחסור מעל 100 שנים. הבעיה שבני אדם מטבעם אף פעם לא מרוצים וכל החיים עסוקים במרדף אחרי הזנב של עצמם. אף אחד לא מכריח אותנו להוציא 3,000 ש"ח בשנה על טלפון סלולרי. אף אחד לא מכריח אותנו לקחת משכנתא ל-30 שנה כדי לקנות דירה "בסטנדרט פרימיום" בשכונה "איכותית". אף אחד לא מכריח אותנו להחליף רכב כל 3 שנים. אנחנו עושים את זה מרצוננו מסיבות חברתיות ופסיכולוגיות רבות ומגוונות.
 | 19.02.16
12.
מ2009 טוחנים לנו את הראש
כמה הכלכלה זה בולשיט, וכמה ההתקדמות מזוייפת. בפועל - היום לכולם יש מחשב עוצמתי בכיס, ממנו הם עובדים כמעט כל שעות היום והלילה. כמות הרכבים בעולם יותר משולשה, מזון רחוק מלהיות מחסור והרעב באפריקה ברמות הכי נמוכות שהיו אי פעם. מספיק לחשוב שהעולם יקרוס כי היתה תקופה טובה... יכול להיות גם יותר טוב. המשבר של 2008 נערך פחות משנה, כשלאחריו הגיעה צמיחה בת 7-8 שנים שהניעה את כולם קדימה. הילודה בירידה, אורך החיים בעליה. החיים טובים. יכולים להיות טובים יותר, וזה בדיוק למה הכל יהיה בסדר.
לירן | 19.02.16
11.
כלכלת מוצרים פסה . צריך לעבור לכלכלת תשתיות פיזיות
העולם בכלל ובישראל בפרט צריכים לאמץ הגדלת גרעון בתחומי התשתיות הפיזיות. כלכלת המוצרים היא כלכלה מיושנת. יש שפע היצע העולה על הביקוש. העולם מוצף במוצרים שאיננו חייבים לצרוך וכעת אנו משלמים על חטאת תרבות השפע שהובילה אותנו המאה ה 20 ותרבות המערב שגייסה עלויות ייצור זולות במיוחד בסין תוך ניצול היתרון לגודל בכוח האדם במזרח הרחוק עד כדי ניצול ילדים צעירים ככוח עבודה על מנת לספק תאוות ביקוש למוצרים שהגיעה ממדינות המערב . כעת העולם מוצף בביגוד זול, מכוניות זולות מגוון מוצרי מזון זול - ללא דורש. מעתה יש לאמץ גישה של השקעה בתשתיות פיזיות על מנת לתמרץ את הכלכלה. וזה כולל שיפור תוואי תעבורה, שדות תעופה, התפלה ומחזור מים, השקעה בפיתוח אנרגיה ירוקה, חקלאות חכמה ועוד. השקעות בתשתיות אלה יגבירו תעסוקה, יצמצמו נזקים סביבתיים ויתמרצו את הכלכלה.
רחל לרנר ניוז יחצ | 19.02.16
9.
3 סיכם את זה יפה הכלכלן מספין את זה
שלב א - לרוב אנשים בעולם המערבי נגמר הכסף כי הם עובדים בעבודות דחק וצורכים פחות מסין. הדבר נגרם בגלל מונופולים ושחיתות שלטונית במערב והיעדר שוק חופשי אמיתי - אין הזדמנויות צמיחה. שלב ב- לסינים יש פחות ייצוא למערב. הכלכלה שלהם שמבוססת על ייצור מוצרי צריכה המוניים ויצואם למערב נתקעת (ולא למשל ייצוא ידע כמו ארה"ב). הצריכה הפנימית לא מספקת כי חסר להם ענפים של מחקר ופיתוח בכלכלה חוץ מתעשייה. שלב ג - השליטים בסין רואים את זה, ופותחים בהרחבה כמותית וצעדים פיסקליים (בניית ערי רפאים) למנוע את המשבר בתקווה שהשליטים במערב יפסיקו לעשוק את העם שלהם שיחזור לצרוך מסין במרצות הזמן. כלומר הם תורמים את חלקם. שלב ד - החזירים מוול סטריט לא רק שהפסיקו לעשוק הם הגבירו את העשיקה ודרדרו את רוב האנשים לחובות. האנשים במערב מצמצים רכישות מסין כדי לשלם את השכירות וכו. כמו כן שוק העבודה מוטה מעסיקים וקיים שוק אמיתי עם כוח שווה בין מעסיקים ועובדים רק בתוכנה - (10% מהאוכלוסיה). שלב ה - משבר בסין כי השליטים במערב לא מילאו את חובותם, העולם הפסיק לצרוך מסין ושקוע בהישרדות. השלטון הסיני מעוצבן, חושש ממהומות בסין כי גם שם הכלכלה קורסת, ומנתק את קשרי השיתוף אינטרסים שלו עם המערב (ביטול הצמדת היואן לדוגמא). הוא מתחיל בהתחמשות ובונה איים בים סין ושם עליהם טילים. כמו כן הוא מחזק את קשריו עם פוטין. סין היא לא הגורם ולא הבעיתית בסיפור. הסינים היסטורית רק רוצים לסחור, לאורך כל ההיסטוריה שלהם. הם לא אומה אגריסיבית. מי שדפק את העסק זה האליטה בארה"ב, אותה אחת שהצילו ב 2008. כמו כן ארה"ב היא היסטורית מדינה דורסנית.
אלון | 19.02.16
8.
סמנו את פיטר דויל ועיקבו אחרי המהלכים הפיננסים שלו ושל הקשורים עימו
יש גורמים כבדים שמעוניינים לחולל מהומה בשוקי ההון יש אנשים שצריכים משברים פיננסים כדי להרויח אז הם פשוט יוצרים אותם סין סופר יציבה עם 7% צמיחה מדהימים ומרשימים וחברת הענק שסין קנתה בכל העולם מעלות את הצמיחה בקלות אל מעבר ל 10% וזה כבר ממש איתנות כלכלית תתחילו לעקוב אחרי המהלכים של פיטר דוי
הפלת בורסה היא פשע | 19.02.16
7.
ובישראל הממשלה משכנעת אותך לקחת 90% משכנתא
כניראה ששר האוצר והנגידה חיים בבועה בזמן שכול העולם דוהר לכיוון מיתון קשה- בישראל חיים בחלום שגם הפעם הוא יעבור מהצד. תתעוררו הסיבה היחידה שהמיתון לא נגע בישראלים היא שלבנק ישראל היה מספיק תחמושת בקנה בדמות ריבית גבוהה שהוא יכול להוריד. היום הוא מתקרב למיתון העולמי חבוט, עם ריבית של 0.15 שלא באמת ניתן להוריד. ריביתי שלילית לא תעבוד- האנשים פשוט יוציאו את הכסף מהבנק. הצמיחה במשק בישראל ברבעונים האחרונים היתה נמוכה והתקרבה לגידול הטיבעי. אנחנו על סף מיתון עוד לפני שהגל הנוכחי התחיל. אבל מה זה משנה- הרי בישראל כולם מיליונרים (על הנייר כמובן שהרי הם ממושכנים מעל הצוואר לבנק). בוא ניראה מה יקרה כאשר יתחילו פיטורין במשק- האגף היחיד שיעסיק עובדים חדשים יהיה אגף ההוצאה לפועל.
פבליק | 19.02.16
3.
שכל עשירי העולם הופכים לעשירים יותר והעניים לעניים יותר ככה אנחנו נראים.
זה לא בגלל סין. זה בגלל שאין רווחה אמיתית בעולם . העוגה לא מתחלקת כמו שצריך הכסף אוזל לאנשים הסחר יורד והכל נתקע לאט לאט. מטומטמים, עשירי העולם מחריבים את העולם וזה הכל. לא מורכב יותר מידי.
ארז | 18.02.16
2.
מהו משבר כלכלי בעידן המודרני
"הכלכלה עוסקת בחקר המחסור או בחקר השימוש האנושי באמצעים הנתונים במחסור שיכולים לשמש למטרות שונות". אני לא רואה סיבות אובייקטיביות למחסור בעולם המערבי כבר מאמצע המאה ה20. הדבר היחיד שנמצא במחסור הוא אנשים הגונים, כאלו שרוצים לבנות כלכלה שמספקת את הצרכים של כל בני האדם ולא מרכזת את ההון בידיים של אנשים מעטים. זה מתבטא בהרבה תחומים: את מכשירים האלקטרוניקה והמכוניות שלנו אנחנו מייצרים כך שיחיזקו מעט מאוד זמן. תוך כדי זה אנחנו מכלים חומרי גלם ללא סיבה, ומעבידים אנשים סתם. שבוע העבודה היה יכול להיות קצר הרבה יותר. רוב המשרות שלנו מיותרות, חלקן מיועדות על מנת להשיג כסף מהאחר ולא מייצרות דבר מהותי, חלקן מיועדות לדכא אנשים אחרים. מחסור אובייקטיבי היה בתפוחי אדמה באירלנד בתחילת המאה ה20 למשל? מה באמת חסר לנו היום?
עומר | 18.02.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת