אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מרגלית: "להטיל פיקוח על מחירי המכללות הפרטיות"

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
אראל מרגלית מערבב סוגיות שונות באמירה פופוליסטית אחת שמטרתה יצירת רעש
נתחיל בזה שכחבר כנסת באופוזיציה אין סיכוי שהצעת חוק כלשהי שלו תעבור, ולכן ברור שהמטרה היא יצירת רעש ופופוליזם טהור. ולעובדות: המכללות הלא מתוקצבות (המילה פרטיות נועדה ליצור רושם שלילי) אינן מקבלות תיקצוב מהמדינה ולכן נאלצות לגבות מהתלמידים שכר לימוד ריאלי, בשונה מהאוניברסיטאות והמכללות המתוקצבות הגובות שכר לימוד מפוקח אבל מקבלות השלמה בסדרי גודל של פי 4 מהמדינה. אכן יש במוסדות הלא מתוקצבים בעלי תפקידים בכירים שמקבלים שכר גבוה לפי חוזה אישי. רוצה חה"כ לפקח על שכרם - יתכבד ויוציא חוק בעניין, אבל שלא ישכח לפקח על שכרם של בכירי האוניברסיטאות והמכללות המתוקצבות ששכרם מגיע גם מעל למאה אלף ש"ח בחודש כפי שהממונה על השכר באוצר מדווח כל שנה. בהנחה שגם במוסדות הלא מתוקצבים צריך לגייס אנשים בעלי יכולת, שכרם צריך להיות בהתאם. ואל לנו לשכוח שש מעט מוסדות לא מתוקצבים שמקבלים תרומות (הבינתחומי ידוע ביכולתו לגייס כספים) ואני מניח שכבוד חה"כ לא חושב לקחת נתח מכספי התרומות גם כן...?? אבל - וזה אבל חשוב - מרבית המרצים במוסדות הלא מתוקצבים מקבלים שכר התואם את טבלאות ות"ת (הועדה לתכנון ותיקצוב של המל"ג) - כלומר זהה לשכר של בעלי דרגה דומה באוניברסיטה - או אף נמוך מזה. יתכבד חבר הכנסת ויבדוק דברים לאשורם, ולא יסתפק באמירות פופוליסטיות חסרות בסיס. ואם נביט בתוצאות הכספיות של המוסדות המתוקצבים נראה שחלק מהאוניברסיטאות נמצא במצב כספי מחפיר ובגרעונות של מיליארדים, דבר שלא יכול לקרות במוסד לא מתוקצב שחייב להתנהל ביעילות ובפיקוח ועד מנהל. לא זו אף זו - איכות ההוראה במוסדות כולם, מתוקצבים ולא מתוקצבים כאחד, היא בפיקוח המל"ג וכל יחידה אקדמית עוברת בקרת איכות של ועדה בינלאומית אחת לחמש שנים. כלומר איכות הלימודים אינה נפגעת בגלל סיבות של תיקצוב או אי תיקצוב. ויעידו התוצאות של בוגרי המכללות הגדולות במבחינות חיצוניות של מועצת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין, בה הם נבחנים "ראש בראש" מול בוגרי האוניברסיטאות, ועומדים בהן בכבוד. בקיצור - חבר כנסת נכבד, שעשה הון תועפות בזכות שוק חופשי כלכלה בריאה ואי פיקוח רגולטרוי על קרנות הון סיכון, מחליט שיש קהל בוחרים פוטנציאלי שניתן לעבוד עליו בכמה אמירות פופוליסטיות. דא עקא - תלמיד המכללות הלא מתוקצבות יודעים את האמת כי הם מודעים לאיכות ההשכלה שהם מקבלים, ושאר התלמידים לא שמים קצוץ על זה. שבת שלום
דויד | 26.02.16
6.
המכללות הלא מתוקצבות לא מקבלות כסף מהמדינה
ההכנסה העיקרית של האוניברסיטאות והמכללות המתוקצבות היא תשלומים שהמדינה מעבירה עבור כל סטודנט, שמגיעים עד פי ארבע משכר הלימוד. המכללות הלא מתוקצבות לא מקבלות כסף מהמדינה. לגבי רמת הלימוד - זו נקודה שהמל"ג אמור לפקח עליה, והיא לא תלויה בשכר הלימוד. התוצאות מלמדות שלפחות בחלק מהמכללות הלא מתוקצבות הרמה בהחלט גבוהה. לדוגמה, המשכורות של בוגרי מכללת רייכמן במדעי המחשב גבוהות מהמשכורות של בוגרי האוניברסיטאות באותם תחומים. ועוד: בוגרי מכללת רייכמן והמכללה למנהל עוברים את הבחינות של לשכת עורכי דין ושל לשכת רואי חשבון באותה מידת הצלחה כמו בוגרי האוניברסיטאות.
בת-שבע | 23.02.16
2.
סוף סוף מישהו שישים קץ להשתוללות
בסופו של יום- המכללות הן פרוסטיטוציה של האקדמיה. כולל הרצליה. בושה וחרפה - ברמה אקדמית הנופלת משל אוניברסיטת מחקר , בגביית דמי לימוד סחטניים ומתן שכר אסטרונומי למרצים . ובנוסף לכל- עוד בוחשים בפוליטיקה העלובה של בנט ויוצאים נגד חבריהם באוניברסיטאות. בקיצור- הורידו את הרמה האקדמית בישראל, דופקים את הסטודנטים ועוד בוכים למה הם לא מתוקצבים מתקציב המדינה. בושה לאינטליגנציה המינימלית של אזרח רגיל.
יוסי  | 23.02.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת