אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דמיינו את זה - מארק צוקרברג הרוויח 3.8 מיליון דולר כל יום מאז שנולד

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
לא בדיוק עבדים אבל מאוד קרוב לכך...
הבעיה עם הכלכלה המוניטרית - כלכלת החוב היא שאנחנו משתעבדים לרצונותיהם של אחרים. לא בטוח שישנה יד מכוונת אבל נוצר מצב שבעלי ההון משאירים אותנו (לווא דווקא בזדון) בכל רגע נתון בדיוק עם האף מעל המים כדי שנוכל להמשיך לנשום ולשרת אותם. בהעדר מרווח פעולה כלכלי אנחנו בעצם "אנוסים" לנסיבות החיים והמזליסטים שבניינו יוצאים לחופשה של שבוע בשנה. אני אישית איש היי טק שמרוויח יפה אבל אין לי תמיכה מההורים ויוצא שבגיל 41 עם אישה וילד אין לי דירה בבעלותי. כמעט כל מה שאנו מרוויחים הולך על הוצאות שוטפות, ולא רמת החיים שלנו ממש לא גבוה במיוחד.
יריב | 25.02.16
7.
תגובה ל3- זה קשקוש קומוניסטי ופופוליסטי
אין קשר בין עבדות, שהיא דבר נורא בה אנשים היו נחשבים כרכוש, נמכרים ללא רצונם ולא מקבלים דבר עבור עבודתם פרט להתעללות, לכלכלה הקפיטליסטית היום. נכון שהחברה, או העומד בראשה, כביבכול לא מתחלק ברווחים ואין לרוב דמוקרטיה בקבלת החלטות (להזכירך, דמוקרטיה זו תורת שלטון, לא תורה כלכלית), אבל גם אם יהיה הפסד לחברה, העובדים לא יהיו שותפים בהפסד. מקסימום, הם יאבדו את מקום עבודתם, לא את כל חסכונותיהם. אף אחד לא מכריח את האנשים הללו לעבוד בפיסבוק או אפל, והם מוזמנים להיות עצמאיים ולקחת את הסיכון בעצמם. עובדה שרובנו מעדיפים לא לעשות את זה, ולא לקחת על עצמנו קבלת החלטות והפסדים פוטנציאליים.
אני | 22.02.16
4.
לתגובה מספר 3
הבעיה היא שעל מנת להבין שאתה צודק (ואתה צודק) נדרשת רמה מסוימת של חשיבה מעמיקה ואינטליגנציה. אינני יודעת לכמה אנשים יש את זה. מאוד מאוד מאוד קשה לראות את האמת כששוטפים לך את המוח במשך שנים. אני מיואשת מצד אחד. מצד שני, כשאני קוראת תגובות כמו שלך, יש תקווה. הרי, פעם חשבו שעבדות זה בסדר וזה השתנה. כלומר, יש התקדמות. נראה.
אני | 22.02.16
3.
צוקרברג ודומיו לא הרוויחו כלום.
כשם שבעלי שדות הכותנה בדרום ארה"ב לא הרוויחו כלום. הם לא הרוויחו, אלא גזלו בחסות חוקים בשירות האליטה. אדוני שדות הכותנה לא הרוויחו דבר אלא עשקו את פרי עמלם של העבדים. הם פשוט ניצלו ומנצלים הסדר "חוקי" בזמנם שקובע שלעובד (או עבד) אין כל זכות לקחת חלק בהחלטה דמוקרטית מה ייעשה ברווח שהוא מייצר בזמן עבודתו. לכן כשבחסות החוק הקפיטליסטי, חברה פרטית היא על פי חוק שמורת טבע של אפס דמוקרטיה, מעין אי בודד של דיקטטורה שבו כל ההחלטות על מה ייעשה ברווח שמייצרים כל העובדים מתקבלות על ידי צוקרברג אחד ויחיד (או הבעלים של שדות הכותנה) אין פלא שהצאר צוקרברג מחליט ש99% מהרווח ישאר בבעלותו, ו-1% ילך למשכורות לנתינים העובדים. שימו לב, במדינה שמתיימרת להיות פאר הדמוקרטיה - מיליונים הולכים לעבוד מדי יום במקומות עבודה שבהם מ-9 עד 5 אין להם שום זכות להשפיע על מה יקרה איתם, מה הם יעשו, מה ייעשה עם התוצרת שהם ייצרו, האם יהיה להם מקום עבודה לשוב אליו מחר בבוקר או שהמשרדים עוברים לסין. במקום דמוקרטיה, 15-20 בעלי שליטה קובעים לעשרות, מאות, אלפי, עשרות אלפי ואף מאות אלפי עובדים מה יעלה בגורלם, מבלי לטרוח לברר איתם האם ההחלטות מקובלות עליהם. זה נשמע לכם כמו דמוקרטיה?!?!? למה זה לא זועק לשמיים כמו הומור גרדומים על ה"דמוקרטיות העממיות" של מזרח אירופה בימי המלחמה הקרה? כי מוחותינו נשטפו בעורמה רבה ע"י הממסד הקפיטליסטי לקבל את המציאות הזו כדבר הטבעי ביותר עלי אדמות, ממש כמו שהעבדים בשדות הכותנה קיבלו את חיי העבדות שלהם כגזירה מן השמיים. יאמרו חסידי הקפיטליזם - אבל בלי גאוניותו של צוקרברג למאות אלפי עובדיו לא היה היום מקום עבודה. אולי.... אבל בטוח שבלי עמלם של מאות אלפי העובדים, צוקרברג היה נשאר עם ערימת סקיצות במגירה. אין הצדקה לצוקרברג אחד שמרוויח פי 800 מעובדיו הזוטרים, כי צוקרברג בשיא גאוניותו אינו מסוגל לייצר בשעה אחת את התוצרת של 800 עובדים. הטירוף הזה קורה רק בגלל שחוק בשירות הקפיטליזם מאפשר זאת. איך משנים את האבסורד? סביר להניח, שכמו בביטול העבדות בארה"ב או המלוכה בצרפת - הרבה דם יישפך. מי שהתרגל לחוקים שמשרתים אותו, לא יוותר על הפריבילגיות בקלות.
Old black Joe's still pickin' cotton | 22.02.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת